12denní zájezd – Djerba – od 20490Kč

Tunisko, Djerba, ubytování Telemaque Beach & Spa, za 20490Kč

Telemaque Beach & Spa – Djerba – od 20490Kč

  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 12 dní
  • Cena za 1 osobu – 20490Kč


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Proč objevovat ostrov Djerba

Djerba, umístěná v jižní části Tuniska, je největším ostrovem severní Afriky, proslulým svým malebným pobřežím. Tento ostrov se nachází v zálivu Gabès a je od pevniny oddělen úzkým průlivem. Jeho strategická poloha v oblasti Středomoří z něj historicky učinila důležité obchodní místo a kulturní křižovatku. Djerbská krajina se vyznačuje zvlněnými písečnými dunami, palmovými háji a úrodnými pláněmi, které vytvářejí jedinečnou kombinaci pouštního a zeleného prostředí. Jedním z nejvýraznějších rysů tohoto ostrova jsou tradiční bílé krychlové domy, které mu dodávají okouzlující a osobitý vzhled. Djerba je navíc bohatě osázena olivovými háji, vinicemi a plantážemi datlových palem, což svědčí o jejím bohatém zemědělském dědictví.

Djerba má středomořské klima, charakterizované teplými a suchými léty a mírnými, vlhkými zimami. Díky více než 300 slunečným dnům v roce je ostrov ideální destinací pro milovníky slunečního svitu po celý rok. Letní období, trvající od června do srpna, je horké a suché, s teplotami často přesahujícími 30 °C, což z něj činí ideální dobu pro plážové radovánky a vodní sporty. Zimy, od prosince do února, jsou mírné, s průměrnými teplotami kolem 15 °C, což je příjemný čas pro objevování kulturních a venkovních aktivit bez extrémního vedra. Jarní a podzimní měsíce nabízejí příjemný kompromis mezi těmito dvěma extrémy, což je činí vynikajícími obdobími pro poznávání bohaté historie a přírodních krás ostrova. Ať už hledáte letní plážový odpočinek nebo mírnější dobrodružství mimo sezónu, Djerba nabízí ideální klima pro každou návštěvu.


Prohlédnout více fotografií >>>


Víte, jaké je právě počasí na ostrově Djerba?

DJERBA počasí

Co podniknout na ostrově Djerba a okolí

Turismus je pro Djerbu a její okolní regiony nezbytným hnacím motorem ekonomiky, který přitahuje návštěvníky z celého světa, aby prozkoumali její jedinečné kulturní bohatství a ohromující přírodní scenérie. Rozlehlé pobřeží ostrova je hlavním magnetem, který nabízí řadu neporušených pláží, jež uspokojí různé zájmy. Pláž Sidi Mahres, nacházející se na severovýchodním pobřeží, je jednou z nejoblíbenějších destinací. S dlouhým úsekem jemného zlatého písku a křišťálově čistou vodou je tato pláž ideální pro opalování, plavání a vodní sporty, jako je windsurfing a kiteboarding. V blízkosti leží živé letovisko Houmt Souk, které je centrem nákupů, gastronomie a objevování historie a kultury ostrova.

Další významnou pláží je pláž Seguia, známá svou klidnou a relaxační atmosférou. Tato pláž, umístěná na východním pobřeží Djerby, nabízí tiché útočiště daleko od rušných turistických zón. O něco severněji se nachází pláž Ras Rmel, malebné místo obklopené bohatou vegetací a písečnými dunami. Tato pláž je ideální pro milovníky přírody a ty, kteří hledají klidný únik. Vedle pláží na Djerbě nabízí i blízký region Zarzis na pevnině své vlastní krásné pobřeží s přitažlivými plážemi, jako je pláž Sangho, která se pyšní čistými modrými vodami a možnostmi vodních aktivit. Tyto pobřežní skvosty společně zvyšují přitažlivost Djerby jako přední turistické destinace v severní Africe, nabízející širokou škálu plážových zážitků pro různé preference cestovatelů.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Djerba nabízí mnoho historických a přírodních památek

Djerba je oblast plná historie, která nabízí fascinující kombinaci historických památek a nádherných přírodních scenérií. Mezi nejvýznamnějšími místy na ostrově je synagoga El Ghriba, umístěná ve městě Hara Sghira Er Riadh. Tato starobylá synagoga je nejen důležitým náboženským centrem pro židovskou komunitu, ale také svědectvím o dlouhé historii ostrova, kulturní rozmanitosti a toleranci. Její historie sahá více než 2000 let do minulosti a její ohromující architektura s komplikovanými mozaikami a unikátní modrobílou barevnou paletou ji činí povinnou zastávkou. Dalším historickým skvostem je Borj El Kebir, impozantní pevnost, která kdysi chránila ostrov před nájezdy. Návštěvníci mohou prozkoumat její dobře zachované hradby a věže a vychutnat si úchvatný výhled na Djerbu a okolní moře.

Co se týče přírodních památek, ostrov se může pochlubit zajímavým muzeem Guellala, podzemní troglodytskou vesnicí, která ukazuje unikátní architekturu a životní styl berberských obyvatel regionu. Návštěvníci mohou prozkoumat chladné, labyrintové chodby a dozvědět se o místní historii a kultuře. Malebné palmové háje na Djerbě, například Palm Tree Garden, nabízejí klidný přírodní únik. Ostrov je rovněž známý svými solnými pláněmi, jako je Chott El Jerid, kde rozsáhlé solné krusty vytvářejí surrealistickou a okouzlující krajinu. Tyto jedinečné přírodní rysy poskytují návštěvníkům hlubší pochopení rozmanitého a fascinujícího terénu Djerby, což z ní činí místo, kde se historie a příroda harmonicky propojují.

Na ostrově Djerba toho najdete mnohem víc ..

Navštívit Djerbu znamená nejen obdivovat její přírodní a historické zajímavosti, ale také se ponořit do její živé kultury, tradic a srdečné pohostinnosti, které učiní váš výlet nezapomenutelným.

Po celý rok se na Djerbě koná řada festivalů a akcí, které umožňují nahlédnout do místní kultury. Mezi nejvýznamnější patří každoroční židovská pouť v synagoze El Ghriba, která přitahuje tisíce návštěvníků. V červenci ostrov hostí Festival of Ulysse, kde se konají hudební a taneční představení a kulturní akce. Během islámského měsíce ramadánu máte možnost zažít místní tradice a ochutnat speciální jídla Iftar, zatímco ostrov je ozdoben svátečními dekoracemi a aktivitami.

Djerba je rovněž proslulá svými tradičními řemesly, a návštěva místních trhů a dílen je nezbytná. V Houmt Souk najdete krásně zpracovanou keramiku, šperky, textilie a koberce. Nezapomeňte si zakoupit charakteristický djerbanský suvenýr, jako je Fouta (tradiční tuniský ručník) nebo ručně malovaný keramický talíř. Djerba nabízí vynikající tuniské a středomořské pokrmy. V tradičních restauracích ochutnejte místní speciality jako kuskus, tajine a mořské plody. Nenechte si ujít Brik, populární místní občerstvení z tenkého těsta plněné vejci, tuňákem a kapary. Djerba je rovněž známá svými datlovými palmami, takže ochutnejte čerstvé datle nebo produkty jako datlová pasta a datlový džem.

Zapojení se do místní kultury může být zajímavým zážitkem. Pozdravte místní obyvatele přátelským „Salamem“ a respektujte místní zvyky, zejména v konzervativnějších oblastech. Prozkoumejte unikátní architekturu ostrova s domy ve tvaru krychle a při návštěvě místních domovů přineste malý dárek jako projev uznání.

Víte, že ...

.. tradiční djerbské domy jsou charakteristické svými bíle omítnutými, kubickými strukturami s plochými střechami? Tento architektonický styl není pouze unikátní, ale také navržený tak, aby odrážel intenzivní sluneční světlo a udržoval vnitřní prostory chladné.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *