Mahdia > Thalassa Mahdia & Aquapark > 10denní > All Inclusive

Tunisko, Mahdia, Thalassa Mahdia & Aquapark, za <span>15.190</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 15.190    SLEVA 25%
  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 10 dnů
  • Termín – od 26.10.2024 do 04.11.2024

****Thalassa Mahdia & Aquapark – Mahdia (Tunisko)

Hodnocení návštěvníků: 3.9/5, celkem hodnoceno 58x    Přečíst >>>

Thalassa Mahdia & Aquapark je příjemný hotel s klidnou lázeňskou atmosférou, umístěný 3 km od centra letoviska Mahdia na pobřeží Tuniska. Letiště v Monastiru je vzdáleno 50 km a letiště Tunis 240 km. Hotel se pyšní jednou z nejkrásnějších pláží v Tunisku, která je přímo před hotelem, a je obklopen nákupními možnostmi a restauracemi. Pláže v Mahdii jsou považovány za nejkrásnější v zemi.

Vybavení tohoto elegantního třípatrového hotelu zahrnuje 233 pohodlných pokojů a rozsáhlé lázeňské centrum. K dispozici jsou vstupní hala s recepcí (24 hodin denně), směnárna, internetový koutek s WiFi, butik, obchod se suvenýry, několik restaurací a barů, včetně restaurace na pláži a a la carte restaurací. Hotel nabízí venkovní bazény, vnitřní bazény, thalasso centrum, fitness centrum, tenisový kurt, sportoviště, dětská hřiště a konferenční centrum. Ubytování zahrnuje prostorné dvoulůžkové pokoje s možností až dvou přistýlek, vybavené klimatizací, sociálním zařízením, telefonem, TV a balkonem nebo terasou.

Stravování v hotelu je zajištěno formou All Inclusive, zahrnující bohatý bufet na snídani, oběd a večeři, občerstvení ve snack baru, láhev balené minerální vody denně a možnost večeří v a la carte restauracích. Nápoje včetně místního alkoholu jsou k dispozici v určených časech a prostorách.

Thalassa Mahdia & Aquapark nabízí širokou škálu sportovních aktivit, včetně minigolfu, lukostřelby, stolního tenisu, tenisu, volejbalu, fotbalu, aerobiku, plážového volejbalu, basketbalu, vodního póla, aqua aerobiku a vodních sportů na pláži. Pro děti jsou k dispozici dětské hřiště, brouzdaliště, mini klub a mini disco. Thalasso centrum nabízí relaxační služby, jako jsou masáže, zábaly, kosmetické ošetření, sauna, turecké lázně a fitness (za poplatek).

Jedná se o ideální místo pro ty, kteří hledají kombinaci krásné pláže, lázeňských služeb a aktivního odpočinku.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Co najdete v Mahdii

Geografická poloha a přírodní prostředí Mahdie dělají z tohoto města jedinečnou a přitažlivou destinaci pro turisty. Mahdia leží na východním pobřeží Tuniska, přímo u Středozemního moře, a její pobřežní oblast se vyznačuje dlouhými, nedotčenými písečnými plážemi, které nabízejí krásné výhledy na moře a dostatek prostoru pro opalování a vodní sporty. Město je známé svou klidnou atmosférou, s okouzlujícím starým městem, které je obklopeno historickými městskými hradbami a nabízí pohled do bohaté minulosti regionu. Pobřežní poloha Mahdie také znamená, že zde prosperuje rybářský průmysl, a návštěvníci mohou často sledovat rybáře, jak přinášejí své denní úlovky, což přidává na autentickém námořním charakteru města.

Co se týče klimatu, Mahdia se může pochlubit středomořským podnebím, které z ní činí ideální destinaci pro návštěvy během celého roku. Léta jsou teplá a slunečná, s teplotami běžně dosahujícími 25 až 35 stupňů Celsia, což z ní činí ideální místo pro milovníky pláží a vodních sportů. Zimy jsou mírné, s teplotami zřídka klesajícími pod 10 stupňů Celsia, což činí z Mahdie atraktivní destinaci i v chladnějším období. Jarní a podzimní měsíce nabízejí příjemné počasí, které je ideální pro objevování městských památek a užívání si venkovních aktivit bez extrémních letních teplot. Díky svému příjemnému klimatu a krásnému pobřeží je Mahdia destinací, kde mohou návštěvníci po celý rok objevovat její kouzlo a přírodní krásy.


Prohlédnout více fotografií >>>


Předpověď počasí pro letovisko Mahdia a aktuální situace

MAHDIA počasí

Zajímavá místa a krásné pláže města Mahdia

Cestovní ruch má zásadní význam pro ekonomiku Mahdie a přilehlých oblastí, přičemž město láká návštěvníky jak z Tuniska, tak z celého světa. Nádherné pláže, historická místa a pestré kulturní zážitky činí z Mahdie oblíbený cíl. Mezi nejvyhledávanější pláže v Mahdii patří Plage de Mahdia, která se vyznačuje jemným zlatým pískem a průzračnou vodou, což z ní dělá ideální místo pro opalování a koupání. Blízká Plage de Borj Rass je další ohromující pláž, známá svou klidnou atmosférou a krásným výhledem na ostrov Borj Rass, který se nachází jen kousek od pobřeží. Plage de Sidi Messaoud je populární mezi rodinami díky klidným vodám a pozvolnému klesání dna, což ji činí bezpečnou pro děti.

Kromě Mahdie stojí za prozkoumání i další pobřežní perly v regionu. Krátká jízda vás zavede na Plage de Monastir, která nabízí živou atmosféru, vodní sporty a blízkost k historickým památkám Monastiru, včetně pevnosti Ribat. Plage de Skanes, blízko Monastiru, je dalším oblíbeným místem pro milovníky slunce, s řadou plážových letovisek, která nabízejí all-inclusive služby. Dále na jih se nachází nedotčená Plage de Mahboubine v Sfaxu, známá svou neporušenou krásou a klidnou atmosférou, která nabízí klidný únik od rušného městského života. Tyto pláže společně přispívají k atraktivitě Mahdie a jejího okolí jako ráje pro milovníky pláží a vodních aktivit.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Historické a přírodní památky, které najdete ve městě Mahdia

Mahdia a její okolní region nabízejí bohatství historických památek a přírodních krás, které návštěvníkům přinášejí pohled do rozmanitého dědictví a úchvatné přírody Tuniska. Jednou z nejvýznamnějších historických památek v Mahdii je Velká mešita, úžasné architektonické dílo z 10. století, které bylo postaveno během Fátimského chalífátu. Jeho elegantní design se složitými geometrickými vzory a kaligrafií zdobícími stěny odráží kulturní a umělecké vlivy té doby. Velká mešita je nejen náboženským centrem, ale také významným historickým pokladem, který přináší návštěvníkům vhled do slavné minulosti Mahdie.

Dalším významným historickým místem v regionu je Ribat of Monastir, dokonale zachovaná pevnost z 8. století. Tato impozantní stavba nabízí nádherný výhled na Středozemní moře a kouzelné staré město Monastiru. Návštěvníci mohou prozkoumat věže, nádvoří a vnitřní prostory Ribatu a lépe porozumět jeho strategickému významu v historii regionu. Starověké městské hradby Mahdie, původně postavené během římského období a později opevněné různými civilizacemi, také svědčí o historickém významu města a poskytují fascinující pohled do jeho minulosti.

Pokud jde o přírodní krásy, region se může pyšnit úchvatným Cape Africa, divokým výběžkem nedaleko Mahdie, který se rozprostírá do Středozemního moře. Cape Africa nabízí dechberoucí výhledy na moře, kde se skalnaté útesy setkávají s burácejícími vlnami, což činí toto místo oblíbeným mezi fotografy a milovníky přírody. Nedaleké Kuriatské ostrovy, malé souostroví u pobřeží Monastiru, představují ráj pro pozorovatele ptactva a přírodní nadšence, kteří zde naleznou nedotčené pláže a bohatý ptačí život. Ať už vás přitahuje historie nebo přírodní scenérie, Mahdia a její okolí nabízejí širokou škálu zajímavostí a zážitků k prozkoumání.

Mahdia vám však nabídne mnohem více ..

Během vaší návštěvy Mahdie byste si rozhodně neměli nechat ujít několik klíčových kulturních a gastronomických zážitků, které vám pomohou plně pochopit místní kulturu a tradice. Jedním z vrcholných zážitků je návštěva rušných městských trhů, jako je Medina Souk, kde můžete zažít živou atmosféru typického tuniského trhu. Zde máte možnost zakoupit si ručně vyráběné produkty, textilie, keramiku i koření a zároveň si užít přátelský kontakt s místními obchodníky. Smlouvání je na súcích běžnou praxí, takže si připravte své vyjednávací dovednosti a ponořte se do místní tržní kultury.

Ochutnávka místní kuchyně je v Mahdii nezbytnou součástí vaší cesty. Tuniská kuchyně je proslulá svou rozmanitostí chutí a bohatým použitím koření, a vy si můžete vychutnat typické pokrmy jako kuskus, brik (tenké těsto plněné vejcem a tuňákem) nebo tajine (tradiční pokrm připravovaný na způsob dušeného masa). Milovníci mořských plodů budou nadšeni čerstvými úlovky, jako jsou grilované ryby a kuskus s mořskými plody. K jídlu určitě vyzkoušejte tradiční mátový čaj nebo sklenici čerstvé šťávy z granátového jablka. Kromě toho si nenechte ujít možnost povečeřet v místní restauraci, kde si vychutnáte autentické pokrmy a zároveň si užijete živou tradiční hudbu, což vám poskytne nezapomenutelný kulturní a kulinářský zážitek.

Mahdia je také známá svými unikátními tradicemi a festivaly, které stojí za to zažít. Jeden z nejdůležitějších je každoroční Mahdia International Festival, který se koná v letních měsících. Tento festival oslavuje hudbu, tanec a umění a nabízí vystoupení místních i zahraničních umělců. Je to skvělý způsob, jak zažít bohatou kulturní scénu města a užít si jeho živou atmosféru. Navíc účast na tradičních slavnostech, jako jsou svatby nebo místní festivaly, vám může přinést hlubší pochopení srdečné a přátelské povahy místních obyvatel. Prozkoumání těchto kulturních aspektů a setkání s místními lidmi obohatí vaši návštěvu Mahdie a zanechá ve vás nezapomenutelné zážitky z tohoto kouzelného tuniského města.

Věděli jste, že ...

.. velká mešita v Mahdii, často přehlížená jinými památkami, se vyznačuje unikátními architektonickými prvky jako složitými geometrickými vzory a dlaždicemi, které odrážejí kulturní dědictví města z doby Fatimídů?

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *