Sousse > Marhaba Club > 13denní > All Inclusive

Tunisko, Sousse, Marhaba Club, za <span>20.090</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 20.090    SLEVA 27%
  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 13 dnů
  • Termín – od 14.10.2024 do 26.10.2024

****Marhaba Club – Sousse (Tunisko)

Hodnocení návštěvníků: 3.9/5, celkem hodnoceno 57x    Přečíst >>>

Hotelový komplex Marhaba je obklopen krásnou palmovou zahradou a zahrnuje hotely Marhaba Club, Marhaba Beach a Marhaba. Toto zařízení umožňuje klientům využívat služeb všech tří hotelů. Pláž s jemným pískem je v bezprostřední blízkosti. Od centra města Sousse je hotel vzdálen asi 30 minut chůze, a v okolí se nachází několik obchodů a restaurací. Hotel se nachází 140 km od letiště v Tunisu, 20 km od Monastiru a 2 km od centra města Sousse.

Hotelový komplex nabízí 284 pokojů v čtyřpatrových budovách obklopených vzrostlou zahradou. Hostům je k dispozici vstupní hala s recepcí, hlavní restaurace, a la carte restaurace s výhledem na moře, snack bar, bar u bazénu, diskotéka, kavárna, maurská kavárna, sluneční terasa, obchod se suvenýry, kadeřnictví a televizní místnost. K dispozici jsou také venkovní bazén, relaxační bazén, bazén s tobogány a vnitřní bazén. Pro děti jsou zde dětský bazén, dvě dětská hřiště, dětský bazén s minitobogánem, dětské animační programy a miniklub.

Ubytování je poskytováno v dvoulůžkových pokojích s možností jedné přistýlky, včetně vlastního sociálního zařízení (koupelna, WC). Pokoje jsou vybaveny telefonem, televizorem (za poplatek), klimatizací a mají balkon nebo terasu. Na vyžádání je k dispozici dětská postýlka a vysoká jídelní židlička.

Strava v rámci programu All Inclusive zahrnuje snídaně, obědy a večeře formou bufetu v hlavní hotelové restauraci. Hosté mohou také v průběhu dne využívat lehkého občerstvení, kávy, čaje, sušenek a neomezené množství místních nealkoholických a alkoholických nápojů, včetně piva, vína, rumu, vodky, whisky a míchaných nápojů.

Marhaba je pohodový klubový hotel s pohodovou atmosférou a v blízkosti krásné pláže. Nabízí pravidelné animační programy pro děti i dospělé, tenisové kurty, squash, fitness, minigolf, stolní tenis, aerobic, vodní aerobic, volejbal, fotbal a bohaté animační programy. Pro relaxaci je k dispozici sauna, masáže a hammam, ale za poplatek. Pláž je písečná s pozvolným vstupem do moře a nabízí různé motorizované i nemotorizované vodní sporty za poplatek. Lehátka a slunečníky jsou k dispozici zdarma.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Sousse

Město Sousse se nachází na severovýchodním pobřeží Tuniska a těší se své vynikající poloze u malebného Středozemního moře. Jeho pobřeží, které se mírně svažuje, vytvořilo dlouhé úseky nádherných písečných pláží. Město leží mezi mořem a vnitrozemím regionu Sahel, který je známý svou úrodnou půdou a olivovými háji. Sousse je strategicky umístěno blízko dalších významných tuniských měst, přičemž Tunis je vzdálený asi 140 kilometrů na sever a Monastir je jen 20 kilometrů na jih. Tato poloha přispěla k jeho významné roli jako obchodního a kulturního centra.

Historie Sousse je rozmanitá a sahá přes 2000 let do minulosti. Město bylo založeno Féničany, což z něj činí jedno z nejstarších osídlení v Tunisku. V průběhu historie město prošlo vlivem různých civilizací, včetně Římanů, Vandalů, Byzantinců, Arabů a Osmanů, které ovlivnily jeho architekturu, kulturu a dědictví. Medina v Sousse, která je zapsaná na seznamu UNESCO, svědčí o této bohaté historii s dobře zachovalými středověkými hradbami, historickými mešitami a tradičními souky. Město bylo rovněž rušným přístavem a obchodním centrem, které usnadňovalo obchod mezi Evropou a Afrikou. Sousse se vyznačuje středomořským klimatem, s horkými, suchými léty a mírnými, vlhkými zimami. Letní teploty často překračují 30 °C, což přitahuje milovníky pláží a slunce. Zimy jsou mírné, s průměrnými denními teplotami kolem 15-20 °C, což činí Sousse ideální destinací po celý rok pro turisty hledající odpočinek i historické objevování.


Prohlédnout více fotografií >>>


Aktuální počasí v Sousse + předpověď

SOUSSE počasí

Krásná místa města Sousse, která stojí za pozornost

V Sousse a jeho okolí je cestovní ruch klíčovým odvětvím, které hraje zásadní roli v místní ekonomice. Ohromující pobřeží Středozemního moře města s jeho zlatými písky a azurovými vodami přitahuje návštěvníky z celého světa. Mezi nejoblíbenější pláže v Sousse patří pláž Boujaffar, která se nachází v blízkosti centra města a nabízí širokou škálu vodních sportů, a pláž Sousse, která je známá svými úchvatnými výhledy na Medinu. Tyto pláže jsou ideální pro opalování, koupání a užívání si příjemného středomořského počasí.

V blízkém okolí Sousse se nachází i další nádherné pláže. Port El Kantaoui, jen kousek od Sousse, je proslulý svými elegantními letovisky a krásným přístavem, který je obklopen nedotčenými plážemi. Na jihu naleznete pláže Monastiru, včetně pláže Skanes, která je ceněná pro svou klidnou atmosféru a široké možnosti vodních aktivit. Na sever poloostrov Cap Bon nabízí malebná pobřežní města, jako je Hammamet, známá svými jemnými písečnými plážemi a živými promenádami. Ať už toužíte po relaxaci u moře, vzrušení z vodních sportů nebo objevování tuniské plážové kultury, pláže v Sousse a okolí vám nabídnou nezapomenutelné zážitky.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Sousse nabízí mnoho historických a přírodních památek

Sousse je pokladnicí historických památek a památek, přičemž Medina zapsaná na seznamu UNESCO je jednou z výjimečných atrakcí. Uvnitř opevněných hradeb Mediny mohou návštěvníci prozkoumat Velkou mešitu v Sousse, architektonické mistrovské dílo z 9. století, které představuje islámský design a řemeslo. Ribat, středověká pevnost a klášter, je dalším místem, které musíte v Medině navštívit. Výstup na vrchol Ribatovy věže nabízí panoramatický výhled na město a Středozemní moře. Archeologické muzeum Sousse navíc ukrývá působivou sbírku římských mozaik a artefaktů, které poskytují pohled do starověké historie regionu.

Pro ty, kteří se zajímají o přírodní památky, nabízí nedaleký venkov příležitosti k prozkoumání malebné krásy regionu Sahel. Jen kousek od Sousse můžete navštívit přírodní rezervaci Oued Charrat, bujnou mokřadní oblast známou rozmanitým ptactvom a klidnou krajinou. Národní park Boukornine, který se nachází severně od Sousse, je se svými zalesněnými kopci, členitým terénem a úchvatnými výhledy rájem pro turisty. Nedaleké pobřežní městečko Port El Kantaoui je navíc domovem malebného přístavu obklopeného nedotčenými plážemi, což z něj činí nádherné místo, kde se můžete ponořit do přírodních krás pobřeží Středozemního moře. Ať už vás přitahují historické zázraky nebo zázraky přírody, Sousse a jeho okolí nabízí širokou škálu atrakcí, které uspokojí vaši zvědavost a smysl pro dobrodružství.

Sousse však nabízí mnohem víc ..

Když navštívíte Sousse, určitě byste měli zažít místní kulturu a tradice, které vám umožní plně pochopit tuniský život. Jedním z hlavních lákadel je trh v Medině, kde můžete prozkoumat spletité uličky plné obchodů s kořením, textilními výrobky a ručně vyráběnými suvenýry. Je to skvélé místo pro interakci s místními obchodníky a zakoupení unikátních dárečků. Nezapomeňte ochutnat tradiční tuniskou kuchyni, která vyniká použitím aromatických koření a čerstvých ingrediencí. Mezi místními specialitami najdete kuskus, brik (smažené pečivo s vejcem a tuňákem) a tajine (pomalu vařené maso), které si můžete vychutnat v různých restauracích a kavárnách v Sousse.

Chcete-li se ponořit do tuniské kultury, naplánujte si svou návštěvu na období místních festivalů a kulturních akcí. Mezinárodní filmový festival v Sousse se koná v listopadu a nabízí zajímavý výběr filmů z Tuniska i zahraničí, přičemž odhaluje rostoucí filmový průmysl v zemi. Také Festival of the Medina, který se koná v létě, přináší hudební, taneční a umělecká vystoupení v historických částech města. Tunisko je rovněž známé svou živou hudební scénou, kde můžete zažít tradiční hudbu a živá vystoupení s bubny oud a darbuka. Tyto zážitky obohatí vaši návštěvu Sousse a pomohou vám lépe porozumět místním tradicím a kultuře.

Možná nevíte, že ...

.. se Sousse může pochlubit starověkým podzemním vodním systémem, známým jako Cisterny v Sousse, který pochází z římských dob? Tyto cisterny sloužily k sběru a uchovávání dešťové vody, což ukazuje na pokročilé inženýrství starověkého města.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *