Monastir > Delphin Habib > 14denní > All Inclusive

Tunisko, Monastir, Delphin Habib, za <span>19.790</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 19.790    SLEVA 30%
  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 14 dnů
  • Termín – od 11.07.2024 do 24.07.2024
  • FIRST MINUTE

****Delphin Habib – Monastir (Tunisko)

Hodnocení návštěvníků: 3.3/5, celkem hodnoceno 7x    Přečíst >>>

Hotel Delphin Habib se nachází na skvělé lokalitě s blízkostí nákupních možností, restaurací a barů v těsné blízkosti. Centrum Monastiru je vzdáleno přibližně 3 km a letiště asi 73 km. Pláž s jemným pískem je ve vzdálenosti cca 200 m, oddělena od místní komunikace, a nabízí strmější vstup do moře. Plážové osušky jsou k dispozici za vratnou zálohu cca 10 EUR.

Hotelový komplex nabízí recepci, směnárnu, tři restaurace, tři bary, kavárnu, obchůdky, minimarket, hernu, wellness a kadeřnictví. K dispozici jsou také konferenční místnost, dva bazény a bazén pro děti. Skluzavky poskytují zábavu, a lehátka a slunečníky u bazénů jsou k dispozici zdarma. Hotel je oficiálně klasifikován jako 4*.

Ubytování zahrnuje standardní pokoje s výhledem do zahrady nebo na moře. Standardní pokoje jsou vybaveny klimatizací (zdarma od 15. 6. do 30. 9.), koupelnou se sprchou nebo vanou, WC, vysoušečem vlasů, telefonem, SAT-TV, a balkonem. Klimatizace je zdarma pouze v letních měsících, a za bezpečnostní schránku se platí poplatek cca 1 EUR/den. Dětská postýlka je k dispozici na vyžádání zdarma.

V rámci sportovních a zábavních aktivit jsou zdarma poskytovány animační a večerní programy, dětské hřiště, miniklub, stolní tenis, volejbal, aerobic, badminton, fotbal, šipky a basketbal. Za poplatek lze využít služeb wellness centra, masáží, sauny, kulečníku, elektronických her a vodních sportů (vodní lyžování).

Stravování je zajištěno v programu All Inclusive, který zahrnuje snídaně, obědy a večeře formou bufetu, snack během dne a neomezené množství místních vybraných alkoholických a nealkoholických nápojů ve vybraných barech a restauracích v určeném časovém rozmezí (10:00–24:00). Podrobnější informace o rozsahu All Inclusive obdržíte po příjezdu do hotelu.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Proč objevovat Monastir

Monastir, město na severovýchodním pobřeží Tuniska, je díky své poloze a geografii atraktivní destinací. Jeho umístění u Středozemního moře poskytuje návštěvníkům přístup k malebným plážím a zároveň vytváří skvělé podmínky pro námořní aktivity, jako jsou plachtění a rybaření. Díky blízkosti mezinárodního letiště Monastir Habib Bourguiba je toto město snadno dostupné pro cestovatele z různých koutů světa.

Monastir se pyšní středomořským klimatem, které zahrnuje horká, suchá léta a mírné, vlhké zimy. Letní měsíce jsou nejrušnější částí roku, kdy turisté zaplňují město, aby si vychutnali sluneční paprsky a teplé mořské vody. S teplotami často přesahujícími 30 °C během července a srpna je to ideální doba pro milovníky pláží. Zimní období je naopak mnohem mírnější, přičemž teploty málokdy klesají pod 10 °C, což z Monastiru činí celoroční destinaci pro ty, kteří upřednostňují klidnější období a chtějí prozkoumat městskou kulturu a historii.


Prohlédnout více fotografií >>>


Víte, jaké je právě v Monastiru počasí?

MONASTIR počasí

Zajímavá místa a krásné pláže města Monastir

Cestovní ruch hraje klíčovou roli v ekonomice Monastiru a přitahuje cestovatele z celého světa svými lákavými nabídkami. Nádherné pláže města patří mezi jeho nejlákavější atrakce. Pláž Monastir, která se nachází v srdci města, je malebný úsek pobřeží ideální pro koupání, opalování a vodní sporty. Tato pláž, která sousedí s Ribat of Monastir, nabízí jedinečnou kombinaci přírodních krás a historického významu. Pláž Sidi Mansour na jihu je dalším oblíbeným místem známým pro svou klidnou atmosféru a čistou vodu. Obě pláže jsou dobře vybaveny vybavením, jako jsou lehátka, restaurace a zařízení pro vodní sporty, které uspokojí potřeby návštěvníků.

Okolní region se může pochlubit také několika úchvatnými plážemi, které jsou snadno dostupné z Monastiru. Pláž Skanes, která se nachází severně od Monastiru, je dlouhý písečný úsek s řadou vodních aktivit. Dále na sever najdete půvabné městečko Sousse, kde se nachází pláž Boujaafar, známá svou pulzující atmosférou a blízkostí rušného centra města. Mahdia, kousek na jih od Monastiru, navíc nabízí nedotčené pláže, jako je El Jem a Mahdia Beach, kde si můžete vychutnat klidnou krásu tuniského pobřeží. Tyto různé pobřežní destinace dělají z Monastiru a jeho sousedního regionu útočiště pro milovníky pláží a hledačů slunce.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Co navšívit při cestě do Monastiru

Monastir a jeho okolní region jsou bohaté na historické památky a přírodní krásy, které návštěvníkům nabízejí širokou škálu zážitků. Jednou z nejznámějších historických památek je Ribat of Monastir, vynikající pevnost z 8. století, která byla nejen vojenskou obrannou stavbou, ale také místem pro duchovní rozjímání islámských učenců. Návštěvníci mají možnost prozkoumat spletité chodby a vyšplhat na strážní věže, které nabízejí nádherný výhled na město a Středozemní moře.

Další historický skvost v blízkosti Monastiru je Velká mešita v Sousse, která se nachází v nedalekém Sousse. Tato mešita, zařazená na seznam UNESCO, představuje úžasné příklady islámské architektury, včetně impozantního minaretu a zdobeného nádvoří. Tyto prvky odrážejí bohatou historii a kulturní dědictví Tuniska.

Milovníci přírody mohou navštívit park Friguia, přírodní rezervaci v blízkosti Monastiru. Zde můžete pozorovat exotická zvířata, jako jsou žirafy, zebry a lvi, v jejich přirozeném prostředí. Pobřeží kolem Monastiru je poseté krásnými útesy a zátokami, jako je poloostrov Cap Monastir, kde si můžete vychutnat poklidné procházky s nádhernými výhledy na moře. Monastir a jeho okolí nabízí jedinečnou kombinaci historických a přírodních zážitků, které zaujmou každého návštěvníka.

V Monastiru toho najdete mnohem víc ..

Navštívit Monastir znamená objevit nejen jeho památky, ale také se ponořit do jeho živé kultury, tradic a kulinářských zážitků. Jeden z vrcholů vaší návštěvy by mělo být ochutnání místní kuchyně, která spojuje středomořské a severoafrické chutě. Vyzkoušejte klasická tuniská jídla, jako je kuskus, brik (slané pečivo) a tajine, často dochucená aromatickými kořením, jako je kmín a harissa. Milovníky mořských plodů potěší čerstvé ryby, grilované nebo připravované v lahodných omáčkách. Nezapomeňte si dopřát osvěžující mátový čaj, který je neodmyslitelnou součástí tuniské pohostinnosti.

Pokud chcete opravdu zažít místní tradice, zvažte návštěvu některého z živých festivalů a kulturních akcí, které se konají během celého roku. Mezinárodní festival Sahara v Monastiru je jednou z významných událostí, která oslavuje beduínské dědictví regionu a zahrnuje velbloudí závody, tradiční hudební a taneční vystoupení a řemeslné trhy. Další zajímavostí Monastiru jsou jeho rušné trhy, známé jako souky. Medina of Monastir nabízí trhy plné života, kde můžete smlouvat o ručně vyráběné řemeslné výrobky, textilie a suvenýry, což z nich dělá skvělé místo pro nákup jedinečných upomínek na vaši cestu.

Prozkoumání každodenního života a zvyků místních obyvatel vám poskytne hlubší zážitek. Procházejte se po přístavu a seznamte se s rybáři, kteří přinášejí své každodenní úlovky. Můžete dokonce spatřit starobylou techniku rybolovu s modrými dřevěnými čluny, která se v této oblasti používá po staletí. Setkání s přátelskými místními obyvateli a poznání jejich zvyků je klíčovou součástí zážitku z Monastiru, která vám umožní lépe porozumět tomuto okouzlujícímu tuniskému městu.

Víte, že ...

.. Ribat v Monastiru, známá pevnost, nesloužila pouze jako vojenská pevnost, ale také jako náboženské centrum? Pobývali zde islámští učenci a mystici, což přispělo k jeho duchovnímu významu.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *