Sousse > Jaz Tour Khalef > 9denní > All Inclusive

Tunisko, Sousse, Jaz Tour Khalef, za <span>28.190</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 28.190    SLEVA 21%
  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 9 dnů
  • Termín – od 07.09.2025 do 15.09.2025
  • FIRST MINUTE

*****Jaz Tour Khalef – Sousse (Tunisko)

Hodnocení návštěvníků: 4.3/5, celkem hodnoceno 92x    Přečíst >>>

Jaz Tour Khalef je umístěn přibližně 3 kilometry od centra města Sousse, které se nachází asi 140 kilometrů jižně od hlavního města Tunisu. Sousse je oblíbeným městem mezi turisty díky svým krásným plážím a kulturním památkám, které jsou zapsány na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO.

V tomto hotelu naleznete hlavní restauraci, bar, snack bar a dokonce i diskotéku. Hosté mohou využívat venkovní bazén s bezplatnými lehátky a slunečníky, a krytý bazén v sousedním hotelu. Ubytování je nabízeno v 2-lůžkových pokojích s možností jedné přistýlky, které jsou vybaveny vlastním sociálním zařízením, telefonem a televizí. Klimatizace je k dispozici během hlavní sezony a za příplatek mohou hosté získat pokoje s výhledem na moře.

Stravování je zajištěno v režimu all-inclusive, což zahrnuje snídaně, obědy a večeře formou bufetu, stejně jako lehké občerstvení během dne a neomezené množství nealkoholických a místních alkoholických nápojů. Hotel také nabízí různé animační a večerní programy a sportovní aktivity, jako je plážový volejbal a šipky. Klienti mohou za příplatek využívat tenisové kurty, squash, turecké lázně a fitness centrum. Pláž, na které se hotel nachází, je písečná a nabízí zdarma lehátka a slunečníky, a k dispozici jsou i vodní sporty za poplatek a plážový bar. Jaz Tour Khalef poskytuje ideální prostředí pro dovolenou na pobřeží Sousse s pohodlím a řadou aktivit pro své hosty.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Co najdete v Sousse

Město Sousse se nachází na severovýchodním pobřeží Tuniska a těší se své vynikající poloze u malebného Středozemního moře. Jeho pobřeží, které se mírně svažuje, vytvořilo dlouhé úseky nádherných písečných pláží. Město leží mezi mořem a vnitrozemím regionu Sahel, který je známý svou úrodnou půdou a olivovými háji. Sousse je strategicky umístěno blízko dalších významných tuniských měst, přičemž Tunis je vzdálený asi 140 kilometrů na sever a Monastir je jen 20 kilometrů na jih. Tato poloha přispěla k jeho významné roli jako obchodního a kulturního centra.

Historie Sousse je rozmanitá a sahá přes 2000 let do minulosti. Město bylo založeno Féničany, což z něj činí jedno z nejstarších osídlení v Tunisku. V průběhu historie město prošlo vlivem různých civilizací, včetně Římanů, Vandalů, Byzantinců, Arabů a Osmanů, které ovlivnily jeho architekturu, kulturu a dědictví. Medina v Sousse, která je zapsaná na seznamu UNESCO, svědčí o této bohaté historii s dobře zachovalými středověkými hradbami, historickými mešitami a tradičními souky. Město bylo rovněž rušným přístavem a obchodním centrem, které usnadňovalo obchod mezi Evropou a Afrikou. Sousse se vyznačuje středomořským klimatem, s horkými, suchými léty a mírnými, vlhkými zimami. Letní teploty často překračují 30 °C, což přitahuje milovníky pláží a slunce. Zimy jsou mírné, s průměrnými denními teplotami kolem 15-20 °C, což činí Sousse ideální destinací po celý rok pro turisty hledající odpočinek i historické objevování.


Prohlédnout více fotografií >>>


Víte, jaké je právě počasí v Sousse?

SOUSSE počasí

Jaké vyžití najdete v Sousse a okolí

Turismus hraje v Sousse a jeho okolí klíčovou roli a výrazně přispívá k místnímu hospodářství. Úchvatné středomořské pobřeží města, se svými zlatými písky a křišťálově čistou vodou, je hlavní atrakcí pro návštěvníky. Mezi nejpopulárnější pláže v Sousse patří pláž Boujaffar, která je strategicky umístěna blízko centra města a nabízí široké možnosti vodních sportů, a pláž Sousse, proslulá svými malebnými výhledy na Medinu. Tyto pláže jsou ideální pro slunění, koupání a užívání si příjemného středomořského klimatu.

V okolí Sousse se nachází také několik krásných pláží. Port El Kantaoui, jen pár kroků od Sousse, je známý svými luxusními rezorty a impozantním přístavem obklopeným nedotčenými plážemi. Na jih od Sousse najdete pláže Monastiru, včetně pláže Skanes, která je vyhlášená svou klidnou atmosférou a skvělými možnostmi vodních sportů. Na sever poloostrov Cap Bon nabízí malebná pobřežní města, jako je Hammamet, známá svými jemnými písečnými plážemi a živými plážovými promenádami. Ať už hledáte relaxaci na pláži, vzrušení z vodních sportů nebo ochutnávání tuniské plážové kultury, pláže v Sousse a okolí mají co nabídnout každému návštěvníkovi.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Co navšívit při cestě do Sousse

Sousse je domovem mnoha historických pokladů, přičemž Medina zapsaná na seznamu UNESCO je jedním z hlavních lákadel. V rámci opevněného prostoru Mediny mohou návštěvníci navštívit Velkou mešitu v Sousse, významné dílo z 9. století, které ztělesňuje islámskou architekturu a řemeslnou zručnost. Ribat, středověká pevnost a klášter, je dalším významným místem. Výstup na vrchol Ribatovy věže vám nabídne úchvatné výhledy na město a Středozemní moře. Archeologické muzeum Sousse dále obsahuje zajímavou sbírku římských mozaik a artefaktů, které přibližují starověkou historii regionu.

Pokud máte zájem o přírodní krásy, nedaleký venkov nabízí malebné scenérie regionu Sahel. Přírodní rezervace Oued Charrat, poblíž Sousse, je známá svou rozmanitou faunou a klidnou krajinou. Národní park Boukornine, ležící severně od Sousse, je oblíbeným místem pro turistiku s jeho zalesněnými kopci a krásnými výhledy. Také Port El Kantaoui, s malebným přístavem a nedotčenými plážemi, poskytuje krásné místo k objevování přírodních krás pobřeží Středozemního moře. Sousse a jeho okolí tedy nabízí jak historické, tak přírodní atraktivity pro každého návštěvníka.

Sousse vám však nabídne mnohem více ..

Při návštěvě Sousse existuje několik kulturních zážitků a místních tradic, které byste si neměli nechat ujít, abyste se skutečně ponořili do tuniského života. Jedním z vrcholů je již několikrát zmiňovaný trh v srdci Mediny, kde můžete prozkoumat bludiště úzkých uliček plných obchodů, které prodávají vše od koření a textilu po ručně vyráběné zboží. Je to skvělé místo pro jednání s místními prodejci a vyzvednutí jedinečných suvenýrů. Nezapomeňte ochutnat tradiční tuniskou kuchyni, která je známá svými chutnými kombinacemi koření a přísad. Místní jídla, jako je kuskus, brik (pečivo plněné vejci a tuňákem) a tajine (pomalu vařená dušená masa) nabízejí chuť autentických severoafrických chutí. Tyto pokrmy si můžete vychutnat v místních restauracích a kavárnách po celém Sousse.

Chcete-li hlouběji porozumět tuniské kultuře a tradicím, zvažte načasování návštěvy tak, aby se shodovalo s místními festivaly a událostmi. Každoroční Mezinárodní filmový festival v Sousse, který se obvykle koná v listopadu, představuje výběr mezinárodních a tuniských filmů a umožňuje nahlédnout do rozvíjejícího se filmového průmyslu v zemi. Další událostí, kterou si nesmíte nechat ujít, je Festival of the Medina, který se koná v letních měsících a nabízí hudební, taneční a umělecká vystoupení v historickém srdci Sousse. Tunisko je navíc známé svou živoucí hudební scénou a můžete narazit na živá hudební vystoupení nebo festivaly předvádějící tradiční tuniskou hudbu, jako jsou strašidelně krásné zvuky bubnů oud a darbuka. Tyto kulturní zážitky dodají vaší návštěvě Sousse hloubku a bohatství a umožní vám spojit se s místním dědictvím a tradicemi.

Věděli jste, že ...

.. Ribat v Sousse, historická pevnost, obsahuje tajné tunely a podzemní chodby? Tyto tunely sloužily k obraně a únikům během obléhání, což přidává na mystice tohoto historického místa.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *