15denní zájezd – Monastir – od 22690Kč

Tunisko, Monastir, ubytování One Resort Jockey, za 22690Kč

One Resort Jockey – Monastir – od 22690Kč

  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 15 dní
  • Cena za 1 osobu – 22690Kč


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Co najdete v Monastiru

Poloha a geografie Monastiru z něj činí skutečně okouzlující destinaci. Monastir se nachází podél severovýchodního pobřeží Tuniska a má vynikající polohu s přístupem ke Středozemnímu moři. Jeho blízkost k vodě umožňuje návštěvníkům nejen přístup k nedotčeným plážím, ale také z něj dělá centrum pro námořní aktivity, jako je plachtění a rybaření. Město má také výhodnou polohu v blízkosti mezinárodního letiště Monastir Habib Bourguiba, díky čemuž je snadno dostupné pro cestovatele z celého světa.

Pokud jde o počasí, Monastir se může pochlubit středomořským klimatem, které se vyznačuje horkými, suchými léty a mírnými, vlhkými zimami. Léta jsou hlavní turistickou sezónou, kdy město ožívá návštěvníky vyhledávajícími slunce a moře. S teplotami často přesahujícími 30 °C v červenci a srpnu je to ideální čas pro návštěvníky pláží, aby si užili teplých vod Středozemního moře. Zimy jsou na druhou stranu mnohem mírnější, teploty zřídka klesnou pod 10 °C. Díky tomu je Monastir celoročně atraktivní destinací pro ty, kteří preferují mírnější klima a přitom si stále užívají jeho bohaté kulturní a historické nabídky.


Prohlédnout více fotografií >>>


Víte, jaké je právě počasí v Monastiru?

MONASTIR počasí

Zajímavá místa a krásné pláže města Monastir

Cestovní ruch hraje klíčovou roli v ekonomice Monastiru a přitahuje cestovatele z celého světa svými lákavými nabídkami. Nádherné pláže města patří mezi jeho nejlákavější atrakce. Pláž Monastir, která se nachází v srdci města, je malebný úsek pobřeží ideální pro koupání, opalování a vodní sporty. Tato pláž, která sousedí s Ribat of Monastir, nabízí jedinečnou kombinaci přírodních krás a historického významu. Pláž Sidi Mansour na jihu je dalším oblíbeným místem známým pro svou klidnou atmosféru a čistou vodu. Obě pláže jsou dobře vybaveny vybavením, jako jsou lehátka, restaurace a zařízení pro vodní sporty, které uspokojí potřeby návštěvníků.

Okolní region se může pochlubit také několika úchvatnými plážemi, které jsou snadno dostupné z Monastiru. Pláž Skanes, která se nachází severně od Monastiru, je dlouhý písečný úsek s řadou vodních aktivit. Dále na sever najdete půvabné městečko Sousse, kde se nachází pláž Boujaafar, známá svou pulzující atmosférou a blízkostí rušného centra města. Mahdia, kousek na jih od Monastiru, navíc nabízí nedotčené pláže, jako je El Jem a Mahdia Beach, kde si můžete vychutnat klidnou krásu tuniského pobřeží. Tyto různé pobřežní destinace dělají z Monastiru a jeho sousedního regionu útočiště pro milovníky pláží a hledačů slunce.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Tyto památky si v Monastiru nenechte ujít

Monastir a jeho okolní oblast jsou bohaté na historické památky a přírodní krásy, které nabízejí cestovatelům širokou škálu zážitků. Jedním z nejvýznamnějších historických míst je Ribat of Monastir, dobře zachovalá pevnost z 8. století. Tato působivá stavba sloužila nejen jako obranná pevnost, ale také jako místo duchovního rozjímání pro islámské učence. Návštěvníci mohou prozkoumat spletité chodby pevnosti a vystoupat na její strážní věže, odkud se naskýtá nádherný výhled na Monastir a Středozemní moře.

Dalším významným historickým místem je Velká mešita v Sousse, která se nachází v nedalekém městě Sousse. Tento architektonický skvost, zapsaný na seznamu UNESCO, představuje krásné detaily islámské architektury. Impozantní minaret a nádherně zdobené nádvoří mešity svědčí o bohaté historii a kulturním dědictví Tuniska.

Pro milovníky přírody je v regionu k dispozici úchvatný park Friguia, přírodní rezervace poblíž Monastiru. Zde můžete obdivovat rozmanité druhy zvířat, jako jsou žirafy, zebry a lvi, v jejich přirozeném prostředí. Pobřežní oblast Monastiru nabízí krásné útesy a zátoky, jako je poloostrov Cap Monastir, kde si můžete užít klidné procházky a úchvatné výhledy na moře. Celkově Monastir a jeho okolí nabízí fascinující mix historických a přírodních atrakcí, které nadchnou každého návštěvníka.

V Monastiru najdete i mnoho dalších zajímavostí ..

Při návštěvě Monastiru byste neměli přehlédnout nejen jeho památky, ale také živou kulturu, tradice a kulinářské zážitky. Jedním z nezapomenutelných zážitků je ochutnání místní kuchyně, která spojuje středomořské a severoafrické chutě. Určitě ochutnejte tradiční tuniské pokrmy, jako je kuskus, brik (slané pečivo) a tajine, které jsou často ochuceny aromatickým kořením, jako je kmín a harissa. Pro milovníky mořských plodů jsou zde čerstvé ryby, grilované nebo připravované v lahodných omáčkách. A nezapomeňte si vychutnat osvěžující mátový čaj, který je neodmyslitelnou součástí tuniské pohostinnosti.

Pokud se chcete ponořit do místních tradic, zvažte návštěvu některého z živých festivalů a událostí, které se konají během celého roku. Mezinárodní festival Sahara v Monastiru je jednou z hlavních kulturních akcí, která oslavuje beduínské dědictví regionu. Tento festival nabízí velbloudí závody, tradiční hudební a taneční vystoupení a ukázky dovedností místních řemeslníků. Dalším fascinujícím prvkem kultury Monastiru jsou jeho živé trhy, neboli souky. Medina of Monastir nabízí rušné tržiště, kde můžete smlouvat o ručně vyráběných řemeslech, textiliích a suvenýrech, což je ideální místo pro získání jedinečných památek na vaši návštěvu.

Procházka po okouzlujícím přístavu a setkání s rybáři, kteří přinášejí své každodenní úlovky, může být obohacujícím zážitkem. Můžete dokonce spatřit tradiční techniku rybolovu s modrými dřevěnými čluny, která se používá po staletí. Setkání s přátelskými místními obyvateli a poznání jejich zvyků a životního stylu je klíčovou součástí zážitku z Monastiru, která vám poskytne hlubší pochopení tohoto okouzlujícího tuniského města.

Víte, že ...

.. pitoreskní krajiny a historická místa Monastiru byly využity v několika mezinárodních filmech? Včetně filmu "Život Briana" od Monty Python, kde Ribat sloužil jako kulisa.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *