8denní zájezd – Yasmine Hammamet – od 14090Kč

Tunisko, Yasmine Hammamet, ubytování Medina Diar Lemdina, za 14090Kč

Medina Diar Lemdina – Yasmine Hammamet – od 14090Kč

  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 8 dní
  • Cena za 1 osobu – 14090Kč


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Co vás čeká v Yasmine Hammamet

Yasmine Hammamet, strategicky umístěná na severovýchodním pobřeží Tuniska, je významnou destinací jak pro místní, tak pro mezinárodní návštěvníky. Toto přímorské město je součástí širšího regionu Hammamet v provincii Nabeul. Je snadno dostupné z hlavního města Tuniska, Tunisu, díky dobře vyvinuté silniční a železniční síti. Město se pyšní středomořským klimatem s horkými a suchými léty a mírnými, vlhkými zimami, což z něj činí ideální celoroční destinaci pro milovníky slunce. Jeho nádherné pobřežní oblasti nabízejí dlouhé písečné pláže, kde azurové vody hladí zlatý písek a poskytují skvělé podmínky pro relaxaci a vodní sporty.

Historie Yasmine Hammamet je silně ovlivněna bohatým historickým dědictvím Tuniska. Tento region zažil vlivy různých civilizací, včetně Féničanů, Římanů, Vandalů a Arabů. Nedaleko města se nachází starověké město Pupput, které nabízí pohled na římskou éru díky svým dobře zachovalým archeologickým nalezištím. V posledních desetiletích se město výrazně rozvinulo, přeměnilo se z malé rybářské vesnice na moderní letovisko. Dnes Yasmine Hammamet přitahuje návštěvníky z celého světa luxusními hotely, živým přístavem a prosperujícím turistickým sektorem, který spojuje historické kouzlo s moderním volným časem.


Prohlédnout více fotografií >>>


Yasmine Hammamet - aktuální počasí a předpověď na následující dny

YASMINE HAMMAMET počasí

Zajímavá místa a krásné pláže letoviska Yasmine Hammamet

Cestovní ruch je pro Yasmine Hammamet alfou a omegou a město se stalo jednou z předních destinací Tuniska pro cestovatele hledající oddych ve Středomoří. Jeho krásné pláže, jako je Hammamet Beach, poskytují klidné a sluncem zalité prostředí pro opalování, koupání a vodní sporty. Městský přístav Port Yasmine je rušným centrem plným obchodů, restaurací a příležitostí k výletům lodí, díky čemuž je oblíbeným místem pro turisty i místní obyvatele. Yasmine Hammamet nabízí také řadu kulturních atrakcí, včetně historické Mediny, kde mohou návštěvníci prozkoumat tradiční trhy, ochutnat místní kuchyni a ponořit se do pulzující tuniské kultury. Kromě toho se ve městě v průběhu roku koná řada festivalů a akcí, od hudebních festivalů po umělecké výstavy, což zajišťuje, že se pro turisty vždy děje něco vzrušujícího.

V nedalekém regionu stojí za prozkoumání několik úžasných pláží a pobřežních oblastí. Nedaleký Hammamet, město, od kterého Yasmine Hammamet převzalo své jméno, se může pochlubit malebnými plážemi jako Hammamet Beach a Bel Azur Beach. Dále na jih nabízí letovisko Sousse krásné pobřeží Středozemního moře, přičemž oblíbenou volbou je pláž Sousse. Pro ty, kteří hledají klidnější a odlehlejší zážitek, je poloostrov Cap Bon nedaleko Yasmine Hammamet posetý okouzlujícími pobřežními vesnicemi a nedotčenými plážemi, jako jsou pláže El Haouaria a Kelibia Beach. Ať už návštěvníci hledají pulzující, rušné přímořské oblasti nebo klidná, idylická útočiště, region obklopující Yasmine Hammamet má spoustu plážových destinací k prozkoumání.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Tyto památky si v Yasmine Hammamet nenechte ujít

Okolí Yasmine Hammamet je místem plným historických a přírodních pokladů, které lákají k objevování. Mezi nejvýznamnější historické lokality patří římské ruiny Pupput, které se nacházejí v blízkosti Yasmine Hammamet. Tyto pozoruhodné archeologické pozůstatky zahrnují starobylé lázně, vily a římské divadlo, které nabízí fascinující pohled na římskou civilizaci. Procházka po těchto ruinách umožňuje návštěvníkům ocenit historické a kulturní hodnoty tohoto regionu.

Další důležitou historickou památkou je Kasbah Hammamet. Tato impozantní pevnost, která se nachází na strategickém místě s výhledem na město, hrála klíčovou roli v obraně proti invazím. V současné době funguje jako muzeum, které nabízí pohled na historii Hammametu a poskytuje nádherné panoramatické výhledy na okolní krajinu.

V oblasti kolem Yasmine Hammamet najdete také úchvatné přírodní památky. Poloostrov Cape Bon je známý svými dramatickými útesy, malebnými zátokami a malými rybářskými vesnicemi, včetně Kelibia. Maják v Kelibii, nebo Phare du Cap Bon, je jedním z nejvyšších majáků v Africe a nabízí nádherný výhled na Středozemní moře. K tomu se přidávají Thalassoterapeutické zahrady, kde si návštěvníci mohou vychutnat krásné zahrady a bazény napájené přírodními slanými prameny s pověstnými terapeutickými účinky. Tyto historické a přírodní zajímavosti činí z oblasti kolem Yasmine Hammamet atraktivní destinaci pro ty, kteří se zajímají o historii, kulturu a přírodní krásy pobřeží Středozemního moře.

V Yasmine Hammamet toho najdete mnohem víc ..

Yasmine Hammamet, nádherné pobřežní město v Tunisku, nabízí návštěvníkům unikátní kombinaci zážitků, které odrážejí jak místní kulturu, tak krásu Středomoří. Jednou z hlavních atrakcí je Medina, historické centrum města, které vás vrátí do minulosti. Úzké uličky Mediny, obklopené živými fasádami, jsou plné tradičních obchodů, trhů s kořením a útulných kaváren. Prozkoumat Medinu znamená ponořit se do místních tradic a objevit skvělé suvenýry. Yasmine Hammamet je také známo svou vynikající tuniskou kuchyní, kde si můžete vychutnat speciality jako kuskus, tagine a slané pečivo brik. Díky blízkosti k moři jsou místní plody moře vynikající a městské restaurace nabízejí čerstvé úlovky.

V průběhu roku se v Yasmine Hammamet koná řada festivalů a kulturních akcí. Mezinárodní festival Hammamet je hlavní kulturní událostí, která přitahuje návštěvníky díky svým hudebním, divadelním a tanečním představením z celého světa. Je to skvělý způsob, jak se zapojit do živé umělecké scény města a poznat jeho multikulturní vlivy. Pro relaxaci a kulturní zážitek vyzkoušejte tradiční tuniský hammam, veřejné lázně, které poskytují fyzické uvolnění a nahlédnutí do místních zvyků.

Přístav v Yasmine Hammamet nabízí možnosti pro plavby na jachtách a vodní sporty, což umožňuje prozkoumat krásné pobřeží Středozemního moře v elegantním stylu. Půvab Yasmine Hammamet spočívá v jeho schopnosti propojit tradici s moderností, což z něj činí atraktivní destinaci pro ty, kteří hledají kulturní zážitky, kulinářské potěšení a odpočinek u moře.

Možná nevíte, že ...

.. název Yasmine Hammamet pochází z nedalekého města Hammamet, které má starobylé kořeny? Oblast byla ovlivněna Féničany, Římany a Osmany, přičemž moderní rozvoj města začal až v druhé polovině 20. století.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *