15denní zájezd – Yasmine Hammamet – od 24390Kč

Tunisko, Yasmine Hammamet, ubytování Club Salammbo Hammamet & Aquapark, za 24390Kč

Club Salammbo Hammamet & Aquapark – Yasmine Hammamet – od 24390Kč

  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 15 dní
  • Cena za 1 osobu – 24390Kč


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Proč navštívit Yasmine Hammamet

Yasmine Hammamet, nacházející se na severovýchodním pobřeží Tuniska, se stala oblíbenou destinací pro turisty z celého světa, jak místními, tak mezinárodními. Tento přímořský městský prostor je součástí oblasti Hammamet v provincii Nabeul a je snadno dostupný ze severoafrického hlavního města Tunisu, a to díky vybudované silniční a železniční infrastruktuře. Město se může pochlubit středomořským klimatem, které zahrnuje horké a suché léto a mírné, vlhké zimy, což z něj činí atraktivní cíl po celý rok pro milovníky slunce. Jeho krásné pobřeží je domovem dlouhých písečných pláží, kde se azurové vody setkávají se zlatým pískem, poskytující nádherné místo pro odpočinek a vodní aktivity.

Yasmine Hammamet má bohatou historii, která je úzce spjata s dlouhou minulostí Tuniska. Tento region byl ovlivněn různými civilizacemi, včetně Féničanů, Římanů, Vandalů a Arabů. V blízkosti města leží starověké město Pupput, které nabízí pohled na římskou minulost díky svým zachovalým archeologickým nálezům. V posledních letech prošlo město výraznou proměnou z malé rybářské vesnice na moderní turistické letovisko. Dnes Yasmine Hammamet nabízí luxusní hotely, živý přístav a prosperující turistické služby, které lákají návštěvníky k objevování kombinace historických památek a současného komfortu.


Prohlédnout více fotografií >>>


Jaké má právě Yasmine Hammamet počasí a předpověď na další dny

YASMINE HAMMAMET počasí

Krásná místa letoviska Yasmine Hammamet, která stojí za pozornost

Yasmine Hammamet je v srdci tuniského cestovního ruchu a stalo se oblíbeným cílem pro turisty, kteří hledají relaxaci na Středozemním pobřeží. Jeho nádherné pláže, včetně Hammamet Beach, poskytují ideální podmínky pro opalování, plavání a vodní sporty. Městský přístav Port Yasmine je živým centrem s množstvím obchodů, restaurací a možností vyjížděk na lodích, což z něj činí atraktivní místo jak pro návštěvníky, tak pro místní obyvatele. Yasmine Hammamet rovněž nabízí mnoho kulturních aktivit, jako je návštěva historické Mediny, kde můžete prozkoumat tradiční tržiště, ochutnat místní speciality a zažít pulsující tuniskou kulturu. Město pořádá po celý rok různé festivaly a akce, od hudebních a kulturních přehlídek až po umělecké výstavy, takže si každý návštěvník najde něco zajímavého.

V blízkém okolí se nachází několik úžasných pláží a pobřežních lokalit, které stojí za to navštívit. Město Hammamet, od něhož má Yasmine Hammamet své jméno, je známé krásnými plážemi jako Hammamet Beach a Bel Azur Beach. Jižně se nachází letovisko Sousse, které nabízí skvostné pobřeží Středozemního moře a oblíbenou pláž Sousse. Pro ty, kdo hledají klidnější a odlehlejší místa, je poloostrov Cap Bon nedaleko Yasmine Hammamet ideálním místem s kouzelnými pobřežními vesnicemi a neporušenými plážemi, jako jsou pláže El Haouaria a Kelibia Beach. Ať už preferujete živé pobřežní oblasti nebo poklidné pláže, region kolem Yasmine Hammamet má mnoho skvělých destinací k prozkoumání.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Památky, které nesmíte v Yasmine Hammamet minout

Okolí Yasmine Hammamet je místem plným historických a přírodních pokladů, které lákají k objevování. Mezi nejvýznamnější historické lokality patří římské ruiny Pupput, které se nacházejí v blízkosti Yasmine Hammamet. Tyto pozoruhodné archeologické pozůstatky zahrnují starobylé lázně, vily a římské divadlo, které nabízí fascinující pohled na římskou civilizaci. Procházka po těchto ruinách umožňuje návštěvníkům ocenit historické a kulturní hodnoty tohoto regionu.

Další důležitou historickou památkou je Kasbah Hammamet. Tato impozantní pevnost, která se nachází na strategickém místě s výhledem na město, hrála klíčovou roli v obraně proti invazím. V současné době funguje jako muzeum, které nabízí pohled na historii Hammametu a poskytuje nádherné panoramatické výhledy na okolní krajinu.

V oblasti kolem Yasmine Hammamet najdete také úchvatné přírodní památky. Poloostrov Cape Bon je známý svými dramatickými útesy, malebnými zátokami a malými rybářskými vesnicemi, včetně Kelibia. Maják v Kelibii, nebo Phare du Cap Bon, je jedním z nejvyšších majáků v Africe a nabízí nádherný výhled na Středozemní moře. K tomu se přidávají Thalassoterapeutické zahrady, kde si návštěvníci mohou vychutnat krásné zahrady a bazény napájené přírodními slanými prameny s pověstnými terapeutickými účinky. Tyto historické a přírodní zajímavosti činí z oblasti kolem Yasmine Hammamet atraktivní destinaci pro ty, kteří se zajímají o historii, kulturu a přírodní krásy pobřeží Středozemního moře.

Yasmine Hammamet však nabízí mnohem víc ..

Yasmine Hammamet, perla tuniského pobřeží, nabízí návštěvníkům pestrou škálu zážitků, které odrážejí jak místní tradice, tak krásu Středomoří. Mezi hlavní atrakce patří Medina, starobylé městské centrum, které přenese návštěvníky do minulosti. Klikaté uličky Mediny jsou obklopeny barevnými fasádami a plné obchodů s tradičními výrobky, trhů s kořením a útulných kaváren. Prozkoumání Mediny nabízí nejen pohled do místní kultury, ale i možnost zakoupit jedinečné suvenýry. Tuniská kuchyně je dalším vrcholem pobytu, kde si můžete pochutnat na pokrmech jako kuskus, tagine a slané pečivo brik. Díky blízkosti k moři si v Yasmine Hammamet můžete vychutnat čerstvé mořské plody v nabídkách místních restaurací.

Yasmine Hammamet hostí během roku různé festivaly a akce. Mezinárodní festival Hammamet je jednou z nejvýznamnějších kulturních událostí, nabízející širokou škálu hudebních, divadelních a tanečních představení. Tento festival je ideálním způsobem, jak se ponořit do dynamické umělecké scény města a objevovat jeho kulturní vlivy. Pro autentický zážitek z místní kultury si nenechte ujít tradiční tuniský hammam, veřejné lázně, které nabízejí relaxaci a pohled do místních tradic.

Přístav v Yasmine Hammamet je skvělým místem pro plavby na jachtách a vodní sporty, které vám umožní elegantně prozkoumat nádherné pobřeží Středozemního moře. Yasmine Hammamet je atraktivní destinací, která úspěšně spojuje tradiční kouzlo s moderními komforty, což ji činí ideálním místem pro ty, kteří hledají kulturní, kulinářské a přímořské zážitky.

Možná nevíte, že ...

.. Yasmine Hammamet pořádá Mezinárodní festival v Hammametu, který přitahuje umělce a vystupující z celého světa? Festival oslavuje široké spektrum kulturních projevů, od hudby a tance po divadlo, čímž zdůrazňuje roli města jako kulturní křižovatky.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *