12denní zájezd – Zarzis – od 20719Kč

Tunisko, Zarzis, ubytování Odyssee Resort Thalasso & Spa, za 20719Kč

Odyssee Resort Thalasso & Spa – Zarzis – od 20719Kč

  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 12 dní
  • Cena za 1 osobu – 20719Kč


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Zarzis jako top místo pro vaši dovolenou

Zarzis, kouzelné pobřežní město v jihovýchodní části Tuniska, leží blízko libyjských hranic a má strategickou polohu u Středozemního moře, která ho činí důležitým centrem obchodních a kulturních aktivit v historii. Město se nachází na poloostrově mezi Středozemním mořem a slanými lagunami Ras Rmel a El-Mahres, které nejen vytvářejí úchvatnou krajinu, ale také podporují bohatou faunu a flóru.

Historie Zarzisu je bohatá na vlivy různých civilizací. V římských dobách bylo město známo jako „Gigthis“ a mělo významné obchodní vztahy s Kartágem a Římem. Město bylo svědkem mnoha historických událostí a vlivů Byzantinců, Arabů a Osmanů, kteří zanechali svou architekturu a kulturní vlivy. Dnes mohou návštěvníci objevovat pozůstatky římské éry a tradiční arabské a berberské prvky. Mírné středomořské klima s horkými, suchými léty a mírnými, vlhkými zimami dělá ze Zarzisu celoroční destinaci, která nabízí slunečné pláže i kulturní zážitky. Zarzis je jedinečné místo, které nabízí kombinaci historie, přírody a příjemného klimatu pro všechny typy cestovatelů.


Prohlédnout více fotografií >>>


Zarzis - aktuální počasí a předpověď na následující dny

ZARZIS počasí

Co podniknout v Zarzisu a okolí

Turistika je klíčovým prvkem ekonomiky Zarzis a město přitahuje návštěvníky z různých koutů světa díky svým krásným plážím, historickým památkám a živé místní kultuře. Mezi nejoblíbenější pláže v Zarzis patří pláž Sangho, která je vyhlášena svým zlatavým pískem a průzračně čistou vodou, ideálními pro koupání a opalování. Pláž Aghir, nacházející se nedaleko, nabízí klidnou atmosféru, což ji činí skvělou volbou pro ty, kdo preferují méně rušné pláže. Obě pláže jsou také skvělými místy pro vodní sporty, jako je windsurfing a vodní lyžování, a proto jsou oblíbené mezi milovníky dobrodružství.

Nedaleko Zarzis se nachází další úchvatné pláže. Ostrov Djerba, ležící nedaleko pobřeží, je známý svými malebnými plážemi, například pláží Sidi Mahres, kde si návštěvníci mohou užívat stínu palem a jemný mořský vánek. Matmata, proslulá svými unikátními troglodytskými obydlími, je další zajímavou destinací, kde mohou cestovatelé objevovat poušť Matmata a její fascinující krajinu. Tyto pláže a okolní atrakce činí z regionu Zarzis atraktivní destinaci, která nabízí kombinaci relaxace a kulturního objevování.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Zarzis a místní historické či přírodní památky

Region Zarzis je známý svou bohatou historií a přírodními krásami, které návštěvníkům nabízejí rozmanité zážitky. Jednou z nejvýznamnějších historických lokalit je římské archeologické naleziště Gightis (také nazývané Ghidha nebo Gigthis). Tento komplex, který zahrnuje starověké vily, baziliku a římské divadlo, poskytuje cenný pohled na římskou éru města. Amfiteátr je obzvláště fascinující a dává návštěvníkům příležitost představit si velkolepost římských představení.

Další významnou historickou památkou je synagoga El Ghriba na blízkém ostrově Djerba. Je jednou z nejstarších synagog na světě a je symbolem bohatého židovského dědictví Tuniska. Její architektonické prvky kombinují arabské, židovské a severoafrické vlivy. Každoroční židovská pouť, která se koná v synagoze, přitahuje návštěvníky z celého světa.

Přírodní krásy regionu zahrnují laguny Ras Rmel a El-Mahres, které obklopují poloostrov Zarzis. Tyto laguny jsou domovem mnoha druhů ptáků a slouží jako důležitá stanoviště pro migrující ptactvo. Milovníci přírody mohou objevovat krásné mokřady a sledovat plameňáky a další vodní ptactvo. Saharská poušť je rovněž nedaleko, což umožňuje dobrodružným turistům vyzkoušet pouštní safari a prozkoumat nádherné písečné duny a oázy jižního Tuniska. Tyto historické a přírodní atrakce činí z regionu Zarzis fascinující destinaci pro všechny, kteří hledají historii, přírodu a dobrodružství.

Zarzis vám však nabídne mnohem více ..

Navštívení Zarzisu nabízí celou řadu unikátních kulturních zážitků a atrakcí, které byste si neměli nechat ujít. Jedním z vrcholů je prozkoumání živé mediny (historického centra), kde můžete bloudit v úzkých klikatých uličkách, navštívit tradiční trhy a setkávat se s přátelskými místními lidmi. Medina je ideálním místem pro nákup ručně vyráběných textilií, keramiky a koření, a také pro ochutnávku místních specialit, jako je brik (smažené pečivo s vejcem a tuňákem). Nezapomeňte si dopřát šálek mátového čaje v místních kavárnách.

Tradiční tuniská hudba a tanec jsou důležitými součástmi místní kultury a během návštěvy Zarzis můžete zažít živá vystoupení. „Malouf“, tradiční lidová hudba, a „Raqs Sharqi“ (břišní tanec) jsou často součástí kulturních událostí a oslav, které ukazují bohatství kulturního dědictví regionu. Mezi historickými památkami stojí za návštěvu Velká mešita Zarzis, která je známá svou jedinečnou architekturou a zdobením. Při návštěvě náboženských míst je důležité respektovat místní zvyky a oblékat se podle pravidel.

Nakonec se ponořte do teplé a pohostinné atmosféry Tuniska tím, že se setkáte s místními obyvateli a dozvíte se více o jejich životě a tradicích. Ať už se jedná o sdílení jídla s tuniskou rodinou, účast na místním festivalu, nebo jen konverzace v kavárně, tyto autentické zážitky vám umožní lépe pochopit místní kulturu a učiní vaši návštěvu Zarzis nezapomenutelnou.

Víte, že ...

.. římské ruiny Gigthis v blízkosti Zarzisu zahrnují impozantní amfiteátr a dobře zachovalou baziliku? Tyto ruiny jsou méně navštěvované v porovnání s jinými římskými lokalitami, ale nabízejí pohled na velkolepost starověké římské architektury.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *