8denní zájezd – Sousse – od 17590Kč

Tunisko, Sousse, ubytování Marhaba Club, za 17590Kč

Marhaba Club – Sousse – od 17590Kč

  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 8 dní
  • Cena za 1 osobu – 17590Kč


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Proč objevovat Sousse

Město Sousse se nachází na severovýchodním pobřeží Tuniska a těší se své vynikající poloze u malebného Středozemního moře. Jeho pobřeží, které se mírně svažuje, vytvořilo dlouhé úseky nádherných písečných pláží. Město leží mezi mořem a vnitrozemím regionu Sahel, který je známý svou úrodnou půdou a olivovými háji. Sousse je strategicky umístěno blízko dalších významných tuniských měst, přičemž Tunis je vzdálený asi 140 kilometrů na sever a Monastir je jen 20 kilometrů na jih. Tato poloha přispěla k jeho významné roli jako obchodního a kulturního centra.

Historie Sousse je rozmanitá a sahá přes 2000 let do minulosti. Město bylo založeno Féničany, což z něj činí jedno z nejstarších osídlení v Tunisku. V průběhu historie město prošlo vlivem různých civilizací, včetně Římanů, Vandalů, Byzantinců, Arabů a Osmanů, které ovlivnily jeho architekturu, kulturu a dědictví. Medina v Sousse, která je zapsaná na seznamu UNESCO, svědčí o této bohaté historii s dobře zachovalými středověkými hradbami, historickými mešitami a tradičními souky. Město bylo rovněž rušným přístavem a obchodním centrem, které usnadňovalo obchod mezi Evropou a Afrikou. Sousse se vyznačuje středomořským klimatem, s horkými, suchými léty a mírnými, vlhkými zimami. Letní teploty často překračují 30 °C, což přitahuje milovníky pláží a slunce. Zimy jsou mírné, s průměrnými denními teplotami kolem 15-20 °C, což činí Sousse ideální destinací po celý rok pro turisty hledající odpočinek i historické objevování.


Prohlédnout více fotografií >>>


Předpověď počasí pro Sousse a aktuální situace

SOUSSE počasí

Zajímavá místa a krásné pláže města Sousse

V Sousse a jeho okolí je cestovní ruch klíčovým odvětvím, které hraje zásadní roli v místní ekonomice. Ohromující pobřeží Středozemního moře města s jeho zlatými písky a azurovými vodami přitahuje návštěvníky z celého světa. Mezi nejoblíbenější pláže v Sousse patří pláž Boujaffar, která se nachází v blízkosti centra města a nabízí širokou škálu vodních sportů, a pláž Sousse, která je známá svými úchvatnými výhledy na Medinu. Tyto pláže jsou ideální pro opalování, koupání a užívání si příjemného středomořského počasí.

V blízkém okolí Sousse se nachází i další nádherné pláže. Port El Kantaoui, jen kousek od Sousse, je proslulý svými elegantními letovisky a krásným přístavem, který je obklopen nedotčenými plážemi. Na jihu naleznete pláže Monastiru, včetně pláže Skanes, která je ceněná pro svou klidnou atmosféru a široké možnosti vodních aktivit. Na sever poloostrov Cap Bon nabízí malebná pobřežní města, jako je Hammamet, známá svými jemnými písečnými plážemi a živými promenádami. Ať už toužíte po relaxaci u moře, vzrušení z vodních sportů nebo objevování tuniské plážové kultury, pláže v Sousse a okolí vám nabídnou nezapomenutelné zážitky.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Památky, které nesmíte v Sousse minout

Sousse je bohatá na historické památky, přičemž Medina, zapsaná na seznamu UNESCO, je jednou z nejvýznamnějších atrakcí. Uvnitř opevněných hradeb Mediny mohou návštěvníci objevit Velkou mešitu v Sousse, která je architektonickým skvostem z 9. století a příkladem islámského umění a řemesla. Dalším místem, které byste neměli vynechat, je Ribat, středověká pevnost a klášter. Výstup na věž Ribat vám umožní vychutnat si panoramatické výhledy na město a Středozemní moře. Archeologické muzeum Sousse pak nabízí fascinující sbírku římských mozaik a artefaktů, které osvětlují starověkou historii oblasti.

Pro ty, kteří mají rádi přírodní krásy, je v blízkém okolí možnost prozkoumat malebné scenérie regionu Sahel. Kousek od Sousse leží přírodní rezervace Oued Charrat, známá svou bujnou vegetací a pestrým ptactvem. Národní park Boukornine, který se nachází severně od města, nabízí turistům nádherné výhledy, zalesněné kopce a členitý terén. Nedaleké městečko Port El Kantaoui s malebným přístavem a nedotčenými plážemi je ideálním místem pro vychutnání přírodních krás pobřeží Středozemního moře. Sousse a jeho okolí tedy nabízí široké spektrum atrakcí, ať už vás lákají historické památky nebo přírodní scenérie.

Sousse však nabízí mnohem víc ..

Pokud navštívíte Sousse, nezapomeňte se ponořit do místní kultury a tradic, které vám nabídnou autentický zážitek z tuniského života. Významným místem je trh v srdci Mediny, kde se můžete ztratit v labyrintu úzkých uliček plných obchodů prodávajících vše od voňavého koření a textilu po ručně vyráběné výrobky. Je to ideální místo pro vyjednávání s místními prodejci a nalezení jedinečných suvenýrů. Doporučuje se také ochutnat tradiční tuniskou kuchyni, která je známá svou bohatou paletou chutí a aromatických koření. Můžete si vychutnat pokrmy jako kuskus, brik (plněné pečivo) a tajine (pomalu vařené maso) v mnoha restauracích a kavárnách v Sousse.

Pro hlubší pochopení tuniské kultury se pokuste naplánovat svou návštěvu tak, aby se kryla s místními festivaly a akcemi. Mezinárodní filmový festival v Sousse, konající se každý listopad, nabízí výběr mezinárodních a tuniských filmů a dává vám možnost poznat rozvíjející se filmový průmysl v zemi. Další zajímavou událostí je Festival of the Medina, který probíhá v létě a zahrnuje hudební, taneční a umělecká vystoupení v historickém centru Sousse. Tunisko je také známé svou živou hudební scénou, kde můžete zažít tradiční tuniskou hudbu a živá vystoupení s bubny oud a darbuka. Tyto kulturní zážitky dodají vaší návštěvě v Sousse hloubku a přiblíží vás místním tradicím a dědictví.

Věděli jste, že ...

.. je Sousse domovem prvního zaznamenaného muzea na světě? Archeologické muzeum v Sousse, které se nachází ve městě, není jen pokladnicí starověkých artefaktů, ale má také fascinující historický význam. Bylo založeno v roce 1951 a je často považováno za první muzeum, které kdy vláda postavila za účelem vystavování a uchovávání historických artefaktů. Tato průkopnická iniciativa položila základy pro rozvoj muzeí po celém světě. Rozsáhlá sbírka muzea zahrnuje římské mozaiky, sochy a další archeologické nálezy, takže je pro milovníky historie nutností.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *