Mahdia > Caribbean World Mahdia > 10denní > All Inclusive

Tunisko, Mahdia, Caribbean World Mahdia, za <span>15.190</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 15.190    SLEVA 30%
  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 10 dnů
  • Termín – od 17.06.2024 do 26.06.2024
  • FIRST MINUTE

****Caribbean World Mahdia – Mahdia (Tunisko)

Hodnocení návštěvníků: 3/5, celkem hodnoceno 108x    Přečíst >>>

Caribbean World Mahdia je hotel situovaný v bezprostřední blízkosti písečné pláže, asi 7 km od letoviska Mahdia. Letiště v Monastiru je přibližně 45 km daleko, zatímco letiště v Tunisu je vzdáleno asi 240 km. Hotelový komplex se skládá z hlavní budovy a čtyř vedlejších křídel a nabízí hostům široké spektrum vybavení.

Vybavení hotelu zahrnuje vstupní halu s recepcí, směnárnou, obchody, restaurace, bary, maurskou kavárnu a diskotéku. K dispozici jsou krytý bazén, bazén s oddělenou částí pro děti a malý aquapark (v provozu od 1. 6. do 1. 10.). Pro děti je k dispozici miniklub a dětské hřiště.

Ubytování je poskytováno v klimatizovaných pokojích s vlastním sociálním zařízením, SAT-TV, telefonem, minibarem a balkonem nebo terasou. Hotel nabízí stravování v programu All inclusive, který zahrnuje snídaně, obědy, večeře a lehké občerstvení během dne, včetně neomezeného množství nápojů.

Hosté mohou využívat různé animační programy a sportovní aktivity, včetně tenisu, fitness, minigolfu, basketbalu a plážového volejbalu. Za poplatek je možné využívat saunu, masáže a další služby. Hotel se nachází přímo u krásné písečné pláže, kde jsou k dispozici zdarma lehátka a slunečníky, a hosté mohou využívat nabídky vodních sportů za poplatek.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Proč objevovat letovisko Mahdia

Lokalita a geografie Mahdie z ní činí jedinečnou a lákavou destinaci pro cestovatele. Mahdia se nachází na východním pobřeží Tuniska a má vynikající polohu u Středozemního moře. Jeho pobřežní prostředí se vyznačuje nedotčenými písečnými plážemi, které se táhnou na míle daleko a nabízejí úchvatný výhled na moře a dostatek příležitostí k opalování a vodním aktivitám. Město je známé svou klidnou atmosférou s okouzlujícím starým městem obklopeným starobylými městskými hradbami, které umožňují nahlédnout do jeho historické minulosti. Pobřežní poloha města také znamená, že má prosperující rybářský průmysl a návštěvníci mohou být často svědky toho, jak rybáři přinášejí své úlovky dne, čímž přispívají k autentické námořní atmosféře města.

Pokud jde o počasí, Mahdia se může pochlubit středomořským klimatem, díky čemuž je ideální celoroční destinací pro turisty. Léta jsou typicky teplá a suchá, se spoustou slunečního svitu a teplotami v rozmezí zhruba od 25 do 35 stupňů Celsia. Díky tomu je ideální pro milovníky pláží a vodních sportů. Zimy jsou mírné a příjemné, teploty zřídkakdy klesnou pod 10 stupňů Celsia, což z něj činí vhodnou destinaci pro cestovatele, kteří hledají zimní útěk. Jaro a podzim nabízejí příjemné teploty a jsou ideální pro objevování historických památek města a pro venkovní aktivity bez spalujících letních veder. Příjemné klima a malebné pobřežní prostředí Mahdie zajišťují, že si návštěvníci mohou užívat atrakce města a přírodní krásy po celý rok.


Prohlédnout více fotografií >>>


Předpověď počasí pro letovisko Mahdia a aktuální situace

MAHDIA počasí

Krásná místa města Mahdia, která stojí za pozornost

Cestovní ruch má zásadní význam pro ekonomiku Mahdie a přilehlých oblastí, přičemž město láká návštěvníky jak z Tuniska, tak z celého světa. Nádherné pláže, historická místa a pestré kulturní zážitky činí z Mahdie oblíbený cíl. Mezi nejvyhledávanější pláže v Mahdii patří Plage de Mahdia, která se vyznačuje jemným zlatým pískem a průzračnou vodou, což z ní dělá ideální místo pro opalování a koupání. Blízká Plage de Borj Rass je další ohromující pláž, známá svou klidnou atmosférou a krásným výhledem na ostrov Borj Rass, který se nachází jen kousek od pobřeží. Plage de Sidi Messaoud je populární mezi rodinami díky klidným vodám a pozvolnému klesání dna, což ji činí bezpečnou pro děti.

Kromě Mahdie stojí za prozkoumání i další pobřežní perly v regionu. Krátká jízda vás zavede na Plage de Monastir, která nabízí živou atmosféru, vodní sporty a blízkost k historickým památkám Monastiru, včetně pevnosti Ribat. Plage de Skanes, blízko Monastiru, je dalším oblíbeným místem pro milovníky slunce, s řadou plážových letovisek, která nabízejí all-inclusive služby. Dále na jih se nachází nedotčená Plage de Mahboubine v Sfaxu, známá svou neporušenou krásou a klidnou atmosférou, která nabízí klidný únik od rušného městského života. Tyto pláže společně přispívají k atraktivitě Mahdie a jejího okolí jako ráje pro milovníky pláží a vodních aktivit.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Co navšívit při cestě do Mahdie

Mahdia a její okolní region jsou bohaté na historické památky a přírodní zázraky, které poskytují návštěvníkům hluboký pohled do bohatého dědictví a přírodních krás Tuniska. Jednou z nejvýraznějších historických památek v Mahdii je Velká mešita, impozantní architektonický skvost z 10. století, který vznikl během Fátimského chalífátu. Její rafinovaný design se složitými geometrickými vzory a kaligrafickými prvky, které zdobí stěny, odráží umělecké a kulturní vlivy té doby. Velká mešita je nejen duchovním centrem, ale také cenným historickým pokladem, který odhaluje slavnou minulost Mahdie.

Další důležitou historickou památkou v regionu je Ribat of Monastir, dokonale zachovalá pevnost pocházející z 8. století. Tato majestátní stavba nabízí úchvatné výhledy na Středozemní moře a kouzelné staré město Monastiru. Návštěvníci mohou prozkoumat věže, nádvoří a interiéry Ribatu a lépe tak pochopit jeho klíčovou roli v historii regionu. Antické městské hradby Mahdie, které byly původně postaveny v římském období a později opevněny různými civilizacemi, rovněž svědčí o významu města v historii a poskytují jedinečný pohled do jeho minulosti.

Když se zaměříme na přírodní památky, region se může pyšnit úžasným Cape Africa, drsným výběžkem nedaleko Mahdie, který se táhne do Středozemního moře. Cape Africa nabízí dechberoucí výhledy na moře, kde se skalnaté útesy setkávají s burácejícími vlnami, což z něj činí oblíbené místo pro fotografy a milovníky přírody. Navíc nedaleké Kuriatské ostrovy, malé souostroví u pobřeží Monastiru, jsou rájem pro pozorovatele ptactva a nadšence přírody díky svým nedotčeným plážím a bohatému ptačímu životu. Ať už vás zajímá historie nebo přírodní krásy, Mahdia a její okolí nabízejí širokou škálu památek a atrakcí, které stojí za to prozkoumat.

Mahdia však nabízí mnohem víc ..

Při návštěvě Mahdie byste si rozhodně neměli nechat ujít některé z klíčových kulturních a gastronomických zážitků, které vám umožní skutečně se ponořit do místních tradic a zvyklostí. Jedním z nezapomenutelných zážitků je procházka po živých městských trzích, jako je Medina Souk, kde zažijete pulsující atmosféru typického tuniského trhu. Můžete zde nakoupit ručně vyráběné výrobky, textil, keramiku i koření a zároveň si popovídat s přátelskými místními prodejci. Na súcích je smlouvání běžné, takže si připravte své vyjednávací dovednosti, abyste získali ty nejlepší suvenýry a zažili pravou tržní atmosféru.

Objevování místní kuchyně je v Mahdii nepostradatelnou součástí návštěvy. Tuniská kuchyně je známá svou bohatostí chutí a hojností koření, a vy si můžete vychutnat autentická jídla, jako je kuskus, brik (křehké pečivo plněné vejcem a tuňákem) a tajine (kořeněný guláš). Pro milovníky mořských plodů jsou zde čerstvé denní úlovky, jako je grilovaná ryba nebo kuskus s mořskými plody. K tomu nesmíte zapomenout ochutnat tradiční mátový čaj nebo sklenici čerstvě vymačkané šťávy z granátového jablka. Návštěva místní restaurace, kde si pochutnáte na autentických jídlech za doprovodu živé tradiční hudby, vám zaručeně poskytne nezapomenutelný kulturní a kulinářský zážitek.

Mahdia se může pochlubit i unikátními tradicemi a festivaly, které rozhodně stojí za to zažít. Mezi nejvýznamnější patří každoroční Mahdia International Festival, který se obvykle koná v létě. Tento festival slaví hudbu, tanec a umění prostřednictvím vystoupení místních i zahraničních umělců. Je to skvělá příležitost poznat živou kulturní scénu města a nasát jeho jedinečnou atmosféru. Účast na tradičních oslavách, jako jsou svatby nebo místní festivaly, navíc nabízí jedinečný vhled do srdečné a pohostinné povahy místních obyvatel. Prozkoumání těchto kulturních prvků a setkání s místními lidmi přidá vaší návštěvě Mahdie hloubku a vytvoří trvalé vzpomínky na váš pobyt v tomto kouzelném tuniském městě.

Věděli jste, že ...

.. byla Mahdia historicky známá lovem perel? V 19. století byla klíčovým centrem obchodování s perlami, což významně ovlivnilo místní ekonomiku a kulturu.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *