Mahdia > El Mouradi Cap Mahdia > 12denní > All Inclusive

Tunisko, Mahdia, El Mouradi Cap Mahdia, za <span>16.590</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 16.590    SLEVA 37%
  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 12 dnů
  • Termín – od 27.08.2024 do 07.09.2024
  • LAST MINUTE

***El Mouradi Cap Mahdia – Mahdia (Tunisko)

Hodnocení návštěvníků: 3.9/5, celkem hodnoceno 47x    Přečíst >>>

El Mouradi Cap Mahdia je dvoupatrový hotelový komplex v tradičním maurském stylu, který se nachází nedaleko centra města Mahdia v Tunisku, přímo u písečné pláže. Letiště v Tunisu je vzdáleno přibližně 170 km, zatímco Monastir se nachází ve vzdálenosti 45 km. Město Mahdia je vzdáleno přibližně 4 km od hotelu.

Vybavení hotelu zahrnuje vstupní halu s recepcí, dvě restaurace, několik barů a obchod se suvenýry. Hosté mohou využívat venkovní bazén a pro děti je k dispozici miniklub a dětský bazén. Ubytování je poskytováno v standardně zařízených dvoulůžkových pokojích s možností jedné nebo dvou přistýlek. Každý pokoj má vlastní sociální zařízení (koupelna, WC), TV/SAT a balkon nebo terasu.

Stravování je zajištěno programem "All Inclusive", který zahrnuje snídaně, obědy a večeře formou bufetu, lehké občerstvení během dne, kávu, čaj, zákusky a výběr nealkoholických a alkoholických nápojů místní výroby.

Hosté mohou využívat různé sportovní aktivity, včetně tenisového kurtu, minigolfu, volejbalu, stolního tenisu a masáží (některé z těchto aktivit jsou zpoplatněny). Hotel rovněž nabízí pronájem trezoru na recepci za poplatek. Lehátka a slunečníky u bazénu i na pláži jsou poskytovány zdarma.

Pláž přímo u hotelu je krásná a rozlehlá, s možností využití vodních sportů (za poplatek). Plážový servis v podobě zapůjčení lehátek a slunečníků je poskytován zdarma. El Mouradi Cap Mahdia nabízí pohodlný pobyt na pobřeží Tuniska s přístupem k pláži a širokou škálou služeb.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Co najdete v Mahdii

Poloha a geografie Mahdie ji činí výjimečnou a atraktivní destinací pro cestovatele. Mahdia se nachází na východním pobřeží Tuniska a těží ze své skvělé polohy u Středozemního moře. Pobřežní krajina města se vyznačuje rozlehlými písečnými plážemi, které se táhnou na kilometry, poskytují úžasné výhledy na moře a nabízejí široké možnosti pro opalování a vodní sporty. Město je proslulé svou poklidnou atmosférou, s půvabným starým městem obehnaným starověkými hradbami, které návštěvníkům přibližují jeho bohatou historii. Díky své pobřežní poloze má Mahdia také rozvinutý rybářský průmysl, a tak můžete často vidět rybáře, jak přinášejí své denní úlovky, což dodává městu autentický námořní charakter.

Mahdia se může pochlubit středomořským klimatem, které ji činí ideální destinací pro návštěvy po celý rok. Léta jsou teplá a suchá, s hojností slunečních paprsků a teplotami v rozmezí od 25 do 35 stupňů Celsia, což vytváří perfektní podmínky pro milovníky pláží a vodních aktivit. Zimy jsou mírné a příjemné, s teplotami zřídka klesajícími pod 10 stupňů Celsia, což z města dělá atraktivní destinaci i v zimních měsících. Jaro a podzim nabízejí příjemné teploty, což je ideální doba na prozkoumávání historických památek města a účast na venkovních aktivitách bez extrémního letního horka. Příjemné klima a krásné pobřeží Mahdie zajišťují, že návštěvníci mohou po celý rok objevovat její atrakce a přírodní krásy.


Prohlédnout více fotografií >>>


Aktuální počasí v Mahdii + předpověď

MAHDIA počasí

Jaké vyžití najdete v letovisku Mahdia a okolí

Cestovní ruch je klíčovým prvkem v ekonomice Mahdie a okolního regionu, přitahující návštěvníky z Tuniska i ze zahraničí. Krásné pláže, historické památky a bohaté kulturní zážitky činí z tohoto místa vyhledávanou destinaci. Mezi nejoblíbenější pláže v Mahdii patří Plage de Mahdia, známá svými jemnými zlatými písky a čistou vodou, což z ní činí ideální místo pro opalování a koupání. Nedaleká Plage de Borj Rass je další nádherná pláž, vyznačující se poklidnou atmosférou a výhledem na malebný ostrov Borj Rass blízko pobřeží. Plage de Sidi Messaoud je oblíbená mezi rodinami díky klidným vodám a pozvolnému vstupu do moře, což ji činí bezpečnou pro děti.

Kromě Mahdie nabízí okolní region další pobřežní poklady, které stojí za návštěvu. Krátkou jízdou se dostanete k Plage de Monastir, která se pyšní živou atmosférou, možnostmi vodních sportů a blízkostí historických památek Monastiru, jako je pevnost Ribat. Plage de Skanes, poblíž Monastiru, je další oblíbenou destinací pro milovníky slunce, s řadou plážových letovisek nabízejících all-inclusive balíčky. Dále na jih leží nedotčená Plage de Mahboubine ve městě Sfax, která je známá svou nedotčenou krásou a klidnou atmosférou, ideální pro klidný únik z rušného městského života. Tyto pláže dohromady zvyšují atraktivitu Mahdie a okolního regionu jako útočiště pro milovníky pláží a vodních sportů.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Mahdia nabízí mnoho historických a přírodních památek

Mahdia a její okolní region jsou bohaté na historické památky a přírodní zázraky, které návštěvníkům nabízejí pohled do rozmanitého dědictví a přírodních krás Tuniska. Jednou z nejznámějších historických památek v Mahdii je Velká mešita, pozoruhodné architektonické mistrovské dílo pocházející z 10. století během Fátimského chalífátu. Jeho elegantní design se složitými geometrickými vzory a kaligrafií zdobící jeho stěny odráží kulturní a umělecké vlivy té doby. Velká mešita není jen náboženským centrem, ale také historickým pokladem, který poskytuje pohled do slavné minulosti Mahdie.

Dalším pozoruhodným historickým místem v regionu je Ribat of Monastir, dobře zachovalá pevnost z 8. století. Tato impozantní stavba nabízí panoramatický výhled na Středozemní moře a okouzlující staré město Monastiru. Návštěvníci mohou prozkoumat věže, nádvoří a vnitřní komnaty Ribatu a hlouběji porozumět jeho strategickému významu v historii regionu. Starobylé městské hradby Mahdia, původně postavené během římské éry a později opevněné různými civilizacemi, navíc svědčí o historickém významu města a nabízejí zajímavý pohled do jeho minulosti.

Pokud jde o přírodní památky, region se může pochlubit úžasným Cape Africa, drsným výběžkem poblíž Mahdie, který zasahuje do Středozemního moře. Cape Africa nabízí úchvatné výhledy na moře se skalnatými útesy a burácejícími vlnami, díky čemuž je oblíbeným místem pro fotografy a milovníky přírody. Navíc nedaleké Kuriatské ostrovy, malé souostroví u pobřeží Monastiru, poskytují útočiště pro pozorovatele ptactva a milovníky přírody se svými nedotčenými plážemi a bohatým ptačím životem. Ať už vás zajímá historie nebo krásy přírody, Mahdia a její okolí nabízí rozmanitou škálu památek a atrakcí, které můžete prozkoumat a užít si.

V Mahdii najdete i mnoho dalších zajímavostí ..

Při pobytu v Mahdii se rozhodně nenechte připravit o některé z klíčových kulturních a gastronomických zážitků, které vám umožní skutečně nasát místní kulturu a tradice. Jeden z nejzajímavějších zážitků je návštěva živých městských trhů, jako je Medina Souk, kde si můžete užít typickou atmosféru tradičního tuniského trhu. Nakoupit zde můžete řemeslné výrobky, textil, keramiku i různé druhy koření, a to vše za přítomnosti přátelských místních prodejců. Smlouvání je na těchto trzích běžnou praxí, takže se připravte na vyjednávání a objevte kouzlo místní tržní kultury.

Mahdijská kuchyně je zážitek, který nesmíte vynechat. Tuniská kuchyně je proslulá svými bohatými chutěmi a rozmanitostí koření, a vy si můžete vychutnat pokrmy jako kuskus, brik (křupavé pečivo plněné vejcem a tuňákem) nebo tajine (masový nebo zeleninový guláš). Milovníci mořských plodů si přijdou na své s čerstvými úlovky, jako jsou grilované ryby nebo kuskus s mořskými plody. Nezapomeňte ochutnat tradiční mátový čaj nebo sklenici čerstvé granátové šťávy. Večeře v místní restauraci za doprovodu živé tradiční hudby je pak dokonalým zakončením dne, který vám přinese nezapomenutelné kulturní i kulinářské zážitky.

Mahdia se může pyšnit jedinečnými tradicemi a festivaly, které jsou pro návštěvníky skutečným zážitkem. Každoroční Mahdia International Festival, pořádaný obvykle v létě, je oslavou hudby, tance a umění s vystoupeními místních i zahraničních umělců. Tento festival je skvělou příležitostí k prozkoumání bohaté kulturní scény města a nasátí jeho živé atmosféry. Účast na tradičních oslavách, jako jsou svatby nebo místní festivaly, vám navíc umožní zažít srdečnost a pohostinnost místní komunity. Tyto kulturní zážitky a setkání s místními lidmi obohatí vaši návštěvu Mahdie a zanechají ve vás trvalé vzpomínky na toto kouzelné tuniské město.

Možná nevíte, že ...

.. byla Mahdia historicky známá lovem perel? V 19. století byla klíčovým centrem obchodování s perlami, což významně ovlivnilo místní ekonomiku a kulturu.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *