11denní zájezd – Yasmine Hammamet – od 20590Kč

Tunisko, Yasmine Hammamet, ubytování Club Salammbo Hammamet & Aquapark, za 20590Kč

Club Salammbo Hammamet & Aquapark – Yasmine Hammamet – od 20590Kč

  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 11 dní
  • Cena za 1 osobu – 20590Kč


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Yasmine Hammamet

Yasmine Hammamet, strategicky umístěná na severovýchodním pobřeží Tuniska, je významnou destinací jak pro místní, tak pro mezinárodní návštěvníky. Toto přímorské město je součástí širšího regionu Hammamet v provincii Nabeul. Je snadno dostupné z hlavního města Tuniska, Tunisu, díky dobře vyvinuté silniční a železniční síti. Město se pyšní středomořským klimatem s horkými a suchými léty a mírnými, vlhkými zimami, což z něj činí ideální celoroční destinaci pro milovníky slunce. Jeho nádherné pobřežní oblasti nabízejí dlouhé písečné pláže, kde azurové vody hladí zlatý písek a poskytují skvělé podmínky pro relaxaci a vodní sporty.

Historie Yasmine Hammamet je silně ovlivněna bohatým historickým dědictvím Tuniska. Tento region zažil vlivy různých civilizací, včetně Féničanů, Římanů, Vandalů a Arabů. Nedaleko města se nachází starověké město Pupput, které nabízí pohled na římskou éru díky svým dobře zachovalým archeologickým nalezištím. V posledních desetiletích se město výrazně rozvinulo, přeměnilo se z malé rybářské vesnice na moderní letovisko. Dnes Yasmine Hammamet přitahuje návštěvníky z celého světa luxusními hotely, živým přístavem a prosperujícím turistickým sektorem, který spojuje historické kouzlo s moderním volným časem.


Prohlédnout více fotografií >>>


Předpověď počasí pro Yasmine Hammamet a aktuální situace

YASMINE HAMMAMET počasí

Yasmine Hammamet a místní krásné pláže

Cestovní ruch je v Yasmine Hammamet klíčovým odvětvím a město se stalo jednou z nejvyhledávanějších destinací Tuniska pro ty, kteří hledají odpočinek u Středozemního moře. Jeho nádherné pláže, například Hammamet Beach, nabízejí ideální podmínky pro opalování, koupání a vodní aktivity v příjemném slunečním prostředí. Městský přístav Port Yasmine je rušné centrum, kde naleznete obchody, restaurace a možnosti pro vyjížďky na lodích, což z něj činí oblíbené místo jak pro turisty, tak pro místní obyvatele. Yasmine Hammamet rovněž nabízí řadu kulturních zážitků, včetně historické Mediny, kde můžete navštívit tradiční trhy, vychutnat si místní gastronomii a ponořit se do živé tuniské kultury. Kromě toho město hostí během roku různé festivaly a akce, od hudebních přehlídek po umělecké výstavy, takže pro návštěvníky je vždy co objevovat.

V okolí města se nachází několik úchvatných pláží a pobřežních oblastí, které stojí za prozkoumání. Město Hammamet, od kterého Yasmine Hammamet převzalo své jméno, je známé malebnými plážemi jako Hammamet Beach a Bel Azur Beach. Dále na jih se nachází letovisko Sousse, které se pyšní krásným pobřežím Středozemního moře, přičemž pláž Sousse je velmi oblíbená. Pro klidnější a odlehlejší zážitky můžete navštívit poloostrov Cap Bon, kde se nacházejí kouzelné pobřežní vesnice a nedotčené pláže, jako jsou pláže El Haouaria a Kelibia Beach. Ať už hledáte rušné pláže nebo klidné útočiště, region kolem Yasmine Hammamet má širokou nabídku plážových destinací k objevování.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Yasmine Hammamet nabízí mnoho historických a přírodních památek

Okolí Yasmine Hammamet je bohaté na historické a přírodní krásy, které lákají návštěvníky k objevování. Mezi nejvýznamnější historické památky patří římské ruiny Pupput, které se nacházejí jen kousek od Yasmine Hammamet. Tyto dobře zachované archeologické pozůstatky zahrnují starověké lázně, vily a římské divadlo, které poskytují fascinující pohled do římského období. Procházka po Pupput umožňuje návštěvníkům poznat bohatou architektonickou a kulturní historii tohoto regionu.

Dalším důležitým historickým bodem v okolí je Kasbah Hammamet. Tato staletí stará pevnost, která se nachází na vyvýšeném místě s výhledem na město, hrála klíčovou roli při obraně města před nájezdy. Dnes je Kasbah přeměněna na muzeum, které nabízí pohled do historie Hammametu a poskytuje úchvatné výhledy na okolní krajinu.

Pokud vás zajímají přírodní památky, oblast kolem Yasmine Hammamet nabízí nádherné pobřežní scenérie. Poloostrov Cape Bon je známý svými strmými útesy, malebnými zátokami a malebnými rybářskými vesnicemi jako je Kelibia. Maják v Kelibii, známý jako Phare du Cap Bon, je jedním z nejvyšších majáků v Africe a nabízí dechberoucí výhledy na Středozemní moře. V blízkosti se nachází také Thalassoterapeutické zahrady, kde návštěvníci mohou prozkoumat zahrady, fontány a bazény napájené přírodními slanými prameny s proslulými terapeutickými vlastnostmi. Tyto historické a přírodní zajímavosti dělají z regionu kolem Yasmine Hammamet fascinující destinaci pro všechny, kteří mají zájem o historii, kulturu a krásy Středozemního pobřeží.

Yasmine Hammamet však nabízí mnohem víc ..

Yasmine Hammamet, fascinující pobřežní město v Tunisku, nabízí rozmanité zážitky, které ukazují podstatu tuniské kultury a krásy Středomoří. Hlavní atrakcí je Medina, historické staré město, které vás zavede do minulosti. Úzké a klikaté uličky Mediny, obklopené živými fasádami, jsou plné obchodů s řemeslnými výrobky, trhů s kořením a malebných kaváren. Prozkoumání tohoto historického centra poskytuje cenný pohled na místní tradice a skvělou příležitost k nákupu originálních suvenýrů. Tuniská kuchyně je dalším vrcholem návštěvy, kde můžete ochutnat pokrmy jako kuskus, tagine a slané pečivo brik. Díky blízkosti moře jsou plody moře v místních restauracích vždy čerstvé a chutné.

V Yasmine Hammamet se během roku koná řada zajímavých festivalů a kulturních událostí. Mezinárodní festival Hammamet je jedním z nejvýznamnějších kulturních událostí, který přináší hudební, divadelní a taneční vystoupení z různých koutů světa. Tento festival je skvělým způsobem, jak se ponořit do živé umělecké scény města a objevovat jeho multikulturní vlivy. Pro autentický kulturní zážitek vyzkoušejte tradiční tuniský hammam, veřejné lázně, které poskytují jak fyzické uvolnění, tak nahlédnutí do místních zvyků.

Přístav v Yasmine Hammamet nabízí možnosti pro plavby na jachtách a vodní sporty, což umožňuje prozkoumat krásné pobřeží Středozemního moře pohodlně a stylově. Yasmine Hammamet se vyznačuje tím, že kombinuje tradiční atmosféru s moderními komforty, což ji činí ideálním místem pro ty, kteří hledají kulturní obohacení, kulinářské zážitky a relaxaci u moře.

Věděli jste, že ...

.. je město domovem Thalassoterapeutických zahrad, které nejsou jen spa, ale také krásné zahradní prostory? Tyto zahrady využívají přírodní minerální a mořskou vodu k terapiím, což spojuje wellness s úchvatnými výhledy na pobřeží.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *