14denní zájezd – Hammamet – od 26290Kč

Tunisko, Hammamet, ubytování Royal Nozha, za 26290Kč

Royal Nozha – Hammamet – od 26290Kč

  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 14 dní
  • Cena za 1 osobu – 26290Kč


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Proč objevovat Hammamet

Hammamet se nachází na strategickém místě na severovýchodním pobřeží Tuniska, což je klíčovým důvodem jeho oblíbenosti jako turistické destinace. Město leží v oblasti Sahel, která je známá svým příjemným středomořským klimatem. Díky této poloze má Hammamet dlouhá, horká léta a mírné zimy, což z něj dělá atraktivní destinaci po celý rok. Letní teploty často přesahují 40 °C, což z něj činí ideální místo pro milovníky pláží a vodních sportů. Pobřežní poloha města zároveň zajišťuje přístup k tyrkysovým vodám Středozemního moře, které nabízejí osvěžující úlevu od horka a lákají plavce i nadšence vodních sportů. Návštěvníkům navíc přináší pohodlí nízká vlhkost v oblasti Sahel a osvěžující mořský vánek.

Okolní příroda Hammametu je stejně fascinující. Město je obklopeno mořem a bujnou zelení citrusových sadů, olivových hájů a zahrad, což mu vysloužilo přezdívku „Zahradní letovisko“. Voňavé citrusové stromy nejen vytvářejí idylickou atmosféru, ale také produkují některé z nejlepších pomerančů a citronů v oblasti. Blízkost těchto sadů dodává městu jedinečné kouzlo a návštěvníkům poskytuje příležitost ochutnat čerstvě natrhané ovoce a místní produkty. Navíc je Hammamet ideálním výchozím bodem pro objevování historických a kulturních pokladů, jako je starověké město Kartágo a rušný hlavní město Tunis.


Prohlédnout více fotografií >>>


Víte, jaké je právě počasí v Hammametu?

HAMMAMET počasí

Hammamet a místní krásné pláže

Cestovní ruch je srdcem Hammametu, který si získal renomé jako jedno z nejvyhledávanějších míst pro ty, kdo hledají slunečné pláže, krásné moře a kulturní zážitky. Největším magnetem pro turisty jsou jeho úchvatné pláže. Pláž Hammamet je jednou z nejoblíbenějších, s kilometry jemného zlatého písku a průzračnou, pozvánkou vodou, která láká ke koupání a slunění. Pláž je lemována řadou letovisek, restaurací a barů, což návštěvníkům poskytuje veškeré pohodlí a služby, které potřebují pro dokonalý odpočinek na pláži.

Hammamet však nabízí více než jen svou ikonickou pláž – okolní oblasti ukrývají další krásná pobřeží. Yasmine Hammamet, moderní rekreační oblast nedaleko, se pyšní vlastním písčitým pobřežím a živým přístavem, kde najdete mnoho obchodů a restaurací. Směrem na jih narazíte na kouzelnou pláž Nabeul, známou svými malebnými rybářskými čluny a rušným trhem, kde můžete nakoupit místní řemesla a čerstvé potraviny. Ještě jižněji se rozprostírá poloostrov Cap Bon, kde se nachází více pláží, včetně pláže Kelibia, která vyniká čistými vodami a historickou pevností, a ostrovy Kerkennah, klidná oáza s nedotčenými plážemi a poklidnou atmosférou. Tyto pobřežní perly společně činí z Hammametu a jeho okolí ideální destinaci pro milovníky pláží a hledače slunce.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Tyto památky si v Hammametu nenechte ujít

Hammamet a jeho okolí oplývá historickými památkami a přírodními zázraky, které odhalují bohaté dědictví Tuniska a okouzlující krajinu. Jednou z nejvýznamnějších historických památek je Kasbah v Hammametu, výjimečně zachovalá pevnost z 9. století. Tato impozantní stavba, která se tyčí na kopci s výhledem na město, poskytuje panoramatické pohledy na Středozemní moře a malebnou Medinu pod sebou. Kasbah je svědectvím o dlouhé historii města a připomíná jeho strategický význam v minulosti.

Dalším důležitým historickým místem v blízkosti je starověké město Kartágo, které se nachází nedaleko Hammametu. Kartágo, kdysi mocné fénické město a silný soupeř Říma, láká návštěvníky svými ruinami, včetně římského divadla, Antoninových lázní a Národního muzea Kartága, kde je k vidění bohatá sbírka artefaktů z tohoto starověkého města. Obzvláště působivé jsou zbytky Antoninových lázní, kde stále stojí zachovalé sloupy a složité mozaiky.

Co se týče přírodních památek, poloostrov Cap Bon nabízí nádherné pobřežní scenérie. Město Kelibia je zde známé pro své nedotčené pláže a mohutnou pevnost Kelibia, která dominuje nad městem. Na poloostrově se nachází také půvabná rybářská vesnice Korbous, proslulá svými termálními prameny a malebnými útesy s výhledem na moře. Milovníci přírody mohou objevovat rozmanitost národního parku Ichkeul, zapsaného na seznamu světového dědictví UNESCO. Tento park je klíčovým mokřadem pro stěhovavé ptáky a nabízí ideální podmínky pro pozorování ptactva a turistiku v krásném prostředí. Hammamet a jeho region tak spojují historii, kulturu a přírodní krásy v jedinečnou a fascinující destinaci pro každého cestovatele.

V Hammametu najdete i mnoho dalších zajímavostí ..

Při návštěvě Hammametu existuje několik kulturních zážitků, tradic a kulinářských specialit, které byste si neměli nechat ujít, abyste se skutečně ponořili do místní kultury. Jedním z nejpůsobivějších aspektů tuniské kultury je její hudba. Navštivte živé představení tradiční tuniské hudby, jako jsou strašidelně krásné zvuky oudu (nástroj podobný loutně) a fascinující melodie místních zpěváků. Medina of Hammamet často hostí kulturní akce a festivaly, které předvádějí toto bohaté hudební dědictví a poskytují návštěvníkům nezapomenutelný a autentický zážitek.

Tuniská kuchyně je vrcholem každé návštěvy Hammametu. Nenechte si ujít příležitost ochutnat místní speciality, jako je kuskus, tajine a brik (smažené pečivo plněné vejcem, tuňákem a kapary). Mořské plody jsou v Hammametu s ohledem na jeho přímořskou polohu základem, takže dopřát si čerstvé úlovky dne je nutností. Určitě vyzkoušejte tradiční mátový čaj nebo sklenici sladké voňavé vody z pomerančových květů. Prozkoumávání místních trhů, jako je Souk El Medina v srdci Hammamet's Medina, je dobrodružství samo o sobě. Zde můžete ochutnat místní pochoutky, zakoupit si ručně vyráběná řemesla a být svědky živé atmosféry tradičního tuniského trhu.

Tunisané jsou hrdí na své tradice a pohostinnost a je běžné, že jsou pozváni do místního domova na jídlo nebo šálek čaje. Využijte tuto příležitost zapojit se do vřelých a přátelských místních obyvatel a hlouběji porozumět jejich způsobu života. Můžete být dokonce svědky tradičních oslav nebo svateb, které jsou často pulzujícími a radostnými událostmi naplněnými hudbou, tancem a propracovanými zvyky. Tyto kulturní zážitky nabízejí pohled do srdce tuniské společnosti a při návštěvě Hammametu byste si je neměli nechat ujít.

Věděli jste, že ...

.. na počátku 20. století Hammamet přitahoval komunitu umělců a intelektuálů, kteří hledali inspiraci v jeho klidném prostředí? Renomované osobnosti jako Paul Klee, André Gide a Simone de Beauvoir strávily čas v Hammametu, kde nacházely útěchu a tvůrčí inspiraci v jeho jedinečné atmosféře. Díky směsi středomořské krásy, historického kouzla a uvolněné atmosféry se město stalo skrytým klenotem pro ty, kteří hledají uměleckou inspiraci a intelektuální reflexi. V uměleckých a literárních kruzích města dodnes můžete najít stopy tohoto kulturního dědictví, díky čemuž je Hammamet nejen krásnou destinací, ale také místem s bohatou uměleckou historií. Toto umělecké spojení dodává Hammametovu půvabu fascinující nádech, a i když to nemusí být široce známé, je to svědectví o trvalé přitažlivosti města pro kreativní mysli v průběhu let.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *