10denní zájezd – Hammamet – od 14390Kč

Tunisko, Hammamet, ubytování Nesrine, za 14390Kč

Nesrine – Hammamet – od 14390Kč

  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 10 dní
  • Cena za 1 osobu – 14390Kč


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Hammamet

Hammamet leží na severovýchodním pobřeží Tuniska, což výrazně přispívá k jeho popularitě jako turistické destinace. Město se nachází v oblasti Sahel, která je proslulá svým mírným středomořským klimatem. Díky této výhodné poloze má Hammamet dlouhá, slunečná léta a mírné zimy, což z něj činí atraktivní místo k návštěvě po celý rok. Letní měsíce jsou obvykle teplé a suché, s teplotami často dosahujícími až 40 °C, což je ideální pro ty, kdo mají rádi pláže a vodní sporty. Pobřežní poloha města zároveň zajišťuje přístup k osvěžujícím tyrkysovým vodám Středozemního moře, které jsou ideální pro koupání a vodní aktivity. Nízká vlhkost v oblasti Sahel a příjemný mořský vánek navíc zvyšují pohodlí návštěvníků.

Okolní krajina Hammametu je stejně fascinující. Město je obklopeno mořem a bujnou zelení citrusových sadů, olivových hájů a zahrad, což mu vyneslo přezdívku „Zahradní letovisko“. Voňavé citrusové stromy nejen přispívají k malebné atmosféře, ale také produkují jedny z nejlepších pomerančů a citronů v oblasti. Blízkost těchto sadů dodává městu kouzlo a návštěvníkům poskytuje příležitost ochutnat čerstvé ovoce a místní produkty. Navíc má Hammamet výhodnou polohu v blízkosti významných historických a kulturních památek, jako je starověké město Kartágo a rušný hlavní město Tunis, což z něj dělá ideální základnu pro objevování bohaté historie Tuniska.


Prohlédnout více fotografií >>>


Jaké má právě Hammamet počasí a předpověď na další dny

HAMMAMET počasí

Jaké vyžití najdete v Hammametu a okolí

Cestovní ruch je hlavním pilířem ekonomiky Hammametu, který si pečlivě vybudoval pověst jako špičková destinace pro návštěvníky toužící po slunci, moři a kulturním zážitku. Hlavním lákadlem pro turisty jsou bezpochyby jeho nádherné pláže. Mezi nimi vyniká pláž Hammamet, která se vine podél pobřeží města a nabízí kilometry měkkého zlatého písku a průzračné vody, ideální pro koupání a opalování. Pláž je také obklopena letovisky, restauracemi a bary, takže návštěvníci mají vše potřebné pro pohodlnou a relaxační dovolenou u moře.

Hammamet však není jen o této jedné pláži – okolní regiony nabízejí další půvabné pobřežní destinace. Yasmine Hammamet, moderní turistická oblast vzdálená jen několik kilometrů, má svůj vlastní úsek písečného pobřeží a rušný přístav plný obchodů a restaurací. Jižněji najdete malebnou pláž Nabeul, proslulou rybářskými loděmi a živým týdenním trhem, kde můžete nakoupit místní řemesla a čerstvé produkty. Ještě dále na jih láká poloostrov Cap Bon s dalšími krásnými plážemi, jako je pláž Kelibia, která vyniká křišťálově čistými vodami a historickou pevností, nebo ostrovy Kerkennah, které nabízejí klidné prostředí s neporušenými plážemi a poklidným tempem života. Tyto pobřežní klenoty společně tvoří z Hammametu a jeho okolních oblastí ráj pro milovníky pláží a slunce.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Tyto památky si v Hammametu nenechte ujít

Hammamet a jeho okolní region je bohatý na historické památky a přírodní divy, které poskytují pohled do rozmanitého dědictví Tuniska a úchvatné krajiny. Jedním z nejznámějších historických míst je Kasbah v Hammametu, dobře zachovalá pevnost z 9. století. Kasbah, posazený na kopci s výhledem na město, nabízí panoramatický výhled na Středozemní moře a okouzlující Medinu pod ním. Je dokladem dlouhé historie města a slouží jako připomínka jeho strategického významu v minulosti.

Dalším významným historickým místem v regionu je starověké město Kartágo, které leží kousek od Hammametu. Kartágo bylo kdysi mocným fénickým městem a impozantním rivalem Říma. Návštěvníci mohou prozkoumat jeho ruiny, včetně římského divadla, Antoninových lázní a Národního muzea Kartága, které ukrývá pozoruhodnou sbírku artefaktů ze starověkého Kartága. Obzvláště působivé jsou nedaleké ruiny Antoninových lázní se zachovalými sloupy a složitými mozaikami.

Pokud jde o přírodní památky, poloostrov Cap Bon je domovem úžasných pobřežních scenérií. Zejména Kelibia je známá svými nedotčenými plážemi a impozantní pevností Kelibia s výhledem na město. Na poloostrově se také nachází okouzlující rybářská vesnice Korbous, která je známá svými termálními prameny a malebnými útesy s výhledem na moře. Milovníci přírody mohou prozkoumat rozmanitou krajinu národního parku Ichkeul, který je na seznamu světového dědictví UNESCO. Tento park je zásadním mokřadním stanovištěm pro stěhovavé ptáky a nabízí příležitosti pro pozorování ptactva a pěší turistiku v malebném prostředí. Celkově se v regionu Hammamet hladce prolíná historie, kultura a přírodní krásy, což z něj činí podmanivou destinaci pro cestovatele všech zájmů.

Hammamet vám však nabídne mnohem více ..

Při návštěvě Hammametu je několik kulturních zážitků, tradic a gastronomických pochoutek, které byste měli zažít, abyste se opravdu ponořili do místního prostředí. Tuniská hudba je jedním z nejvýraznějších prvků místní kultury. Doporučujeme navštívit živé vystoupení tradiční hudby, kde můžete slyšet magické zvuky oudu (nástroje podobného loutně) a okouzlující melodie, které přinášejí místní zpěváci. Medina of Hammamet často hostí kulturní události a festivaly, které představují toto bohaté hudební dědictví a nabízejí návštěvníkům autentický zážitek.

Kulinářské dobrodružství je neodmyslitelnou součástí návštěvy Hammametu. Rozhodně ochutnejte místní speciality, jako je kuskus, tajine a brik (smažené pečivo plněné vejcem, tuňákem a kapary). Díky své poloze u moře je Hammamet ideálním místem pro ochutnání čerstvých mořských plodů, což je zážitek, který si nesmíte nechat ujít. Nezapomeňte také ochutnat tradiční mátový čaj nebo sladkou vodu z pomerančových květů. Návštěva místních trhů, jako je Souk El Medina v srdci Mediny, je také skvělým způsobem, jak se ponořit do místní kultury, ochutnat místní pochoutky, nakoupit tradiční řemesla a nasát atmosféru pravého tuniského trhu.

Tuniská pohostinnost a tradice jsou hluboce zakořeněné v místní kultuře. Je běžné, že vás místní obyvatelé pozvou k sobě domů na jídlo nebo šálek čaje, což je příležitost, kterou byste si neměli nechat ujít. Můžete také být svědky tradičních oslav nebo svateb, které jsou plné energie, hudby, tance a barevných zvyků. Tyto kulturní zážitky vám poskytnou hlubší pohled na tuniskou společnost a jsou nepostradatelnou součástí návštěvy Hammametu.

Víte, že ...

.. je mnoho dveří v medině Hammametu ozdobeno záhadnými symboly? Tyto symboly mají podle tradice chránit obyvatele před zlými duchy a přinášet jim štěstí.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *