Monastir > Houda Golf & Beach Club > 14denní > All Inclusive

Tunisko, Monastir, Houda Golf & Beach Club, za <span>19.790</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 19.790    SLEVA 30%
  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 14 dnů
  • Termín – od 26.08.2024 do 08.09.2024
  • LAST MINUTE

*****Houda Golf & Beach Club – Monastir (Tunisko)

Hodnocení návštěvníků: 2.8/5, celkem hodnoceno 117x    Přečíst >>>

Houda Golf & Beach Club je dvoupodlažní hotel situovaný přímo na pláži v oblasti Skanes Monastir. Nachází se v těsné blízkosti 18-jamkového golfového hřiště Palm Links a je vzdálen asi 150 km od Tunisu, 10 km od Sousse a 10 km od Monastiru. Hosté mohou využít dopravy do Sousse či Monastiru vlakem, autobusem či taxíkem.

Vybavení hotelu zahrnuje vstupní halu s recepcí, hlavní restauraci, dvě à la carte restaurace (tuniskou a italskou), lobby bar, snack bar, kadeřnictví, obchůdky, maurskou kavárnu, pizzerii, diskotéku a další zařízení. K dispozici jsou také bazény pro dospělé a děti, vnitřní vyhřívaný bazén a malý aquapark.

Ubytování je poskytováno ve standardně zařízených pokojích s vlastní koupelnou, telefonem, TV s příjmem satelitních programů, klimatizací a balkonem. Hotel nabízí stravování v programu All inclusive, který zahrnuje bufetové snídaně, obědy a večeře, stejně jako neomezené množství místních nápojů v barech.

Hosté mohou využívat širokou škálu služeb, včetně sportovních aktivit, wellness, animačních programů pro děti i dospělé a pronájmu trezorů na recepci. Pláž je přímo před hotelem, s pozvolným vstupem do moře a plážovým servisem včetně zapůjčení lehátek a slunečníků zdarma.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Proč navštívit Monastir

Poloha a geografie Monastiru z něj činí skutečně okouzlující destinaci. Monastir se nachází podél severovýchodního pobřeží Tuniska a má vynikající polohu s přístupem ke Středozemnímu moři. Jeho blízkost k vodě umožňuje návštěvníkům nejen přístup k nedotčeným plážím, ale také z něj dělá centrum pro námořní aktivity, jako je plachtění a rybaření. Město má také výhodnou polohu v blízkosti mezinárodního letiště Monastir Habib Bourguiba, díky čemuž je snadno dostupné pro cestovatele z celého světa.

Pokud jde o počasí, Monastir se může pochlubit středomořským klimatem, které se vyznačuje horkými, suchými léty a mírnými, vlhkými zimami. Léta jsou hlavní turistickou sezónou, kdy město ožívá návštěvníky vyhledávajícími slunce a moře. S teplotami často přesahujícími 30 °C v červenci a srpnu je to ideální čas pro návštěvníky pláží, aby si užili teplých vod Středozemního moře. Zimy jsou na druhou stranu mnohem mírnější, teploty zřídka klesnou pod 10 °C. Díky tomu je Monastir celoročně atraktivní destinací pro ty, kteří preferují mírnější klima a přitom si stále užívají jeho bohaté kulturní a historické nabídky.


Prohlédnout více fotografií >>>


Předpověď počasí pro Monastir a aktuální situace

MONASTIR počasí

Krásná místa města Monastir, která stojí za pozornost

Turismus je základním pilířem ekonomiky Monastiru, přitahujícím cestovatele z různých koutů světa díky jeho okouzlujícím atrakcím. Jednou z hlavních atrakcí jsou krásné pláže tohoto města. Pláž Monastir, nacházející se v samotném centru, je malebné pobřeží ideální pro koupání, slunění a vodní aktivity. Tato pláž sousedí s historickým Ribatem Monastir, což jí dodává unikátní směs přírodních a historických prvků. Na jihu města leží další oblíbená pláž, Pláž Sidi Mansour, která je známá svou klidnou atmosférou a průzračně čistou vodou. Obě pláže jsou vybaveny potřebným zázemím včetně lehátek, restaurací a zařízení pro vodní sporty, aby vyhovovaly potřebám turistů.

Blízké okolí Monastiru nabízí také několik nádherných pláží, které jsou snadno dostupné. Pláž Skanes, nacházející se severně od města, je dlouhý písečný úsek, který nabízí řadu vodních aktivit. Dále na sever najdete půvabné město Sousse s pláží Boujaafar, která je známá svou živou atmosférou a blízkostí k pulzujícímu centru města. Na jih od Monastiru se rozkládá Mahdia, kde můžete navštívit klidné pláže, jako jsou El Jem a Mahdia Beach, a vychutnat si tak poklidnou krásu tuniského pobřeží. Tyto různé pláže činí z Monastiru a jeho okolí ideální destinaci pro milovníky slunce a moře.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Monastir a místní historické či přírodní památky

Monastir a jeho okolní region jsou bohaté na historické památky a přírodní krásy, které návštěvníkům nabízejí širokou škálu zážitků. Jednou z nejznámějších historických památek je Ribat of Monastir, vynikající pevnost z 8. století, která byla nejen vojenskou obrannou stavbou, ale také místem pro duchovní rozjímání islámských učenců. Návštěvníci mají možnost prozkoumat spletité chodby a vyšplhat na strážní věže, které nabízejí nádherný výhled na město a Středozemní moře.

Další historický skvost v blízkosti Monastiru je Velká mešita v Sousse, která se nachází v nedalekém Sousse. Tato mešita, zařazená na seznam UNESCO, představuje úžasné příklady islámské architektury, včetně impozantního minaretu a zdobeného nádvoří. Tyto prvky odrážejí bohatou historii a kulturní dědictví Tuniska.

Milovníci přírody mohou navštívit park Friguia, přírodní rezervaci v blízkosti Monastiru. Zde můžete pozorovat exotická zvířata, jako jsou žirafy, zebry a lvi, v jejich přirozeném prostředí. Pobřeží kolem Monastiru je poseté krásnými útesy a zátokami, jako je poloostrov Cap Monastir, kde si můžete vychutnat poklidné procházky s nádhernými výhledy na moře. Monastir a jeho okolí nabízí jedinečnou kombinaci historických a přírodních zážitků, které zaujmou každého návštěvníka.

Monastir však nabízí mnohem víc ..

Během návštěvy Monastiru nezapomeňte vedle památek prozkoumat také živou kulturu, tradice a kulinářské zážitky. Jedním z nejzajímavějších zážitků je ochutnání místní kuchyně, která propojuje středomořské a severoafrické vlivy. Ochutnejte tradiční tuniská jídla, jako je kuskus, brik (slané pečivo) a tajine, která jsou často obohacena aromatickým kořením, jako je kmín a harissa. Milovníci mořských plodů si přijdou na své díky čerstvým rybám, které jsou grilované nebo připravované v lahodných omáčkách. Nezapomeňte si také vychutnat osvěžující mátový čaj, který je základem tuniské pohostinnosti.

Abychom se ponořili do místních tradic, doporučujeme navštívit některý z živých festivalů a kulturních akcí, které probíhají po celý rok. Mezinárodní festival Sahara v Monastiru je klíčovou kulturní událostí, která oslavuje beduínské dědictví regionu a zahrnuje velbloudí závody, tradiční hudební a taneční vystoupení a prezentace místních řemeslníků. Součástí kouzla Monastiru jsou také jeho rušné trhy, nebo souky. Medina of Monastir nabízí živé tržiště, kde můžete smlouvat o ručně vyráběné řemeslné výrobky, textilie a suvenýry, což je ideální příležitost pro nákup jedinečných dárků.

Prohloubení zážitku z Monastiru může přinést i prozkoumání každodenního života místních obyvatel. Procházka kolem přístavu a rozhovory s rybáři, kteří přinášejí své úlovky, vás mohou přiblížit k místní kultuře. Možná budete mít příležitost vidět starobylé techniky rybolovu s modrými dřevěnými čluny, které se zde používají již po staletí. Setkání s přátelskými místními obyvateli a objevování jejich způsobu života přispěje k hlubšímu pochopení tohoto fascinujícího tuniského města.

Věděli jste, že ...

.. byl Monastir původně punským osídlením, ještě před tím, než se stal významným islámským městem? V této oblasti se nacházejí archeologické pozůstatky z punského období, které předcházejí římské a islámské éře.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *