Djerba > Djerba Golf Resort & Spa > 10denní > All Inclusive

Tunisko, Djerba, Djerba Golf Resort & Spa, za <span>18.390</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 18.390    SLEVA 20%
  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 10 dnů
  • Termín – od 05.10.2024 do 14.10.2024

*****Djerba Golf Resort & Spa – Djerba (Tunisko)

Hodnocení návštěvníků: 4/5, celkem hodnoceno 139x    Přečíst >>>

Djerba Golf Resort & Spa je větší hotelový komplex situovaný v orientálním stylu a obklopený krásnou udržovanou zahradou. Hotel se nachází přímo u nádherné písčité pláže a nabízí příjemnou atmosféru pro dovolenou. V blízkosti hotelu najdete několik obchodů a možnosti zábavy, a pokud budete chtít prozkoumat více okolního prostředí, můžete se vydat do města Midoun nebo do hlavního města Houmt Souk.

V rámci vybavení hotelu naleznete vstupní halu s recepcí, restaurace, bary, kavárnu, konferenční místnosti, obchody se suvenýry, diskotéku, miniklub, venkovní a vnitřní bazény, sportoviště a lázeňské centrum. Pokoje jsou vkusně zařízeny, klimatizované a vybavené moderními pohodlnostmi. Hosté mohou využívat All Inclusive stravování, které zahrnuje plnou penzi a občerstvení během dne.

Hotel nabízí bohaté animační programy pro děti i dospělé a širokou škálu sportovních aktivit, včetně golfu na nedalekém golfovém hřišti Djerba Golf Club. Pro relaxaci je k dispozici lázeňské a wellness centrum s masážemi, saunou a dalšími procedurami. Pláž přímo před hotelem je krásná s pozvolným vstupem do moře a nabízí také možnosti vodních sportů. Djerba Golf Resort & Spa je ideálním místem pro dovolenou s mnoha možnostmi zábavy a relaxace.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Djerba

Djerba, která se nachází v jižní části Tuniska, je největším ostrovem severní Afriky a je známá svým idylickým pobřežním prostředím. Ostrov se nachází v zálivu Gabès a od pevniny je oddělen úzkým průlivem. Jeho strategická poloha ve Středomoří z něj učinila historicky významnou obchodní stanici a kulturní křižovatku. Krajina Djerby se vyznačuje zvlněnými písečnými dunami, palmovými háji a úrodnými pláněmi, které vytvářejí jedinečnou směs vyprahlého pouštního terénu a bujné zeleně. Jedním z jeho nejvýraznějších rysů je přítomnost tradičních bílých domů ve tvaru krychle, které dodávají ostrovu okouzlující a osobitý vzhled. Ostrov je navíc posetý olivovými sady, vinicemi a plantážemi datlových palem, což odráží zemědělské dědictví regionu.

Djerba má středomořské klima, což znamená teplá, suchá léta a mírné vlhké zimy. S více než 300 slunečnými dny v roce je to celoroční destinace pro ty, kteří hledají slunečné počasí. Léta, od června do srpna, jsou horká a suchá, s teplotami často přesahujícími 30 °C. Díky tomu je to ideální čas pro milovníky pláží a vodních sportů. Zimy, od prosince do února, jsou mírné, s teplotami v průměru kolem 15 °C, takže je to příjemný čas na poznávání kultury a venkovní aktivity bez intenzivního vedra. Jaro a podzim nabízejí pohodlný kompromis mezi těmito dvěma extrémy, což z nich dělá vynikající období pro objevování bohaté historie a přírodních krás ostrova. Ať už hledáte letní odpočinek na plážích nebo mírnější mimosezónní dobrodružství, klima na Djerbě zajišťuje, že je vždy ideální čas k návštěvě.


Prohlédnout více fotografií >>>


Aktuální počasí na ostrově Djerba + předpověď

DJERBA počasí

Krásná místa na ostrově Djerba, která stojí za pozornost

Turismus je pro Djerbu a její okolní regiony nezbytným hnacím motorem ekonomiky, který přitahuje návštěvníky z celého světa, aby prozkoumali její jedinečné kulturní bohatství a ohromující přírodní scenérie. Rozlehlé pobřeží ostrova je hlavním magnetem, který nabízí řadu neporušených pláží, jež uspokojí různé zájmy. Pláž Sidi Mahres, nacházející se na severovýchodním pobřeží, je jednou z nejoblíbenějších destinací. S dlouhým úsekem jemného zlatého písku a křišťálově čistou vodou je tato pláž ideální pro opalování, plavání a vodní sporty, jako je windsurfing a kiteboarding. V blízkosti leží živé letovisko Houmt Souk, které je centrem nákupů, gastronomie a objevování historie a kultury ostrova.

Další významnou pláží je pláž Seguia, známá svou klidnou a relaxační atmosférou. Tato pláž, umístěná na východním pobřeží Djerby, nabízí tiché útočiště daleko od rušných turistických zón. O něco severněji se nachází pláž Ras Rmel, malebné místo obklopené bohatou vegetací a písečnými dunami. Tato pláž je ideální pro milovníky přírody a ty, kteří hledají klidný únik. Vedle pláží na Djerbě nabízí i blízký region Zarzis na pevnině své vlastní krásné pobřeží s přitažlivými plážemi, jako je pláž Sangho, která se pyšní čistými modrými vodami a možnostmi vodních aktivit. Tyto pobřežní skvosty společně zvyšují přitažlivost Djerby jako přední turistické destinace v severní Africe, nabízející širokou škálu plážových zážitků pro různé preference cestovatelů.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Djerba nabízí mnoho historických a přírodních památek

Djerba je oblast plná historie, která nabízí fascinující kombinaci historických památek a nádherných přírodních scenérií. Mezi nejvýznamnějšími místy na ostrově je synagoga El Ghriba, umístěná ve městě Hara Sghira Er Riadh. Tato starobylá synagoga je nejen důležitým náboženským centrem pro židovskou komunitu, ale také svědectvím o dlouhé historii ostrova, kulturní rozmanitosti a toleranci. Její historie sahá více než 2000 let do minulosti a její ohromující architektura s komplikovanými mozaikami a unikátní modrobílou barevnou paletou ji činí povinnou zastávkou. Dalším historickým skvostem je Borj El Kebir, impozantní pevnost, která kdysi chránila ostrov před nájezdy. Návštěvníci mohou prozkoumat její dobře zachované hradby a věže a vychutnat si úchvatný výhled na Djerbu a okolní moře.

Co se týče přírodních památek, ostrov se může pochlubit zajímavým muzeem Guellala, podzemní troglodytskou vesnicí, která ukazuje unikátní architekturu a životní styl berberských obyvatel regionu. Návštěvníci mohou prozkoumat chladné, labyrintové chodby a dozvědět se o místní historii a kultuře. Malebné palmové háje na Djerbě, například Palm Tree Garden, nabízejí klidný přírodní únik. Ostrov je rovněž známý svými solnými pláněmi, jako je Chott El Jerid, kde rozsáhlé solné krusty vytvářejí surrealistickou a okouzlující krajinu. Tyto jedinečné přírodní rysy poskytují návštěvníkům hlubší pochopení rozmanitého a fascinujícího terénu Djerby, což z ní činí místo, kde se historie a příroda harmonicky propojují.

Djerba však nabízí mnohem víc ..

Návštěva Djerby je víc než jen obdivování jejích přírodních a historických krás; je to také příležitost ponořit se do její živé kultury, tradic a vřelé pohostinnosti, což váš výlet učiní skutečně nezapomenutelným.

Na Djerbě se během roku koná mnoho festivalů a akcí, které poskytují jedinečný pohled na místní kulturu. Mezi nejznámější patří každoroční židovská pouť v synagoze El Ghriba, která přitahuje tisíce návštěvníků. V červenci se také koná Festival of Ulysse, který nabízí hudební a taneční vystoupení a kulturní akce. Islámský svatý měsíc ramadán je obdobím, kdy můžete zažít místní tradice a kulinářské speciality, protože mnoho restaurací nabízí speciální jídla Iftar a ostrov se zdobí svátečními dekoracemi a aktivitami.

Djerba je rovněž známá svými tradičními řemesly a návštěva místních trhů a dílen je nezbytná. Prozkoumejte trhy v Houmt Souk a objevte krásně zpracovanou keramiku, šperky, textilie a koberce. Nezapomeňte si zakoupit charakteristický djerbanský suvenýr, například Fouta (tradiční tuniský ručník) nebo ručně malovaný keramický talíř. Djerba rovněž nabízí lahodné tuniské a středomořské pokrmy. Ochutnejte místní speciality jako kuskus, tajine a pokrmy z mořských plodů v tradičních restauracích. Nezapomeňte vyzkoušet Brik, oblíbené místní občerstvení z tenkého těsta plněné vejci, tuňákem a kapary. Djerba je rovněž známá svými datlovými palmami, takže ochutnejte čerstvé datle nebo produkty jako datlová pasta a datlový džem.

Zapojujte se do místní kultury a respektujte místní zvyky, zejména v konzervativnějších oblastech. Pozdravte místní obyvatele přátelským „Salamem“ a při návštěvě místních domovů přineste malý dárek jako gesto uznání. Prozkoumejte jedinečný architektonický styl ostrova s domy ve tvaru krychle.

Možná nevíte, že ...

.. je Djerba domovem jedné z nejstarších židovských komunit v severní Africe? Synagoga El Ghriba, která je stará více než 2 000 let, je významným místem pro židovské poutníky, zejména během každoročního festivalu Lag BaOmer.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *