Mahdia > El Mouradi Cap Mahdia > 13denní > All Inclusive

Tunisko, Mahdia, El Mouradi Cap Mahdia, za <span>16.690</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 16.690    SLEVA 28%
  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 13 dnů
  • Termín – od 30.08.2024 do 11.09.2024
  • FIRST MINUTE

***El Mouradi Cap Mahdia – Mahdia (Tunisko)

Hodnocení návštěvníků: 3.9/5, celkem hodnoceno 26x    Přečíst >>>

El Mouradi Cap Mahdia je dvoupatrový hotelový komplex v tradičním maurském stylu, který se nachází nedaleko centra města Mahdia v Tunisku, přímo u písečné pláže. Letiště v Tunisu je vzdáleno přibližně 170 km, zatímco Monastir se nachází ve vzdálenosti 45 km. Město Mahdia je vzdáleno přibližně 4 km od hotelu.

Vybavení hotelu zahrnuje vstupní halu s recepcí, dvě restaurace, několik barů a obchod se suvenýry. Hosté mohou využívat venkovní bazén a pro děti je k dispozici miniklub a dětský bazén. Ubytování je poskytováno v standardně zařízených dvoulůžkových pokojích s možností jedné nebo dvou přistýlek. Každý pokoj má vlastní sociální zařízení (koupelna, WC), TV/SAT a balkon nebo terasu.

Stravování je zajištěno programem "All Inclusive", který zahrnuje snídaně, obědy a večeře formou bufetu, lehké občerstvení během dne, kávu, čaj, zákusky a výběr nealkoholických a alkoholických nápojů místní výroby.

Hosté mohou využívat různé sportovní aktivity, včetně tenisového kurtu, minigolfu, volejbalu, stolního tenisu a masáží (některé z těchto aktivit jsou zpoplatněny). Hotel rovněž nabízí pronájem trezoru na recepci za poplatek. Lehátka a slunečníky u bazénu i na pláži jsou poskytovány zdarma.

Pláž přímo u hotelu je krásná a rozlehlá, s možností využití vodních sportů (za poplatek). Plážový servis v podobě zapůjčení lehátek a slunečníků je poskytován zdarma. El Mouradi Cap Mahdia nabízí pohodlný pobyt na pobřeží Tuniska s přístupem k pláži a širokou škálou služeb.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Proč objevovat letovisko Mahdia

Geografická poloha a přírodní prostředí Mahdie dělají z tohoto města jedinečnou a přitažlivou destinaci pro turisty. Mahdia leží na východním pobřeží Tuniska, přímo u Středozemního moře, a její pobřežní oblast se vyznačuje dlouhými, nedotčenými písečnými plážemi, které nabízejí krásné výhledy na moře a dostatek prostoru pro opalování a vodní sporty. Město je známé svou klidnou atmosférou, s okouzlujícím starým městem, které je obklopeno historickými městskými hradbami a nabízí pohled do bohaté minulosti regionu. Pobřežní poloha Mahdie také znamená, že zde prosperuje rybářský průmysl, a návštěvníci mohou často sledovat rybáře, jak přinášejí své denní úlovky, což přidává na autentickém námořním charakteru města.

Co se týče klimatu, Mahdia se může pochlubit středomořským podnebím, které z ní činí ideální destinaci pro návštěvy během celého roku. Léta jsou teplá a slunečná, s teplotami běžně dosahujícími 25 až 35 stupňů Celsia, což z ní činí ideální místo pro milovníky pláží a vodních sportů. Zimy jsou mírné, s teplotami zřídka klesajícími pod 10 stupňů Celsia, což činí z Mahdie atraktivní destinaci i v chladnějším období. Jarní a podzimní měsíce nabízejí příjemné počasí, které je ideální pro objevování městských památek a užívání si venkovních aktivit bez extrémních letních teplot. Díky svému příjemnému klimatu a krásnému pobřeží je Mahdia destinací, kde mohou návštěvníci po celý rok objevovat její kouzlo a přírodní krásy.


Prohlédnout více fotografií >>>


Jaké má právě Mahdia počasí a předpověď na další dny

MAHDIA počasí

Co podniknout v letovisku Mahdia a okolí

Turismus hraje důležitou roli v ekonomice Mahdie a jejího okolí, přičemž přitahuje návštěvníky jak z Tuniska, tak i z různých koutů světa. Malebné pláže, historické památky a bohaté kulturní zážitky činí z Mahdie vyhledávanou destinaci. Mezi nejvýznamnější pláže v Mahdii patří Plage de Mahdia, proslulá svými jemnými zlatými písky a čistou vodou, ideální pro opalování a koupání. Další nádhernou pláží je Plage de Borj Rass, která se vyznačuje klidnou atmosférou a výhledem na malebný ostrov Borj Rass v blízkosti pobřeží. Plage de Sidi Messaoud je populární mezi rodinami díky svým klidným vodám a pozvolnému vstupu do moře, což z ní činí bezpečné místo pro děti.

Kromě Mahdie lze v okolí objevit další pobřežní poklady, které stojí za návštěvu. Nedaleko se nachází Plage de Monastir, která je známá svou živou atmosférou, vodními sporty a blízkostí k historickým památkám Monastiru, jako je pevnost Ribat. Plage de Skanes, poblíž Monastiru, je další oblíbenou destinací pro slunění, s řadou letovisek, která nabízejí all-inclusive balíčky. Dále na jih se rozprostírá nedotčená Plage de Mahboubine ve městě Sfax, která je známá svou přirozenou krásou a klidnou atmosférou, ideální pro odpočinek daleko od shonu města. Tyto pláže společně posilují přitažlivost Mahdie a jejího okolí jako ráje pro milovníky pláží a vodních sportů.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Památky, které nesmíte ve městě Mahdia minout

Mahdia a její okolní region jsou bohaté na historické památky a přírodní zázraky, které poskytují návštěvníkům hluboký pohled do bohatého dědictví a přírodních krás Tuniska. Jednou z nejvýraznějších historických památek v Mahdii je Velká mešita, impozantní architektonický skvost z 10. století, který vznikl během Fátimského chalífátu. Její rafinovaný design se složitými geometrickými vzory a kaligrafickými prvky, které zdobí stěny, odráží umělecké a kulturní vlivy té doby. Velká mešita je nejen duchovním centrem, ale také cenným historickým pokladem, který odhaluje slavnou minulost Mahdie.

Další důležitou historickou památkou v regionu je Ribat of Monastir, dokonale zachovalá pevnost pocházející z 8. století. Tato majestátní stavba nabízí úchvatné výhledy na Středozemní moře a kouzelné staré město Monastiru. Návštěvníci mohou prozkoumat věže, nádvoří a interiéry Ribatu a lépe tak pochopit jeho klíčovou roli v historii regionu. Antické městské hradby Mahdie, které byly původně postaveny v římském období a později opevněny různými civilizacemi, rovněž svědčí o významu města v historii a poskytují jedinečný pohled do jeho minulosti.

Když se zaměříme na přírodní památky, region se může pyšnit úžasným Cape Africa, drsným výběžkem nedaleko Mahdie, který se táhne do Středozemního moře. Cape Africa nabízí dechberoucí výhledy na moře, kde se skalnaté útesy setkávají s burácejícími vlnami, což z něj činí oblíbené místo pro fotografy a milovníky přírody. Navíc nedaleké Kuriatské ostrovy, malé souostroví u pobřeží Monastiru, jsou rájem pro pozorovatele ptactva a nadšence přírody díky svým nedotčeným plážím a bohatému ptačímu životu. Ať už vás zajímá historie nebo přírodní krásy, Mahdia a její okolí nabízejí širokou škálu památek a atrakcí, které stojí za to prozkoumat.

Mahdia však nabízí mnohem víc ..

Při návštěvě Mahdie byste si rozhodně neměli nechat ujít některé z klíčových kulturních a gastronomických zážitků, které vám umožní skutečně se ponořit do místních tradic a zvyklostí. Jedním z nezapomenutelných zážitků je procházka po živých městských trzích, jako je Medina Souk, kde zažijete pulsující atmosféru typického tuniského trhu. Můžete zde nakoupit ručně vyráběné výrobky, textil, keramiku i koření a zároveň si popovídat s přátelskými místními prodejci. Na súcích je smlouvání běžné, takže si připravte své vyjednávací dovednosti, abyste získali ty nejlepší suvenýry a zažili pravou tržní atmosféru.

Objevování místní kuchyně je v Mahdii nepostradatelnou součástí návštěvy. Tuniská kuchyně je známá svou bohatostí chutí a hojností koření, a vy si můžete vychutnat autentická jídla, jako je kuskus, brik (křehké pečivo plněné vejcem a tuňákem) a tajine (kořeněný guláš). Pro milovníky mořských plodů jsou zde čerstvé denní úlovky, jako je grilovaná ryba nebo kuskus s mořskými plody. K tomu nesmíte zapomenout ochutnat tradiční mátový čaj nebo sklenici čerstvě vymačkané šťávy z granátového jablka. Návštěva místní restaurace, kde si pochutnáte na autentických jídlech za doprovodu živé tradiční hudby, vám zaručeně poskytne nezapomenutelný kulturní a kulinářský zážitek.

Mahdia se může pochlubit i unikátními tradicemi a festivaly, které rozhodně stojí za to zažít. Mezi nejvýznamnější patří každoroční Mahdia International Festival, který se obvykle koná v létě. Tento festival slaví hudbu, tanec a umění prostřednictvím vystoupení místních i zahraničních umělců. Je to skvělá příležitost poznat živou kulturní scénu města a nasát jeho jedinečnou atmosféru. Účast na tradičních oslavách, jako jsou svatby nebo místní festivaly, navíc nabízí jedinečný vhled do srdečné a pohostinné povahy místních obyvatel. Prozkoumání těchto kulturních prvků a setkání s místními lidmi přidá vaší návštěvě Mahdie hloubku a vytvoří trvalé vzpomínky na váš pobyt v tomto kouzelném tuniském městě.

Možná nevíte, že ...

.. je Mahdia známá pro své starověké vraky lodí? Vraky v Mahdii, objevené v roce 1907, jsou jedním z nejvýznamnějších archeologických nálezů, které poskytují náhled na středomořský obchod a starověké lodní stavitelství.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *