12denní zájezd – Mahdia – od 16590Kč

Tunisko, Mahdia, ubytování El Mouradi Cap Mahdia, za 16590Kč

El Mouradi Cap Mahdia – Mahdia – od 16590Kč

  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 12 dní
  • Cena za 1 osobu – 16590Kč


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Co najdete v Mahdii

Geografická poloha a přírodní prostředí Mahdie dělají z tohoto města jedinečnou a přitažlivou destinaci pro turisty. Mahdia leží na východním pobřeží Tuniska, přímo u Středozemního moře, a její pobřežní oblast se vyznačuje dlouhými, nedotčenými písečnými plážemi, které nabízejí krásné výhledy na moře a dostatek prostoru pro opalování a vodní sporty. Město je známé svou klidnou atmosférou, s okouzlujícím starým městem, které je obklopeno historickými městskými hradbami a nabízí pohled do bohaté minulosti regionu. Pobřežní poloha Mahdie také znamená, že zde prosperuje rybářský průmysl, a návštěvníci mohou často sledovat rybáře, jak přinášejí své denní úlovky, což přidává na autentickém námořním charakteru města.

Co se týče klimatu, Mahdia se může pochlubit středomořským podnebím, které z ní činí ideální destinaci pro návštěvy během celého roku. Léta jsou teplá a slunečná, s teplotami běžně dosahujícími 25 až 35 stupňů Celsia, což z ní činí ideální místo pro milovníky pláží a vodních sportů. Zimy jsou mírné, s teplotami zřídka klesajícími pod 10 stupňů Celsia, což činí z Mahdie atraktivní destinaci i v chladnějším období. Jarní a podzimní měsíce nabízejí příjemné počasí, které je ideální pro objevování městských památek a užívání si venkovních aktivit bez extrémních letních teplot. Díky svému příjemnému klimatu a krásnému pobřeží je Mahdia destinací, kde mohou návštěvníci po celý rok objevovat její kouzlo a přírodní krásy.


Prohlédnout více fotografií >>>


Víte, jaké je právě počasí ve městě Mahdia?

MAHDIA počasí

Krásná místa města Mahdia, která stojí za pozornost

Cestovní ruch je klíčovým prvkem v ekonomice Mahdie a okolního regionu, přitahující návštěvníky z Tuniska i ze zahraničí. Krásné pláže, historické památky a bohaté kulturní zážitky činí z tohoto místa vyhledávanou destinaci. Mezi nejoblíbenější pláže v Mahdii patří Plage de Mahdia, známá svými jemnými zlatými písky a čistou vodou, což z ní činí ideální místo pro opalování a koupání. Nedaleká Plage de Borj Rass je další nádherná pláž, vyznačující se poklidnou atmosférou a výhledem na malebný ostrov Borj Rass blízko pobřeží. Plage de Sidi Messaoud je oblíbená mezi rodinami díky klidným vodám a pozvolnému vstupu do moře, což ji činí bezpečnou pro děti.

Kromě Mahdie nabízí okolní region další pobřežní poklady, které stojí za návštěvu. Krátkou jízdou se dostanete k Plage de Monastir, která se pyšní živou atmosférou, možnostmi vodních sportů a blízkostí historických památek Monastiru, jako je pevnost Ribat. Plage de Skanes, poblíž Monastiru, je další oblíbenou destinací pro milovníky slunce, s řadou plážových letovisek nabízejících all-inclusive balíčky. Dále na jih leží nedotčená Plage de Mahboubine ve městě Sfax, která je známá svou nedotčenou krásou a klidnou atmosférou, ideální pro klidný únik z rušného městského života. Tyto pláže dohromady zvyšují atraktivitu Mahdie a okolního regionu jako útočiště pro milovníky pláží a vodních sportů.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Mahdia a místní historické či přírodní památky

Mahdia a její okolní region nabízejí bohatství historických památek a přírodních krás, které návštěvníkům přinášejí pohled do rozmanitého dědictví a úchvatné přírody Tuniska. Jednou z nejvýznamnějších historických památek v Mahdii je Velká mešita, úžasné architektonické dílo z 10. století, které bylo postaveno během Fátimského chalífátu. Jeho elegantní design se složitými geometrickými vzory a kaligrafií zdobícími stěny odráží kulturní a umělecké vlivy té doby. Velká mešita je nejen náboženským centrem, ale také významným historickým pokladem, který přináší návštěvníkům vhled do slavné minulosti Mahdie.

Dalším významným historickým místem v regionu je Ribat of Monastir, dokonale zachovaná pevnost z 8. století. Tato impozantní stavba nabízí nádherný výhled na Středozemní moře a kouzelné staré město Monastiru. Návštěvníci mohou prozkoumat věže, nádvoří a vnitřní prostory Ribatu a lépe porozumět jeho strategickému významu v historii regionu. Starověké městské hradby Mahdie, původně postavené během římského období a později opevněné různými civilizacemi, také svědčí o historickém významu města a poskytují fascinující pohled do jeho minulosti.

Pokud jde o přírodní krásy, region se může pyšnit úchvatným Cape Africa, divokým výběžkem nedaleko Mahdie, který se rozprostírá do Středozemního moře. Cape Africa nabízí dechberoucí výhledy na moře, kde se skalnaté útesy setkávají s burácejícími vlnami, což činí toto místo oblíbeným mezi fotografy a milovníky přírody. Nedaleké Kuriatské ostrovy, malé souostroví u pobřeží Monastiru, představují ráj pro pozorovatele ptactva a přírodní nadšence, kteří zde naleznou nedotčené pláže a bohatý ptačí život. Ať už vás přitahuje historie nebo přírodní scenérie, Mahdia a její okolí nabízejí širokou škálu zajímavostí a zážitků k prozkoumání.

V Mahdii najdete i mnoho dalších zajímavostí ..

Při návštěvě Mahdie existuje několik kulturních a kulinářských zážitků, které byste si neměli nechat ujít, abyste se mohli plně ponořit do místní kultury a tradic. Jedním z vrcholů je prozkoumání rušných městských trhů, jako je Medina Souk, kde můžete být svědky pulzující atmosféry tradičního tuniského trhu. Zde můžete nakupovat řemeslné výrobky, textil, keramiku a koření, a to vše při interakci s přátelskými místními prodejci. Smlouvání je na súcích běžnou praxí, takže buďte připraveni smlouvat o jedinečné suvenýry a ponořte se do živé tržní kultury.

Ochutnat místní kuchyni je v Mahdii prostě nutností. Tuniská kuchyně je známá svými rozmanitými chutěmi a používáním koření a můžete si pochutnat na autentických pokrmech, jako je kuskus, brik (smažené pečivo plněné vejcem a tuňákem) a tajine (slaný guláš). Milovníky mořských plodů potěší čerstvé úlovky dne, jako jsou grilované ryby a kuskus z mořských plodů. K jídlu určitě vyzkoušejte tradiční mátový čaj nebo sklenici čerstvé šťávy z granátového jablka. Kromě toho si nenechte ujít příležitost povečeřet v místní restauraci, kde si můžete pochutnat na autentických pokrmech a přitom se nechat hýčkat živou tradiční hudbou a vytvořit tak nezapomenutelný kulturní a kulinářský zážitek.

Mahdia má také své jedinečné tradice a festivaly, které stojí za to zažít. Jednou z takových událostí je každoroční Mahdia International Festival, který se obvykle koná v létě. Tento festival oslavuje hudbu, tanec a umění a představuje vystoupení místních i mezinárodních umělců. Je to skvělý způsob, jak se stát svědky živé kulturní scény města a užít si živou atmosféru. Účast na tradičních oslavách, jako jsou svatby nebo místní festivaly, může navíc nabídnout pohled na vřelou a přívětivou povahu místní komunity. Zkoumání těchto kulturních prvků a kontakt s místními obyvateli dodá vaší návštěvě Mahdie hloubku a vytvoří trvalé vzpomínky na váš čas v tomto okouzlujícím tuniském městě.

Věděli jste, že ...

.. se pod městem se nacházejí pozůstatky římských lázní, známé jako Lázně v Mahdii? Tyto starověké struktury, méně známé veřejnosti, ukazují na historický význam města jako římského přístavu.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *