Sousse > Jinene > 15denní > All Inclusive

Tunisko, Sousse, Jinene, za <span>17.990</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 17.990    SLEVA 27%
  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 15 dnů
  • Termín – od 23.09.2024 do 07.10.2024
  • LAST MINUTE

***Jinene – Sousse (Tunisko)

Hodnocení návštěvníků: 3/5, celkem hodnoceno 44x    Přečíst >>>

Hotel Jinene se nachází mezi centrem města Sousse a jachtovým klubem Port El Kantaoui, přímo u písečné pláže s pozvolným vstupem do moře. Letiště v Monastiru je vzdáleno 26 km a letiště v Tunisu 180 km. Vybavení hotelu zahrnuje vstupní halu s recepcí, restaurace, bary, obchody se suvenýry, bazény (venkovní i krytý), dětské hřiště a miniklub.

Ubytování je poskytováno ve dvoulůžkových pokojích s vlastní koupelnou a sociálním zařízením. Pokoje jsou vybaveny klimatizací, telefonem, televizí s satelitními kanály a minibarem (za poplatek). Stravování je zajištěno formou all inclusive, zahrnující snídaně, obědy, večeře a lehké občerstvení během dne.

Hotelové služby zahrnují širokou škálu zábavy, sportovních aktivit a relaxace, včetně minigolfu, stolního tenisu, plážového volejbalu, sauny, fitness a masáží. Pláž s pozvolným vstupem do moře je přímo u hotelu a nabízí možnosti vodních sportů (za poplatek).

Hotel Jinene se nachází přímo u písečné pláže mezi centrem města Sousse a jachtovým klubem Port El Kantaoui. Letiště v Monastiru je vzdáleno 26 km, zatímco centrum Sousse je ve vzdálenosti 4 km. Hotel poskytuje široké spektrum vybavení včetně restaurací, barů, bazénů a obchodů se suvenýry.

Ubytování je k dispozici ve dvoulůžkových pokojích s vlastním sociálním zařízením, klimatizací, televizí a minibarem. Stravování je zajištěno formou all inclusive, která zahrnuje snídaně, obědy, večeře a lehké občerstvení během dne.

Hotelové služby zahrnují širokou škálu aktivit od minigolfu a stolního tenisu po plážový volejbal a vodní sporty. Pláž s pozvolným vstupem do moře je ideální pro odpočinek a relaxaci.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Proč objevovat Sousse

Město Sousse, které se nachází na severovýchodním pobřeží Tuniska, má vynikající polohu u krásného Středozemního moře. Jeho geografie je charakteristická mírně se svažujícím pobřežím, které dalo možnost vzniknout dlouhým úsekům písečných pláží. Samotné město je zasazeno mezi moře a vnitrozemský region Sahel, známý svými úrodnými pláněmi a olivovými háji. Sousse má výhodnou polohu v blízkosti dalších významných tuniských měst, s hlavním městem Tunisem asi 140 kilometrů na sever a historickým městem Monastir pouhých 20 kilometrů jižně. Tato strategická poloha přispěla k historickému významu Sousse jako obchodního uzlu a kulturní křižovatky.

Historie Sousse je bohatou mozaikou, která sahá více než 2000 let zpět. Původně jej založili Féničané, což z něj činí jedno z nejstarších osídlení Tuniska. V průběhu staletí bylo Sousse ovlivněno různými civilizacemi, včetně Římanů, Vandalů, Byzantinců, Arabů a Osmanů, které všechny zanechaly své stopy na architektuře, kultuře a dědictví města. Medina, neboli staré město v Sousse, zapsaná na seznamu UNESCO, je svědectvím této bohaté historie se zachovalými středověkými hradbami, historickými mešitami a tradičními souks. Historie města se také prolíná s jeho rolí rušného přístavu a obchodního centra, které usnadňuje obchod mezi Evropou a Afrikou. Pokud jde o počasí, Sousse má středomořské klima, které se vyznačuje horkými, suchými léty a mírnými, vlhkými zimami. Letní teploty často stoupají výrazně nad 30 °C, což z něj dělá oblíbenou destinaci pro milovníky pláží a slunce. Zimy jsou mírnější, s denními teplotami v průměru kolem 15-20 °C. Toto klima spolu s krásnými plážemi dělá ze Sousse celoročně atraktivní destinaci pro turisty, kteří hledají relaxaci i poznávání historických památek.


Prohlédnout více fotografií >>>


Víte, jaké je právě v Sousse počasí?

SOUSSE počasí

Co podniknout v Sousse a okolí

Turismus hraje v Sousse a jeho okolí klíčovou roli a výrazně přispívá k místnímu hospodářství. Úchvatné středomořské pobřeží města, se svými zlatými písky a křišťálově čistou vodou, je hlavní atrakcí pro návštěvníky. Mezi nejpopulárnější pláže v Sousse patří pláž Boujaffar, která je strategicky umístěna blízko centra města a nabízí široké možnosti vodních sportů, a pláž Sousse, proslulá svými malebnými výhledy na Medinu. Tyto pláže jsou ideální pro slunění, koupání a užívání si příjemného středomořského klimatu.

V okolí Sousse se nachází také několik krásných pláží. Port El Kantaoui, jen pár kroků od Sousse, je známý svými luxusními rezorty a impozantním přístavem obklopeným nedotčenými plážemi. Na jih od Sousse najdete pláže Monastiru, včetně pláže Skanes, která je vyhlášená svou klidnou atmosférou a skvělými možnostmi vodních sportů. Na sever poloostrov Cap Bon nabízí malebná pobřežní města, jako je Hammamet, známá svými jemnými písečnými plážemi a živými plážovými promenádami. Ať už hledáte relaxaci na pláži, vzrušení z vodních sportů nebo ochutnávání tuniské plážové kultury, pláže v Sousse a okolí mají co nabídnout každému návštěvníkovi.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Sousse nabízí mnoho historických a přírodních památek

Sousse je domovem mnoha historických pokladů, přičemž Medina zapsaná na seznamu UNESCO je jedním z hlavních lákadel. V rámci opevněného prostoru Mediny mohou návštěvníci navštívit Velkou mešitu v Sousse, významné dílo z 9. století, které ztělesňuje islámskou architekturu a řemeslnou zručnost. Ribat, středověká pevnost a klášter, je dalším významným místem. Výstup na vrchol Ribatovy věže vám nabídne úchvatné výhledy na město a Středozemní moře. Archeologické muzeum Sousse dále obsahuje zajímavou sbírku římských mozaik a artefaktů, které přibližují starověkou historii regionu.

Pokud máte zájem o přírodní krásy, nedaleký venkov nabízí malebné scenérie regionu Sahel. Přírodní rezervace Oued Charrat, poblíž Sousse, je známá svou rozmanitou faunou a klidnou krajinou. Národní park Boukornine, ležící severně od Sousse, je oblíbeným místem pro turistiku s jeho zalesněnými kopci a krásnými výhledy. Také Port El Kantaoui, s malebným přístavem a nedotčenými plážemi, poskytuje krásné místo k objevování přírodních krás pobřeží Středozemního moře. Sousse a jeho okolí tedy nabízí jak historické, tak přírodní atraktivity pro každého návštěvníka.

Sousse vám však nabídne mnohem více ..

Pokud navštívíte Sousse, nezapomeňte se ponořit do místní kultury a tradic, které vám nabídnou autentický zážitek z tuniského života. Významným místem je trh v srdci Mediny, kde se můžete ztratit v labyrintu úzkých uliček plných obchodů prodávajících vše od voňavého koření a textilu po ručně vyráběné výrobky. Je to ideální místo pro vyjednávání s místními prodejci a nalezení jedinečných suvenýrů. Doporučuje se také ochutnat tradiční tuniskou kuchyni, která je známá svou bohatou paletou chutí a aromatických koření. Můžete si vychutnat pokrmy jako kuskus, brik (plněné pečivo) a tajine (pomalu vařené maso) v mnoha restauracích a kavárnách v Sousse.

Pro hlubší pochopení tuniské kultury se pokuste naplánovat svou návštěvu tak, aby se kryla s místními festivaly a akcemi. Mezinárodní filmový festival v Sousse, konající se každý listopad, nabízí výběr mezinárodních a tuniských filmů a dává vám možnost poznat rozvíjející se filmový průmysl v zemi. Další zajímavou událostí je Festival of the Medina, který probíhá v létě a zahrnuje hudební, taneční a umělecká vystoupení v historickém centru Sousse. Tunisko je také známé svou živou hudební scénou, kde můžete zažít tradiční tuniskou hudbu a živá vystoupení s bubny oud a darbuka. Tyto kulturní zážitky dodají vaší návštěvě v Sousse hloubku a přiblíží vás místním tradicím a dědictví.

Věděli jste, že ...

.. archeologické muzeum v Sousse uchovává jednu z nejrozsáhlejších sbírek raně křesťanských mozaik v severní Africe? Tyto detailní mozaiky, často zobrazující náboženské scény, jsou pozoruhodné svou precizností a zachovalostí.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *