8denní zájezd – Skanes – od 13849Kč

Tunisko, Skanes, ubytování Helya Beach & Spa, za 13849Kč

Helya Beach & Spa – Skanes – od 13849Kč

  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 8 dní
  • Cena za 1 osobu – 13849Kč


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Proč navštívit Skanes

Skanes, ležící na východním pobřeží Tuniska, je region, který spojuje skvělou polohu, jedinečnou geografii a bohaté historické dědictví. Díky své poloze na břehu Středozemního moře nabízí Skanes návštěvníkům nádherné výhledy na moře a snadný přístup k nádherným plážím. Plochý a písčitý terén v oblasti činí z Skanes oblíbenou destinaci pro milovníky pláží a vodních sportů, zatímco oblast je obklopena palmami a bujnou vegetací, která doplňuje malebné azurové vody Středozemního moře.

Pokud jde o historii, Skanes má bohaté a různorodé dědictví. Oblast byla původně osídlena Féničany a později se stala součástí Římské říše, což dokazují archeologické nálezy jako punské přístavy a římské ruiny roztroušené po celém regionu. Důležitou roli zde hrál Skanes i v raném šíření islámu v severní Africe, což dokazují památky jako Ribat of Monastir. Dnes je Skanes živoucím svědectvím bohaté historie Tuniska s unikátní směsí starověkých ruin a moderní architektury. Se středomořským klimatem, které zahrnuje horká a suchá léta a mírné, vlhké zimy, je Skanes ideálním místem pro cestovatele po celý rok. Léta nabízejí skvělé podmínky pro plážové aktivity, zatímco mírnější zimy poskytují příležitost k objevování historických památek a užívání si místní kuchyně. Díky stálému slunečnímu svitu a příjemným teplotám je Skanes oblíbenou destinací pro ty, kteří hledají relaxaci i kulturní poznání.


Prohlédnout více fotografií >>>


Jaké má právě Skanes počasí a předpověď na další dny

SKANES počasí

Co podniknout ve Skanes a okolí

Cestovní ruch v oblasti Skanes se těší velké popularitě, lákající návštěvníky z různých koutů světa na krásy zdejší přírody, historické bohatství a živou kulturu. Jednou z hlavních atrakcí Skanes jsou jeho krásné pláže. Pláž Skanes, často označovaná za hlavní turistický magnet regionu, se vyznačuje jemným zlatým pískem a křišťálově čistou vodou, což z ní činí ideální místo pro relaxaci na slunci a koupání. Nedaleko ležící pláž Mahdia nabízí klidnější atmosféru s tradičním rybářským přístavem, kde si návštěvníci mohou pochutnat na čerstvých rybích specialitách. Pláž Sousse ve městě Sousse je další oblíbenou destinací, známou svou rušnou promenádou a pestrou nabídkou vodních sportů.

Kromě nádherných pláží nabízí Skanes také řadu historických památek, jako je Ribat of Monastir a Kasbah of Sousse, které nabízejí pohled do bohaté minulosti Tuniska. Monastir láká turisty svou medinou, historickými budovami a mauzoleem Habiba Bourguiby, prvního tuniského prezidenta. Nedaleké město El Djem se pyšní ohromujícím římským amfiteátrem, který patří mezi největší a nejzachovalejší na světě. Díky různorodým atrakcím zůstává Skanes a okolní oblasti vyhledávaným místem pro cestovatele, kteří touží po slunci, moři, historii a kultuře.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Historické a přírodní památky, které najdete ve Skanes

Region Skanes a jeho okolí je plný historických památek a přírodních krás, které odhalují bohatou minulost Tuniska a představují jeho nádhernou krajinu. Jednou z nejvýznamnějších památek je Ribat of Monastir. Tato pevnost, která pochází z 8. století, je ukázkou islámského dědictví této oblasti. Návštěvníci zde mohou prozkoumat spletité chodby, vystoupat na starobylé věže s výhledem na Středozemní moře a užít si klidná nádvoří, přičemž získají hlubší pochopení jejího významu jako středověké obranné pevnosti.

Další významnou historickou památkou je amfiteátr El Djem, často označovaný za římské koloseum v Africe. Tento památník, který je na seznamu světového dědictví UNESCO, patří k největším a nejzachovalejším římským ruinám mimo samotný Řím. Postaven ve 3. století n.l., amfiteátr kdysi pojmul přes 30 000 diváků na gladiátorské zápasy a další události. Dnes mohou návštěvníci obdivovat velkolepou architekturu amfiteátru, prozkoumat podzemní prostory, kde se gladiátoři připravovali na zápasy, a nasát atmosféru bohaté historie této starověké arény.

Na poli přírodních krás region nabízí okouzlující scenérie, včetně nádherného poloostrova Cape Bon, který se nachází severovýchodně od Skanes. Cape Bon se pyšní malebným pobřežím a krásnou lagunou Ghar El Melh, chráněnou přírodní rezervací a rájem pro milovníky ptáků. Jižně od Tunisu se rozkládá národní park Boukornine, který nabízí turistické stezky a možnost setkat se s rozmanitou středomořskou flórou a faunou. Ať už vás zajímá historie nebo příroda, Skanes a jeho okolí mají co nabídnout každému cestovateli.

Ve Skanes toho najdete mnohem víc ..

Jedním z vrcholů návštěvy tohoto regionu je možnost prozkoumat tuniskou kulturu prostřednictvím jeho dynamických trhů a bazarů. Souk Jedid v Monastiru a Medina of Sousse jsou živá tržiště, kde můžete pozorovat místní život a nakoupit tradiční řemeslné výrobky, textil, koření a suvenýry. Nezapomeňte si vyzkoušet své vyjednávací dovednosti, protože smlouvání je v Tunisku nejen obvyklé, ale i zábavné.

Tuniská kuchyně je bohatá na středomořské chutě a Skanes nabízí ideální příležitost ochutnat její rozmanité pokrmy. Typická tuniská jídla zahrnují kuskus, lahodné taginy, čerstvé mořské plody a široké spektrum aromatických koření. Mezi místními specialitami, které stojí za to vyzkoušet, jsou brik (smažené těsto plněné vejcem a tuňákem), mechoui (pomalu pečené jehněčí) a harissa (pikantní chilli pasta), což vám poskytne autentický chuťový zážitek. Stravování ve Skanes je skutečným zážitkem, zejména díky restauracím nabízejícím venkovní posezení s výhledem na moře, kde si můžete vychutnat jídlo s nádhernou scenérií.

Při návštěvě místních festivalů nebo akcí budete mít možnost zažít tradiční hudbu, tanec a zvyky Tuniska. Po celý rok se zde konají různé festivaly, jako například Mezinárodní festival Sfax, který se zaměřuje na lidovou hudbu a tanec, nebo každoroční koňský festival Sidi Mansour v Mahdii, který zahrnuje jezdecké přehlídky a kulturní představení. Tyto události jsou skvělou příležitostí k poznání místního života a jsou nezapomenutelným zážitkem při objevování Skanes a okolí.

Věděli jste, že ...

.. je Skanes domovem jednoho z nejstarších olivovníků na světě, známého jako Olivier de Skanes? Tento prastarý olivovník, jehož stáří se odhaduje na více než 2000 let, je živým dokladem dlouhé historie pěstování oliv v Tunisku a je považován za jeden z nejstarších olivovníků na světě.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *