13denní zájezd – Monastir – od 20790Kč

Tunisko, Monastir, ubytování One Resort Jockey, za 20790Kč

One Resort Jockey – Monastir – od 20790Kč

  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 13 dní
  • Cena za 1 osobu – 20790Kč


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Proč navštívit Monastir

Monastir, díky své poloze na severovýchodním pobřeží Tuniska, je fascinující destinací s vynikajícími přímořskými podmínkami. Město leží u Středozemního moře, což umožňuje návštěvníkům užívat si nedotčené pláže i zapojit se do různých vodních aktivit, jako je jachting či rybolov. Strategická poloha v blízkosti mezinárodního letiště Monastir Habib Bourguiba dělá Monastir snadno dostupným pro turisty z celého světa.

Pokud jde o klima, Monastir nabízí typicky středomořské podmínky s horkými, suchými léty a mírnými, vlhkými zimami. Léta jsou v Monastiru nejvíce rušná, s průměrnými teplotami přesahujícími 30 °C v červenci a srpnu, což je ideální doba pro milovníky slunce a moře. Zimy jsou příjemně mírné, s teplotami zřídkakdy klesajícími pod 10 °C, díky čemuž je Monastir celoročně atraktivním místem, které nabízí jak kulturní, tak přírodní krásy.


Prohlédnout více fotografií >>>


Monastir - aktuální počasí a předpověď na následující dny

MONASTIR počasí

Co podniknout v Monastiru a okolí

Turismus je základním pilířem ekonomiky Monastiru, přitahujícím cestovatele z různých koutů světa díky jeho okouzlujícím atrakcím. Jednou z hlavních atrakcí jsou krásné pláže tohoto města. Pláž Monastir, nacházející se v samotném centru, je malebné pobřeží ideální pro koupání, slunění a vodní aktivity. Tato pláž sousedí s historickým Ribatem Monastir, což jí dodává unikátní směs přírodních a historických prvků. Na jihu města leží další oblíbená pláž, Pláž Sidi Mansour, která je známá svou klidnou atmosférou a průzračně čistou vodou. Obě pláže jsou vybaveny potřebným zázemím včetně lehátek, restaurací a zařízení pro vodní sporty, aby vyhovovaly potřebám turistů.

Blízké okolí Monastiru nabízí také několik nádherných pláží, které jsou snadno dostupné. Pláž Skanes, nacházející se severně od města, je dlouhý písečný úsek, který nabízí řadu vodních aktivit. Dále na sever najdete půvabné město Sousse s pláží Boujaafar, která je známá svou živou atmosférou a blízkostí k pulzujícímu centru města. Na jih od Monastiru se rozkládá Mahdia, kde můžete navštívit klidné pláže, jako jsou El Jem a Mahdia Beach, a vychutnat si tak poklidnou krásu tuniského pobřeží. Tyto různé pláže činí z Monastiru a jeho okolí ideální destinaci pro milovníky slunce a moře.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Monastir nabízí mnoho historických a přírodních památek

Monastir a jeho okolí oplývají bohatstvím historických památek a přírodních divů, které návštěvníkům poskytují pestrou paletu zážitků. Mezi nejvýznamnější historická místa patří Ribat of Monastir, dobře zachovalá pevnost z 8. století. Tato monumentální stavba sloužila nejen jako obranná pevnost, ale také jako místo pro duchovní rozjímání islámských učenců. Návštěvníci zde mohou prozkoumat spletité chodby a vystoupat na strážní věže, odkud se jim naskytne nádherný panoramatický výhled na Monastir a Středozemní moře.

Dalším historickým skvostem regionu je Velká mešita v Sousse, která se nachází v nedalekém městě Sousse. Toto místo zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO je architektonickým klenotem, který představuje mistrovské detaily a umělecké řemeslo islámské architektury. Vysoký minaret a zdobené nádvoří mešity jsou důkazem bohaté historie a kulturního dědictví Tuniska.

Pro milovníky přírody nabízí region skvělý park Friguia, přírodní rezervaci nedaleko Monastiru. Návštěvníci zde mohou spatřit různá zvířata, jako jsou žirafy, zebry a lvi, ve svěžím přírodním prostředí. Pobřeží kolem Monastiru navíc skrývá malebné útesy a zátoky, jako je poloostrov Cap Monastir, kde si můžete užít poklidné procházky a nádherný výhled na moře. Monastir a jeho okolí nabízejí jedinečnou kombinaci historických a přírodních krás, které osloví každého návštěvníka.

Monastir vám však nabídne mnohem více ..

Navštívit Monastir znamená objevit nejen jeho památky, ale také se ponořit do jeho živé kultury, tradic a kulinářských zážitků. Jeden z vrcholů vaší návštěvy by mělo být ochutnání místní kuchyně, která spojuje středomořské a severoafrické chutě. Vyzkoušejte klasická tuniská jídla, jako je kuskus, brik (slané pečivo) a tajine, často dochucená aromatickými kořením, jako je kmín a harissa. Milovníky mořských plodů potěší čerstvé ryby, grilované nebo připravované v lahodných omáčkách. Nezapomeňte si dopřát osvěžující mátový čaj, který je neodmyslitelnou součástí tuniské pohostinnosti.

Pokud chcete opravdu zažít místní tradice, zvažte návštěvu některého z živých festivalů a kulturních akcí, které se konají během celého roku. Mezinárodní festival Sahara v Monastiru je jednou z významných událostí, která oslavuje beduínské dědictví regionu a zahrnuje velbloudí závody, tradiční hudební a taneční vystoupení a řemeslné trhy. Další zajímavostí Monastiru jsou jeho rušné trhy, známé jako souky. Medina of Monastir nabízí trhy plné života, kde můžete smlouvat o ručně vyráběné řemeslné výrobky, textilie a suvenýry, což z nich dělá skvělé místo pro nákup jedinečných upomínek na vaši cestu.

Prozkoumání každodenního života a zvyků místních obyvatel vám poskytne hlubší zážitek. Procházejte se po přístavu a seznamte se s rybáři, kteří přinášejí své každodenní úlovky. Můžete dokonce spatřit starobylou techniku rybolovu s modrými dřevěnými čluny, která se v této oblasti používá po staletí. Setkání s přátelskými místními obyvateli a poznání jejich zvyků je klíčovou součástí zážitku z Monastiru, která vám umožní lépe porozumět tomuto okouzlujícímu tuniskému městu.

Víte, že ...

Samozřejmě! Zde je překlad:
 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *