14denní zájezd – Mahdia – od 25690Kč

Tunisko, Mahdia, ubytování El Borj, za 25690Kč

El Borj – Mahdia – od 25690Kč

  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 14 dní
  • Cena za 1 osobu – 25690Kč


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Proč navštívit letovisko Mahdia

Lokalita a geografie Mahdie z ní činí jedinečnou a lákavou destinaci pro cestovatele. Mahdia se nachází na východním pobřeží Tuniska a má vynikající polohu u Středozemního moře. Jeho pobřežní prostředí se vyznačuje nedotčenými písečnými plážemi, které se táhnou na míle daleko a nabízejí úchvatný výhled na moře a dostatek příležitostí k opalování a vodním aktivitám. Město je známé svou klidnou atmosférou s okouzlujícím starým městem obklopeným starobylými městskými hradbami, které umožňují nahlédnout do jeho historické minulosti. Pobřežní poloha města také znamená, že má prosperující rybářský průmysl a návštěvníci mohou být často svědky toho, jak rybáři přinášejí své úlovky dne, čímž přispívají k autentické námořní atmosféře města.

Pokud jde o počasí, Mahdia se může pochlubit středomořským klimatem, díky čemuž je ideální celoroční destinací pro turisty. Léta jsou typicky teplá a suchá, se spoustou slunečního svitu a teplotami v rozmezí zhruba od 25 do 35 stupňů Celsia. Díky tomu je ideální pro milovníky pláží a vodních sportů. Zimy jsou mírné a příjemné, teploty zřídkakdy klesnou pod 10 stupňů Celsia, což z něj činí vhodnou destinaci pro cestovatele, kteří hledají zimní útěk. Jaro a podzim nabízejí příjemné teploty a jsou ideální pro objevování historických památek města a pro venkovní aktivity bez spalujících letních veder. Příjemné klima a malebné pobřežní prostředí Mahdie zajišťují, že si návštěvníci mohou užívat atrakce města a přírodní krásy po celý rok.


Prohlédnout více fotografií >>>


Víte, jaké je právě počasí ve městě Mahdia?

MAHDIA počasí

Jaké vyžití najdete v letovisku Mahdia a okolí

Cestovní ruch hraje významnou roli v ekonomice Mahdie a okolního regionu a přitahuje návštěvníky jak z Tuniska, tak z celého světa. Krásné pláže, historická místa a rozmanité kulturní zážitky z něj dělají oblíbenou destinaci. Mezi některé z vyhlášených pláží v Mahdii patří Plage de Mahdia, známá pro své měkké zlaté písky a čistou vodu, díky čemuž je ideálním místem pro opalování a koupání. Nedaleká Plage de Borj Rass je další ohromující pláž, známá svou klidnou atmosférou a výhledem na malebný ostrov Borj Rass přímo u pobřeží. Plage de Sidi Messaoud je oblíbený mezi rodinami pro své klidné vody a mírný sklon do moře, takže je bezpečný pro děti.

Kromě Mahdie nabízí region několik dalších pobřežních drahokamů, které stojí za to prozkoumat. Krátkou jízdou odtud najdete Plage de Monastir, známou svou živou atmosférou, zařízeními pro vodní sporty a blízkostí historických památek Monastiru, včetně pevnosti Ribat. Plage de Skanes, poblíž Monastiru, je další oblíbenou destinací pro milovníky slunce, s řadou plážových letovisek nabízejících all-inclusive balíčky. Dále na jih je nedotčená Plage de Mahboubine ve městě Sfax známá svou nedotčenou krásou a klidnou atmosférou, která poskytuje klidný únik od shonu městského života. Tyto pláže společně přispívají k přitažlivosti Mahdie a okolního regionu jako útočiště pro milovníky pláží a vodní nadšence.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Mahdia a místní historické či přírodní památky

Mahdia a její okolní region jsou bohaté na historické památky a přírodní zázraky, které návštěvníkům nabízejí pohled do rozmanitého dědictví a přírodních krás Tuniska. Jednou z nejznámějších historických památek v Mahdii je Velká mešita, pozoruhodné architektonické mistrovské dílo pocházející z 10. století během Fátimského chalífátu. Jeho elegantní design se složitými geometrickými vzory a kaligrafií zdobící jeho stěny odráží kulturní a umělecké vlivy té doby. Velká mešita není jen náboženským centrem, ale také historickým pokladem, který poskytuje pohled do slavné minulosti Mahdie.

Dalším pozoruhodným historickým místem v regionu je Ribat of Monastir, dobře zachovalá pevnost z 8. století. Tato impozantní stavba nabízí panoramatický výhled na Středozemní moře a okouzlující staré město Monastiru. Návštěvníci mohou prozkoumat věže, nádvoří a vnitřní komnaty Ribatu a hlouběji porozumět jeho strategickému významu v historii regionu. Starobylé městské hradby Mahdia, původně postavené během římské éry a později opevněné různými civilizacemi, navíc svědčí o historickém významu města a nabízejí zajímavý pohled do jeho minulosti.

Pokud jde o přírodní památky, region se může pochlubit úžasným Cape Africa, drsným výběžkem poblíž Mahdie, který zasahuje do Středozemního moře. Cape Africa nabízí úchvatné výhledy na moře se skalnatými útesy a burácejícími vlnami, díky čemuž je oblíbeným místem pro fotografy a milovníky přírody. Navíc nedaleké Kuriatské ostrovy, malé souostroví u pobřeží Monastiru, poskytují útočiště pro pozorovatele ptactva a milovníky přírody se svými nedotčenými plážemi a bohatým ptačím životem. Ať už vás zajímá historie nebo krásy přírody, Mahdia a její okolí nabízí rozmanitou škálu památek a atrakcí, které můžete prozkoumat a užít si.

Mahdia vám však nabídne mnohem více ..

Při návštěvě Mahdie byste si rozhodně neměli nechat ujít některé z klíčových kulturních a gastronomických zážitků, které vám umožní skutečně se ponořit do místních tradic a zvyklostí. Jedním z nezapomenutelných zážitků je procházka po živých městských trzích, jako je Medina Souk, kde zažijete pulsující atmosféru typického tuniského trhu. Můžete zde nakoupit ručně vyráběné výrobky, textil, keramiku i koření a zároveň si popovídat s přátelskými místními prodejci. Na súcích je smlouvání běžné, takže si připravte své vyjednávací dovednosti, abyste získali ty nejlepší suvenýry a zažili pravou tržní atmosféru.

Objevování místní kuchyně je v Mahdii nepostradatelnou součástí návštěvy. Tuniská kuchyně je známá svou bohatostí chutí a hojností koření, a vy si můžete vychutnat autentická jídla, jako je kuskus, brik (křehké pečivo plněné vejcem a tuňákem) a tajine (kořeněný guláš). Pro milovníky mořských plodů jsou zde čerstvé denní úlovky, jako je grilovaná ryba nebo kuskus s mořskými plody. K tomu nesmíte zapomenout ochutnat tradiční mátový čaj nebo sklenici čerstvě vymačkané šťávy z granátového jablka. Návštěva místní restaurace, kde si pochutnáte na autentických jídlech za doprovodu živé tradiční hudby, vám zaručeně poskytne nezapomenutelný kulturní a kulinářský zážitek.

Mahdia se může pochlubit i unikátními tradicemi a festivaly, které rozhodně stojí za to zažít. Mezi nejvýznamnější patří každoroční Mahdia International Festival, který se obvykle koná v létě. Tento festival slaví hudbu, tanec a umění prostřednictvím vystoupení místních i zahraničních umělců. Je to skvělá příležitost poznat živou kulturní scénu města a nasát jeho jedinečnou atmosféru. Účast na tradičních oslavách, jako jsou svatby nebo místní festivaly, navíc nabízí jedinečný vhled do srdečné a pohostinné povahy místních obyvatel. Prozkoumání těchto kulturních prvků a setkání s místními lidmi přidá vaší návštěvě Mahdie hloubku a vytvoří trvalé vzpomínky na váš pobyt v tomto kouzelném tuniském městě.

Víte, že ...

.. se podle místního folklóru o skalnatém výběžku u Cape Africa říká, že zde sídlí mýtická mořská panna? Tato legenda přidává do dramatického pobřeží mystiku a zvyšuje kulturní kouzlo oblasti.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *