11denní zájezd – Yasmine Hammamet – od 20490Kč

Tunisko, Yasmine Hammamet, ubytování Club Salammbo Hammamet & Aquapark, za 20490Kč

Club Salammbo Hammamet & Aquapark – Yasmine Hammamet – od 20490Kč

  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 11 dní
  • Cena za 1 osobu – 20490Kč


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Proč objevovat Yasmine Hammamet

Strategická poloha Yasmine Hammamet podél severovýchodního pobřeží Tuniska z něj dělá hlavní destinaci pro místní i mezinárodní turisty. Toto pobřežní město je zasazeno do většího regionu Hammamet, který se nachází v provincii Nabeul. Má blízkost k hlavnímu městu Tuniska, Tunisu, a je snadno dostupný prostřednictvím silniční a železniční sítě. Město je obdařeno středomořským klimatem, které se vyznačuje horkými, suchými léty a mírnými, vlhkými zimami, což z něj činí atraktivní celoroční destinaci pro milovníky slunce. Jeho ohromující pobřežní geografie zahrnuje dlouhé úseky písečných pláží, kde se azurové vody setkávají se zlatým pobřežím a vytvářejí dechberoucí kulisu pro relaxaci a vodní aktivity.

Historie Yasmine Hammamet je hluboce propojena s bohatou minulostí Tuniska. Region zažil vliv různých civilizací, včetně Féničanů, Římanů, Vandalů a Arabů. V blízkosti Yasmine Hammamet poskytuje starověké město Pupput okno do římské éry se svými dobře zachovanými archeologickými pozůstatky. Samotné město prošlo v posledních desetiletích výrazným rozvojem a proměnilo se z malé rybářské vesnice v moderní letovisko. Yasmine Hammamet se nyní může pochlubit luxusními hotely, rušným přístavem a prosperujícím turistickým průmyslem, který přitahuje návštěvníky z celého světa, aby zažili jedinečnou kombinaci historie a současného volného času.


Prohlédnout více fotografií >>>


Víte, jaké je právě v Yasmine Hammamet počasí?

YASMINE HAMMAMET počasí

Jaké vyžití najdete v Yasmine Hammamet a okolí

Yasmine Hammamet je v srdci tuniského cestovního ruchu a stalo se oblíbeným cílem pro turisty, kteří hledají relaxaci na Středozemním pobřeží. Jeho nádherné pláže, včetně Hammamet Beach, poskytují ideální podmínky pro opalování, plavání a vodní sporty. Městský přístav Port Yasmine je živým centrem s množstvím obchodů, restaurací a možností vyjížděk na lodích, což z něj činí atraktivní místo jak pro návštěvníky, tak pro místní obyvatele. Yasmine Hammamet rovněž nabízí mnoho kulturních aktivit, jako je návštěva historické Mediny, kde můžete prozkoumat tradiční tržiště, ochutnat místní speciality a zažít pulsující tuniskou kulturu. Město pořádá po celý rok různé festivaly a akce, od hudebních a kulturních přehlídek až po umělecké výstavy, takže si každý návštěvník najde něco zajímavého.

V blízkém okolí se nachází několik úžasných pláží a pobřežních lokalit, které stojí za to navštívit. Město Hammamet, od něhož má Yasmine Hammamet své jméno, je známé krásnými plážemi jako Hammamet Beach a Bel Azur Beach. Jižně se nachází letovisko Sousse, které nabízí skvostné pobřeží Středozemního moře a oblíbenou pláž Sousse. Pro ty, kdo hledají klidnější a odlehlejší místa, je poloostrov Cap Bon nedaleko Yasmine Hammamet ideálním místem s kouzelnými pobřežními vesnicemi a neporušenými plážemi, jako jsou pláže El Haouaria a Kelibia Beach. Ať už preferujete živé pobřežní oblasti nebo poklidné pláže, region kolem Yasmine Hammamet má mnoho skvělých destinací k prozkoumání.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Tyto památky si v Yasmine Hammamet nenechte ujít

Region okolo Yasmine Hammamet je plný historických a přírodních zázraků, které stojí za návštěvu. Mezi hlavní historické atrakce patří římské ruiny Pupput, nacházející se nedaleko od Yasmine Hammamet. Tyto starověké ruiny obsahují zachovalé lázně, vily a římské divadlo, které poskytují pohled do života v římské éře. Návštěva Pupput umožňuje hlubší pochopení architektonického a kulturního dědictví regionu.

Významným historickým objektem je také Kasbah Hammamet. Tato historická pevnost, umístěná na kopci s výhledem na město, byla kdysi důležitou obranou proti nájezdníkům. Dnes slouží jako muzeum, které přináší vhled do historie Hammametu a nabízí krásné výhledy na okolí.

Co se týče přírodních zajímavostí, oblast kolem Yasmine Hammamet se pyšní nádherným pobřežím. Poloostrov Cape Bon je známý svými dramatickými útesy, malebnými zátokami a malými rybářskými vesnicemi jako je Kelibia. Maják v Kelibii, nebo Phare du Cap Bon, je jedním z nejvyšších majáků na kontinentě a poskytuje úchvatný výhled na moře. Nedaleko se nachází Thalassoterapeutické zahrady, přírodní atrakce s krásnými zahradami a bazény napájenými přírodními slanými prameny, známými svými terapeutickými účinky. Tyto přírodní a historické památky činí z oblasti kolem Yasmine Hammamet atraktivní cíl pro milovníky historie, kultury a přírodní krásy.

V Yasmine Hammamet toho najdete mnohem víc ..

Yasmine Hammamet, fascinující pobřežní město v Tunisku, nabízí rozmanité zážitky, které ukazují podstatu tuniské kultury a krásy Středomoří. Hlavní atrakcí je Medina, historické staré město, které vás zavede do minulosti. Úzké a klikaté uličky Mediny, obklopené živými fasádami, jsou plné obchodů s řemeslnými výrobky, trhů s kořením a malebných kaváren. Prozkoumání tohoto historického centra poskytuje cenný pohled na místní tradice a skvělou příležitost k nákupu originálních suvenýrů. Tuniská kuchyně je dalším vrcholem návštěvy, kde můžete ochutnat pokrmy jako kuskus, tagine a slané pečivo brik. Díky blízkosti moře jsou plody moře v místních restauracích vždy čerstvé a chutné.

V Yasmine Hammamet se během roku koná řada zajímavých festivalů a kulturních událostí. Mezinárodní festival Hammamet je jedním z nejvýznamnějších kulturních událostí, který přináší hudební, divadelní a taneční vystoupení z různých koutů světa. Tento festival je skvělým způsobem, jak se ponořit do živé umělecké scény města a objevovat jeho multikulturní vlivy. Pro autentický kulturní zážitek vyzkoušejte tradiční tuniský hammam, veřejné lázně, které poskytují jak fyzické uvolnění, tak nahlédnutí do místních zvyků.

Přístav v Yasmine Hammamet nabízí možnosti pro plavby na jachtách a vodní sporty, což umožňuje prozkoumat krásné pobřeží Středozemního moře pohodlně a stylově. Yasmine Hammamet se vyznačuje tím, že kombinuje tradiční atmosféru s moderními komforty, což ji činí ideálním místem pro ty, kteří hledají kulturní obohacení, kulinářské zážitky a relaxaci u moře.

Víte, že ...

.. Yasmine Hammamet je domovem jedinečné umělecké formy dlaždic známé jako „zellij“ nebo „zellige“? Tato tradiční marocká a tuniská dekorativní dlažba zdobí různé budovy ve městě, zejména v Medině. Složité geometrické vzory a živé barvy dlaždic zellige dodávají architektonické estetice Yasmine Hammamet výrazný nádech.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *