Djerba > El Mouradi Djerba Menzel > 9denní > All Inclusive

Tunisko, Djerba, El Mouradi Djerba Menzel, za <span>13.190</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 13.190    SLEVA 53%
  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 9 dnů
  • Termín – od 26.08.2024 do 03.09.2024
  • LAST MINUTE

****El Mouradi Djerba Menzel – Djerba (Tunisko)

Hodnocení návštěvníků: 3.2/5, celkem hodnoceno 119x    Přečíst >>>

El Mouradi Djerba Menzel je hotelový komplex skládající se z několika bungalovů, které se nacházejí v krásné udržované zahradě přímo u pláže s jemným pískem. Centrum městečka Midoun je vzdáleno asi 10 km a letiště je od hotelu vzdáleno 30 km. V blízkosti hotelu se nacházejí nákupní možnosti pro hosty.

Vybavení hotelu zahrnuje vstupní halu s recepcí, několik restaurací a barů, noční klub, kavárny, bazény, dětské hřiště a další vybavení pro pohodlný pobyt hostů. Ubytování je poskytováno v klimatizovaných pokojích s vlastním sociálním zařízením, balkonem nebo terasou a možností připojení trezoru.

Stravování je zajištěno formou all-inclusive programu s nabídkou snídaní, obědů, večeří a lehkého občerstvení během dne. Hosté mohou také využívat neomezené množství nápojů místní výroby v určených místech a časech.

Hotelové služby zahrnují pravidelné animační programy, sportovní aktivity jako stolní tenis a volejbal, a za poplatek je možné využít tenisové kurty, fitness nebo masáže. Lehátka a slunečníky u bazénu jsou k dispozici zdarma.

Pláž je v těsné blízkosti hotelu a je vybavena lehátky a slunečníky, které jsou poskytovány zdarma. Hosté mohou využít širokou škálu vodních sportů, které jsou k dispozici za poplatek. Celkově je El Mouradi Djerba Menzel ideálním místem pro relaxační pobyt přímo u moře.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Co vás čeká na ostrově Djerba

Djerba, která se nachází v jižní části Tuniska, je největším ostrovem severní Afriky a je známá svým idylickým pobřežním prostředím. Ostrov se nachází v zálivu Gabès a od pevniny je oddělen úzkým průlivem. Jeho strategická poloha ve Středomoří z něj učinila historicky významnou obchodní stanici a kulturní křižovatku. Krajina Djerby se vyznačuje zvlněnými písečnými dunami, palmovými háji a úrodnými pláněmi, které vytvářejí jedinečnou směs vyprahlého pouštního terénu a bujné zeleně. Jedním z jeho nejvýraznějších rysů je přítomnost tradičních bílých domů ve tvaru krychle, které dodávají ostrovu okouzlující a osobitý vzhled. Ostrov je navíc posetý olivovými sady, vinicemi a plantážemi datlových palem, což odráží zemědělské dědictví regionu.

Djerba má středomořské klima, což znamená teplá, suchá léta a mírné vlhké zimy. S více než 300 slunečnými dny v roce je to celoroční destinace pro ty, kteří hledají slunečné počasí. Léta, od června do srpna, jsou horká a suchá, s teplotami často přesahujícími 30 °C. Díky tomu je to ideální čas pro milovníky pláží a vodních sportů. Zimy, od prosince do února, jsou mírné, s teplotami v průměru kolem 15 °C, takže je to příjemný čas na poznávání kultury a venkovní aktivity bez intenzivního vedra. Jaro a podzim nabízejí pohodlný kompromis mezi těmito dvěma extrémy, což z nich dělá vynikající období pro objevování bohaté historie a přírodních krás ostrova. Ať už hledáte letní odpočinek na plážích nebo mírnější mimosezónní dobrodružství, klima na Djerbě zajišťuje, že je vždy ideální čas k návštěvě.


Prohlédnout více fotografií >>>


Víte, jaké je právě počasí na ostrově Djerba?

DJERBA počasí

Djerba a místní krásné pláže

Cestovní ruch je pro Djerbu a její okolní regiony zásadním ekonomickým motorem a přitahuje návštěvníky z celého světa, aby prozkoumali její jedinečné kulturní dědictví a úžasnou přírodní krajinu. Rozsáhlé pobřeží ostrova je hlavním lákadlem a nabízí řadu nedotčených pláží, které uspokojí různé zájmy. Pláž Sidi Mahres, která se nachází na severovýchodním pobřeží, je jedním z nejoblíbenějších míst. Díky dlouhému úseku jemného zlatého písku a křišťálově čisté vodě je ideální pro opalování, plavání a vodní sporty, jako je windsurfing a kiteboarding. Nedaleké živé letovisko Houmt Souk je centrem nakupování, stravování a objevování historie a kultury ostrova.

Další pozoruhodnou pláží je pláž Seguia, známá svou klidnou a klidnou atmosférou. Nachází se na východní straně Djerby a nabízí klidné útočiště daleko od rušných turistů. O něco dále na sever najdete pláž Ras Rmel, malebné místo obklopené bujnou vegetací a dunami. Tato pláž je ideální pro milovníky přírody a ty, kteří hledají útěk do ústraní. Kromě pláží na Djerbě se blízký region Zarzis na pevnině může pochlubit vlastním krásným pobřežím s lákavými plážemi, jako je pláž Sangho, která nabízí čisté modré vody a příležitosti k vodním aktivitám. Tyto pobřežní skvosty společně přispívají k půvabu Djerby jako přední turistické destinace v severní Africe a poskytují širokou škálu plážových zážitků, které vyhovují preferencím každého cestovatele.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Památky, které nesmíte na ostrově Djerba minout

Djerba je region prodchnutý historií a nabízí bohatou mozaiku historických pamětihodností a dechberoucích přírodních památek. Jednou z nejznámějších na ostrově je synagoga El Ghriba, která se nachází ve městě Hara Sghira Er Riadh. Tato starobylá synagoga je nejen významným náboženským místem pro židovskou komunitu, ale také svědectvím o historii ostrova, kulturní rozmanitosti a toleranci. Jeho počátky se datují před více než 2000 lety a jeho ohromující architektura se složitými mozaikami a jedinečným modrobílým barevným schématem z něj činí atrakci, kterou musíte navštívit. Dalším historickým klenotem je Borj El Kebir, mohutná pevnost, která kdysi bránila ostrov před nájezdníky. Návštěvníci mohou prozkoumat jeho dobře zachované hradby a věže a zároveň si užít panoramatický výhled na Djerbu a okolní moře.

Pokud jde o přírodní památky, ostrov se může pochlubit okouzlujícím muzeem Guellala, podzemní troglodytskou vesnicí, která představuje jedinečnou architekturu a životní styl berberských obyvatel regionu. Návštěvníci se mohou procházet chladnými, labyrintovými pasážemi a dozvědět se o historii a kultuře této oblasti. Malebné palmové háje na Djerbě, jako je Palm Tree Garden, navíc nabízejí klidný přírodní únik. Ostrov je také známý svými solnými pláněmi, jako jsou ty v Chott El Jerid, kde rozsáhlé úseky solné kůry vytvářejí neskutečnou a okouzlující krajinu. Tyto jedinečné přírodní rysy poskytují návštěvníkům hlubší poznání rozmanitého a podmanivého terénu Djerby, což z ní činí destinaci, která hladce spojuje historii a přírodu.

Djerba vám však nabídne mnohem více ..

Na Djerbě není návštěva pouze o objevování jejích přírodních a historických památek, ale také o immersi do její živé kultury, tradic a vřelé pohostinnosti, které učiní váš výlet opravdu nezapomenutelným.

Ostrov pořádá během roku množství festivalů a akcí, které nabízejí unikátní pohled na jeho kulturu. Jedním z nejvýznamnějších je každoroční židovská pouť v synagoze El Ghriba, která přitahuje tisíce návštěvníků. V červenci se koná Festival of Ulysse, kde můžete zažít hudební a taneční představení a kulturní programy. Islámský měsíc ramadán je dalším zvláštním obdobím, kdy můžete okusit místní tradice a kulinářské speciality, protože mnoho restaurací nabízí speciální jídla Iftar a ostrov je zdoben svátečními dekoracemi a aktivitami.

Djerba je také známá svými tradičními řemesly a návštěva místních trhů a dílen je nezbytná. Objevte krásně zpracovanou keramiku, šperky, textilie a koberce na trzích v Houmt Souk. Nezapomeňte si zakoupit typický djerbanský suvenýr, jako je Fouta (tradiční tuniský ručník) nebo ručně malovaný keramický talíř. Djerba nabízí bohatou škálu tuniské a středomořské kuchyně, včetně místních specialit jako kuskus, tajine a mořské plody v tradičních restauracích. Nevynechejte Brik, oblíbené místní občerstvení z tenkého těsta plněné vejci, tuňákem a kapary. Djerba je také proslulá svými datlovými palmami, takže ochutnejte čerstvé datle nebo produkty jako datlová pasta a datlový džem.

Prozkoumat místní kulturu může být velmi zajímavé. Pozdravte místní obyvatele přátelským „Salamem“ a respektujte místní zvyky, zejména v konzervativnějších oblastech. Nezapomeňte si prohlédnout unikátní architekturu ostrova s domy ve tvaru krychle a pokud budete pozváni do místního domova, přineste malý dárek jako projev uznání.

Víte, že ...

.. je Djerba domovem jedné z nejstarších židovských komunit v severní Africe? Synagoga El Ghriba, která je stará více než 2 000 let, je významným místem pro židovské poutníky, zejména během každoročního festivalu Lag BaOmer.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *