11denní zájezd – Mahdia – od 15590Kč

Tunisko, Mahdia, ubytování El Mouradi Cap Mahdia, za 15590Kč

El Mouradi Cap Mahdia – Mahdia – od 15590Kč

  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 11 dní
  • Cena za 1 osobu – 15590Kč


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Co vás čeká v letovisku Mahdia

Poloha a geografie Mahdie ji činí výjimečnou a atraktivní destinací pro cestovatele. Mahdia se nachází na východním pobřeží Tuniska a těží ze své skvělé polohy u Středozemního moře. Pobřežní krajina města se vyznačuje rozlehlými písečnými plážemi, které se táhnou na kilometry, poskytují úžasné výhledy na moře a nabízejí široké možnosti pro opalování a vodní sporty. Město je proslulé svou poklidnou atmosférou, s půvabným starým městem obehnaným starověkými hradbami, které návštěvníkům přibližují jeho bohatou historii. Díky své pobřežní poloze má Mahdia také rozvinutý rybářský průmysl, a tak můžete často vidět rybáře, jak přinášejí své denní úlovky, což dodává městu autentický námořní charakter.

Mahdia se může pochlubit středomořským klimatem, které ji činí ideální destinací pro návštěvy po celý rok. Léta jsou teplá a suchá, s hojností slunečních paprsků a teplotami v rozmezí od 25 do 35 stupňů Celsia, což vytváří perfektní podmínky pro milovníky pláží a vodních aktivit. Zimy jsou mírné a příjemné, s teplotami zřídka klesajícími pod 10 stupňů Celsia, což z města dělá atraktivní destinaci i v zimních měsících. Jaro a podzim nabízejí příjemné teploty, což je ideální doba na prozkoumávání historických památek města a účast na venkovních aktivitách bez extrémního letního horka. Příjemné klima a krásné pobřeží Mahdie zajišťují, že návštěvníci mohou po celý rok objevovat její atrakce a přírodní krásy.


Prohlédnout více fotografií >>>


Jaké má právě Mahdia počasí a předpověď na další dny

MAHDIA počasí

Krásná místa města Mahdia, která stojí za pozornost

Turismus hraje důležitou roli v ekonomice Mahdie a jejího okolí, přičemž přitahuje návštěvníky jak z Tuniska, tak i z různých koutů světa. Malebné pláže, historické památky a bohaté kulturní zážitky činí z Mahdie vyhledávanou destinaci. Mezi nejvýznamnější pláže v Mahdii patří Plage de Mahdia, proslulá svými jemnými zlatými písky a čistou vodou, ideální pro opalování a koupání. Další nádhernou pláží je Plage de Borj Rass, která se vyznačuje klidnou atmosférou a výhledem na malebný ostrov Borj Rass v blízkosti pobřeží. Plage de Sidi Messaoud je populární mezi rodinami díky svým klidným vodám a pozvolnému vstupu do moře, což z ní činí bezpečné místo pro děti.

Kromě Mahdie lze v okolí objevit další pobřežní poklady, které stojí za návštěvu. Nedaleko se nachází Plage de Monastir, která je známá svou živou atmosférou, vodními sporty a blízkostí k historickým památkám Monastiru, jako je pevnost Ribat. Plage de Skanes, poblíž Monastiru, je další oblíbenou destinací pro slunění, s řadou letovisek, která nabízejí all-inclusive balíčky. Dále na jih se rozprostírá nedotčená Plage de Mahboubine ve městě Sfax, která je známá svou přirozenou krásou a klidnou atmosférou, ideální pro odpočinek daleko od shonu města. Tyto pláže společně posilují přitažlivost Mahdie a jejího okolí jako ráje pro milovníky pláží a vodních sportů.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Mahdia a místní historické či přírodní památky

Mahdia a její okolní region jsou bohaté na historické památky a přírodní zázraky, které návštěvníkům nabízejí pohled do rozmanitého dědictví a přírodních krás Tuniska. Jednou z nejznámějších historických památek v Mahdii je Velká mešita, pozoruhodné architektonické mistrovské dílo pocházející z 10. století během Fátimského chalífátu. Jeho elegantní design se složitými geometrickými vzory a kaligrafií zdobící jeho stěny odráží kulturní a umělecké vlivy té doby. Velká mešita není jen náboženským centrem, ale také historickým pokladem, který poskytuje pohled do slavné minulosti Mahdie.

Dalším pozoruhodným historickým místem v regionu je Ribat of Monastir, dobře zachovalá pevnost z 8. století. Tato impozantní stavba nabízí panoramatický výhled na Středozemní moře a okouzlující staré město Monastiru. Návštěvníci mohou prozkoumat věže, nádvoří a vnitřní komnaty Ribatu a hlouběji porozumět jeho strategickému významu v historii regionu. Starobylé městské hradby Mahdia, původně postavené během římské éry a později opevněné různými civilizacemi, navíc svědčí o historickém významu města a nabízejí zajímavý pohled do jeho minulosti.

Pokud jde o přírodní památky, region se může pochlubit úžasným Cape Africa, drsným výběžkem poblíž Mahdie, který zasahuje do Středozemního moře. Cape Africa nabízí úchvatné výhledy na moře se skalnatými útesy a burácejícími vlnami, díky čemuž je oblíbeným místem pro fotografy a milovníky přírody. Navíc nedaleké Kuriatské ostrovy, malé souostroví u pobřeží Monastiru, poskytují útočiště pro pozorovatele ptactva a milovníky přírody se svými nedotčenými plážemi a bohatým ptačím životem. Ať už vás zajímá historie nebo krásy přírody, Mahdia a její okolí nabízí rozmanitou škálu památek a atrakcí, které můžete prozkoumat a užít si.

V Mahdii najdete i mnoho dalších zajímavostí ..

Při návštěvě Mahdie byste si rozhodně neměli nechat ujít některé z klíčových kulturních a gastronomických zážitků, které vám umožní skutečně se ponořit do místních tradic a zvyklostí. Jedním z nezapomenutelných zážitků je procházka po živých městských trzích, jako je Medina Souk, kde zažijete pulsující atmosféru typického tuniského trhu. Můžete zde nakoupit ručně vyráběné výrobky, textil, keramiku i koření a zároveň si popovídat s přátelskými místními prodejci. Na súcích je smlouvání běžné, takže si připravte své vyjednávací dovednosti, abyste získali ty nejlepší suvenýry a zažili pravou tržní atmosféru.

Objevování místní kuchyně je v Mahdii nepostradatelnou součástí návštěvy. Tuniská kuchyně je známá svou bohatostí chutí a hojností koření, a vy si můžete vychutnat autentická jídla, jako je kuskus, brik (křehké pečivo plněné vejcem a tuňákem) a tajine (kořeněný guláš). Pro milovníky mořských plodů jsou zde čerstvé denní úlovky, jako je grilovaná ryba nebo kuskus s mořskými plody. K tomu nesmíte zapomenout ochutnat tradiční mátový čaj nebo sklenici čerstvě vymačkané šťávy z granátového jablka. Návštěva místní restaurace, kde si pochutnáte na autentických jídlech za doprovodu živé tradiční hudby, vám zaručeně poskytne nezapomenutelný kulturní a kulinářský zážitek.

Mahdia se může pochlubit i unikátními tradicemi a festivaly, které rozhodně stojí za to zažít. Mezi nejvýznamnější patří každoroční Mahdia International Festival, který se obvykle koná v létě. Tento festival slaví hudbu, tanec a umění prostřednictvím vystoupení místních i zahraničních umělců. Je to skvělá příležitost poznat živou kulturní scénu města a nasát jeho jedinečnou atmosféru. Účast na tradičních oslavách, jako jsou svatby nebo místní festivaly, navíc nabízí jedinečný vhled do srdečné a pohostinné povahy místních obyvatel. Prozkoumání těchto kulturních prvků a setkání s místními lidmi přidá vaší návštěvě Mahdie hloubku a vytvoří trvalé vzpomínky na váš pobyt v tomto kouzelném tuniském městě.

Víte, že ...

.. velká mešita v Mahdii, často přehlížená jinými památkami, se vyznačuje unikátními architektonickými prvky jako složitými geometrickými vzory a dlaždicemi, které odrážejí kulturní dědictví města z doby Fatimídů?

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *