Port El Kantaoui > Riviera > 11denní > All Inclusive

Tunisko, Port El Kantaoui, Riviera, za <span>16.690</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 16.690    SLEVA 27%
  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 11 dnů
  • Termín – od 23.09.2024 do 03.10.2024
  • LAST MINUTE

****Riviera – Port El Kantaoui (Tunisko)

Hodnocení návštěvníků: 3.1/5, celkem hodnoceno 55x    Přečíst >>>

Hotel Riviera se nachází asi 1 km od jachtového přístavu Port El Kantaoui na jižním pobřeží Tuniska. Centrum města Sousse je vzdáleno asi 7 km, letiště v Monastiru je v dosahu 26 km a letiště v Tunisu je vzdáleno 146 km od hotelu. Písečná pláž s pozvolným vstupem do moře je jen 50 m od hotelu, což umožňuje snadný a pohodlný přístup k moři pro hosty.

Hotel Riviera nabízí hostům širokou škálu vybavení a služeb. K dispozici je vstupní hala s recepcí, směnárnou a lobby barem, hlavní restaurace Le Palmiera, restaurace a la carte La Medina s tuniskými specialitami a Monte Grosso s italskými specialitami, piano bar, snack bar u bazénu a na pláži, cocktail bar, maurská kavárna, kadeřnický salón, minimarket, internetová kavárna, prodejna suvenýrů a konferenční sál pro 1000 osob. Hosté mohou využívat venkovní bazén a vnitřní bazén, které jsou k dispozici v rámci hotelového vybavení.

Ubytování v hotelu Riviera zahrnuje dvoulůžkové pokoje s vlastním sociálním zařízením. Pokoje jsou vybaveny klimatizací, TV/SAT., telefonem a terasou nebo balkonem. Trezor a minibar jsou k dispozici za poplatek. Hotel poskytuje také služby pro děti, včetně venkovního dětského bazénu, vnitřního dětského bazénu, miniklubu a možnosti hlídání dětí za poplatek.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Port El Kantaoui

Port El Kantaoui, který se rozprostírá na severovýchodním pobřeží Tuniska, je dokonale situován podél břehů Středozemního moře. Tento přímořský resort je součástí oblasti Sousse a nachází se zhruba 10 kilometrů severně od historického centra Sousse. Díky své výhodné poloze se Port El Kantaoui stal oblíbeným turistickým cílem. Blízkost k moři poskytuje snadný přístup k krásným plážím a vodním sportům, zatímco jeho poloha blízko Sousse umožňuje turistům poznat bohatou historii a kulturu Tuniska.

Z pohledu historie je Port El Kantaoui poměrně novým městem. Jeho výstavba začala v 70. letech minulého století s cílem vytvořit hlavní destinaci pro zahraniční turisty. Před touto transformací byla oblast využívána hlavně pro zemědělství a rybolov. Dnes Port El Kantaoui představuje tuniské odhodlání rozvíjet cestovní ruch a nabízí jedinečnou kombinaci tradičního severoafrického šarmu a moderních zařízení. Díky středomořskému klimatu se Port El Kantaoui může pochlubit dlouhými, teplými léty a mírnými zimami. V létě, od června do září, teploty často dosahují mezi 30 až 40 °C, což z města činí ideální destinaci pro plážové aktivity. Chladnější měsíce, od listopadu do dubna, se vyznačují teplotami mezi 12 až 20 °C, což je příjemné pro poznávání historických a kulturních zajímavostí. Díky značnému počtu slunečných dní po celý rok je Port El Kantaoui oblíbenou celoroční destinací.


Prohlédnout více fotografií >>>


Jaké má právě Port El Kantaoui počasí a předpověď na další dny

PORT EL KANTAOUI počasí

Co podniknout v Port El Kantaoui a okolí

Cestovní ruch je hnacím motorem přitažlivosti Port El Kantaoui, který se stal prvotřídní destinací pro všechny, kteří chtějí poznat krásu a kulturu Tuniska. Jedním z hlavních lákadel je přístav Port El Kantaoui, živé centrum nabízející lodní výlety, restaurace u vody a obchody se suvenýry. Přístavní architektura, inspirovaná tradičním tuniským designem, přispívá k jeho jedinečnému šarmu. Kromě přístavu jsou pláže v Port El Kantaoui magnetem pro turisty hledající odpočinek nebo vzrušující vodní sporty, jako je vodní lyžování a parasailing. Pláže s jemným zlatým pískem a křišťálově čistou vodou poskytují ideální prostředí pro slunění a plavání. Blízkost k Sousse navíc umožňuje návštěvníkům ponořit se do bohaté historie a kultury Mediny, která je zapsána na seznamu UNESCO, a prozkoumat její úzké uličky, historické budovy a živé trhy, což představuje jedinečný kulturní zážitek.

Mezi oblíbené pláže v Port El Kantaoui a okolí patří pláž Port El Kantaoui, která se rozprostírá podél pobřeží Středozemního moře a nabízí jemný písek a průzračnou vodu ideální pro koupání a slunění. Pláž Sousse, jižně od Port El Kantaoui, nabízí úchvatné výhledy na moře a historickou Medinu v pozadí. Pláž Boujaafar v Sousse je oblíbeným místem díky svému širokému písčitému pobřeží a plážovým zařízením. Pláž El Maamoura, severně od Port El Kantaoui, nabízí klidné útočiště s poklidnou atmosférou a dlouhými písčitými úseky. Pláž Chott Meriam, jižně od Sousse, poskytuje klidnější a relaxační plážový zážitek pro ty, kteří hledají klidnější prostředí. Tyto pobřežní destinace nabízejí pestrou škálu zážitků, které zaručují, že návštěvníci Port El Kantaoui a okolí si najdou ideální pláž odpovídající jejich vkusu.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Historické a přírodní památky, které najdete v Port El Kantaoui

Port El Kantaoui a jeho okolí nabízí bohatou směsici historických a přírodních zajímavostí, které návštěvníkům umožňují nahlédnout do bohatého dědictví Tuniska a obdivovat nádhernou přírodu. Mezi nejvýznamnější historické památky v okolí patří Ribat of Sousse, pečlivě zachovaná islámská pevnost z 8. století. Tento architektonický zázrak kdysi sloužil jako obranná stavba a místo meditace pro muslimské válečníky, kteří střežili region. Návštěvníci mohou prozkoumat pevné zdi pevnosti, vystoupat na její strážní věže a ocenit panoramatické výhledy na celé město.

Pro ty, kteří mají zájem o římskou historii, je Archeologické muzeum v Sousse nevyhnutelnou zastávkou. Muzeum ukrývá bohatou sbírku římských artefaktů, mozaik a soch, které poskytují fascinující pohled na starověkou historii této oblasti. Vedle se nachází Velká mešita v Sousse, která svými impozantními architektonickými prvky nabízí okno do islámského dědictví regionu a vítá návštěvníky, aby si prohlédli její nádherný interiér.

Milovníci přírody by neměli vynechat pohoří Kantara, které představuje dramatický kontrast k pobřežnímu prostředí. Toto drsné pohoří je ideální pro milovníky outdoorových aktivit, turistiky a přírody. Nabízí jedinečnou možnost objevovat nedotčenou divočinu, včetně hustých lesů a bohaté fauny, a zároveň si užívat panoramatických výhledů na okolní krajinu a pobřeží Středozemního moře. Nedaleko se nacházejí soutěsky Korbus, které se pyšní strmými útesy, bujnou vegetací a klikatícími se řekami. Tyto soutěsky jsou rájem pro turisty a dobrodruhy, kteří chtějí zažít přírodní krásy Tuniska na vlastní kůži.

V Port El Kantaoui najdete i mnoho dalších zajímavostí ..

Pokud navštívíte Port El Kantaoui, neměli byste si nechat ujít několik důležitých aspektů jeho kultury, kuchyně a tradic, abyste si užili plnohodnotný místní zážitek. Jedním z hlavních lákadel je prozkoumání živé mediny přímo v Port El Kantaoui. Ačkoli není tak historická jako medina v Sousse, nabízí moderní verzi tradičního tuniského tržiště. Můžete zde nakupovat suvenýry, ručně vyráběné řemeslné výrobky, textilie a šperky. Rušná atmosféra a pestré stánky z něj činí perfektní místo pro nasátí místní kultury a nalezení jedinečných pokladů.

Tuniská kuchyně je známá svou chutnou a rozmanitou nabídkou, a v Port El Kantaoui najdete mnoho příležitostí, jak si ji vychutnat. Určitě ochutnejte kuskus, tradiční jídlo, které se často podává s různými lahodnými dušenými pokrmy. Dále byste měli vyzkoušet brik, oblíbenou pouliční pochoutku z tenkého těsta plněného směsí vajec, tuňáka, kaparů a koření, a pak smaženého. Nezapomeňte navštívit místní restaurace a kavárny, kde můžete vyzkoušet jídla jako tagine, harira a různá mezze (malé předkrmy).

Pro hlubší pochopení tuniské kultury zvažte účast na místních akcích nebo festivalech. Port El Kantaoui často pořádá hudební festivaly, umělecké výstavy a sportovní události, které jsou součástí bohatého kulturního kalendáře Tuniska. V závislosti na ročním období můžete zažít tradiční taneční vystoupení nebo oslavu místního svátku. Účast na místních zvycích, jako je tetování hennou nebo popíjení mátového čaje v kavárně při pozorování okolního dění, vám také může nabídnout jedinečný pohled na každodenní život v Port El Kantaoui. Celkově Port El Kantaoui nabízí kombinaci moderního turistického vybavení a autentických tuniských zážitků. Objevování mediny, ochutnávání tuniské kuchyně a zapojení se do místních tradic vám zaručí nezapomenutelnou a kulturně bohatou návštěvu tohoto krásného pobřežního města.

Věděli jste, že ...

.. Port El Kantaoui byl jedním z prvních turistických středisek v Tunisku, které bylo vybudováno záměrně jako moderní, uměle vytvořený přístav s tradiční severoafrickou architekturou, která harmonicky spojuje staré s novým?

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *