Mahdia > Monarque El Fatimi (Ex. Iberostar El Fatimi) > 9denní > Ultra All inclusive

Tunisko, Mahdia, Monarque El Fatimi (Ex. Iberostar El Fatimi), za <span>15.690</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 15.690    SLEVA 25%
  • Ultra All inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 9 dnů
  • Termín – od 30.05.2025 do 07.06.2025
  • FIRST MINUTE

****Monarque El Fatimi (Ex. Iberostar El Fatimi) – Mahdia (Tunisko)

Hodnocení návštěvníků: 4.1/5, celkem hodnoceno 54x    Přečíst >>>

Monarque El Fatimi láká své hosty svou výbornou polohou přímo u pláže, kde mohou vychutnat jemný písek a pozvolný vstup do moře. Příjemná atmosféra hotelu spolu s nabídkou fitness centra poskytuje hostům ideální místo pro relaxaci a aktivní odpočinek.

Hotel se nachází asi 1 km od nejbližších nákupních možností, restaurací a barů, což umožňuje snadný přístup k okolnímu prostředí. Centrum Mahdie je vzdáleno přibližně 7 km a letiště Enfidha je asi 106 km daleko.

Pláž přímo u hotelu láká svým jemným pískem a pozvolným vstupem do moře. Hosté mohou využít služeb baru, sprch a WC na pláži. Lehátka a slunečníky jsou k dispozici zdarma, avšak plážové osušky jsou k dispozici za vratnou zálohu cca 20 EUR.

Hotel Monarque El Fatimi nabízí rozmanité vybavení, včetně recepce, směnárny, dvou restaurací, dvou barů, kavárny, obchůdků, fitness centra, diskotéky, krásné zahrady, společenské a konferenční místnosti a tří bazénů. Wi-Fi je k dispozici ve všech veřejných prostorách hotelu a na pokojích zdarma.

Ubytování zahrnuje standardní pokoje s centrální klimatizací, koupelnou se sprchou nebo vanou, WC, telefonem, SAT-TV, bezpečnostní schránkou (zdarma), minibarem (za poplatek) a balkonem nebo terasou. Dětská postýlka je k dispozici na vyžádání zdarma.

V rámci sportovních a zábavních aktivit jsou zdarma k dispozici fitness centrum, stolní tenis, tenis bez osvětlení, minigolf, fotbal, šipky a volejbal. Za poplatek lze využít kulečník a elektronické hry.

Stravování je v režimu Ultra All Inclusive, což zahrnuje snídaně, obědy, večeře a místní vybrané alkoholické a nealkoholické nápoje ve vybraných restauracích, barech a v časech určených hotelem. Podrobnější informace o rozsahu All Inclusive obdržíte po příjezdu do hotelu.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Co vás čeká v letovisku Mahdia

Lokalita a geografie Mahdie z ní činí jedinečnou a lákavou destinaci pro cestovatele. Mahdia se nachází na východním pobřeží Tuniska a má vynikající polohu u Středozemního moře. Jeho pobřežní prostředí se vyznačuje nedotčenými písečnými plážemi, které se táhnou na míle daleko a nabízejí úchvatný výhled na moře a dostatek příležitostí k opalování a vodním aktivitám. Město je známé svou klidnou atmosférou s okouzlujícím starým městem obklopeným starobylými městskými hradbami, které umožňují nahlédnout do jeho historické minulosti. Pobřežní poloha města také znamená, že má prosperující rybářský průmysl a návštěvníci mohou být často svědky toho, jak rybáři přinášejí své úlovky dne, čímž přispívají k autentické námořní atmosféře města.

Pokud jde o počasí, Mahdia se může pochlubit středomořským klimatem, díky čemuž je ideální celoroční destinací pro turisty. Léta jsou typicky teplá a suchá, se spoustou slunečního svitu a teplotami v rozmezí zhruba od 25 do 35 stupňů Celsia. Díky tomu je ideální pro milovníky pláží a vodních sportů. Zimy jsou mírné a příjemné, teploty zřídkakdy klesnou pod 10 stupňů Celsia, což z něj činí vhodnou destinaci pro cestovatele, kteří hledají zimní útěk. Jaro a podzim nabízejí příjemné teploty a jsou ideální pro objevování historických památek města a pro venkovní aktivity bez spalujících letních veder. Příjemné klima a malebné pobřežní prostředí Mahdie zajišťují, že si návštěvníci mohou užívat atrakce města a přírodní krásy po celý rok.


Prohlédnout více fotografií >>>


Aktuální počasí v Mahdii + předpověď

MAHDIA počasí

Zajímavá místa a krásné pláže města Mahdia

Cestovní ruch hraje významnou roli v ekonomice Mahdie a okolního regionu a přitahuje návštěvníky jak z Tuniska, tak z celého světa. Krásné pláže, historická místa a rozmanité kulturní zážitky z něj dělají oblíbenou destinaci. Mezi některé z vyhlášených pláží v Mahdii patří Plage de Mahdia, známá pro své měkké zlaté písky a čistou vodu, díky čemuž je ideálním místem pro opalování a koupání. Nedaleká Plage de Borj Rass je další ohromující pláž, známá svou klidnou atmosférou a výhledem na malebný ostrov Borj Rass přímo u pobřeží. Plage de Sidi Messaoud je oblíbený mezi rodinami pro své klidné vody a mírný sklon do moře, takže je bezpečný pro děti.

Kromě Mahdie nabízí region několik dalších pobřežních drahokamů, které stojí za to prozkoumat. Krátkou jízdou odtud najdete Plage de Monastir, známou svou živou atmosférou, zařízeními pro vodní sporty a blízkostí historických památek Monastiru, včetně pevnosti Ribat. Plage de Skanes, poblíž Monastiru, je další oblíbenou destinací pro milovníky slunce, s řadou plážových letovisek nabízejících all-inclusive balíčky. Dále na jih je nedotčená Plage de Mahboubine ve městě Sfax známá svou nedotčenou krásou a klidnou atmosférou, která poskytuje klidný únik od shonu městského života. Tyto pláže společně přispívají k přitažlivosti Mahdie a okolního regionu jako útočiště pro milovníky pláží a vodní nadšence.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Historické a přírodní památky, které najdete ve městě Mahdia

Mahdia a její okolní region nabízejí bohatství historických památek a přírodních krás, které návštěvníkům přinášejí pohled do rozmanitého dědictví a úchvatné přírody Tuniska. Jednou z nejvýznamnějších historických památek v Mahdii je Velká mešita, úžasné architektonické dílo z 10. století, které bylo postaveno během Fátimského chalífátu. Jeho elegantní design se složitými geometrickými vzory a kaligrafií zdobícími stěny odráží kulturní a umělecké vlivy té doby. Velká mešita je nejen náboženským centrem, ale také významným historickým pokladem, který přináší návštěvníkům vhled do slavné minulosti Mahdie.

Dalším významným historickým místem v regionu je Ribat of Monastir, dokonale zachovaná pevnost z 8. století. Tato impozantní stavba nabízí nádherný výhled na Středozemní moře a kouzelné staré město Monastiru. Návštěvníci mohou prozkoumat věže, nádvoří a vnitřní prostory Ribatu a lépe porozumět jeho strategickému významu v historii regionu. Starověké městské hradby Mahdie, původně postavené během římského období a později opevněné různými civilizacemi, také svědčí o historickém významu města a poskytují fascinující pohled do jeho minulosti.

Pokud jde o přírodní krásy, region se může pyšnit úchvatným Cape Africa, divokým výběžkem nedaleko Mahdie, který se rozprostírá do Středozemního moře. Cape Africa nabízí dechberoucí výhledy na moře, kde se skalnaté útesy setkávají s burácejícími vlnami, což činí toto místo oblíbeným mezi fotografy a milovníky přírody. Nedaleké Kuriatské ostrovy, malé souostroví u pobřeží Monastiru, představují ráj pro pozorovatele ptactva a přírodní nadšence, kteří zde naleznou nedotčené pláže a bohatý ptačí život. Ať už vás přitahuje historie nebo přírodní scenérie, Mahdia a její okolí nabízejí širokou škálu zajímavostí a zážitků k prozkoumání.

Mahdia však nabízí mnohem víc ..

Při pobytu v Mahdii se rozhodně nenechte připravit o některé z klíčových kulturních a gastronomických zážitků, které vám umožní skutečně nasát místní kulturu a tradice. Jeden z nejzajímavějších zážitků je návštěva živých městských trhů, jako je Medina Souk, kde si můžete užít typickou atmosféru tradičního tuniského trhu. Nakoupit zde můžete řemeslné výrobky, textil, keramiku i různé druhy koření, a to vše za přítomnosti přátelských místních prodejců. Smlouvání je na těchto trzích běžnou praxí, takže se připravte na vyjednávání a objevte kouzlo místní tržní kultury.

Mahdijská kuchyně je zážitek, který nesmíte vynechat. Tuniská kuchyně je proslulá svými bohatými chutěmi a rozmanitostí koření, a vy si můžete vychutnat pokrmy jako kuskus, brik (křupavé pečivo plněné vejcem a tuňákem) nebo tajine (masový nebo zeleninový guláš). Milovníci mořských plodů si přijdou na své s čerstvými úlovky, jako jsou grilované ryby nebo kuskus s mořskými plody. Nezapomeňte ochutnat tradiční mátový čaj nebo sklenici čerstvé granátové šťávy. Večeře v místní restauraci za doprovodu živé tradiční hudby je pak dokonalým zakončením dne, který vám přinese nezapomenutelné kulturní i kulinářské zážitky.

Mahdia se může pyšnit jedinečnými tradicemi a festivaly, které jsou pro návštěvníky skutečným zážitkem. Každoroční Mahdia International Festival, pořádaný obvykle v létě, je oslavou hudby, tance a umění s vystoupeními místních i zahraničních umělců. Tento festival je skvělou příležitostí k prozkoumání bohaté kulturní scény města a nasátí jeho živé atmosféry. Účast na tradičních oslavách, jako jsou svatby nebo místní festivaly, vám navíc umožní zažít srdečnost a pohostinnost místní komunity. Tyto kulturní zážitky a setkání s místními lidmi obohatí vaši návštěvu Mahdie a zanechají ve vás trvalé vzpomínky na toto kouzelné tuniské město.

Víte, že ...

.. se podle místního folklóru o skalnatém výběžku u Cape Africa říká, že zde sídlí mýtická mořská panna? Tato legenda přidává do dramatického pobřeží mystiku a zvyšuje kulturní kouzlo oblasti.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *