Sousse > Marhaba Club > 15denní > All Inclusive

Tunisko, Sousse, Marhaba Club, za <span>21.490</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 21.490    SLEVA 23%
  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 15 dnů
  • Termín – od 18.05.2024 do 01.06.2024
  • FIRST MINUTE

****Marhaba Club – Sousse (Tunisko)

Hodnocení návštěvníků: 3.9/5, celkem hodnoceno 46x    Přečíst >>>

Hotelový komplex Marhaba je obklopen krásnou palmovou zahradou a zahrnuje hotely Marhaba Club, Marhaba Beach a Marhaba. Toto zařízení umožňuje klientům využívat služeb všech tří hotelů. Pláž s jemným pískem je v bezprostřední blízkosti. Od centra města Sousse je hotel vzdálen asi 30 minut chůze, a v okolí se nachází několik obchodů a restaurací. Hotel se nachází 140 km od letiště v Tunisu, 20 km od Monastiru a 2 km od centra města Sousse.

Hotelový komplex nabízí 284 pokojů v čtyřpatrových budovách obklopených vzrostlou zahradou. Hostům je k dispozici vstupní hala s recepcí, hlavní restaurace, a la carte restaurace s výhledem na moře, snack bar, bar u bazénu, diskotéka, kavárna, maurská kavárna, sluneční terasa, obchod se suvenýry, kadeřnictví a televizní místnost. K dispozici jsou také venkovní bazén, relaxační bazén, bazén s tobogány a vnitřní bazén. Pro děti jsou zde dětský bazén, dvě dětská hřiště, dětský bazén s minitobogánem, dětské animační programy a miniklub.

Ubytování je poskytováno v dvoulůžkových pokojích s možností jedné přistýlky, včetně vlastního sociálního zařízení (koupelna, WC). Pokoje jsou vybaveny telefonem, televizorem (za poplatek), klimatizací a mají balkon nebo terasu. Na vyžádání je k dispozici dětská postýlka a vysoká jídelní židlička.

Strava v rámci programu All Inclusive zahrnuje snídaně, obědy a večeře formou bufetu v hlavní hotelové restauraci. Hosté mohou také v průběhu dne využívat lehkého občerstvení, kávy, čaje, sušenek a neomezené množství místních nealkoholických a alkoholických nápojů, včetně piva, vína, rumu, vodky, whisky a míchaných nápojů.

Marhaba je pohodový klubový hotel s pohodovou atmosférou a v blízkosti krásné pláže. Nabízí pravidelné animační programy pro děti i dospělé, tenisové kurty, squash, fitness, minigolf, stolní tenis, aerobic, vodní aerobic, volejbal, fotbal a bohaté animační programy. Pro relaxaci je k dispozici sauna, masáže a hammam, ale za poplatek. Pláž je písečná s pozvolným vstupem do moře a nabízí různé motorizované i nemotorizované vodní sporty za poplatek. Lehátka a slunečníky jsou k dispozici zdarma.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Sousse

Město Sousse, umístěné na severovýchodním pobřeží Tuniska, těží ze své skvělé polohy podél nádherného Středozemního moře. Jeho pobřeží je charakterizováno jemně se svažujícími plážemi, které vytvářejí dlouhé pásy zlatého písku. Město leží mezi mořem a vnitrozemím regionu Sahel, který je proslulý svou úrodnou půdou a olivovými háji. Sousse je strategicky umístěno blízko dalších významných tuniských měst, s hlavním městem Tunisem vzdáleným přibližně 140 kilometrů na sever a historickým Monastirem pouhých 20 kilometrů na jih. Tato výhodná poloha přispěla k jeho historickému významu jako klíčového obchodního a kulturního centra.

Historie Sousse je fascinující mozaikou, která sahá přes 2000 let do minulosti. Město bylo založeno Féničany, což z něj činí jedno z nejstarších osídlení v Tunisku. Během staletí bylo Sousse ovlivněno různými civilizacemi, včetně Římanů, Vandalů, Byzantinců, Arabů a Osmanů, z nichž každý zanechal svou stopu v architektuře, kultuře a dědictví města. Medina v Sousse, která je zapsaná na seznamu UNESCO, je důkazem této bohaté historie s dobře zachovalými středověkými hradbami, historickými mešitami a tradičními souky. Město také sloužilo jako rušný přístav a obchodní uzel, který usnadňoval obchod mezi Evropou a Afrikou. Co se týče klimatu, Sousse se může pochlubit středomořským počasím, které se vyznačuje horkými, suchými léty a mírnými, vlhkými zimami. Letní teploty často překračují 30 °C, což činí město oblíbeným cílem pro milovníky pláží a slunce. Zimy jsou mírné, s průměrnými denními teplotami kolem 15-20 °C, což spolu s nádhernými plážemi činí ze Sousse celoroční atraktivní destinaci pro turisty, kteří hledají jak relaxaci, tak historické poznávání.


Prohlédnout více fotografií >>>


Aktuální počasí v Sousse + předpověď

SOUSSE počasí

Co podniknout v Sousse a okolí

Turismus hraje v Sousse a jeho okolí klíčovou roli a výrazně přispívá k místnímu hospodářství. Úchvatné středomořské pobřeží města, se svými zlatými písky a křišťálově čistou vodou, je hlavní atrakcí pro návštěvníky. Mezi nejpopulárnější pláže v Sousse patří pláž Boujaffar, která je strategicky umístěna blízko centra města a nabízí široké možnosti vodních sportů, a pláž Sousse, proslulá svými malebnými výhledy na Medinu. Tyto pláže jsou ideální pro slunění, koupání a užívání si příjemného středomořského klimatu.

V okolí Sousse se nachází také několik krásných pláží. Port El Kantaoui, jen pár kroků od Sousse, je známý svými luxusními rezorty a impozantním přístavem obklopeným nedotčenými plážemi. Na jih od Sousse najdete pláže Monastiru, včetně pláže Skanes, která je vyhlášená svou klidnou atmosférou a skvělými možnostmi vodních sportů. Na sever poloostrov Cap Bon nabízí malebná pobřežní města, jako je Hammamet, známá svými jemnými písečnými plážemi a živými plážovými promenádami. Ať už hledáte relaxaci na pláži, vzrušení z vodních sportů nebo ochutnávání tuniské plážové kultury, pláže v Sousse a okolí mají co nabídnout každému návštěvníkovi.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Historické a přírodní památky, které najdete v Sousse

Sousse je domovem mnoha historických pokladů, přičemž Medina zapsaná na seznamu UNESCO je jedním z hlavních lákadel. V rámci opevněného prostoru Mediny mohou návštěvníci navštívit Velkou mešitu v Sousse, významné dílo z 9. století, které ztělesňuje islámskou architekturu a řemeslnou zručnost. Ribat, středověká pevnost a klášter, je dalším významným místem. Výstup na vrchol Ribatovy věže vám nabídne úchvatné výhledy na město a Středozemní moře. Archeologické muzeum Sousse dále obsahuje zajímavou sbírku římských mozaik a artefaktů, které přibližují starověkou historii regionu.

Pokud máte zájem o přírodní krásy, nedaleký venkov nabízí malebné scenérie regionu Sahel. Přírodní rezervace Oued Charrat, poblíž Sousse, je známá svou rozmanitou faunou a klidnou krajinou. Národní park Boukornine, ležící severně od Sousse, je oblíbeným místem pro turistiku s jeho zalesněnými kopci a krásnými výhledy. Také Port El Kantaoui, s malebným přístavem a nedotčenými plážemi, poskytuje krásné místo k objevování přírodních krás pobřeží Středozemního moře. Sousse a jeho okolí tedy nabízí jak historické, tak přírodní atraktivity pro každého návštěvníka.

V Sousse toho najdete mnohem víc ..

V Sousse máte možnost zažít autentické kulturní zážitky a místní tradice, které vám přiblíží tuniský život. Hlavním lákadlem je trh v Medině, kde se můžete procházet mezi úzkými uličkami plnými obchodů s kořením, textilem a ručně vyráběnými výrobky. Je to ideální místo pro komunikaci s místními prodejci a zakoupení jedinečných suvenýrů. Tradiční tuniská kuchyně, známá svou různorodostí a chutí, by neměla být přehlédnuta. Měli byste ochutnat pokrmy jako kuskus, brik (plněné pečivo) a tajine (pomalu vařené maso) v místních restauracích a kavárnách v Sousse.

Pro hlubší zážitek z tuniské kultury se snažte naplánovat svou návštěvu na období, kdy se konají místní festivaly a kulturní události. Mezinárodní filmový festival v Sousse, konaný každoročně v listopadu, nabízí pestrý výběr filmů z Tuniska a celého světa a ukazuje dynamiku tuniského filmového průmyslu. Festival of the Medina, konaný v letních měsících, přináší různé hudební, taneční a umělecké výkony v historickém centru města. Navíc, Tunisko je známé svou živou hudební scénou, kde můžete zažít tradiční tuniskou hudbu a živá vystoupení s bubny oud a darbuka. Tyto kulturní akce dodají vaší návštěvě Sousse autentickou atmosféru a přiblíží vás místním tradicím a zvykům.

Věděli jste, že ...

.. je Sousse domovem prvního zaznamenaného muzea na světě? Archeologické muzeum v Sousse, které se nachází ve městě, není jen pokladnicí starověkých artefaktů, ale má také fascinující historický význam. Bylo založeno v roce 1951 a je často považováno za první muzeum, které kdy vláda postavila za účelem vystavování a uchovávání historických artefaktů. Tato průkopnická iniciativa položila základy pro rozvoj muzeí po celém světě. Rozsáhlá sbírka muzea zahrnuje římské mozaiky, sochy a další archeologické nálezy, takže je pro milovníky historie nutností.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *