15denní zájezd – Port El Kantaoui – od 32590Kč

Tunisko, Port El Kantaoui, ubytování El Mouradi Palm Marina, za 32590Kč

El Mouradi Palm Marina – Port El Kantaoui – od 32590Kč

  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 15 dní
  • Cena za 1 osobu – 32590Kč


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Proč objevovat Port El Kantaoui

Port El Kantaoui, který se rozprostírá na severovýchodním pobřeží Tuniska, je dokonale situován podél břehů Středozemního moře. Tento přímořský resort je součástí oblasti Sousse a nachází se zhruba 10 kilometrů severně od historického centra Sousse. Díky své výhodné poloze se Port El Kantaoui stal oblíbeným turistickým cílem. Blízkost k moři poskytuje snadný přístup k krásným plážím a vodním sportům, zatímco jeho poloha blízko Sousse umožňuje turistům poznat bohatou historii a kulturu Tuniska.

Z pohledu historie je Port El Kantaoui poměrně novým městem. Jeho výstavba začala v 70. letech minulého století s cílem vytvořit hlavní destinaci pro zahraniční turisty. Před touto transformací byla oblast využívána hlavně pro zemědělství a rybolov. Dnes Port El Kantaoui představuje tuniské odhodlání rozvíjet cestovní ruch a nabízí jedinečnou kombinaci tradičního severoafrického šarmu a moderních zařízení. Díky středomořskému klimatu se Port El Kantaoui může pochlubit dlouhými, teplými léty a mírnými zimami. V létě, od června do září, teploty často dosahují mezi 30 až 40 °C, což z města činí ideální destinaci pro plážové aktivity. Chladnější měsíce, od listopadu do dubna, se vyznačují teplotami mezi 12 až 20 °C, což je příjemné pro poznávání historických a kulturních zajímavostí. Díky značnému počtu slunečných dní po celý rok je Port El Kantaoui oblíbenou celoroční destinací.


Prohlédnout více fotografií >>>


Port El Kantaoui - aktuální počasí a předpověď na následující dny

PORT EL KANTAOUI počasí

Co podniknout v Port El Kantaoui a okolí

Cestovní ruch je hnacím motorem přitažlivosti Port El Kantaoui, který se stal prvotřídní destinací pro všechny, kteří chtějí poznat krásu a kulturu Tuniska. Jedním z hlavních lákadel je přístav Port El Kantaoui, živé centrum nabízející lodní výlety, restaurace u vody a obchody se suvenýry. Přístavní architektura, inspirovaná tradičním tuniským designem, přispívá k jeho jedinečnému šarmu. Kromě přístavu jsou pláže v Port El Kantaoui magnetem pro turisty hledající odpočinek nebo vzrušující vodní sporty, jako je vodní lyžování a parasailing. Pláže s jemným zlatým pískem a křišťálově čistou vodou poskytují ideální prostředí pro slunění a plavání. Blízkost k Sousse navíc umožňuje návštěvníkům ponořit se do bohaté historie a kultury Mediny, která je zapsána na seznamu UNESCO, a prozkoumat její úzké uličky, historické budovy a živé trhy, což představuje jedinečný kulturní zážitek.

Mezi oblíbené pláže v Port El Kantaoui a okolí patří pláž Port El Kantaoui, která se rozprostírá podél pobřeží Středozemního moře a nabízí jemný písek a průzračnou vodu ideální pro koupání a slunění. Pláž Sousse, jižně od Port El Kantaoui, nabízí úchvatné výhledy na moře a historickou Medinu v pozadí. Pláž Boujaafar v Sousse je oblíbeným místem díky svému širokému písčitému pobřeží a plážovým zařízením. Pláž El Maamoura, severně od Port El Kantaoui, nabízí klidné útočiště s poklidnou atmosférou a dlouhými písčitými úseky. Pláž Chott Meriam, jižně od Sousse, poskytuje klidnější a relaxační plážový zážitek pro ty, kteří hledají klidnější prostředí. Tyto pobřežní destinace nabízejí pestrou škálu zážitků, které zaručují, že návštěvníci Port El Kantaoui a okolí si najdou ideální pláž odpovídající jejich vkusu.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Památky, které nesmíte v Port El Kantaoui minout

Port El Kantaoui a jeho okolní region se může pochlubit bohatou tapisérií historických a přírodních památek, které nabízejí cestovatelům pohled do podmanivého dědictví Tuniska a úchvatné krajiny. Jednou z nejvýznamnějších historických památek v okolí je Ribat of Sousse, dobře zachovalá islámská pevnost, která pochází z 8. století. Tento architektonický zázrak sloužil jako obranná stavba a místo meditace pro muslimské válečníky, kteří kdysi bránili region. Návštěvníci mohou prozkoumat jeho pevné zdi, vylézt na jeho strážní věže a ocenit panoramatické výhledy na okolní město.

Pro ty, kteří se zajímají o římskou historii, je Archeologické muzeum v Sousse nevyhnutelnou atrakcí. Toto muzeum ukrývá působivou sbírku římských artefaktů, mozaik a soch, které poskytují pohledy do starověké historie regionu. Nedaleká Velká mešita v Sousse se svými pozoruhodnými architektonickými prvky nabízí pohled do islámského dědictví této oblasti a vítá návštěvníky, aby obdivovali její krásný interiér.

Pokud jde o přírodní památky, pohoří Kantara nabízí výrazný kontrast k pobřežní scenérii. Toto drsné pohoří je ideální pro outdoorové nadšence, turisty a milovníky přírody. Poskytuje příležitost prozkoumat nedotčenou divočinu, včetně lesů a divoké zvěře, a nabízí panoramatické výhledy na okolní krajinu a pobřeží Středozemního moře. Kromě toho soutěsky Korbus, které se nacházejí nedaleko Port El Kantaoui, nabízejí úchvatnou přírodní podívanou se svými strmými útesy, bujnou vegetací a klikatými řekami. Soutěsky jsou útočištěm pro turisty a průzkumníky, kteří se chtějí spojit s přírodními krásami Tuniska.

Port El Kantaoui však nabízí mnohem víc ..

Při návštěvě Port El Kantaoui existuje několik aspektů jeho kultury, kuchyně a tradic, které by si cestovatelé neměli nechat ujít, aby se skutečně ponořili do místního zážitku. Jedním z vrcholů je prozkoumání pulzující mediny v samotném Port El Kantaoui. I když není tak historická jako medina v Sousse, nabízí modernější interpretaci tradiční kultury tuniského tržiště. Můžete zde nakupovat suvenýry, řemeslné výrobky, textil a šperky. Rušná atmosféra a barevné stánky z něj dělají fantastické místo, kde můžete nasát místní kulturu a vyzvednout si jedinečné poklady.

Tuniská kuchyně je známá svými chutnými a rozmanitými pokrmy a v Port El Kantaoui najdete spoustu příležitostí, jak si ji vychutnat. Nenechte si ujít šanci ochutnat kuskus, základní jídlo, které se často podává s různými chutnými dušenými pokrmy. Další, co musíte ochutnat, je brik, oblíbené pouliční jídlo z tenkého těsta plněné směsí vajec, tuňáka, kaparů a koření, poté smažené. Nezapomeňte prozkoumat místní restaurace a kavárny a dopřát si jídla jako tagine, harira a různé mezze (malé předkrmy).

Chcete-li hlouběji porozumět tuniské kultuře, zvažte účast na místních akcích nebo festivalech. Tunisko má bohatý kulturní kalendář a Port El Kantaoui často hostí hudební festivaly, umělecké výstavy a sportovní akce. V závislosti na ročním období můžete stihnout tradiční taneční vystoupení nebo oslavu místního svátku. Zapojení se do místní komunity a účast na tradičních aktivitách, jako je tetování hennou nebo popíjení mátového čaje v kavárně při sledování lidí, může také poskytnout jedinečný pohled na každodenní život v Port El Kantaoui. Celkově Port El Kantaoui nabízí směs moderního turistického vybavení a autentických tuniských zážitků. Prozkoumávání medíny, ochutnávání tuniské kuchyně a místní tradice zajistí nezapomenutelnou a kulturně bohatou návštěvu tohoto půvabného pobřežního města.

Věděli jste, že ...

.. Port El Kantaoui navrhl a postavil renomovaný tuniský architekt a urbanista Fathi Gargouri? Jeho vizí pro město bylo vytvořit letovisko ve středomořském stylu, které spojuje tradiční tuniskou architekturu s moderním vybavením. Výsledkem je harmonické a esteticky příjemné město, které zachycuje podstatu kulturního dědictví Tuniska a zároveň nabízí návštěvníkům pohodlný a příjemný zážitek. Tato jedinečná směs architektonických stylů a urbanismu odlišuje Port El Kantaoui od mnoha dalších turistických destinací v regionu. Rozvoj města navíc hrál významnou roli v tuniském turistickém průmyslu, protože představoval odklon od tradičních přímořských letovisek a předvedl nový model udržitelného, luxusního cestovního ruchu. Slouží jako svědectví o odhodlání země poskytovat turistům rozmanité a kulturně bohaté zážitky při zachování její přírodní krásy a dědictví.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *