9denní zájezd – Mahdia – od 18590Kč

Tunisko, Mahdia, ubytování El Mouradi Cap Mahdia, za 18590Kč

El Mouradi Cap Mahdia – Mahdia – od 18590Kč

  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 9 dní
  • Cena za 1 osobu – 18590Kč


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Mahdia jako top místo pro vaši dovolenou

Poloha a geografie Mahdie ji činí výjimečnou a atraktivní destinací pro cestovatele. Mahdia se nachází na východním pobřeží Tuniska a těží ze své skvělé polohy u Středozemního moře. Pobřežní krajina města se vyznačuje rozlehlými písečnými plážemi, které se táhnou na kilometry, poskytují úžasné výhledy na moře a nabízejí široké možnosti pro opalování a vodní sporty. Město je proslulé svou poklidnou atmosférou, s půvabným starým městem obehnaným starověkými hradbami, které návštěvníkům přibližují jeho bohatou historii. Díky své pobřežní poloze má Mahdia také rozvinutý rybářský průmysl, a tak můžete často vidět rybáře, jak přinášejí své denní úlovky, což dodává městu autentický námořní charakter.

Mahdia se může pochlubit středomořským klimatem, které ji činí ideální destinací pro návštěvy po celý rok. Léta jsou teplá a suchá, s hojností slunečních paprsků a teplotami v rozmezí od 25 do 35 stupňů Celsia, což vytváří perfektní podmínky pro milovníky pláží a vodních aktivit. Zimy jsou mírné a příjemné, s teplotami zřídka klesajícími pod 10 stupňů Celsia, což z města dělá atraktivní destinaci i v zimních měsících. Jaro a podzim nabízejí příjemné teploty, což je ideální doba na prozkoumávání historických památek města a účast na venkovních aktivitách bez extrémního letního horka. Příjemné klima a krásné pobřeží Mahdie zajišťují, že návštěvníci mohou po celý rok objevovat její atrakce a přírodní krásy.


Prohlédnout více fotografií >>>


Aktuální počasí v Mahdii + předpověď

MAHDIA počasí

Co podniknout v letovisku Mahdia a okolí

Cestovní ruch hraje významnou roli v ekonomice Mahdie a okolního regionu a přitahuje návštěvníky jak z Tuniska, tak z celého světa. Krásné pláže, historická místa a rozmanité kulturní zážitky z něj dělají oblíbenou destinaci. Mezi některé z vyhlášených pláží v Mahdii patří Plage de Mahdia, známá pro své měkké zlaté písky a čistou vodu, díky čemuž je ideálním místem pro opalování a koupání. Nedaleká Plage de Borj Rass je další ohromující pláž, známá svou klidnou atmosférou a výhledem na malebný ostrov Borj Rass přímo u pobřeží. Plage de Sidi Messaoud je oblíbený mezi rodinami pro své klidné vody a mírný sklon do moře, takže je bezpečný pro děti.

Kromě Mahdie nabízí region několik dalších pobřežních drahokamů, které stojí za to prozkoumat. Krátkou jízdou odtud najdete Plage de Monastir, známou svou živou atmosférou, zařízeními pro vodní sporty a blízkostí historických památek Monastiru, včetně pevnosti Ribat. Plage de Skanes, poblíž Monastiru, je další oblíbenou destinací pro milovníky slunce, s řadou plážových letovisek nabízejících all-inclusive balíčky. Dále na jih je nedotčená Plage de Mahboubine ve městě Sfax známá svou nedotčenou krásou a klidnou atmosférou, která poskytuje klidný únik od shonu městského života. Tyto pláže společně přispívají k přitažlivosti Mahdie a okolního regionu jako útočiště pro milovníky pláží a vodní nadšence.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Historické a přírodní památky, které najdete ve městě Mahdia

Mahdia a její okolí jsou bohaté na historické památky a přírodní zázraky, které poskytují návštěvníkům jedinečný pohled do rozmanitého dědictví a nádherných přírodních scenérií Tuniska. Mezi nejvýznamnější historické památky v Mahdii patří Velká mešita, mimořádné architektonické dílo z 10. století, které vzniklo během Fátimského chalífátu. Její elegantní design se složitými geometrickými vzory a kaligrafickými nápisy, které zdobí její stěny, odráží kulturní a umělecké vlivy dané éry. Velká mešita je nejen náboženským střediskem, ale také vzácným historickým pokladem, který nabízí vhled do slavné minulosti Mahdie.

Dalším výjimečným historickým místem v tomto regionu je Ribat of Monastir, skvěle zachovalá pevnost z 8. století. Tato monumentální stavba nabízí nádherný výhled na Středozemní moře a okouzlující staré město Monastiru. Návštěvníci zde mohou prozkoumat věže, nádvoří a vnitřní prostory Ribatu a lépe porozumět jeho strategickému významu v dějinách regionu. Starobylé městské hradby Mahdie, původně postavené v římské éře a později opevněné různými civilizacemi, rovněž dokládají historický význam města a nabízejí fascinující pohled do jeho minulosti.

Co se týče přírodních památek, region se může pochlubit úchvatným Cape Africa, drsným výběžkem v blízkosti Mahdie, který zasahuje do Středozemního moře. Cape Africa nabízí nádherné výhledy na moře, kde se skalnaté útesy setkávají s divokými vlnami, což činí toto místo oblíbeným mezi fotografy a milovníky přírody. Navíc nedaleké Kuriatské ostrovy, malé souostroví u pobřeží Monastiru, představují ráj pro pozorovatele ptactva a milovníky přírody, díky svým nedotčeným plážím a bohatému ptačímu životu. Ať už vás přitahuje historie nebo přírodní scenérie, Mahdia a její okolí nabízejí mnoho atrakcí a zážitků k prozkoumání a vychutnání si.

V Mahdii najdete i mnoho dalších zajímavostí ..

Při pobytu v Mahdii se rozhodně nenechte připravit o některé z klíčových kulturních a gastronomických zážitků, které vám umožní skutečně nasát místní kulturu a tradice. Jeden z nejzajímavějších zážitků je návštěva živých městských trhů, jako je Medina Souk, kde si můžete užít typickou atmosféru tradičního tuniského trhu. Nakoupit zde můžete řemeslné výrobky, textil, keramiku i různé druhy koření, a to vše za přítomnosti přátelských místních prodejců. Smlouvání je na těchto trzích běžnou praxí, takže se připravte na vyjednávání a objevte kouzlo místní tržní kultury.

Mahdijská kuchyně je zážitek, který nesmíte vynechat. Tuniská kuchyně je proslulá svými bohatými chutěmi a rozmanitostí koření, a vy si můžete vychutnat pokrmy jako kuskus, brik (křupavé pečivo plněné vejcem a tuňákem) nebo tajine (masový nebo zeleninový guláš). Milovníci mořských plodů si přijdou na své s čerstvými úlovky, jako jsou grilované ryby nebo kuskus s mořskými plody. Nezapomeňte ochutnat tradiční mátový čaj nebo sklenici čerstvé granátové šťávy. Večeře v místní restauraci za doprovodu živé tradiční hudby je pak dokonalým zakončením dne, který vám přinese nezapomenutelné kulturní i kulinářské zážitky.

Mahdia se může pyšnit jedinečnými tradicemi a festivaly, které jsou pro návštěvníky skutečným zážitkem. Každoroční Mahdia International Festival, pořádaný obvykle v létě, je oslavou hudby, tance a umění s vystoupeními místních i zahraničních umělců. Tento festival je skvělou příležitostí k prozkoumání bohaté kulturní scény města a nasátí jeho živé atmosféry. Účast na tradičních oslavách, jako jsou svatby nebo místní festivaly, vám navíc umožní zažít srdečnost a pohostinnost místní komunity. Tyto kulturní zážitky a setkání s místními lidmi obohatí vaši návštěvu Mahdie a zanechají ve vás trvalé vzpomínky na toto kouzelné tuniské město.

Věděli jste, že ...

.. je Mahdia známá pro své starověké vraky lodí? Vraky v Mahdii, objevené v roce 1907, jsou jedním z nejvýznamnějších archeologických nálezů, které poskytují náhled na středomořský obchod a starověké lodní stavitelství.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *