13denní zájezd – Port El Kantaoui – od 22390Kč

Tunisko, Port El Kantaoui, ubytování Le Soleil Abou Sofiane, za 22390Kč

Le Soleil Abou Sofiane – Port El Kantaoui – od 22390Kč

  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 13 dní
  • Cena za 1 osobu – 22390Kč


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Co vás čeká v Port El Kantaoui

Port El Kantaoui, který se nachází na severovýchodním pobřeží Tuniska, je výjimečně situován podél břehů Středozemního moře. Toto malebné pobřežní městečko je součástí gubernie Sousse a leží asi 10 kilometrů severně od historického města Sousse. Díky své strategické poloze se Port El Kantaoui stal významným turistickým střediskem. Blízkost k moři zaručuje snadný přístup k krásným plážím a různým vodním aktivitám, zatímco blízkost k Sousse umožňuje návštěvníkům poznat bohaté kulturní dědictví Tuniska.

Z historického hlediska je Port El Kantaoui relativně mladým městem. Jeho výstavba začala koncem 70. let 20. století s cílem vytvořit přední turistickou destinaci. Před touto změnou byla oblast převážně zemědělská a rybářská. Dnes je Port El Kantaoui důkazem tuniského závazku k rozvoji cestovního ruchu a nabízí harmonii mezi tradičním severoafrickým kouzlem a moderním vybavením. Díky středomořskému klimatu má město dlouhá, horká léta a mírné zimy. V létě, od června do září, teploty často stoupají na 30 až 40 °C, což z něj činí ideální plážovou destinaci. Zimní měsíce, od listopadu do dubna, jsou chladnější s teplotami mezi 12 až 20 °C, což je ideální čas pro objevování historických a kulturních památek. Město se také těší na mnoho slunečných dní po celý rok, což přispívá k jeho popularitě jako celoroční destinace.


Prohlédnout více fotografií >>>


Aktuální počasí v Port El Kantaoui + předpověď

PORT EL KANTAOUI počasí

Zajímavá místa a krásné pláže města Port El Kantaoui

Cestovní ruch hraje klíčovou roli v přitažlivosti Port El Kantaoui a přeměňuje jej na prvotřídní destinaci pro ty, kteří touží zažít krásu a kulturu Tuniska. V centru jeho turistické přitažlivosti leží přístav Port El Kantaoui, pulzující centrum pro výlety lodí, stolování na nábřeží a nákupy suvenýrů. Okouzlující architektura přístavu, ovlivněná tradičním tuniským designem, dodává jeho jedinečné kouzlo. Za přístavem přitahují pláže Port El Kantaoui návštěvníky, kteří hledají odpočinek a vodní dobrodružství, jako je vodní lyžování a parasailing. Městské pláže s měkkým zlatým pískem a křišťálově čistou vodou nabízejí perfektní prostředí pro opalování a koupání. Port El Kantaoui navíc těží ze své blízkosti k Sousse, kde Medina zapsaná na seznamu UNESCO zve cestovatele k prozkoumání úzkých uliček, historických budov a rušných trhů, což poskytuje bohatý kulturní zážitek.

Mezi prominentní pláže v Port El Kantaoui a okolních regionech patří pláž Port El Kantaoui, která se táhne podél pobřeží Středozemního moře a nabízí měkký písek a průzračnou vodu ke koupání a opalování. Pláž Sousse, která se nachází jižně od Port El Kantaoui, poskytuje úžasný výhled na moře a kulisu historické Mediny. Pláž Boujaafar v Sousse je oblíbenou volbou, nabízí široké písečné pobřeží a řadu plážových zařízení. Pláž El Maamoura, kousek severně od Port El Kantaoui, poskytuje klidný únik se svou poklidnou atmosférou a dlouhými úseky písečného pobřeží. Pláž Chott Meriam, jižně od Sousse, nabízí tišší a klidnější plážový zážitek, který uspokojí ty, kteří hledají uvolněnější atmosféru. Tyto pobřežní destinace společně nabízejí rozmanitou škálu zážitků, což zajišťuje, že návštěvníci Port El Kantaoui a jeho okolí mohou najít perfektní pláž, která vyhovuje jejich preferencím.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Port El Kantaoui a místní historické či přírodní památky

Port El Kantaoui a okolní region nabízejí bohatou paletu historických a přírodních památek, které poskytují návštěvníkům jedinečný pohled na fascinující dědictví Tuniska a malebné krajiny. Mezi nejvýznamnější historické památky v této oblasti patří Ribat of Sousse, pečlivě dochovaná islámská pevnost pocházející z 8. století. Tento architektonický skvost sloužil jako obranná stavba a místo meditace pro muslimské válečníky, kteří chránili tento region. Návštěvníci mohou prozkoumat jeho mohutné zdi, vystoupat na jeho strážní věže a užít si úchvatné výhledy na okolní město.

Pro ty, kteří se zajímají o římskou historii, je Archeologické muzeum v Sousse nevyhnutelnou atrakcí. Toto muzeum vystavuje rozsáhlou sbírku římských artefaktů, mozaik a soch, které přibližují starověkou historii tohoto regionu. Vedle muzea se nachází Velká mešita v Sousse, která svými jedinečnými architektonickými prvky nabízí pohled na islámské dědictví oblasti a vítá návštěvníky k obdivování jejího nádherného interiéru.

Když přijde na přírodní památky, pohoří Kantara nabízí výrazný kontrast k pobřežní scenérii. Toto drsné pohoří je rájem pro milovníky outdoorových aktivit, turistiky a přírody, poskytující možnost prozkoumat nedotčenou divočinu, včetně hustých lesů a divoké zvěře, a nabídnout panoramatické výhledy na okolní krajinu a pobřeží Středozemního moře. Kromě toho soutěsky Korbus, které se nacházejí nedaleko Port El Kantaoui, poskytují úchvatnou přírodní podívanou se strmými útesy, bujnou vegetací a klikatými řekami. Tyto soutěsky jsou ideální pro turisty a průzkumníky, kteří chtějí objevit přírodní krásy Tuniska.

Port El Kantaoui však nabízí mnohem víc ..

Při návštěvě Port El Kantaoui by cestovatelé neměli opomenout několik klíčových prvků jeho kultury, kuchyně a tradic, aby se plně ponořili do místního zážitku. Jedním z hlavních lákadel je prozkoumání živé mediny přímo v Port El Kantaoui. I když není tak historická jako medina v Sousse, nabízí modernější interpretaci tradičního tuniského tržiště. Zde můžete nakupovat suvenýry, řemeslné výrobky, textil a šperky. Rušná atmosféra a pestré stánky činí toto místo ideálním pro nasátí místní kultury a nalezení jedinečných pokladů.

Tuniská kuchyně je proslulá svými lahodnými a rozmanitými pokrmy a v Port El Kantaoui máte spoustu možností, jak si ji vychutnat. Nenechte si ujít příležitost ochutnat kuskus, základní pokrm, který se často podává s různými lahodnými dušenými jídly. Další specialitou, kterou byste měli vyzkoušet, je brik, oblíbené pouliční jídlo z tenkého těsta plněné směsí vajec, tuňáka, kaparů a koření, které je pak smažené. Nezapomeňte navštívit místní restaurace a kavárny a ochutnat pokrmy jako tagine, harira a různá mezze (malé předkrmy).

Pro hlubší pochopení tuniské kultury zvažte účast na místních akcích nebo festivalech. Tunisko má bohatý kulturní kalendář a Port El Kantaoui často hostí hudební festivaly, umělecké výstavy a sportovní události. V závislosti na ročním období můžete narazit na tradiční taneční vystoupení nebo oslavu místního svátku. Účast na místních tradicích, jako je tetování hennou nebo popíjení mátového čaje v kavárně při pozorování okolního dění, vám poskytne jedinečný pohled na každodenní život v Port El Kantaoui. Celkově Port El Kantaoui spojuje moderní turistické vybavení s autentickými tuniskými zážitky. Objevování medíny, ochutnávání tuniské kuchyně a místních tradic zaručí nezapomenutelnou a kulturně bohatou návštěvu tohoto půvabného pobřežního města.

Víte, že ...

.. se v blízkosti mariny nachází málo známá, bujná botanická zahrada, která nabízí různé středomořské a exotické rostliny? Poskytuje klidné místo pro odpočinek daleko od rušných turistických oblastí.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *