Hammamet > Club Novastar Omar Khayam Resort & Aquapark > 9denní > All Inclusive

Tunisko, Hammamet, Club Novastar Omar Khayam Resort & Aquapark, za <span>11.190</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 11.190    SLEVA 45%
  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 9 dnů
  • Termín – od 30.05.2024 do 07.06.2024
  • LAST MINUTE

***Club Novastar Omar Khayam Resort & Aquapark – Hammamet (Tunisko)

Hodnocení návštěvníků: 3.4/5, celkem hodnoceno 23x    Přečíst >>>

Club Novastar Omar Khayam Resort & Aquapark je hotelový komplex, který se nachází v severní Hammametu, v bezprostřední blízkosti písčité pláže. Tento komplex je v centru hammametské hotelové zóny, což znamená snadný přístup k obchodům, kavárnám a restauracím v okolí. Hotel je vzdálen přibližně 6 km od města Hammamet a 6 km od města Nabeul. Letiště v Monastiru je vzdáleno zhruba 90 km.

Hotel nabízí širokou škálu vybavení, včetně restaurací, barů, bazénů, lázeňského centra a sportovišť. Pro děti je připraven dětský bazén, tobogány, dětský klub a hřiště. Během letních prázdnin je k dispozici i český dětský animátor.

Ubytování v hotelu zahrnuje 360 pokojů, které jsou pohodlně zařízeny a vybaveny balkonem nebo terasou, koupelnou s WC, klimatizací, telefonem a SAT/TV. Některé pokoje nabízejí výhled na moře za příplatek.

Hotel nabízí program All Inclusive, který zahrnuje různá jídla a nápoje během dne. Hosté mohou využívat místní nealkoholické a alkoholické nápoje v určených časech. Dále je k dispozici možnost večeře à la carte 1× za pobyt.

Komplex hotelu zahrnuje i soukromou pláž s centrem vodních sportů, která nabízí tobogany a bazén. Lehátka a slunečníky na pláži jsou zdarma. Plážový bar a restaurace jsou také k dispozici pro osvěžení hostů.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Hammamet jako top místo pro vaši dovolenou

Zeměpisná poloha Hammametu na severovýchodním pobřeží Tuniska je klíčovým faktorem jeho popularity jako turistické destinace. Město se nachází v oblasti Sahel, známé pro své mírné středomořské klima. Tato strategická poloha zajišťuje, že Hammamet si užije dlouhá, slunečná léta a mírné zimy, což z něj činí celoroční destinaci pro cestovatele. Léta jsou typicky teplá a suchá, s teplotami často atakujícími 40 stupňů Celsia, takže je ideální pro milovníky pláží a vodních sportů. Pobřežní poloha města také znamená, že mírné tyrkysové vody Středozemního moře nabízejí osvěžující odpočinek od horka a přitahují plavce i milovníky vodních sportů. Relativně nízká vlhkost v oblasti Sahel a příjemný mořský vánek zvyšují celkový komfort pro návštěvníky.

Zeměpisné okolí Hammametu je stejně podmanivé. Město je zasazeno mezi moře a svěží zeleň citrusových sadů, olivových hájů a zahrad, díky čemuž si vysloužilo přezdívku „The Garden Resort“. Voňavé citrusové stromy nejen přispívají k idylické atmosféře města, ale také produkují některé z nejlepších pomerančů a citronů v regionu. Blízkost těchto sadů dodává městu kouzlo a poskytuje návštěvníkům příležitost ochutnat čerstvě natrhané ovoce a místní produkty. Kromě toho má Hammamet výhodnou polohu v blízkosti několika historických a kulturních památek, jako je starověké město Kartágo a rušné hlavní město Tunis, což z něj činí vynikající výchozí bod pro objevování bohatého dědictví Tuniska.


Prohlédnout více fotografií >>>


Jaké má právě Hammamet počasí a předpověď na další dny

HAMMAMET počasí

Co podniknout v Hammametu a okolí

Cestovní ruch je životní silou Hammametu, který se pyšní svou pověstí jednoho z předních turistických cílů pro ty, kdo touží po slunci, moři a kulturním zážitku. Nádherné pláže jsou nepochybně hlavní atrakcí města. Pláž Hammamet je jednou z nejznámějších, táhnoucí se kilometry podél pobřeží s jemným zlatým pískem a čistou vodou, ideální pro slunění a koupání. Tato pláž je obklopena řadou letovisek, restaurací a barů, takže návštěvníci mají veškeré vybavení po ruce pro pohodlný pobyt na pláži.

Okolí Hammametu je však rovněž plné krásných pobřežních míst. Yasmine Hammamet, moderní turistická zóna nedaleko města, nabízí vlastní písčité pobřeží a rušný přístav s množstvím obchodů a restaurací. Na jih od Hammametu se nachází půvabná pláž Nabeul, známá malebnými rybářskými loďkami a živým trhem, kde můžete nakoupit místní řemeslné výrobky a čerstvé potraviny. Dále na jih se rozkládá poloostrov Cap Bon, kde najdete další pláže, jako je pláž Kelibia, známá pro své křišťálově čisté vody a historickou pevnost, a ostrovy Kerkennah, které nabízejí poklidný únik s nedotčenými plážemi a klidným tempem života. Tyto pobřežní poklady společně tvoří z Hammametu a jeho okolních regionů pravý ráj pro milovníky pláží a slunce.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Hammamet nabízí mnoho historických a přírodních památek

Hammamet a jeho okolní oblast oplývá historickými a přírodními poklady, které poskytují cenný vhled do bohatého dědictví Tuniska a jeho malebné krajiny. Mezi nejznámější historické památky patří Kasbah v Hammametu, impozantní pevnost z 9. století, která se dochovala ve vynikajícím stavu. Tato pevnost, která se tyčí nad městem, nabízí nádherné výhledy na Středozemní moře a malebnou Medinu pod sebou. Kasbah svědčí o dlouhé a významné historii města a jeho důležité strategické roli v minulosti.

Nedaleko Hammametu se nachází další historická perla, starověké město Kartágo, kdysi mocné fénické město a rival Říma. Návštěvníci mohou objevovat ruiny tohoto města, včetně římského divadla, Antoninových lázní a Národního muzea Kartága, které uchovává úžasnou sbírku starověkých artefaktů. Zejména ruiny Antoninových lázní s dobře zachovalými sloupy a detailními mozaikami stojí za návštěvu.

Přírodní krásy Hammametu jsou stejně impozantní. Poloostrov Cap Bon nabízí nádherné pobřežní scenérie a město Kelibia, které je zde známé pro své čisté pláže a mohutnou pevnost Kelibia, která dominuje nad městem. Na poloostrově se nachází také půvabná rybářská vesnice Korbous, známá svými léčivými termálními prameny a dramatickými útesy s výhledem na moře. Přírodní nadšenci mohou navštívit národní park Ichkeul, který je součástí světového dědictví UNESCO a slouží jako důležité stanoviště pro stěhovavé ptáky. Tento park nabízí ideální podmínky pro pozorování ptactva a pěší turistiku v malebné přírodě. Celkově se v regionu Hammamet harmonicky prolíná historie, kultura a přírodní krásy, což z něj činí ideální destinaci pro každého cestovatele.

V Hammametu toho najdete mnohem víc ..

Během návštěvy Hammametu byste rozhodně neměli minout několik klíčových kulturních zážitků, tradičních zvyklostí a kulinářských specialit, které vám umožní naplno si užít místní atmosféru. Tuniská hudba je jedním z nejvíce fascinujících aspektů této kultury. Navštivte živé hudební vystoupení, kde se můžete ponořit do kouzelných zvuků oudu (tradičního nástroje podobného loutně) a užít si melodie místních zpěváků. Medina of Hammamet je často místem, kde se konají kulturní akce a festivaly, představující bohaté hudební tradice, což vám poskytne jedinečný a autentický zážitek.

Tuniská kuchyně je vrcholem každé návštěvy Hammametu. Ochutnejte místní speciality, jako je kuskus, tajine a brik (smažené pečivo plněné vejcem, tuňákem a kapary). Díky poloze Hammametu u moře jsou čerstvé mořské plody neodmyslitelnou součástí jídelníčku, takže si rozhodně dopřejte úlovek dne. Nezapomeňte ochutnat i tradiční mátový čaj nebo osvěžující vodu z pomerančových květů. Procházka po místních trzích, jako je Souk El Medina v centru Mediny, je zážitkem, který vám umožní ochutnat místní lahůdky, nakoupit tradiční řemeslné výrobky a zažít živou atmosféru tuniského trhu.

V Tunisku se pohostinnost a tradice velmi cení. Je obvyklé, že vás místní obyvatelé pozvou k sobě domů na jídlo nebo šálek čaje, což je zážitek, který byste si neměli nechat ujít. Můžete mít také příležitost být svědky tradičních oslav nebo svateb, které jsou plné hudby, tance a barvitých zvyklostí. Tyto kulturní zážitky vám otevřou dveře do nitra tuniské společnosti a jsou nezbytnou součástí zážitků při návštěvě Hammametu.

Možná nevíte, že ...

.. dlavný umělec Pablo Picasso navštívil Hammamet ve 20. letech 20. století? Jeho pobyt ve městě následně inspiroval některá jeho díla, zejména v zachycení středomořského světla a barev.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *