15denní zájezd – Port El Kantaoui – od 21990Kč

Tunisko, Port El Kantaoui, ubytování Seabel Alhambra Beach Golf & Spa, za 21990Kč

Seabel Alhambra Beach Golf & Spa – Port El Kantaoui – od 21990Kč

  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 15 dní
  • Cena za 1 osobu – 21990Kč


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Co najdete v Port El Kantaoui

Port El Kantaoui, který se rozprostírá na severovýchodním pobřeží Tuniska, je dokonale situován podél břehů Středozemního moře. Tento přímořský resort je součástí oblasti Sousse a nachází se zhruba 10 kilometrů severně od historického centra Sousse. Díky své výhodné poloze se Port El Kantaoui stal oblíbeným turistickým cílem. Blízkost k moři poskytuje snadný přístup k krásným plážím a vodním sportům, zatímco jeho poloha blízko Sousse umožňuje turistům poznat bohatou historii a kulturu Tuniska.

Z pohledu historie je Port El Kantaoui poměrně novým městem. Jeho výstavba začala v 70. letech minulého století s cílem vytvořit hlavní destinaci pro zahraniční turisty. Před touto transformací byla oblast využívána hlavně pro zemědělství a rybolov. Dnes Port El Kantaoui představuje tuniské odhodlání rozvíjet cestovní ruch a nabízí jedinečnou kombinaci tradičního severoafrického šarmu a moderních zařízení. Díky středomořskému klimatu se Port El Kantaoui může pochlubit dlouhými, teplými léty a mírnými zimami. V létě, od června do září, teploty často dosahují mezi 30 až 40 °C, což z města činí ideální destinaci pro plážové aktivity. Chladnější měsíce, od listopadu do dubna, se vyznačují teplotami mezi 12 až 20 °C, což je příjemné pro poznávání historických a kulturních zajímavostí. Díky značnému počtu slunečných dní po celý rok je Port El Kantaoui oblíbenou celoroční destinací.


Prohlédnout více fotografií >>>


Jaké má právě Port El Kantaoui počasí a předpověď na další dny

PORT EL KANTAOUI počasí

Krásná místa města Port El Kantaoui, která stojí za pozornost

Cestovní ruch hraje zásadní roli v přeměně Port El Kantaoui na oblíbenou destinaci pro ty, kteří chtějí objevit krásy a kulturu Tuniska. V srdci tohoto turistického místa je přístav Port El Kantaoui, rušné centrum, kde si návštěvníci mohou užít plavby, jídlo s výhledem na moře a nákupy suvenýrů. Architektura přístavu, inspirovaná tradičním tuniským designem, dodává místu osobité kouzlo. Pláže v Port El Kantaoui lákají návštěvníky, kteří hledají odpočinek nebo vodní sporty jako vodní lyžování a parasailing. Městské pláže s jemným pískem a křišťálově čistou vodou jsou ideálním místem pro relaxaci na slunci a koupání. Navíc blízkost k Sousse nabízí návštěvníkům možnost prozkoumat Medinu zapsanou na seznamu UNESCO, kde úzké uličky, historické budovy a rušné trhy přinášejí bohatý kulturní zážitek.

Mezi hlavní pláže v Port El Kantaoui a okolních oblastech patří pláž Port El Kantaoui, která se rozprostírá podél pobřeží Středozemního moře a nabízí jemný písek a průzračnou vodu, ideální pro koupání a opalování. Pláž Sousse, jižně od Port El Kantaoui, poskytuje nádherný výhled na moře a historickou Medinu jako pozadí. Pláž Boujaafar v Sousse je oblíbeným místem díky širokému písčitému pobřeží a plážovým službám. Pláž El Maamoura, severně od Port El Kantaoui, je klidným útočištěm s tichou atmosférou a dlouhými písčitými úseky. Pláž Chott Meriam, jižně od Sousse, nabízí poklidnější plážový zážitek pro ty, kteří hledají klid a pohodu. Tyto pobřežní oblasti dohromady vytvářejí rozmanité možnosti, díky nimž si návštěvníci Port El Kantaoui mohou vybrat pláž, která odpovídá jejich preferencím.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Historické a přírodní památky, které najdete v Port El Kantaoui

Port El Kantaoui a jeho okolí nabízí bohatou směsici historických a přírodních zajímavostí, které návštěvníkům umožňují nahlédnout do bohatého dědictví Tuniska a obdivovat nádhernou přírodu. Mezi nejvýznamnější historické památky v okolí patří Ribat of Sousse, pečlivě zachovaná islámská pevnost z 8. století. Tento architektonický zázrak kdysi sloužil jako obranná stavba a místo meditace pro muslimské válečníky, kteří střežili region. Návštěvníci mohou prozkoumat pevné zdi pevnosti, vystoupat na její strážní věže a ocenit panoramatické výhledy na celé město.

Pro ty, kteří mají zájem o římskou historii, je Archeologické muzeum v Sousse nevyhnutelnou zastávkou. Muzeum ukrývá bohatou sbírku římských artefaktů, mozaik a soch, které poskytují fascinující pohled na starověkou historii této oblasti. Vedle se nachází Velká mešita v Sousse, která svými impozantními architektonickými prvky nabízí okno do islámského dědictví regionu a vítá návštěvníky, aby si prohlédli její nádherný interiér.

Milovníci přírody by neměli vynechat pohoří Kantara, které představuje dramatický kontrast k pobřežnímu prostředí. Toto drsné pohoří je ideální pro milovníky outdoorových aktivit, turistiky a přírody. Nabízí jedinečnou možnost objevovat nedotčenou divočinu, včetně hustých lesů a bohaté fauny, a zároveň si užívat panoramatických výhledů na okolní krajinu a pobřeží Středozemního moře. Nedaleko se nacházejí soutěsky Korbus, které se pyšní strmými útesy, bujnou vegetací a klikatícími se řekami. Tyto soutěsky jsou rájem pro turisty a dobrodruhy, kteří chtějí zažít přírodní krásy Tuniska na vlastní kůži.

V Port El Kantaoui najdete i mnoho dalších zajímavostí ..

Při návštěvě Port El Kantaoui by cestovatelé neměli opomenout několik klíčových prvků jeho kultury, kuchyně a tradic, aby se plně ponořili do místního zážitku. Jedním z hlavních lákadel je prozkoumání živé mediny přímo v Port El Kantaoui. I když není tak historická jako medina v Sousse, nabízí modernější interpretaci tradičního tuniského tržiště. Zde můžete nakupovat suvenýry, řemeslné výrobky, textil a šperky. Rušná atmosféra a pestré stánky činí toto místo ideálním pro nasátí místní kultury a nalezení jedinečných pokladů.

Tuniská kuchyně je proslulá svými lahodnými a rozmanitými pokrmy a v Port El Kantaoui máte spoustu možností, jak si ji vychutnat. Nenechte si ujít příležitost ochutnat kuskus, základní pokrm, který se často podává s různými lahodnými dušenými jídly. Další specialitou, kterou byste měli vyzkoušet, je brik, oblíbené pouliční jídlo z tenkého těsta plněné směsí vajec, tuňáka, kaparů a koření, které je pak smažené. Nezapomeňte navštívit místní restaurace a kavárny a ochutnat pokrmy jako tagine, harira a různá mezze (malé předkrmy).

Pro hlubší pochopení tuniské kultury zvažte účast na místních akcích nebo festivalech. Tunisko má bohatý kulturní kalendář a Port El Kantaoui často hostí hudební festivaly, umělecké výstavy a sportovní události. V závislosti na ročním období můžete narazit na tradiční taneční vystoupení nebo oslavu místního svátku. Účast na místních tradicích, jako je tetování hennou nebo popíjení mátového čaje v kavárně při pozorování okolního dění, vám poskytne jedinečný pohled na každodenní život v Port El Kantaoui. Celkově Port El Kantaoui spojuje moderní turistické vybavení s autentickými tuniskými zážitky. Objevování medíny, ochutnávání tuniské kuchyně a místních tradic zaručí nezapomenutelnou a kulturně bohatou návštěvu tohoto půvabného pobřežního města.

Víte, že ...

.. Port El Kantaoui navrhl a postavil renomovaný tuniský architekt a urbanista Fathi Gargouri? Jeho vizí pro město bylo vytvořit letovisko ve středomořském stylu, které spojuje tradiční tuniskou architekturu s moderním vybavením. Výsledkem je harmonické a esteticky příjemné město, které zachycuje podstatu kulturního dědictví Tuniska a zároveň nabízí návštěvníkům pohodlný a příjemný zážitek. Tato jedinečná směs architektonických stylů a urbanismu odlišuje Port El Kantaoui od mnoha dalších turistických destinací v regionu. Rozvoj města navíc hrál významnou roli v tuniském turistickém průmyslu, protože představoval odklon od tradičních přímořských letovisek a předvedl nový model udržitelného, luxusního cestovního ruchu. Slouží jako svědectví o odhodlání země poskytovat turistům rozmanité a kulturně bohaté zážitky při zachování její přírodní krásy a dědictví.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *