13denní zájezd – Mahdia – od 15390Kč

Tunisko, Mahdia, ubytování El Mouradi Cap Mahdia, za 15390Kč

El Mouradi Cap Mahdia – Mahdia – od 15390Kč

  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 13 dní
  • Cena za 1 osobu – 15390Kč


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Co najdete v Mahdii

Geografická poloha a přírodní prostředí Mahdie dělají z tohoto města jedinečnou a přitažlivou destinaci pro turisty. Mahdia leží na východním pobřeží Tuniska, přímo u Středozemního moře, a její pobřežní oblast se vyznačuje dlouhými, nedotčenými písečnými plážemi, které nabízejí krásné výhledy na moře a dostatek prostoru pro opalování a vodní sporty. Město je známé svou klidnou atmosférou, s okouzlujícím starým městem, které je obklopeno historickými městskými hradbami a nabízí pohled do bohaté minulosti regionu. Pobřežní poloha Mahdie také znamená, že zde prosperuje rybářský průmysl, a návštěvníci mohou často sledovat rybáře, jak přinášejí své denní úlovky, což přidává na autentickém námořním charakteru města.

Co se týče klimatu, Mahdia se může pochlubit středomořským podnebím, které z ní činí ideální destinaci pro návštěvy během celého roku. Léta jsou teplá a slunečná, s teplotami běžně dosahujícími 25 až 35 stupňů Celsia, což z ní činí ideální místo pro milovníky pláží a vodních sportů. Zimy jsou mírné, s teplotami zřídka klesajícími pod 10 stupňů Celsia, což činí z Mahdie atraktivní destinaci i v chladnějším období. Jarní a podzimní měsíce nabízejí příjemné počasí, které je ideální pro objevování městských památek a užívání si venkovních aktivit bez extrémních letních teplot. Díky svému příjemnému klimatu a krásnému pobřeží je Mahdia destinací, kde mohou návštěvníci po celý rok objevovat její kouzlo a přírodní krásy.


Prohlédnout více fotografií >>>


Předpověď počasí pro letovisko Mahdia a aktuální situace

MAHDIA počasí

Mahdia a místní krásné pláže

Cestovní ruch hraje významnou roli v ekonomice Mahdie a okolního regionu a přitahuje návštěvníky jak z Tuniska, tak z celého světa. Krásné pláže, historická místa a rozmanité kulturní zážitky z něj dělají oblíbenou destinaci. Mezi některé z vyhlášených pláží v Mahdii patří Plage de Mahdia, známá pro své měkké zlaté písky a čistou vodu, díky čemuž je ideálním místem pro opalování a koupání. Nedaleká Plage de Borj Rass je další ohromující pláž, známá svou klidnou atmosférou a výhledem na malebný ostrov Borj Rass přímo u pobřeží. Plage de Sidi Messaoud je oblíbený mezi rodinami pro své klidné vody a mírný sklon do moře, takže je bezpečný pro děti.

Kromě Mahdie nabízí region několik dalších pobřežních drahokamů, které stojí za to prozkoumat. Krátkou jízdou odtud najdete Plage de Monastir, známou svou živou atmosférou, zařízeními pro vodní sporty a blízkostí historických památek Monastiru, včetně pevnosti Ribat. Plage de Skanes, poblíž Monastiru, je další oblíbenou destinací pro milovníky slunce, s řadou plážových letovisek nabízejících all-inclusive balíčky. Dále na jih je nedotčená Plage de Mahboubine ve městě Sfax známá svou nedotčenou krásou a klidnou atmosférou, která poskytuje klidný únik od shonu městského života. Tyto pláže společně přispívají k přitažlivosti Mahdie a okolního regionu jako útočiště pro milovníky pláží a vodní nadšence.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Mahdia nabízí mnoho historických a přírodních památek

Mahdia a její okolní region jsou bohaté na historické památky a přírodní zázraky, které poskytují návštěvníkům hluboký pohled do bohatého dědictví a přírodních krás Tuniska. Jednou z nejvýraznějších historických památek v Mahdii je Velká mešita, impozantní architektonický skvost z 10. století, který vznikl během Fátimského chalífátu. Její rafinovaný design se složitými geometrickými vzory a kaligrafickými prvky, které zdobí stěny, odráží umělecké a kulturní vlivy té doby. Velká mešita je nejen duchovním centrem, ale také cenným historickým pokladem, který odhaluje slavnou minulost Mahdie.

Další důležitou historickou památkou v regionu je Ribat of Monastir, dokonale zachovalá pevnost pocházející z 8. století. Tato majestátní stavba nabízí úchvatné výhledy na Středozemní moře a kouzelné staré město Monastiru. Návštěvníci mohou prozkoumat věže, nádvoří a interiéry Ribatu a lépe tak pochopit jeho klíčovou roli v historii regionu. Antické městské hradby Mahdie, které byly původně postaveny v římském období a později opevněny různými civilizacemi, rovněž svědčí o významu města v historii a poskytují jedinečný pohled do jeho minulosti.

Když se zaměříme na přírodní památky, region se může pyšnit úžasným Cape Africa, drsným výběžkem nedaleko Mahdie, který se táhne do Středozemního moře. Cape Africa nabízí dechberoucí výhledy na moře, kde se skalnaté útesy setkávají s burácejícími vlnami, což z něj činí oblíbené místo pro fotografy a milovníky přírody. Navíc nedaleké Kuriatské ostrovy, malé souostroví u pobřeží Monastiru, jsou rájem pro pozorovatele ptactva a nadšence přírody díky svým nedotčeným plážím a bohatému ptačímu životu. Ať už vás zajímá historie nebo přírodní krásy, Mahdia a její okolí nabízejí širokou škálu památek a atrakcí, které stojí za to prozkoumat.

V Mahdii toho najdete mnohem víc ..

Při návštěvě Mahdie existuje několik kulturních a kulinářských zážitků, které byste si neměli nechat ujít, abyste se mohli plně ponořit do místní kultury a tradic. Jedním z vrcholů je prozkoumání rušných městských trhů, jako je Medina Souk, kde můžete být svědky pulzující atmosféry tradičního tuniského trhu. Zde můžete nakupovat řemeslné výrobky, textil, keramiku a koření, a to vše při interakci s přátelskými místními prodejci. Smlouvání je na súcích běžnou praxí, takže buďte připraveni smlouvat o jedinečné suvenýry a ponořte se do živé tržní kultury.

Ochutnat místní kuchyni je v Mahdii prostě nutností. Tuniská kuchyně je známá svými rozmanitými chutěmi a používáním koření a můžete si pochutnat na autentických pokrmech, jako je kuskus, brik (smažené pečivo plněné vejcem a tuňákem) a tajine (slaný guláš). Milovníky mořských plodů potěší čerstvé úlovky dne, jako jsou grilované ryby a kuskus z mořských plodů. K jídlu určitě vyzkoušejte tradiční mátový čaj nebo sklenici čerstvé šťávy z granátového jablka. Kromě toho si nenechte ujít příležitost povečeřet v místní restauraci, kde si můžete pochutnat na autentických pokrmech a přitom se nechat hýčkat živou tradiční hudbou a vytvořit tak nezapomenutelný kulturní a kulinářský zážitek.

Mahdia má také své jedinečné tradice a festivaly, které stojí za to zažít. Jednou z takových událostí je každoroční Mahdia International Festival, který se obvykle koná v létě. Tento festival oslavuje hudbu, tanec a umění a představuje vystoupení místních i mezinárodních umělců. Je to skvělý způsob, jak se stát svědky živé kulturní scény města a užít si živou atmosféru. Účast na tradičních oslavách, jako jsou svatby nebo místní festivaly, může navíc nabídnout pohled na vřelou a přívětivou povahu místní komunity. Zkoumání těchto kulturních prvků a kontakt s místními obyvateli dodá vaší návštěvě Mahdie hloubku a vytvoří trvalé vzpomínky na váš čas v tomto okouzlujícím tuniském městě.

Víte, že ...

.. velká mešita v Mahdii, často přehlížená jinými památkami, se vyznačuje unikátními architektonickými prvky jako složitými geometrickými vzory a dlaždicemi, které odrážejí kulturní dědictví města z doby Fatimídů?

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *