12denní zájezd – Djerba – od 19590Kč

Tunisko, Djerba, ubytování Caribbean World Djerba, za 19590Kč

Caribbean World Djerba – Djerba – od 19590Kč

  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 12 dní
  • Cena za 1 osobu – 19590Kč


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Djerba

Djerba, situovaná v jižní části Tuniska, je největším ostrovem severní Afriky a proslula svým malebným pobřežním prostředím. Tento ostrov leží v zálivu Gabès a od pevniny ho odděluje úzký průliv. Jeho strategická poloha ve Středomoří z něj historicky udělala významnou obchodní stanici a kulturní křižovatku. Krajina Djerby se pyšní zvlněnými písečnými dunami, palmovými háji a úrodnými pláněmi, což vytváří jedinečný mix vyprahlého pouštního terénu a svěží zeleně. Jedním z nejpůsobivějších rysů ostrova jsou tradiční bílé domy ve tvaru krychle, které dodávají ostrovu kouzelný a charakteristický vzhled. Djerba je také poseta olivovými sady, vinicemi a plantážemi datlových palem, což odráží bohaté zemědělské dědictví regionu.

Djerba má středomořské klima, což znamená teplá, suchá léta a mírné, vlhké zimy. Díky více než 300 slunečným dnům v roce je to celoroční destinace pro ty, kteří hledají slunečné počasí. Letní měsíce od června do srpna jsou horké a suché, s teplotami často přesahujícími 30 °C, což z nich dělá ideální čas pro milovníky pláží a vodních sportů. Zimy, od prosince do února, jsou mírné s průměrnými teplotami kolem 15 °C, což je příjemné období pro objevování kultury a venkovní aktivity bez intenzivního horka. Jaro a podzim nabízejí pohodlný kompromis mezi těmito dvěma extrémy, což je činí skvělými obdobími pro poznávání bohaté historie a přírodních krás ostrova. Ať už hledáte letní odpočinek na plážích nebo mírnější mimosezónní dobrodružství, Djerba je vždy ideálním místem k návštěvě díky svému příznivému klimatu.


Prohlédnout více fotografií >>>


Djerba - aktuální počasí a předpověď na následující dny

DJERBA počasí

Zajímavá místa a krásné pláže na ostrově Djerba

Cestovní ruch je pro Djerbu a přilehlé regiony klíčovým ekonomickým pilířem, který láká návštěvníky z celého světa k objevování jejího unikátního kulturního dědictví a okouzlující přírodní krajiny. Rozsáhlé pobřeží ostrova je hlavním lákadlem a nabízí mnoho krásných pláží, které uspokojí různé zájmy. Pláž Sidi Mahres, nacházející se na severovýchodním pobřeží, je jedním z nejoblíbenějších míst. Díky dlouhému pásu jemného zlatého písku a křišťálově čisté vodě je ideální pro opalování, plavání a vodní sporty, jako je windsurfing a kiteboarding. Nedaleké živé letovisko Houmt Souk je centrem nákupů, stravování a objevování historie a kultury ostrova.

Další vyhledávanou pláží je pláž Seguia, která je známá svou poklidnou a tichou atmosférou. Nachází se na východní straně Djerby a nabízí klidné útočiště mimo rušné turistické oblasti. Na severu leží pláž Ras Rmel, malebné místo obklopené bohatou vegetací a dunami. Tato pláž je ideální pro příznivce přírody a ty, kteří hledají tiché útočiště. Vedle pláží na Djerbě se i blízký region Zarzis na pevnině pyšní krásným pobřežím s atraktivními plážemi, jako je pláž Sangho, která nabízí čisté modré vody a příležitosti k vodním aktivitám. Tyto pobřežní drahokamy společně přispívají k atraktivitě Djerby jako významné turistické destinace v severní Africe a poskytují rozmanité plážové zážitky pro všechny typy cestovatelů.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Historické a přírodní památky, které najdete na ostrově Djerba

Djerba je oblast plná historie, která nabízí fascinující kombinaci historických památek a nádherných přírodních scenérií. Mezi nejvýznamnějšími místy na ostrově je synagoga El Ghriba, umístěná ve městě Hara Sghira Er Riadh. Tato starobylá synagoga je nejen důležitým náboženským centrem pro židovskou komunitu, ale také svědectvím o dlouhé historii ostrova, kulturní rozmanitosti a toleranci. Její historie sahá více než 2000 let do minulosti a její ohromující architektura s komplikovanými mozaikami a unikátní modrobílou barevnou paletou ji činí povinnou zastávkou. Dalším historickým skvostem je Borj El Kebir, impozantní pevnost, která kdysi chránila ostrov před nájezdy. Návštěvníci mohou prozkoumat její dobře zachované hradby a věže a vychutnat si úchvatný výhled na Djerbu a okolní moře.

Co se týče přírodních památek, ostrov se může pochlubit zajímavým muzeem Guellala, podzemní troglodytskou vesnicí, která ukazuje unikátní architekturu a životní styl berberských obyvatel regionu. Návštěvníci mohou prozkoumat chladné, labyrintové chodby a dozvědět se o místní historii a kultuře. Malebné palmové háje na Djerbě, například Palm Tree Garden, nabízejí klidný přírodní únik. Ostrov je rovněž známý svými solnými pláněmi, jako je Chott El Jerid, kde rozsáhlé solné krusty vytvářejí surrealistickou a okouzlující krajinu. Tyto jedinečné přírodní rysy poskytují návštěvníkům hlubší pochopení rozmanitého a fascinujícího terénu Djerby, což z ní činí místo, kde se historie a příroda harmonicky propojují.

Na ostrově Djerba toho najdete mnohem víc ..

Na Djerbě není návštěva pouze o objevování jejích přírodních a historických památek, ale také o immersi do její živé kultury, tradic a vřelé pohostinnosti, které učiní váš výlet opravdu nezapomenutelným.

Ostrov pořádá během roku množství festivalů a akcí, které nabízejí unikátní pohled na jeho kulturu. Jedním z nejvýznamnějších je každoroční židovská pouť v synagoze El Ghriba, která přitahuje tisíce návštěvníků. V červenci se koná Festival of Ulysse, kde můžete zažít hudební a taneční představení a kulturní programy. Islámský měsíc ramadán je dalším zvláštním obdobím, kdy můžete okusit místní tradice a kulinářské speciality, protože mnoho restaurací nabízí speciální jídla Iftar a ostrov je zdoben svátečními dekoracemi a aktivitami.

Djerba je také známá svými tradičními řemesly a návštěva místních trhů a dílen je nezbytná. Objevte krásně zpracovanou keramiku, šperky, textilie a koberce na trzích v Houmt Souk. Nezapomeňte si zakoupit typický djerbanský suvenýr, jako je Fouta (tradiční tuniský ručník) nebo ručně malovaný keramický talíř. Djerba nabízí bohatou škálu tuniské a středomořské kuchyně, včetně místních specialit jako kuskus, tajine a mořské plody v tradičních restauracích. Nevynechejte Brik, oblíbené místní občerstvení z tenkého těsta plněné vejci, tuňákem a kapary. Djerba je také proslulá svými datlovými palmami, takže ochutnejte čerstvé datle nebo produkty jako datlová pasta a datlový džem.

Prozkoumat místní kulturu může být velmi zajímavé. Pozdravte místní obyvatele přátelským „Salamem“ a respektujte místní zvyky, zejména v konzervativnějších oblastech. Nezapomeňte si prohlédnout unikátní architekturu ostrova s domy ve tvaru krychle a pokud budete pozváni do místního domova, přineste malý dárek jako projev uznání.

Věděli jste, že ...

.. slané pláně Chott El Jerid poblíž Djerby vytvářejí úchvatné efekty miráží kvůli intenzivnímu horku a odrazné slané krustě? To vytváří téměř nadpozemskou krajinu, která se zdá mít vodní plochy.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *