15denní zájezd – Djerba – od 21790Kč

Tunisko, Djerba, ubytování Cedriana Djerba, za 21790Kč

Cedriana Djerba – Djerba – od 21790Kč

  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 15 dní
  • Cena za 1 osobu – 21790Kč


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Djerba jako top místo pro vaši dovolenou

Djerba, která se nachází v jižní části Tuniska, je největším ostrovem severní Afriky a je známá svým idylickým pobřežním prostředím. Ostrov se nachází v zálivu Gabès a od pevniny je oddělen úzkým průlivem. Jeho strategická poloha ve Středomoří z něj učinila historicky významnou obchodní stanici a kulturní křižovatku. Krajina Djerby se vyznačuje zvlněnými písečnými dunami, palmovými háji a úrodnými pláněmi, které vytvářejí jedinečnou směs vyprahlého pouštního terénu a bujné zeleně. Jedním z jeho nejvýraznějších rysů je přítomnost tradičních bílých domů ve tvaru krychle, které dodávají ostrovu okouzlující a osobitý vzhled. Ostrov je navíc posetý olivovými sady, vinicemi a plantážemi datlových palem, což odráží zemědělské dědictví regionu.

Djerba má středomořské klima, což znamená teplá, suchá léta a mírné vlhké zimy. S více než 300 slunečnými dny v roce je to celoroční destinace pro ty, kteří hledají slunečné počasí. Léta, od června do srpna, jsou horká a suchá, s teplotami často přesahujícími 30 °C. Díky tomu je to ideální čas pro milovníky pláží a vodních sportů. Zimy, od prosince do února, jsou mírné, s teplotami v průměru kolem 15 °C, takže je to příjemný čas na poznávání kultury a venkovní aktivity bez intenzivního vedra. Jaro a podzim nabízejí pohodlný kompromis mezi těmito dvěma extrémy, což z nich dělá vynikající období pro objevování bohaté historie a přírodních krás ostrova. Ať už hledáte letní odpočinek na plážích nebo mírnější mimosezónní dobrodružství, klima na Djerbě zajišťuje, že je vždy ideální čas k návštěvě.


Prohlédnout více fotografií >>>


Djerba - aktuální počasí a předpověď na následující dny

DJERBA počasí

Jaké vyžití najdete na ostrově Djerba a okolí

Cestovní ruch je pro Djerbu a přilehlé regiony klíčovým ekonomickým pilířem, který láká návštěvníky z celého světa k objevování jejího unikátního kulturního dědictví a okouzlující přírodní krajiny. Rozsáhlé pobřeží ostrova je hlavním lákadlem a nabízí mnoho krásných pláží, které uspokojí různé zájmy. Pláž Sidi Mahres, nacházející se na severovýchodním pobřeží, je jedním z nejoblíbenějších míst. Díky dlouhému pásu jemného zlatého písku a křišťálově čisté vodě je ideální pro opalování, plavání a vodní sporty, jako je windsurfing a kiteboarding. Nedaleké živé letovisko Houmt Souk je centrem nákupů, stravování a objevování historie a kultury ostrova.

Další vyhledávanou pláží je pláž Seguia, která je známá svou poklidnou a tichou atmosférou. Nachází se na východní straně Djerby a nabízí klidné útočiště mimo rušné turistické oblasti. Na severu leží pláž Ras Rmel, malebné místo obklopené bohatou vegetací a dunami. Tato pláž je ideální pro příznivce přírody a ty, kteří hledají tiché útočiště. Vedle pláží na Djerbě se i blízký region Zarzis na pevnině pyšní krásným pobřežím s atraktivními plážemi, jako je pláž Sangho, která nabízí čisté modré vody a příležitosti k vodním aktivitám. Tyto pobřežní drahokamy společně přispívají k atraktivitě Djerby jako významné turistické destinace v severní Africe a poskytují rozmanité plážové zážitky pro všechny typy cestovatelů.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Památky, které nesmíte na ostrově Djerba minout

Djerba je oblast bohatá na historii, která nabízí rozmanitou paletu historických a přírodních atrakcí. Mezi nejvýznamnějšími památkami ostrova vyniká synagoga El Ghriba, umístěná ve městě Hara Sghira Er Riadh. Tento starobylý chrám je nejen důležitým náboženským centrem pro židovskou komunitu, ale také symbolizuje dlouhou historii ostrova, jeho kulturní rozmanitost a toleranci. Její vznik se datuje před více než 2000 lety a její impozantní architektura s krásnými mozaikami a unikátní modrobílou barevnou kombinací ji činí jedním z nejvýznamnějších míst k navštívení. Dalším historickým klenotem je Borj El Kebir, velká pevnost, která kdysi chránila ostrov před vnějšími útoky. Návštěvníci mohou prozkoumat její zachovalé hradby a věže a obdivovat panoramatický výhled na Djerbu a její okolí.

Pokud jde o přírodní krásy, ostrov se může pochlubit fascinujícím muzeem Guellala, podzemní troglodytskou vesnicí, která zobrazuje jedinečnou architekturu a způsob života berberských obyvatel regionu. Návštěvníci mají možnost prozkoumat chladné labyrinty a dozvědět se o historii a kultuře tohoto místa. Malebné palmové háje na Djerbě, jako je Palm Tree Garden, poskytují klidné přírodní útočiště. Ostrov je rovněž známý svými solnými pláněmi, například v Chott El Jerid, kde rozsáhlé solné krusty vytvářejí surrealistickou a fascinující krajinu. Tyto jedinečné přírodní prvky umožňují návštěvníkům hlubší poznání rozmanitého a podmanivého terénu Djerby, což z ní činí destinaci, kde se historie a příroda nádherně prolínají.

Djerba vám však nabídne mnohem více ..

Navštívit Djerbu znamená nejen obdivovat její přírodní a historické zajímavosti, ale také se ponořit do její živé kultury, tradic a srdečné pohostinnosti, které učiní váš výlet nezapomenutelným.

Po celý rok se na Djerbě koná řada festivalů a akcí, které umožňují nahlédnout do místní kultury. Mezi nejvýznamnější patří každoroční židovská pouť v synagoze El Ghriba, která přitahuje tisíce návštěvníků. V červenci ostrov hostí Festival of Ulysse, kde se konají hudební a taneční představení a kulturní akce. Během islámského měsíce ramadánu máte možnost zažít místní tradice a ochutnat speciální jídla Iftar, zatímco ostrov je ozdoben svátečními dekoracemi a aktivitami.

Djerba je rovněž proslulá svými tradičními řemesly, a návštěva místních trhů a dílen je nezbytná. V Houmt Souk najdete krásně zpracovanou keramiku, šperky, textilie a koberce. Nezapomeňte si zakoupit charakteristický djerbanský suvenýr, jako je Fouta (tradiční tuniský ručník) nebo ručně malovaný keramický talíř. Djerba nabízí vynikající tuniské a středomořské pokrmy. V tradičních restauracích ochutnejte místní speciality jako kuskus, tajine a mořské plody. Nenechte si ujít Brik, populární místní občerstvení z tenkého těsta plněné vejci, tuňákem a kapary. Djerba je rovněž známá svými datlovými palmami, takže ochutnejte čerstvé datle nebo produkty jako datlová pasta a datlový džem.

Zapojení se do místní kultury může být zajímavým zážitkem. Pozdravte místní obyvatele přátelským „Salamem“ a respektujte místní zvyky, zejména v konzervativnějších oblastech. Prozkoumejte unikátní architekturu ostrova s domy ve tvaru krychle a při návštěvě místních domovů přineste malý dárek jako projev uznání.

Víte, že ...

.. je Djerba domovem jedné z nejstarších židovských komunit v severní Africe? Synagoga El Ghriba, která je stará více než 2 000 let, je významným místem pro židovské poutníky, zejména během každoročního festivalu Lag BaOmer.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *