8denní zájezd – Zarzis – od 12259Kč

Tunisko, Zarzis, ubytování Zephir Hotel And Spa, za 12259Kč

Zephir Hotel And Spa – Zarzis – od 12259Kč

  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 8 dní
  • Cena za 1 osobu – 12259Kč


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Zarzis jako top místo pro vaši dovolenou

Zarzis, malebné město na jihovýchodním pobřeží Tuniska blízko libyjských hranic, se nachází na strategickém místě u Středozemního moře. Tato poloha z něj činí důležité obchodní a kulturní centrum v regionu. Město je umístěno na poloostrově obklopeném Středozemním mořem na jedné straně a slanými lagunami Ras Rmel a El-Mahres na druhé straně. Tyto laguny poskytují nejen krásné přírodní scenérie, ale také podporují rozmanitý ekosystém ptactva a mořských živočichů.

Zarzis má bohatou historickou minulost spojenou s mnoha starověkými civilizacemi. V období římské říše bylo známé jako „Gigthis“ a mělo významné obchodní vztahy s Kartágem a Římem. Město se během historie změnilo pod vlivem Byzantinců, Arabů a Osmanů, přičemž každý z těchto vlivů přispěl k jeho kulturní a architektonické podobě. Návštěvníci dnes mohou obdivovat římské ruiny i tradiční arabské a berberské vlivy v Zarzisu. Město se vyznačuje mírným středomořským klimatem s horkými léty a mírnými zimami, což z něj činí ideální místo pro celoroční návštěvy a kombinaci slunných pláží s kulturním objevováním. Zarzis je fascinující destinací pro všechny, kteří hledají kulturní a přírodní poklady Tuniska.


Prohlédnout více fotografií >>>


Zarzis - aktuální počasí a předpověď na následující dny

ZARZIS počasí

Jaké vyžití najdete v Zarzisu a okolí

Turismus je zásadní pro ekonomiku Zarzis a město láká návštěvníky z celého světa díky svým nádherným plážím, historickým památkám a živé místní kultuře. Mezi nejpopulárnější pláže v Zarzis patří pláž Sangho, známá pro svůj zlatý písek a křišťálově čisté vody, což ji činí ideálním místem pro koupání a slunění. Pláž Aghir, která se nachází v blízkosti, poskytuje klidnou atmosféru a je perfektní pro ty, kteří hledají mírnější plážový zážitek. Obě pláže nabízejí vynikající možnosti pro vodní sporty, jako jsou windsurfing a vodní lyžování, což z nich činí oblíbené destinace pro adrenalinové nadšence.

V okolí Zarzis se nachází i další krásné pláže. Ostrov Djerba, blízko pobřeží, je proslulý svými krásnými plážemi, jako je pláž Sidi Mahres, kde si návštěvníci mohou odpočinout pod palmami a užívat si jemného mořského vánku. Matmata, známá svými unikátními troglodytskými domy, nabízí také zajímavé možnosti prozkoumání pouště Matmata a její fascinující krajiny. Tyto pláže a blízké atrakce činí z oblasti Zarzis všestrannou a lákavou destinaci pro turisty, kteří hledají kombinaci relaxace a kulturního objevování.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Co navšívit při cestě do Zarzisu

Region Zarzis se může pochlubit množstvím historických památek a přírodních divů, které návštěvníkům nabízejí rozmanitou škálu zážitků. Jedním z nejznámějších historických míst je římské archeologické naleziště Gightis (také známé jako Ghidha nebo Gigthis). Tyto dobře zachované římské ruiny zahrnují starověké vily, baziliku a římské divadlo, které poskytují fascinující pohled do bohaté historie města během římské éry. Zejména amfiteátr je pozoruhodnou stavbou, kde si návštěvníci mohou představit majestátnost starověkých římských představení.

Další historickou atrakcí, kterou musíte navštívit, je synagoga El Ghriba na nedalekém ostrově Djerba. Je to jedna z nejstarších synagog na světě a symbol bohatého židovského dědictví Tuniska. Architektura a interiér synagogy odrážejí směsici kultur s prvky arabského, židovského a severoafrického designu. Známé je také každoroční židovskou poutí, která přitahuje návštěvníky a poutníky z celého světa.

Pokud jde o přírodní památky, laguny Ras Rmel a El-Mahres, které obklopují poloostrov Zarzis, jsou ekologickými zázraky. Tyto laguny jsou domovem různých druhů ptáků a slouží jako životně důležité mezipřistání pro stěhovavé ptáky. Milovníci pozorování ptáků mohou prozkoumat bujné mokřady a pozorovat plameňáky, volavky a další vodní ptactvo v jejich přirozeném prostředí. Saharská poušť je navíc na dosah od Zarzis, což umožňuje dobrodružným cestovatelům vydat se na pouštní safari a prozkoumat fascinující krajinu tyčících se písečných dun a oáz v jižním Tunisku. Tyto historické a přírodní památky v regionu Zarzis z něj činí skutečně podmanivou destinaci pro milovníky historie, milovníky přírody i hledače dobrodružství.

Zarzis však nabízí mnohem víc ..

Navštívení Zarzisu nabízí celou řadu unikátních kulturních zážitků a atrakcí, které byste si neměli nechat ujít. Jedním z vrcholů je prozkoumání živé mediny (historického centra), kde můžete bloudit v úzkých klikatých uličkách, navštívit tradiční trhy a setkávat se s přátelskými místními lidmi. Medina je ideálním místem pro nákup ručně vyráběných textilií, keramiky a koření, a také pro ochutnávku místních specialit, jako je brik (smažené pečivo s vejcem a tuňákem). Nezapomeňte si dopřát šálek mátového čaje v místních kavárnách.

Tradiční tuniská hudba a tanec jsou důležitými součástmi místní kultury a během návštěvy Zarzis můžete zažít živá vystoupení. „Malouf“, tradiční lidová hudba, a „Raqs Sharqi“ (břišní tanec) jsou často součástí kulturních událostí a oslav, které ukazují bohatství kulturního dědictví regionu. Mezi historickými památkami stojí za návštěvu Velká mešita Zarzis, která je známá svou jedinečnou architekturou a zdobením. Při návštěvě náboženských míst je důležité respektovat místní zvyky a oblékat se podle pravidel.

Nakonec se ponořte do teplé a pohostinné atmosféry Tuniska tím, že se setkáte s místními obyvateli a dozvíte se více o jejich životě a tradicích. Ať už se jedná o sdílení jídla s tuniskou rodinou, účast na místním festivalu, nebo jen konverzace v kavárně, tyto autentické zážitky vám umožní lépe pochopit místní kulturu a učiní vaši návštěvu Zarzis nezapomenutelnou.

Víte, že ...

.. je Zarzis známý svým jedinečným spojením berberských, římských a arabských vlivů, které se odrážejí v jeho architektuře a místních tradicích? Tato kulturní fúze je méně patrná v jiných tuniských městech, což přidává na jedinečnosti Zarzisu.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *