10denní zájezd – Djerba – od 18490Kč

Tunisko, Djerba, ubytování Welcome Meridiana Djerba, za 18490Kč

Welcome Meridiana Djerba – Djerba – od 18490Kč

  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 10 dní
  • Cena za 1 osobu – 18490Kč


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Proč navštívit ostrov Djerba

Djerba, nacházející se v jižní části Tuniska, je největším ostrovem severní Afriky a je známá svým okouzlujícím pobřežním prostředím. Tento ostrov leží v zálivu Gabès a je od pevniny oddělen úzkým průlivem. Strategická poloha ve Středomoří z něj udělala historicky významnou obchodní stanici a kulturní křižovatku. Krajina Djerby se vyznačuje zvlněnými písečnými dunami, palmovými háji a úrodnými pláněmi, které tvoří unikátní směs vyprahlého pouštního terénu a svěží zeleně. Jedním z nejcharakterističtějších rysů ostrova jsou tradiční bílé krychlové domy, které mu dodávají specifický a atraktivní vzhled. Ostrov je dále posetý olivovými sady, vinicemi a plantážemi datlových palem, což odráží jeho dlouhou zemědělskou tradici.

Djerba se těší středomořskému klimatu, což znamená teplá, suchá léta a mírné, vlhké zimy. S více než 300 slunečnými dny v roce je to ideální destinace pro ty, kteří touží po slunečném počasí po celý rok. Letní měsíce, od června do srpna, jsou horké a suché, s teplotami často přesahujícími 30 °C, což z nich dělá ideální dobu pro plážové aktivity a vodní sporty. Zimy, od prosince do února, jsou mírné, s teplotami v průměru kolem 15 °C, což činí toto období ideálním pro poznávání kultury a venkovní aktivity bez intenzivního horka. Jaro a podzim představují příjemný kompromis mezi těmito dvěma extrémy, což z nich činí vynikající období pro objevování bohaté historie a přírodních krás ostrova. Ať už hledáte letní plážový relax nebo mírnější mimosezónní dobrodružství, Djerba nabízí příznivé klima pro každou návštěvu.


Prohlédnout více fotografií >>>


Předpověď počasí pro ostrov Djerba a aktuální situace

DJERBA počasí

Jaké vyžití najdete na ostrově Djerba a okolí

Turismus je pro Djerbu a její okolní regiony nezbytným hnacím motorem ekonomiky, který přitahuje návštěvníky z celého světa, aby prozkoumali její jedinečné kulturní bohatství a ohromující přírodní scenérie. Rozlehlé pobřeží ostrova je hlavním magnetem, který nabízí řadu neporušených pláží, jež uspokojí různé zájmy. Pláž Sidi Mahres, nacházející se na severovýchodním pobřeží, je jednou z nejoblíbenějších destinací. S dlouhým úsekem jemného zlatého písku a křišťálově čistou vodou je tato pláž ideální pro opalování, plavání a vodní sporty, jako je windsurfing a kiteboarding. V blízkosti leží živé letovisko Houmt Souk, které je centrem nákupů, gastronomie a objevování historie a kultury ostrova.

Další významnou pláží je pláž Seguia, známá svou klidnou a relaxační atmosférou. Tato pláž, umístěná na východním pobřeží Djerby, nabízí tiché útočiště daleko od rušných turistických zón. O něco severněji se nachází pláž Ras Rmel, malebné místo obklopené bohatou vegetací a písečnými dunami. Tato pláž je ideální pro milovníky přírody a ty, kteří hledají klidný únik. Vedle pláží na Djerbě nabízí i blízký region Zarzis na pevnině své vlastní krásné pobřeží s přitažlivými plážemi, jako je pláž Sangho, která se pyšní čistými modrými vodami a možnostmi vodních aktivit. Tyto pobřežní skvosty společně zvyšují přitažlivost Djerby jako přední turistické destinace v severní Africe, nabízející širokou škálu plážových zážitků pro různé preference cestovatelů.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Djerba nabízí mnoho historických a přírodních památek

Djerba je region s bohatou historií, který nabízí rozmanitou škálu historických památek a přírodních krás. Mezi nejvýznamnějšími atrakcemi ostrova je synagoga El Ghriba, která se nachází ve městě Hara Sghira Er Riadh. Tento historický chrám je nejen důležitým náboženským místem pro židovskou komunitu, ale také svědectvím o dlouhé historii ostrova, jeho kulturní rozmanitosti a toleranci. Její vznik se datuje více než 2000 let zpátky a její ohromující architektura s jemnými mozaikami a unikátní modrobílou barevnou kombinací ji činí povinnou zastávkou. Další významnou historickou památkou je Borj El Kebir, mohutná pevnost, která v minulosti chránila ostrov před nájezdy. Návštěvníci mohou prozkoumat její dobře zachovalé hradby a věže a vychutnat si nádherný výhled na Djerbu a okolní moře.

Co se týče přírodních zajímavostí, ostrov se může pochlubit fascinujícím muzeem Guellala, podzemní troglodytskou vesnicí, která nabízí pohled na unikátní architekturu a životní styl berberských obyvatel regionu. Návštěvníci mohou prozkoumávat chladné, labyrintové chodby a dozvědět se o historii a kultuře této oblasti. Malebné palmové háje na Djerbě, například Palm Tree Garden, poskytují klidný přírodní únik. Ostrov je také známý svými solnými pláněmi, jako je Chott El Jerid, kde rozsáhlé solné krusty vytvářejí surrealistickou a úchvatnou krajinu. Tyto unikátní přírodní prvky umožňují návštěvníkům hlubší pochopení rozmanitého a fascinujícího terénu Djerby, čímž ji činí místem, kde historie a příroda harmonicky koexistují.

Na ostrově Djerba najdete i mnoho dalších zajímavostí ..

Návštěva Djerby neznamená jen vidět její přírodní a historické zajímavosti, ale také se ponořit do její živé kultury, tradic a vřelé pohostinnosti, díky čemuž bude váš výlet opravdu nezapomenutelný.

Djerba pořádá během roku řadu festivalů a akcí, které poskytují jedinečný pohled na její kulturu. Jednou z nejznámějších je každoroční židovská pouť v synagoze El Ghriba, která na ostrov přitahuje tisíce návštěvníků. Na ostrově se také v červenci slaví Festival of Ulysse, který zahrnuje hudbu, tanec a kulturní vystoupení. Kromě toho je islámský svatý měsíc ramadán zvláštní dobou, kdy můžete zažít místní tradice a kulinářské speciality, protože mnoho restaurací nabízí speciální jídla Iftar a ostrov ožívá svátečními dekoracemi a aktivitami.

Djerba je také známá svými tradičními řemesly a návštěva místních trhů a řemeslných dílen je nutností. Prozkoumejte je například v Houmt Souk a najděte nádherně zpracovanou keramiku, šperky, textilie a koberce. Nezapomeňte si vyzvednout výrazný djerbanský suvenýr, jako je Fouta (tradiční tuniský ručník) nebo ručně malovaný keramický talíř. Djerba samozřejmě nabízí delikátní nabídku tuniské a středomořské kuchyně. Ochutnejte místní speciality, jako je kuskus, tajine a pokrmy z mořských plodů, v tradičních restauracích. Nenechte si ujít ochutnání Brik, oblíbené místní občerstvení z tenkého těsta plněné vejci, tuňákem a kapary. Djerba je známá také svými datlovými palmami, takže určitě ochutnejte čerstvé datle nebo produkty jako datlová pasta a datlový džem.

Zapojení do místní kultury může být rovněž zajímavým zážitkem z Djerby. Důležité je pozdravit místní obyvatele přátelským „Salamem“ a respektovat místní zvyky, zvláště v konzervativnějších oblastech. Prozkoumejte jedinečný architektonický styl ostrova s domy ve tvaru krychle, a pokud jste pozváni do místního domova, je zvykem přinést malý dárek nebo dárek jako gesto uznání.

Možná nevíte, že ...

.. někteří historici a učenci věří, že Djerba je skutečným umístěním bájné země pojídačů lotosu v řecké mytologii. V Homérově „Odyssey“ byli pojídači lotosu skupinou lidí, kteří konzumovali lotosové ovoce a květiny, což vyvolalo snové zapomnění a způsobilo, že ztratili veškerou touhu vrátit se domů. Na tyto Lotosové pojídače narazil Odysseus a jeho posádka během jejich dlouhé cesty domů z trojské války. Badatelé spekulují, že svěží a klidná krajina Djerby s množstvím palem a exotické flóry mohla inspirovat starověké řecké vypravěče, aby si ji představili jako dějiště této legendární epizody. I když je obtížné potvrdit přesný původ mýtu o pojídači lotosů, spojení mezi Djerbou a tímto příběhem přidává do bohaté historie a kulturního dědictví ostrova vrstvu mystiky.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *