Hammamet > Sentido Phenicia > 14denní > All Inclusive

Tunisko, Hammamet, Sentido Phenicia, za <span>24.690</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 24.690    SLEVA 21%
  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 14 dnů
  • Termín – od 07.06.2024 do 20.06.2024
  • FIRST MINUTE

****Sentido Phenicia – Hammamet (Tunisko)

Hodnocení návštěvníků: 4.5/5, celkem hodnoceno 54x    Přečíst >>>

Sentido Phenicia je moderní luxusní hotelový komplex, který se nachází v krásné zahradě přímo u písčité pláže. Je vzdálený 5 km od centra Hammametu se starou Medinou a 7 km od hotelové zóny a jachetního přístavu. Letiště v Monastiru je vzdáleno 80 km a transfer trvá přibližně 1 hodinu a 15 minut. V blízkosti hotelu jsou také nákupní možnosti.

Hotel disponuje 382 pokoji rozmístěnými ve třech čtyřpatrových budovách a nabízí hostům recepci s 24hodinovým provozem, směnárnou, hlavní restauraci, a la carte restauraci, snack bar, centrální bar, piano bar, bar u bazénu a na pláži, maurskou kavárnu, společenskou místnost, internetový koutek a WiFi na recepci (za poplatek), obchod se suvenýry, butik, dvě venkovní bazény (s lehátky a slunečníky zdarma), dětský bazén, dětské hřiště, terasu s lehátky a slunečníky, diskotéku, tenisové kurty, mini klub, sportoviště, obchod se suvenýry, fitness centrum a masážní salon.

Ubytování v hotelu zahrnuje komfortně zařízené klimatizované pokoje s možností jedné přistýlky. Pokoje jsou vybaveny sociálním zařízením, trezorem (za poplatek), minibarem (za poplatek), satelitní TV a balkonem nebo terasou. Propojené pokoje s možností ubytovat až 4 osoby jsou k dispozici na vyžádání. Dětská postýlka a vysoká jídelní židlička jsou k dispozici na vyžádání zdarma.

Strava je zajištěna programem All Inclusive, který zahrnuje plnou penzi formou bufetu v místech a časech určených hotelem, lehkou svačinu během dne, noční občerstvení na vyžádání, pozdní večeře a neomezené množství alkoholických i nealkoholických nápojů místní výroby od 10:00 do 23:00. Hosté mají také možnost si 1x za pobyt pochutnat na večeři v a la carte restauraci s orientální kuchyní.

Hotel Sentido Phenicia nabízí bohaté animační programy pro děti i dospělé, zábavné večerní show a celou řadu sportovních aktivit, včetně stolního tenisu, kuželek, tenisu, lukostřelby, aerobiku, aqua aerobiku, petanque, minigolfu a nemotorizovaných vodních sportů. Pro relaxaci je k dispozici lázeňské centrum s masážemi, kosmetickými ošetřeními, pedikúrou, manikúrou, vířivkou a tureckými lázněmi.

Pláž je krásná písečná pláž s pozvolným vstupem do moře a nabízí mnoho vodních sportů. Hostům jsou k dispozici služby plážového baru a lehátka a slunečníky na pláži jsou poskytovány zdarma.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Proč objevovat Hammamet

Hammamet se nachází na strategickém místě na severovýchodním pobřeží Tuniska, což je klíčovým důvodem jeho oblíbenosti jako turistické destinace. Město leží v oblasti Sahel, která je známá svým příjemným středomořským klimatem. Díky této poloze má Hammamet dlouhá, horká léta a mírné zimy, což z něj dělá atraktivní destinaci po celý rok. Letní teploty často přesahují 40 °C, což z něj činí ideální místo pro milovníky pláží a vodních sportů. Pobřežní poloha města zároveň zajišťuje přístup k tyrkysovým vodám Středozemního moře, které nabízejí osvěžující úlevu od horka a lákají plavce i nadšence vodních sportů. Návštěvníkům navíc přináší pohodlí nízká vlhkost v oblasti Sahel a osvěžující mořský vánek.

Okolní příroda Hammametu je stejně fascinující. Město je obklopeno mořem a bujnou zelení citrusových sadů, olivových hájů a zahrad, což mu vysloužilo přezdívku „Zahradní letovisko“. Voňavé citrusové stromy nejen vytvářejí idylickou atmosféru, ale také produkují některé z nejlepších pomerančů a citronů v oblasti. Blízkost těchto sadů dodává městu jedinečné kouzlo a návštěvníkům poskytuje příležitost ochutnat čerstvě natrhané ovoce a místní produkty. Navíc je Hammamet ideálním výchozím bodem pro objevování historických a kulturních pokladů, jako je starověké město Kartágo a rušný hlavní město Tunis.


Prohlédnout více fotografií >>>


Jaké má právě Hammamet počasí a předpověď na další dny

HAMMAMET počasí

Zajímavá místa a krásné pláže v Hammametu

Cestovní ruch je hlavním pilířem ekonomiky Hammametu, který si pečlivě vybudoval pověst jako špičková destinace pro návštěvníky toužící po slunci, moři a kulturním zážitku. Hlavním lákadlem pro turisty jsou bezpochyby jeho nádherné pláže. Mezi nimi vyniká pláž Hammamet, která se vine podél pobřeží města a nabízí kilometry měkkého zlatého písku a průzračné vody, ideální pro koupání a opalování. Pláž je také obklopena letovisky, restauracemi a bary, takže návštěvníci mají vše potřebné pro pohodlnou a relaxační dovolenou u moře.

Hammamet však není jen o této jedné pláži – okolní regiony nabízejí další půvabné pobřežní destinace. Yasmine Hammamet, moderní turistická oblast vzdálená jen několik kilometrů, má svůj vlastní úsek písečného pobřeží a rušný přístav plný obchodů a restaurací. Jižněji najdete malebnou pláž Nabeul, proslulou rybářskými loděmi a živým týdenním trhem, kde můžete nakoupit místní řemesla a čerstvé produkty. Ještě dále na jih láká poloostrov Cap Bon s dalšími krásnými plážemi, jako je pláž Kelibia, která vyniká křišťálově čistými vodami a historickou pevností, nebo ostrovy Kerkennah, které nabízejí klidné prostředí s neporušenými plážemi a poklidným tempem života. Tyto pobřežní klenoty společně tvoří z Hammametu a jeho okolních oblastí ráj pro milovníky pláží a slunce.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Tyto památky si v Hammametu nenechte ujít

Hammamet a jeho okolní region je bohatý na historické památky a přírodní divy, které poskytují pohled do rozmanitého dědictví Tuniska a úchvatné krajiny. Jedním z nejznámějších historických míst je Kasbah v Hammametu, dobře zachovalá pevnost z 9. století. Kasbah, posazený na kopci s výhledem na město, nabízí panoramatický výhled na Středozemní moře a okouzlující Medinu pod ním. Je dokladem dlouhé historie města a slouží jako připomínka jeho strategického významu v minulosti.

Dalším významným historickým místem v regionu je starověké město Kartágo, které leží kousek od Hammametu. Kartágo bylo kdysi mocným fénickým městem a impozantním rivalem Říma. Návštěvníci mohou prozkoumat jeho ruiny, včetně římského divadla, Antoninových lázní a Národního muzea Kartága, které ukrývá pozoruhodnou sbírku artefaktů ze starověkého Kartága. Obzvláště působivé jsou nedaleké ruiny Antoninových lázní se zachovalými sloupy a složitými mozaikami.

Pokud jde o přírodní památky, poloostrov Cap Bon je domovem úžasných pobřežních scenérií. Zejména Kelibia je známá svými nedotčenými plážemi a impozantní pevností Kelibia s výhledem na město. Na poloostrově se také nachází okouzlující rybářská vesnice Korbous, která je známá svými termálními prameny a malebnými útesy s výhledem na moře. Milovníci přírody mohou prozkoumat rozmanitou krajinu národního parku Ichkeul, který je na seznamu světového dědictví UNESCO. Tento park je zásadním mokřadním stanovištěm pro stěhovavé ptáky a nabízí příležitosti pro pozorování ptactva a pěší turistiku v malebném prostředí. Celkově se v regionu Hammamet hladce prolíná historie, kultura a přírodní krásy, což z něj činí podmanivou destinaci pro cestovatele všech zájmů.

V Hammametu toho najdete mnohem víc ..

Při návštěvě Hammametu existuje několik kulturních zážitků, tradic a kulinářských specialit, které byste si neměli nechat ujít, abyste se skutečně ponořili do místní kultury. Jedním z nejpůsobivějších aspektů tuniské kultury je její hudba. Navštivte živé představení tradiční tuniské hudby, jako jsou strašidelně krásné zvuky oudu (nástroj podobný loutně) a fascinující melodie místních zpěváků. Medina of Hammamet často hostí kulturní akce a festivaly, které předvádějí toto bohaté hudební dědictví a poskytují návštěvníkům nezapomenutelný a autentický zážitek.

Tuniská kuchyně je vrcholem každé návštěvy Hammametu. Nenechte si ujít příležitost ochutnat místní speciality, jako je kuskus, tajine a brik (smažené pečivo plněné vejcem, tuňákem a kapary). Mořské plody jsou v Hammametu s ohledem na jeho přímořskou polohu základem, takže dopřát si čerstvé úlovky dne je nutností. Určitě vyzkoušejte tradiční mátový čaj nebo sklenici sladké voňavé vody z pomerančových květů. Prozkoumávání místních trhů, jako je Souk El Medina v srdci Hammamet's Medina, je dobrodružství samo o sobě. Zde můžete ochutnat místní pochoutky, zakoupit si ručně vyráběná řemesla a být svědky živé atmosféry tradičního tuniského trhu.

Tunisané jsou hrdí na své tradice a pohostinnost a je běžné, že jsou pozváni do místního domova na jídlo nebo šálek čaje. Využijte tuto příležitost zapojit se do vřelých a přátelských místních obyvatel a hlouběji porozumět jejich způsobu života. Můžete být dokonce svědky tradičních oslav nebo svateb, které jsou často pulzujícími a radostnými událostmi naplněnými hudbou, tancem a propracovanými zvyky. Tyto kulturní zážitky nabízejí pohled do srdce tuniské společnosti a při návštěvě Hammametu byste si je neměli nechat ujít.

Věděli jste, že ...

.. je mnoho dveří v medině Hammametu ozdobeno záhadnými symboly? Tyto symboly mají podle tradice chránit obyvatele před zlými duchy a přinášet jim štěstí.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *