14denní zájezd – Yasmine Hammamet – od 22590Kč

Tunisko, Yasmine Hammamet, ubytování Medina Diar Lemdina, za 22590Kč

Medina Diar Lemdina – Yasmine Hammamet – od 22590Kč

  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 14 dní
  • Cena za 1 osobu – 22590Kč


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Yasmine Hammamet jako top místo pro vaši dovolenou

Yasmine Hammamet, strategicky umístěná na severovýchodním pobřeží Tuniska, je významnou destinací jak pro místní, tak pro mezinárodní návštěvníky. Toto přímorské město je součástí širšího regionu Hammamet v provincii Nabeul. Je snadno dostupné z hlavního města Tuniska, Tunisu, díky dobře vyvinuté silniční a železniční síti. Město se pyšní středomořským klimatem s horkými a suchými léty a mírnými, vlhkými zimami, což z něj činí ideální celoroční destinaci pro milovníky slunce. Jeho nádherné pobřežní oblasti nabízejí dlouhé písečné pláže, kde azurové vody hladí zlatý písek a poskytují skvělé podmínky pro relaxaci a vodní sporty.

Historie Yasmine Hammamet je silně ovlivněna bohatým historickým dědictvím Tuniska. Tento region zažil vlivy různých civilizací, včetně Féničanů, Římanů, Vandalů a Arabů. Nedaleko města se nachází starověké město Pupput, které nabízí pohled na římskou éru díky svým dobře zachovalým archeologickým nalezištím. V posledních desetiletích se město výrazně rozvinulo, přeměnilo se z malé rybářské vesnice na moderní letovisko. Dnes Yasmine Hammamet přitahuje návštěvníky z celého světa luxusními hotely, živým přístavem a prosperujícím turistickým sektorem, který spojuje historické kouzlo s moderním volným časem.


Prohlédnout více fotografií >>>


Yasmine Hammamet - aktuální počasí a předpověď na následující dny

YASMINE HAMMAMET počasí

Krásná místa letoviska Yasmine Hammamet, která stojí za pozornost

Cestovní ruch je v Yasmine Hammamet klíčovým odvětvím a město se stalo jednou z nejvyhledávanějších destinací Tuniska pro ty, kteří hledají odpočinek u Středozemního moře. Jeho nádherné pláže, například Hammamet Beach, nabízejí ideální podmínky pro opalování, koupání a vodní aktivity v příjemném slunečním prostředí. Městský přístav Port Yasmine je rušné centrum, kde naleznete obchody, restaurace a možnosti pro vyjížďky na lodích, což z něj činí oblíbené místo jak pro turisty, tak pro místní obyvatele. Yasmine Hammamet rovněž nabízí řadu kulturních zážitků, včetně historické Mediny, kde můžete navštívit tradiční trhy, vychutnat si místní gastronomii a ponořit se do živé tuniské kultury. Kromě toho město hostí během roku různé festivaly a akce, od hudebních přehlídek po umělecké výstavy, takže pro návštěvníky je vždy co objevovat.

V okolí města se nachází několik úchvatných pláží a pobřežních oblastí, které stojí za prozkoumání. Město Hammamet, od kterého Yasmine Hammamet převzalo své jméno, je známé malebnými plážemi jako Hammamet Beach a Bel Azur Beach. Dále na jih se nachází letovisko Sousse, které se pyšní krásným pobřežím Středozemního moře, přičemž pláž Sousse je velmi oblíbená. Pro klidnější a odlehlejší zážitky můžete navštívit poloostrov Cap Bon, kde se nacházejí kouzelné pobřežní vesnice a nedotčené pláže, jako jsou pláže El Haouaria a Kelibia Beach. Ať už hledáte rušné pláže nebo klidné útočiště, region kolem Yasmine Hammamet má širokou nabídku plážových destinací k objevování.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Yasmine Hammamet a místní historické či přírodní památky

Okolí Yasmine Hammamet je místem plným historických a přírodních pokladů, které lákají k objevování. Mezi nejvýznamnější historické lokality patří římské ruiny Pupput, které se nacházejí v blízkosti Yasmine Hammamet. Tyto pozoruhodné archeologické pozůstatky zahrnují starobylé lázně, vily a římské divadlo, které nabízí fascinující pohled na římskou civilizaci. Procházka po těchto ruinách umožňuje návštěvníkům ocenit historické a kulturní hodnoty tohoto regionu.

Další důležitou historickou památkou je Kasbah Hammamet. Tato impozantní pevnost, která se nachází na strategickém místě s výhledem na město, hrála klíčovou roli v obraně proti invazím. V současné době funguje jako muzeum, které nabízí pohled na historii Hammametu a poskytuje nádherné panoramatické výhledy na okolní krajinu.

V oblasti kolem Yasmine Hammamet najdete také úchvatné přírodní památky. Poloostrov Cape Bon je známý svými dramatickými útesy, malebnými zátokami a malými rybářskými vesnicemi, včetně Kelibia. Maják v Kelibii, nebo Phare du Cap Bon, je jedním z nejvyšších majáků v Africe a nabízí nádherný výhled na Středozemní moře. K tomu se přidávají Thalassoterapeutické zahrady, kde si návštěvníci mohou vychutnat krásné zahrady a bazény napájené přírodními slanými prameny s pověstnými terapeutickými účinky. Tyto historické a přírodní zajímavosti činí z oblasti kolem Yasmine Hammamet atraktivní destinaci pro ty, kteří se zajímají o historii, kulturu a přírodní krásy pobřeží Středozemního moře.

V Yasmine Hammamet toho najdete mnohem víc ..

Yasmine Hammamet, fascinující pobřežní město v Tunisku, nabízí rozmanité zážitky, které ukazují podstatu tuniské kultury a krásy Středomoří. Hlavní atrakcí je Medina, historické staré město, které vás zavede do minulosti. Úzké a klikaté uličky Mediny, obklopené živými fasádami, jsou plné obchodů s řemeslnými výrobky, trhů s kořením a malebných kaváren. Prozkoumání tohoto historického centra poskytuje cenný pohled na místní tradice a skvělou příležitost k nákupu originálních suvenýrů. Tuniská kuchyně je dalším vrcholem návštěvy, kde můžete ochutnat pokrmy jako kuskus, tagine a slané pečivo brik. Díky blízkosti moře jsou plody moře v místních restauracích vždy čerstvé a chutné.

V Yasmine Hammamet se během roku koná řada zajímavých festivalů a kulturních událostí. Mezinárodní festival Hammamet je jedním z nejvýznamnějších kulturních událostí, který přináší hudební, divadelní a taneční vystoupení z různých koutů světa. Tento festival je skvělým způsobem, jak se ponořit do živé umělecké scény města a objevovat jeho multikulturní vlivy. Pro autentický kulturní zážitek vyzkoušejte tradiční tuniský hammam, veřejné lázně, které poskytují jak fyzické uvolnění, tak nahlédnutí do místních zvyků.

Přístav v Yasmine Hammamet nabízí možnosti pro plavby na jachtách a vodní sporty, což umožňuje prozkoumat krásné pobřeží Středozemního moře pohodlně a stylově. Yasmine Hammamet se vyznačuje tím, že kombinuje tradiční atmosféru s moderními komforty, což ji činí ideálním místem pro ty, kteří hledají kulturní obohacení, kulinářské zážitky a relaxaci u moře.

Víte, že ...

.. marina v Yasmine Hammamet patří mezi nejmodernější v Tunisku a byla navržena pro luxusní jachty a lodě? Její uspořádání a vybavení jsou inspirovány evropskými zvyklostmi a pravidly, čímž poskytuje vysoký standard také na africkém pobřeží Středozemního moře.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *