12denní zájezd – Yasmine Hammamet – od 14790Kč

Tunisko, Yasmine Hammamet, ubytování Club Salammbo Hammamet & Aquapark, za 14790Kč

Club Salammbo Hammamet & Aquapark – Yasmine Hammamet – od 14790Kč

  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 12 dní
  • Cena za 1 osobu – 14790Kč


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Yasmine Hammamet

Yasmine Hammamet, strategicky umístěná na severovýchodním pobřeží Tuniska, je významnou destinací jak pro místní, tak pro mezinárodní návštěvníky. Toto přímorské město je součástí širšího regionu Hammamet v provincii Nabeul. Je snadno dostupné z hlavního města Tuniska, Tunisu, díky dobře vyvinuté silniční a železniční síti. Město se pyšní středomořským klimatem s horkými a suchými léty a mírnými, vlhkými zimami, což z něj činí ideální celoroční destinaci pro milovníky slunce. Jeho nádherné pobřežní oblasti nabízejí dlouhé písečné pláže, kde azurové vody hladí zlatý písek a poskytují skvělé podmínky pro relaxaci a vodní sporty.

Historie Yasmine Hammamet je silně ovlivněna bohatým historickým dědictvím Tuniska. Tento region zažil vlivy různých civilizací, včetně Féničanů, Římanů, Vandalů a Arabů. Nedaleko města se nachází starověké město Pupput, které nabízí pohled na římskou éru díky svým dobře zachovalým archeologickým nalezištím. V posledních desetiletích se město výrazně rozvinulo, přeměnilo se z malé rybářské vesnice na moderní letovisko. Dnes Yasmine Hammamet přitahuje návštěvníky z celého světa luxusními hotely, živým přístavem a prosperujícím turistickým sektorem, který spojuje historické kouzlo s moderním volným časem.


Prohlédnout více fotografií >>>


Víte, jaké je právě počasí v Yasmine Hammamet?

YASMINE HAMMAMET počasí

Jaké vyžití najdete v Yasmine Hammamet a okolí

Cestovní ruch je v Yasmine Hammamet klíčovým odvětvím a město se stalo jednou z nejvýznamnějších turistických destinací Tuniska pro ty, kteří hledají odpočinek u Středozemního moře. Jeho krásné pláže, například Hammamet Beach, nabízejí ideální podmínky pro slunění, plavání a vodní sporty. Městský přístav Port Yasmine je živé centrum, které nabízí širokou škálu obchodů, restaurací a možností vyjížděk na lodích, což z něj činí oblíbené místo pro turisty i místní obyvatele. Yasmine Hammamet také nabízí řadu kulturních zážitků, včetně historické Mediny, kde můžete objevovat tradiční trhy, vychutnávat místní gastronomii a ponořit se do bohaté tuniské kultury. Město je navíc domovem mnoha festivalů a akcí během roku, od hudebních událostí po umělecké výstavy, takže pro návštěvníky je vždy připraveno něco nového a vzrušujícího.

V okolí Yasmine Hammamet se nachází několik nádherných pláží a pobřežních oblastí. Nedaleký Hammamet, po němž je Yasmine Hammamet pojmenováno, je známý krásnými plážemi jako Hammamet Beach a Bel Azur Beach. Dále na jih leží letovisko Sousse, které se pyšní krásnými plážemi Středozemního moře, přičemž pláž Sousse je velmi populární. Pokud hledáte klidnější útočiště, navštivte poloostrov Cap Bon, kde najdete malebné pobřežní vesnice a nedotčené pláže, jako jsou pláže El Haouaria a Kelibia Beach. Region kolem Yasmine Hammamet nabízí širokou škálu plážových destinací, které uspokojí jak milovníky rušného prostředí, tak i ty, kteří hledají klidnější místa k odpočinku.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Yasmine Hammamet nabízí mnoho historických a přírodních památek

Region kolem Yasmine Hammamet je prodchnutý historií a může se pochlubit několika fascinujícími historickými památkami a přírodními divy, které mohou návštěvníci prozkoumat. Jedním z nejznámějších historických míst jsou římské ruiny Pupput, které se nacházejí jen kousek jízdy od Yasmine Hammamet. Tyto dobře zachované archeologické pozůstatky nabízejí pohled do římské éry se starověkými stavbami, jako jsou lázně, vily a dokonce i římské divadlo. Procházka Pupput umožňuje cestovatelům vrátit se v čase a ocenit architektonické a kulturní dědictví tohoto regionu.

Dalším významným historickým mezníkem v této oblasti je Kasbah Hammamet. Kasbah, posazený na kopci s výhledem na město, je staletí stará pevnost, která kdysi hrála klíčovou roli při obraně města před nájezdníky. Dnes slouží jako muzeum, které nabízí pohled do historie Hammametu a poskytuje panoramatické výhledy na okolní krajinu.

Pokud jde o přírodní památky, oblast kolem Yasmine Hammamet je známá svou krásnou pobřežní krajinou. Poloostrov Cape Bon je zvláště pozoruhodný pro své drsné útesy, malebné zátoky a okouzlující rybářské vesnice, jako je Kelibia. Maják v Kelibii, známý jako Phare du Cap Bon, je jedním z nejvyšších v Africe a nabízí úchvatný výhled na Středozemní moře. Nedaleko navíc najdete ohromující Thalassoterapeutické zahrady, jedinečnou přírodní atrakci, kde mohou návštěvníci prozkoumat zahrady, fontány a bazény, všechny napájené přírodními prameny slané vody s pověstnými terapeutickými vlastnostmi. Tyto přírodní a historické památky společně dělají z regionu kolem Yasmine Hammamet podmanivou destinaci pro ty, kteří se zajímají o historii, kulturu a krásu pobřeží Středozemního moře.

Yasmine Hammamet vám však nabídne mnohem více ..

Yasmine Hammamet, perla tuniského pobřeží, nabízí návštěvníkům pestrou škálu zážitků, které odrážejí jak místní tradice, tak krásu Středomoří. Mezi hlavní atrakce patří Medina, starobylé městské centrum, které přenese návštěvníky do minulosti. Klikaté uličky Mediny jsou obklopeny barevnými fasádami a plné obchodů s tradičními výrobky, trhů s kořením a útulných kaváren. Prozkoumání Mediny nabízí nejen pohled do místní kultury, ale i možnost zakoupit jedinečné suvenýry. Tuniská kuchyně je dalším vrcholem pobytu, kde si můžete pochutnat na pokrmech jako kuskus, tagine a slané pečivo brik. Díky blízkosti k moři si v Yasmine Hammamet můžete vychutnat čerstvé mořské plody v nabídkách místních restaurací.

Yasmine Hammamet hostí během roku různé festivaly a akce. Mezinárodní festival Hammamet je jednou z nejvýznamnějších kulturních událostí, nabízející širokou škálu hudebních, divadelních a tanečních představení. Tento festival je ideálním způsobem, jak se ponořit do dynamické umělecké scény města a objevovat jeho kulturní vlivy. Pro autentický zážitek z místní kultury si nenechte ujít tradiční tuniský hammam, veřejné lázně, které nabízejí relaxaci a pohled do místních tradic.

Přístav v Yasmine Hammamet je skvělým místem pro plavby na jachtách a vodní sporty, které vám umožní elegantně prozkoumat nádherné pobřeží Středozemního moře. Yasmine Hammamet je atraktivní destinací, která úspěšně spojuje tradiční kouzlo s moderními komforty, což ji činí ideálním místem pro ty, kteří hledají kulturní, kulinářské a přímořské zážitky.

Věděli jste, že ...

.. se město pyšní jedinečnou kombinací tradiční a moderní architektury? Mnoho budov je navrženo v tradičním maurském a andaluském stylu, což vytváří vizuální harmonii s přímořským prostředím.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *