Sousse > Mövenpick Resort & Marine Spa > 15denní > All Inclusive

Tunisko, Sousse, Mövenpick Resort & Marine Spa, za <span>27.690</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 27.690    SLEVA 25%
  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 15 dnů
  • Termín – od 19.10.2024 do 02.11.2024
  • FIRST MINUTE

*****Mövenpick Resort & Marine Spa – Sousse (Tunisko)

Hodnocení návštěvníků: 4/5, celkem hodnoceno 41x    Přečíst >>>

Mövenpick Resort & Marine Spa je situován v tuniské oblasti Sousse, známé pro své krásné pláže a kulturní památky v historickém městě, které jsou zařazeny na seznam kulturního dědictví UNESCO. Toto letovisko se nachází asi 140 kilometrů od tuniského hlavního města Tunisu a přibližně 22 kilometrů od mezinárodního letiště Monastir.

V tomto resortu najdete pohodlí v podobě dvou venkovních bazénů, včetně dětského bazénu a dětského hřiště pro rodiny s dětmi. Ubytování je nabízeno v komfortně zařízených dvoulůžkových pokojích s možností jedné přistýlky. Každý pokoj má vlastní sociální zařízení, televizor, trezor a minibar za poplatek. K dispozici je také balkon nebo terasa.

Stravování zahrnuje program polopenze, kde jsou snídaně a večeře podávány formou bufetu v hotelové restauraci s mezinárodní a místní kuchyní. Pro aktivní hosty nabízí hotel širokou škálu sportovních aktivit, včetně stolního tenisu, jógy, fitness a masáží. WiFi připojení je k dispozici zdarma na recepci. Resort se nachází přímo u písčité pláže s lehátky, slunečníky a osuškami zdarma. Na pláži je také dostupná široká nabídka vodních sportů. Mövenpick Resort & Marine Spa nabízí ideální prostředí pro odpočinek a aktivní dovolenou na tuniském pobřeží.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Co najdete v Sousse

Město Sousse, umístěné na severovýchodním pobřeží Tuniska, těží ze své skvělé polohy podél nádherného Středozemního moře. Jeho pobřeží je charakterizováno jemně se svažujícími plážemi, které vytvářejí dlouhé pásy zlatého písku. Město leží mezi mořem a vnitrozemím regionu Sahel, který je proslulý svou úrodnou půdou a olivovými háji. Sousse je strategicky umístěno blízko dalších významných tuniských měst, s hlavním městem Tunisem vzdáleným přibližně 140 kilometrů na sever a historickým Monastirem pouhých 20 kilometrů na jih. Tato výhodná poloha přispěla k jeho historickému významu jako klíčového obchodního a kulturního centra.

Historie Sousse je fascinující mozaikou, která sahá přes 2000 let do minulosti. Město bylo založeno Féničany, což z něj činí jedno z nejstarších osídlení v Tunisku. Během staletí bylo Sousse ovlivněno různými civilizacemi, včetně Římanů, Vandalů, Byzantinců, Arabů a Osmanů, z nichž každý zanechal svou stopu v architektuře, kultuře a dědictví města. Medina v Sousse, která je zapsaná na seznamu UNESCO, je důkazem této bohaté historie s dobře zachovalými středověkými hradbami, historickými mešitami a tradičními souky. Město také sloužilo jako rušný přístav a obchodní uzel, který usnadňoval obchod mezi Evropou a Afrikou. Co se týče klimatu, Sousse se může pochlubit středomořským počasím, které se vyznačuje horkými, suchými léty a mírnými, vlhkými zimami. Letní teploty často překračují 30 °C, což činí město oblíbeným cílem pro milovníky pláží a slunce. Zimy jsou mírné, s průměrnými denními teplotami kolem 15-20 °C, což spolu s nádhernými plážemi činí ze Sousse celoroční atraktivní destinaci pro turisty, kteří hledají jak relaxaci, tak historické poznávání.


Prohlédnout více fotografií >>>


Předpověď počasí pro Sousse a aktuální situace

SOUSSE počasí

Jaké vyžití najdete v Sousse a okolí

Cestovní ruch je v Sousse a okolním regionu životně důležitým odvětvím, které významně přispívá k místní ekonomice. Ohromující středomořské pobřeží města se zlatým pískem a azurovými vodami je hlavním lákadlem pro turisty. Některé z nejoblíbenějších pláží v samotném Sousse zahrnují pláž Boujaffar, která má výhodnou polohu v blízkosti centra města a nabízí řadu vodních sportů, a pláž Sousse, která je známá svými malebnými výhledy na Medinu. Tyto pláže jsou ideální pro opalování, koupání a příjemné středomořské klima.

Kromě Sousse se nedaleký region může pochlubit také několika krásnými plážemi. Port El Kantaoui, jen kousek od Sousse, je známý svými luxusními letovisky a úžasným přístavem, který je obklopen nedotčenými plážemi. Dál na jih najdete pláže Monastiru, včetně pláže Skanes, která je známá svou klidnou atmosférou a možnostmi pro vodní sporty. Na severu poloostrov Cap Bon nabízí okouzlující pobřežní města, jako je Hammamet, známý svými jemnými písečnými plážemi a pulzujícími plážovými promenádami. Ať už hledáte odpočinkový den u moře, dobrodružství při vodních sportech nebo ochutnáte tuniskou pobřežní kulturu, pláže v Sousse a okolí mají co nabídnout každému typu cestovatele.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Sousse nabízí mnoho historických a přírodních památek

Sousse je město bohaté na historické památky a kulturní dědictví, přičemž Medina, zapsaná na seznamu UNESCO, je jedním z jejích nejvýznamnějších klenotů. V Medině mohou návštěvníci obdivovat Velkou mešitu v Sousse, architektonický zázrak z 9. století, který zobrazuje krásu islámského umění. Ribat, středověká pevnost a klášter, je dalším místem, které stojí za návštěvu, přičemž výstup na jeho věž nabízí nádherný panoramatický výhled na město a Středozemní moře. Archeologické muzeum Sousse pak uchovává ohromující sbírku římských mozaik a artefaktů, které přibližují fascinující starověkou historii tohoto regionu.

Pro milovníky přírody je nedaleký venkov plný malebných scenérií regionu Sahel. Přírodní rezervace Oued Charrat, nedaleko Sousse, je známá svou bujnou vegetací a bohatým ptactvem. Národní park Boukornine, severně od města, nabízí turistům možnost objevovat zalesněné kopce a nádherné výhledy. Port El Kantaoui s malebným přístavem a nedotčenými plážemi je ideálním místem pro objevování přírodní krásy pobřeží Středozemního moře. Ať už se zajímáte o historické památky nebo přírodní krásy, Sousse a jeho okolí poskytují rozmanité atrakce pro všechny typy návštěvníků.

Sousse vám však nabídne mnohem více ..

Při návštěvě Sousse existuje několik kulturních zážitků a místních tradic, které byste si neměli nechat ujít, abyste se skutečně ponořili do tuniského života. Jedním z vrcholů je již několikrát zmiňovaný trh v srdci Mediny, kde můžete prozkoumat bludiště úzkých uliček plných obchodů, které prodávají vše od koření a textilu po ručně vyráběné zboží. Je to skvělé místo pro jednání s místními prodejci a vyzvednutí jedinečných suvenýrů. Nezapomeňte ochutnat tradiční tuniskou kuchyni, která je známá svými chutnými kombinacemi koření a přísad. Místní jídla, jako je kuskus, brik (pečivo plněné vejci a tuňákem) a tajine (pomalu vařená dušená masa) nabízejí chuť autentických severoafrických chutí. Tyto pokrmy si můžete vychutnat v místních restauracích a kavárnách po celém Sousse.

Chcete-li hlouběji porozumět tuniské kultuře a tradicím, zvažte načasování návštěvy tak, aby se shodovalo s místními festivaly a událostmi. Každoroční Mezinárodní filmový festival v Sousse, který se obvykle koná v listopadu, představuje výběr mezinárodních a tuniských filmů a umožňuje nahlédnout do rozvíjejícího se filmového průmyslu v zemi. Další událostí, kterou si nesmíte nechat ujít, je Festival of the Medina, který se koná v letních měsících a nabízí hudební, taneční a umělecká vystoupení v historickém srdci Sousse. Tunisko je navíc známé svou živoucí hudební scénou a můžete narazit na živá hudební vystoupení nebo festivaly předvádějící tradiční tuniskou hudbu, jako jsou strašidelně krásné zvuky bubnů oud a darbuka. Tyto kulturní zážitky dodají vaší návštěvě Sousse hloubku a bohatství a umožní vám spojit se s místním dědictvím a tradicemi.

Věděli jste, že ...

.. minaret Velké mešity v Sousse je jedním z nejstarších dochovaných minaretů v islámském světě? Byl postavený již v 9. století, má unikátní architektonický styl, který ovlivnil pozdější minarety v regionu.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *