Sousse > Royal Jinene > 11denní > All Inclusive

Tunisko, Sousse, Royal Jinene, za <span>18.190</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 18.190    SLEVA 25%
  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 11 dnů
  • Termín – od 05.09.2024 do 15.09.2024
  • LAST MINUTE

****Royal Jinene – Sousse (Tunisko)

Hodnocení návštěvníků: 3.2/5, celkem hodnoceno 31x    Přečíst >>>

Hotel Royal Jinene je ideálním místem pro ty, kteří hledají relaxaci na pláži v Sousse. Nachází se přímo u soukromé písečné pláže, která je vzdálená pouhých 100 metrů, a nabízí hostům snadný přístup k moři. Sousse centrum je vzdálené pouze 3 km a hotel se nachází poblíž přístaviště a Port el Kantaoui, což umožňuje snadný přístup k mnoha zajímavým místům v okolí.

Hotel Royal Jinene nabízí pohodlné ubytování a širokou škálu vybavení. K dispozici je 223 pokojů a apartmánů, vstupní hala s recepcí, hlavní restaurace, lobby bar, pizzerie, maurská kavárna, bazén s barem, terasa na slunění s lehátky a slunečníky zdarma a další. Hosté mohou využívat all-inclusive program, který zahrnuje snídaně, obědy a večeře formou bufetu, lehké občerstvení během dne a neomezené množství nápojů.

Kromě toho, že hotel Royal Jinene nabízí pohodlné ubytování a přímý přístup k pláži, má také širokou škálu služeb a vybavení pro zábavu a relaxaci hostů. Patří sem mezinárodní tematická restaurace The Sultan, Hambra Bar, tenisové kurty, krytý i venkovní bazén, fitness centrum, sauna a další. V blízkosti hotelu je také krásné 36jamkové golfové hřiště, které přiláká milovníky golfu. Celkově je Royal Jinene skvělou volbou pro dovolenou plnou relaxace a zábavy u moře v Sousse.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Co najdete v Sousse

Město Sousse, umístěné na severovýchodním pobřeží Tuniska, těží ze své skvělé polohy podél nádherného Středozemního moře. Jeho pobřeží je charakterizováno jemně se svažujícími plážemi, které vytvářejí dlouhé pásy zlatého písku. Město leží mezi mořem a vnitrozemím regionu Sahel, který je proslulý svou úrodnou půdou a olivovými háji. Sousse je strategicky umístěno blízko dalších významných tuniských měst, s hlavním městem Tunisem vzdáleným přibližně 140 kilometrů na sever a historickým Monastirem pouhých 20 kilometrů na jih. Tato výhodná poloha přispěla k jeho historickému významu jako klíčového obchodního a kulturního centra.

Historie Sousse je fascinující mozaikou, která sahá přes 2000 let do minulosti. Město bylo založeno Féničany, což z něj činí jedno z nejstarších osídlení v Tunisku. Během staletí bylo Sousse ovlivněno různými civilizacemi, včetně Římanů, Vandalů, Byzantinců, Arabů a Osmanů, z nichž každý zanechal svou stopu v architektuře, kultuře a dědictví města. Medina v Sousse, která je zapsaná na seznamu UNESCO, je důkazem této bohaté historie s dobře zachovalými středověkými hradbami, historickými mešitami a tradičními souky. Město také sloužilo jako rušný přístav a obchodní uzel, který usnadňoval obchod mezi Evropou a Afrikou. Co se týče klimatu, Sousse se může pochlubit středomořským počasím, které se vyznačuje horkými, suchými léty a mírnými, vlhkými zimami. Letní teploty často překračují 30 °C, což činí město oblíbeným cílem pro milovníky pláží a slunce. Zimy jsou mírné, s průměrnými denními teplotami kolem 15-20 °C, což spolu s nádhernými plážemi činí ze Sousse celoroční atraktivní destinaci pro turisty, kteří hledají jak relaxaci, tak historické poznávání.


Prohlédnout více fotografií >>>


Aktuální počasí v Sousse + předpověď

SOUSSE počasí

Sousse a místní krásné pláže

Cestovní ruch je v Sousse a okolním regionu životně důležitým odvětvím, které významně přispívá k místní ekonomice. Ohromující středomořské pobřeží města se zlatým pískem a azurovými vodami je hlavním lákadlem pro turisty. Některé z nejoblíbenějších pláží v samotném Sousse zahrnují pláž Boujaffar, která má výhodnou polohu v blízkosti centra města a nabízí řadu vodních sportů, a pláž Sousse, která je známá svými malebnými výhledy na Medinu. Tyto pláže jsou ideální pro opalování, koupání a příjemné středomořské klima.

Kromě Sousse se nedaleký region může pochlubit také několika krásnými plážemi. Port El Kantaoui, jen kousek od Sousse, je známý svými luxusními letovisky a úžasným přístavem, který je obklopen nedotčenými plážemi. Dál na jih najdete pláže Monastiru, včetně pláže Skanes, která je známá svou klidnou atmosférou a možnostmi pro vodní sporty. Na severu poloostrov Cap Bon nabízí okouzlující pobřežní města, jako je Hammamet, známý svými jemnými písečnými plážemi a pulzujícími plážovými promenádami. Ať už hledáte odpočinkový den u moře, dobrodružství při vodních sportech nebo ochutnáte tuniskou pobřežní kulturu, pláže v Sousse a okolí mají co nabídnout každému typu cestovatele.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Sousse a místní historické či přírodní památky

Sousse je bohatá na historické památky, přičemž Medina, zapsaná na seznamu UNESCO, je jednou z nejvýznamnějších atrakcí. Uvnitř opevněných hradeb Mediny mohou návštěvníci objevit Velkou mešitu v Sousse, která je architektonickým skvostem z 9. století a příkladem islámského umění a řemesla. Dalším místem, které byste neměli vynechat, je Ribat, středověká pevnost a klášter. Výstup na věž Ribat vám umožní vychutnat si panoramatické výhledy na město a Středozemní moře. Archeologické muzeum Sousse pak nabízí fascinující sbírku římských mozaik a artefaktů, které osvětlují starověkou historii oblasti.

Pro ty, kteří mají rádi přírodní krásy, je v blízkém okolí možnost prozkoumat malebné scenérie regionu Sahel. Kousek od Sousse leží přírodní rezervace Oued Charrat, známá svou bujnou vegetací a pestrým ptactvem. Národní park Boukornine, který se nachází severně od města, nabízí turistům nádherné výhledy, zalesněné kopce a členitý terén. Nedaleké městečko Port El Kantaoui s malebným přístavem a nedotčenými plážemi je ideálním místem pro vychutnání přírodních krás pobřeží Středozemního moře. Sousse a jeho okolí tedy nabízí široké spektrum atrakcí, ať už vás lákají historické památky nebo přírodní scenérie.

V Sousse toho najdete mnohem víc ..

Pokud navštívíte Sousse, nezapomeňte se ponořit do místní kultury a tradic, které vám nabídnou autentický zážitek z tuniského života. Významným místem je trh v srdci Mediny, kde se můžete ztratit v labyrintu úzkých uliček plných obchodů prodávajících vše od voňavého koření a textilu po ručně vyráběné výrobky. Je to ideální místo pro vyjednávání s místními prodejci a nalezení jedinečných suvenýrů. Doporučuje se také ochutnat tradiční tuniskou kuchyni, která je známá svou bohatou paletou chutí a aromatických koření. Můžete si vychutnat pokrmy jako kuskus, brik (plněné pečivo) a tajine (pomalu vařené maso) v mnoha restauracích a kavárnách v Sousse.

Pro hlubší pochopení tuniské kultury se pokuste naplánovat svou návštěvu tak, aby se kryla s místními festivaly a akcemi. Mezinárodní filmový festival v Sousse, konající se každý listopad, nabízí výběr mezinárodních a tuniských filmů a dává vám možnost poznat rozvíjející se filmový průmysl v zemi. Další zajímavou událostí je Festival of the Medina, který probíhá v létě a zahrnuje hudební, taneční a umělecká vystoupení v historickém centru Sousse. Tunisko je také známé svou živou hudební scénou, kde můžete zažít tradiční tuniskou hudbu a živá vystoupení s bubny oud a darbuka. Tyto kulturní zážitky dodají vaší návštěvě v Sousse hloubku a přiblíží vás místním tradicím a dědictví.

Možná nevíte, že ...

.. se Sousse může pochlubit starověkým podzemním vodním systémem, známým jako Cisterny v Sousse, který pochází z římských dob? Tyto cisterny sloužily k sběru a uchovávání dešťové vody, což ukazuje na pokročilé inženýrství starověkého města.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *