Djerba > Radisson Blu Palace Resort & Thalasso > 13denní > All Inclusive

Tunisko, Djerba, Radisson Blu Palace Resort & Thalasso, za <span>46.490</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 46.490    SLEVA 20%
  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 13 dnů
  • Termín – od 28.08.2024 do 09.09.2024
  • LAST MINUTE

*****Radisson Blu Palace Resort & Thalasso – Djerba (Tunisko)

Hodnocení návštěvníků: 4.3/5, celkem hodnoceno 35x    Přečíst >>>

Radisson Blu Palace Resort & Thalasso je luxusní hotel přímo na pláži ostrova Djerba, nacházející se 20 minut jízdy od letiště Djerba-Zarziz a 10 minut jízdy od města Houmt-Souk. Hosté mohou využívat soukromé hotelové parkoviště zdarma.

Vybavení hotelu zahrnuje vstupní halu s recepcí, směnárnou a zdarma dostupným Wi-Fi jak v lobby, tak na pokojích. Hotel nabízí lobby bar, hlavní restauraci a tři à la carte restaurace (orientální, italskou a restauraci s mořskými plody), maurskou kavárnu, barbecue snack bar, několik obchodů, butik, obchod se suvenýry, knihovnu, kadeřnictví, kosmetický salón, čistírnu, konferenční sály a krytý bazén. Venku naleznete dva bazény, dětský bazén, jacuzzi, bar u bazénu a na pláži, a terasu na slunění s lehátky a slunečníky zdarma.

Ubytování v hotelu je klimatizované a nabízí bezplatné Wi-Fi připojení k internetu, satelitní TV, župany a přezůvky. Většina pokojů má výhled na moře nebo do krásných zahrad, a některé disponují vířivou vanou a balkonem. Stravování zahrnuje snídaně formou bufetu, s možností přikoupení polopenze (večeře formou bufetu). Pro večeři je vyžadováno formální oblečení.

Hosté mohou zdarma využívat různé sportovní aktivity, včetně tenisu (osvětlení za poplatek), lukostřelby, plážového volejbalu, fitness, stolního tenisu a animační programy. Za poplatek je k dispozici biliár, vodní sporty na pláži, jízda na koni a golfové hřiště cca 9 km od hotelu. Relaxace je možná v kvalitním SPA centru s mnoha procedurami, lázeňskou částí s venkovním bazénem a mořskou vodou, hammamem, vířivkou, saunou a denními sportovními aktivitami, včetně power jógy a různých vodních sportů.

Pláž u hotelu je široká s pozvolným vstupem do moře a nabízí také plážový bar. Lehátka a slunečníky jsou zdarma k dispozici hostům.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Djerba

Djerba, která se nachází v jižní části Tuniska, je největším ostrovem severní Afriky a je známá svým idylickým pobřežním prostředím. Ostrov se nachází v zálivu Gabès a od pevniny je oddělen úzkým průlivem. Jeho strategická poloha ve Středomoří z něj učinila historicky významnou obchodní stanici a kulturní křižovatku. Krajina Djerby se vyznačuje zvlněnými písečnými dunami, palmovými háji a úrodnými pláněmi, které vytvářejí jedinečnou směs vyprahlého pouštního terénu a bujné zeleně. Jedním z jeho nejvýraznějších rysů je přítomnost tradičních bílých domů ve tvaru krychle, které dodávají ostrovu okouzlující a osobitý vzhled. Ostrov je navíc posetý olivovými sady, vinicemi a plantážemi datlových palem, což odráží zemědělské dědictví regionu.

Djerba má středomořské klima, což znamená teplá, suchá léta a mírné vlhké zimy. S více než 300 slunečnými dny v roce je to celoroční destinace pro ty, kteří hledají slunečné počasí. Léta, od června do srpna, jsou horká a suchá, s teplotami často přesahujícími 30 °C. Díky tomu je to ideální čas pro milovníky pláží a vodních sportů. Zimy, od prosince do února, jsou mírné, s teplotami v průměru kolem 15 °C, takže je to příjemný čas na poznávání kultury a venkovní aktivity bez intenzivního vedra. Jaro a podzim nabízejí pohodlný kompromis mezi těmito dvěma extrémy, což z nich dělá vynikající období pro objevování bohaté historie a přírodních krás ostrova. Ať už hledáte letní odpočinek na plážích nebo mírnější mimosezónní dobrodružství, klima na Djerbě zajišťuje, že je vždy ideální čas k návštěvě.


Prohlédnout více fotografií >>>


Předpověď počasí pro ostrov Djerba a aktuální situace

DJERBA počasí

Krásná místa na ostrově Djerba, která stojí za pozornost

Cestovní ruch je pro Djerbu a přilehlé regiony klíčovým ekonomickým pilířem, který láká návštěvníky z celého světa k objevování jejího unikátního kulturního dědictví a okouzlující přírodní krajiny. Rozsáhlé pobřeží ostrova je hlavním lákadlem a nabízí mnoho krásných pláží, které uspokojí různé zájmy. Pláž Sidi Mahres, nacházející se na severovýchodním pobřeží, je jedním z nejoblíbenějších míst. Díky dlouhému pásu jemného zlatého písku a křišťálově čisté vodě je ideální pro opalování, plavání a vodní sporty, jako je windsurfing a kiteboarding. Nedaleké živé letovisko Houmt Souk je centrem nákupů, stravování a objevování historie a kultury ostrova.

Další vyhledávanou pláží je pláž Seguia, která je známá svou poklidnou a tichou atmosférou. Nachází se na východní straně Djerby a nabízí klidné útočiště mimo rušné turistické oblasti. Na severu leží pláž Ras Rmel, malebné místo obklopené bohatou vegetací a dunami. Tato pláž je ideální pro příznivce přírody a ty, kteří hledají tiché útočiště. Vedle pláží na Djerbě se i blízký region Zarzis na pevnině pyšní krásným pobřežím s atraktivními plážemi, jako je pláž Sangho, která nabízí čisté modré vody a příležitosti k vodním aktivitám. Tyto pobřežní drahokamy společně přispívají k atraktivitě Djerby jako významné turistické destinace v severní Africe a poskytují rozmanité plážové zážitky pro všechny typy cestovatelů.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Památky, které nesmíte na ostrově Djerba minout

Djerba je region prodchnutý historií a nabízí bohatou mozaiku historických pamětihodností a dechberoucích přírodních památek. Jednou z nejznámějších na ostrově je synagoga El Ghriba, která se nachází ve městě Hara Sghira Er Riadh. Tato starobylá synagoga je nejen významným náboženským místem pro židovskou komunitu, ale také svědectvím o historii ostrova, kulturní rozmanitosti a toleranci. Jeho počátky se datují před více než 2000 lety a jeho ohromující architektura se složitými mozaikami a jedinečným modrobílým barevným schématem z něj činí atrakci, kterou musíte navštívit. Dalším historickým klenotem je Borj El Kebir, mohutná pevnost, která kdysi bránila ostrov před nájezdníky. Návštěvníci mohou prozkoumat jeho dobře zachované hradby a věže a zároveň si užít panoramatický výhled na Djerbu a okolní moře.

Pokud jde o přírodní památky, ostrov se může pochlubit okouzlujícím muzeem Guellala, podzemní troglodytskou vesnicí, která představuje jedinečnou architekturu a životní styl berberských obyvatel regionu. Návštěvníci se mohou procházet chladnými, labyrintovými pasážemi a dozvědět se o historii a kultuře této oblasti. Malebné palmové háje na Djerbě, jako je Palm Tree Garden, navíc nabízejí klidný přírodní únik. Ostrov je také známý svými solnými pláněmi, jako jsou ty v Chott El Jerid, kde rozsáhlé úseky solné kůry vytvářejí neskutečnou a okouzlující krajinu. Tyto jedinečné přírodní rysy poskytují návštěvníkům hlubší poznání rozmanitého a podmanivého terénu Djerby, což z ní činí destinaci, která hladce spojuje historii a přírodu.

Na ostrově Djerba najdete i mnoho dalších zajímavostí ..

Návštěva Djerby je víc než jen obdivování jejích přírodních a historických krás; je to také příležitost ponořit se do její živé kultury, tradic a vřelé pohostinnosti, což váš výlet učiní skutečně nezapomenutelným.

Na Djerbě se během roku koná mnoho festivalů a akcí, které poskytují jedinečný pohled na místní kulturu. Mezi nejznámější patří každoroční židovská pouť v synagoze El Ghriba, která přitahuje tisíce návštěvníků. V červenci se také koná Festival of Ulysse, který nabízí hudební a taneční vystoupení a kulturní akce. Islámský svatý měsíc ramadán je obdobím, kdy můžete zažít místní tradice a kulinářské speciality, protože mnoho restaurací nabízí speciální jídla Iftar a ostrov se zdobí svátečními dekoracemi a aktivitami.

Djerba je rovněž známá svými tradičními řemesly a návštěva místních trhů a dílen je nezbytná. Prozkoumejte trhy v Houmt Souk a objevte krásně zpracovanou keramiku, šperky, textilie a koberce. Nezapomeňte si zakoupit charakteristický djerbanský suvenýr, například Fouta (tradiční tuniský ručník) nebo ručně malovaný keramický talíř. Djerba rovněž nabízí lahodné tuniské a středomořské pokrmy. Ochutnejte místní speciality jako kuskus, tajine a pokrmy z mořských plodů v tradičních restauracích. Nezapomeňte vyzkoušet Brik, oblíbené místní občerstvení z tenkého těsta plněné vejci, tuňákem a kapary. Djerba je rovněž známá svými datlovými palmami, takže ochutnejte čerstvé datle nebo produkty jako datlová pasta a datlový džem.

Zapojujte se do místní kultury a respektujte místní zvyky, zejména v konzervativnějších oblastech. Pozdravte místní obyvatele přátelským „Salamem“ a při návštěvě místních domovů přineste malý dárek jako gesto uznání. Prozkoumejte jedinečný architektonický styl ostrova s domy ve tvaru krychle.

Víte, že ...

.. má Djerba některé z nejstarších olivovníků na světě? Tyto starobylé stromy jsou pěstovány po staletí a některé jsou považovány za více než 1 000 let staré, což jen potvrzuje dlouhou zemědělskou tradici ostrova.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *