13denní zájezd – Port El Kantaoui – od 19690Kč

Tunisko, Port El Kantaoui, ubytování El Mouradi Palace, za 19690Kč

El Mouradi Palace – Port El Kantaoui – od 19690Kč

  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 13 dní
  • Cena za 1 osobu – 19690Kč


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Co najdete v Port El Kantaoui

Port El Kantaoui, který se nachází na severovýchodním pobřeží Tuniska, je výjimečně situován podél břehů Středozemního moře. Toto malebné pobřežní městečko je součástí gubernie Sousse a leží asi 10 kilometrů severně od historického města Sousse. Díky své strategické poloze se Port El Kantaoui stal významným turistickým střediskem. Blízkost k moři zaručuje snadný přístup k krásným plážím a různým vodním aktivitám, zatímco blízkost k Sousse umožňuje návštěvníkům poznat bohaté kulturní dědictví Tuniska.

Z historického hlediska je Port El Kantaoui relativně mladým městem. Jeho výstavba začala koncem 70. let 20. století s cílem vytvořit přední turistickou destinaci. Před touto změnou byla oblast převážně zemědělská a rybářská. Dnes je Port El Kantaoui důkazem tuniského závazku k rozvoji cestovního ruchu a nabízí harmonii mezi tradičním severoafrickým kouzlem a moderním vybavením. Díky středomořskému klimatu má město dlouhá, horká léta a mírné zimy. V létě, od června do září, teploty často stoupají na 30 až 40 °C, což z něj činí ideální plážovou destinaci. Zimní měsíce, od listopadu do dubna, jsou chladnější s teplotami mezi 12 až 20 °C, což je ideální čas pro objevování historických a kulturních památek. Město se také těší na mnoho slunečných dní po celý rok, což přispívá k jeho popularitě jako celoroční destinace.


Prohlédnout více fotografií >>>


Jaké má právě Port El Kantaoui počasí a předpověď na další dny

PORT EL KANTAOUI počasí

Jaké vyžití najdete v Port El Kantaoui a okolí

Cestovní ruch je hnacím motorem přitažlivosti Port El Kantaoui, který se stal prvotřídní destinací pro všechny, kteří chtějí poznat krásu a kulturu Tuniska. Jedním z hlavních lákadel je přístav Port El Kantaoui, živé centrum nabízející lodní výlety, restaurace u vody a obchody se suvenýry. Přístavní architektura, inspirovaná tradičním tuniským designem, přispívá k jeho jedinečnému šarmu. Kromě přístavu jsou pláže v Port El Kantaoui magnetem pro turisty hledající odpočinek nebo vzrušující vodní sporty, jako je vodní lyžování a parasailing. Pláže s jemným zlatým pískem a křišťálově čistou vodou poskytují ideální prostředí pro slunění a plavání. Blízkost k Sousse navíc umožňuje návštěvníkům ponořit se do bohaté historie a kultury Mediny, která je zapsána na seznamu UNESCO, a prozkoumat její úzké uličky, historické budovy a živé trhy, což představuje jedinečný kulturní zážitek.

Mezi oblíbené pláže v Port El Kantaoui a okolí patří pláž Port El Kantaoui, která se rozprostírá podél pobřeží Středozemního moře a nabízí jemný písek a průzračnou vodu ideální pro koupání a slunění. Pláž Sousse, jižně od Port El Kantaoui, nabízí úchvatné výhledy na moře a historickou Medinu v pozadí. Pláž Boujaafar v Sousse je oblíbeným místem díky svému širokému písčitému pobřeží a plážovým zařízením. Pláž El Maamoura, severně od Port El Kantaoui, nabízí klidné útočiště s poklidnou atmosférou a dlouhými písčitými úseky. Pláž Chott Meriam, jižně od Sousse, poskytuje klidnější a relaxační plážový zážitek pro ty, kteří hledají klidnější prostředí. Tyto pobřežní destinace nabízejí pestrou škálu zážitků, které zaručují, že návštěvníci Port El Kantaoui a okolí si najdou ideální pláž odpovídající jejich vkusu.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Památky, které nesmíte v Port El Kantaoui minout

Port El Kantaoui a jeho okolí se může pochlubit bohatstvím historických a přírodních památek, které cestovatelům nabízejí pohled do fascinujícího dědictví Tuniska a dechberoucí krajiny. Jednou z nejvýznamnějších historických památek v oblasti je Ribat of Sousse, dobře zachovalá islámská pevnost z 8. století. Tento architektonický skvost sloužil nejen jako obranná pevnost, ale i jako místo meditace pro muslimské válečníky, kteří chránili region. Návštěvníci mohou prozkoumat jeho mohutné zdi, vystoupat na strážní věže a užít si panoramatické výhledy na okolní město.

Milovníci římské historie by si neměli nechat ujít Archeologické muzeum v Sousse, které nabízí bohatou sbírku římských artefaktů, mozaik a soch, poskytujících vhled do dávné historie této oblasti. Vedle se nachází Velká mešita v Sousse, která svými jedinečnými architektonickými prvky odhaluje islámské dědictví regionu a zve návštěvníky k obdivování jejího krásného interiéru.

Pro milovníky přírody představuje pohoří Kantara zajímavý kontrast k pobřežní krajině. Toto malebné pohoří je rájem pro outdoorové nadšence, turisty a příznivce přírody, nabízející nedotčené lesy, divokou zvěř a úchvatné výhledy na okolní krajinu a pobřeží Středozemního moře. Dalším přírodním skvostem jsou soutěsky Korbus, ležící nedaleko Port El Kantaoui, které lákají svými strmými útesy, bujnou vegetací a klikatícími se řekami. Tyto soutěsky jsou rájem pro turisty a dobrodruhy, kteří hledají spojení s přírodními krásami Tuniska.

Port El Kantaoui však nabízí mnohem víc ..

Při návštěvě Port El Kantaoui existuje několik aspektů jeho kultury, kuchyně a tradic, které by si cestovatelé neměli nechat ujít, aby se skutečně ponořili do místního zážitku. Jedním z vrcholů je prozkoumání pulzující mediny v samotném Port El Kantaoui. I když není tak historická jako medina v Sousse, nabízí modernější interpretaci tradiční kultury tuniského tržiště. Můžete zde nakupovat suvenýry, řemeslné výrobky, textil a šperky. Rušná atmosféra a barevné stánky z něj dělají fantastické místo, kde můžete nasát místní kulturu a vyzvednout si jedinečné poklady.

Tuniská kuchyně je známá svými chutnými a rozmanitými pokrmy a v Port El Kantaoui najdete spoustu příležitostí, jak si ji vychutnat. Nenechte si ujít šanci ochutnat kuskus, základní jídlo, které se často podává s různými chutnými dušenými pokrmy. Další, co musíte ochutnat, je brik, oblíbené pouliční jídlo z tenkého těsta plněné směsí vajec, tuňáka, kaparů a koření, poté smažené. Nezapomeňte prozkoumat místní restaurace a kavárny a dopřát si jídla jako tagine, harira a různé mezze (malé předkrmy).

Chcete-li hlouběji porozumět tuniské kultuře, zvažte účast na místních akcích nebo festivalech. Tunisko má bohatý kulturní kalendář a Port El Kantaoui často hostí hudební festivaly, umělecké výstavy a sportovní akce. V závislosti na ročním období můžete stihnout tradiční taneční vystoupení nebo oslavu místního svátku. Zapojení se do místní komunity a účast na tradičních aktivitách, jako je tetování hennou nebo popíjení mátového čaje v kavárně při sledování lidí, může také poskytnout jedinečný pohled na každodenní život v Port El Kantaoui. Celkově Port El Kantaoui nabízí směs moderního turistického vybavení a autentických tuniských zážitků. Prozkoumávání medíny, ochutnávání tuniské kuchyně a místní tradice zajistí nezapomenutelnou a kulturně bohatou návštěvu tohoto půvabného pobřežního města.

Víte, že ...

.. golfové hřiště v Port El Kantaoui bylo jedno z prvních v Tunisku a hrálo významnou roli v podpoře golfového turismu v zemi? Bylo navrženo známým architektem Ronaldem Freamem.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *