Zarzis > Zephir Hotel And Spa > 15denní > All Inclusive

Tunisko, Zarzis, Zephir Hotel And Spa, za <span>19.599</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 19.599
  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 15 dnů
  • Termín – od 20.06.2025 do 04.07.2025
  • FIRST MINUTE

****Zephir Hotel And Spa – Zarzis (Tunisko)

Hodnocení návštěvníků: 3.5/5, celkem hodnoceno 49x    Přečíst >>>

Zephir Hotel & Spa je oblíbeným hotelem nacházejícím se přímo na písčité pláži v centru malé vesnice s několika obchody a restauracemi. Toto hotelové letovisko se nachází v blízkosti centra Zarzisu, které je vzdáleno 2 km a je dobře dostupné taxíkem nebo místní autobusovou dopravou. Letiště je vzdáleno 60 km. V okolí hotelu najdete také nákupní možnosti.

Hotel Zephir Hotel & Spa nabízí několik budov v krásné zahradě kolem bazénů. Hosté mohou využívat vstupní halu s recepcí, hlavní restauraci, bar, snack bar, maurskou kavárnu, minimarket a obchody se suvenýry. K dispozici jsou také dva venkovní bazény, z nichž jeden je termální, a krytý bazén. Pro rodiny s dětmi je zde dětský bazén a miniklub.

Ubytování v hotelu zahrnuje dvoulůžkové pokoje s vlastním sociálním zařízením, klimatizací (v hlavní sezóně), telefonem, ledničkou, satelitní TV a balkonem nebo terasou. Stravování je zajištěno formou All Inclusive, což zahrnuje bufetové snídaně, obědy a večeře, lehké občerstvení během dne a neomezené množství nápojů místní výroby v určených místech v průběhu dne.

Pro hosty jsou k dispozici různé animační a sportovní programy, včetně tenisových kurtů, minigolfu, stolního tenisu, plážového volejbalu, vodního póla a mnoha dalších aktivit. Lehátka a slunečníky u bazénu jsou zdarma. Za poplatek si můžete užít vodní sporty, biliard, saunu, masáže a další procedury v thalasso centru. Pláž s hrubým pískem je přímo u hotelu, a hosté mohou využívat lehátka a slunečníky zdarma. Plážový bar je také k dispozici pro osvěžení na pláži.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Zarzis

Zarzis, malebné město na jihovýchodním pobřeží Tuniska, leží nedaleko libyjských hranic a vyniká svou strategickou polohou u Středozemního moře. Jeho poloha přispěla k tomu, že se stalo důležitým obchodním a kulturním centrem během historie. Město se nachází na poloostrově, obklopeném Středozemním mořem z jedné strany a slanými lagunami Ras Rmel a El-Mahres z druhé strany. Tyto laguny nejenže vytvářejí nádherné scenérie, ale rovněž podporují bohatý ekosystém ptactva a mořských živočichů.

Historie Zarzisu je úzce spojena s historickými civilizacemi regionu. Během římské éry bylo známé jako „Gigthis“ a mělo významné obchodní vztahy s Kartágem a Římem. Město zažilo různé fáze rozvoje a úpadku pod vlivem Byzantinců, Arabů a Osmanů, kteří zanechali své stopy v jeho architektuře a kultuře. Dnes návštěvníci mohou objevovat římské ruiny i tradiční arabské a berberské vlivy v Zarzisu. Mírné středomořské klima s horkými, suchými léty a mírnými, vlhkými zimami činí z města atraktivní místo pro celoroční návštěvu, ideální pro milovníky slunce i kulturní průzkumníky. Zarzis je fascinující destinací pro ty, kdo chtějí poznat kulturní a přírodní krásy Tuniska.


Prohlédnout více fotografií >>>


Aktuální počasí v Zarzisu + předpověď

ZARZIS počasí

Zarzis a místní krásné pláže

Turistika je klíčovým prvkem ekonomiky Zarzis a město přitahuje návštěvníky z různých koutů světa díky svým krásným plážím, historickým památkám a živé místní kultuře. Mezi nejoblíbenější pláže v Zarzis patří pláž Sangho, která je vyhlášena svým zlatavým pískem a průzračně čistou vodou, ideálními pro koupání a opalování. Pláž Aghir, nacházející se nedaleko, nabízí klidnou atmosféru, což ji činí skvělou volbou pro ty, kdo preferují méně rušné pláže. Obě pláže jsou také skvělými místy pro vodní sporty, jako je windsurfing a vodní lyžování, a proto jsou oblíbené mezi milovníky dobrodružství.

Nedaleko Zarzis se nachází další úchvatné pláže. Ostrov Djerba, ležící nedaleko pobřeží, je známý svými malebnými plážemi, například pláží Sidi Mahres, kde si návštěvníci mohou užívat stínu palem a jemný mořský vánek. Matmata, proslulá svými unikátními troglodytskými obydlími, je další zajímavou destinací, kde mohou cestovatelé objevovat poušť Matmata a její fascinující krajinu. Tyto pláže a okolní atrakce činí z regionu Zarzis atraktivní destinaci, která nabízí kombinaci relaxace a kulturního objevování.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Památky, které nesmíte v Zarzisu minout

Region Zarzis je známý svou bohatou historií a přírodními krásami, které návštěvníkům nabízejí rozmanité zážitky. Jednou z nejvýznamnějších historických lokalit je římské archeologické naleziště Gightis (také nazývané Ghidha nebo Gigthis). Tento komplex, který zahrnuje starověké vily, baziliku a římské divadlo, poskytuje cenný pohled na římskou éru města. Amfiteátr je obzvláště fascinující a dává návštěvníkům příležitost představit si velkolepost římských představení.

Další významnou historickou památkou je synagoga El Ghriba na blízkém ostrově Djerba. Je jednou z nejstarších synagog na světě a je symbolem bohatého židovského dědictví Tuniska. Její architektonické prvky kombinují arabské, židovské a severoafrické vlivy. Každoroční židovská pouť, která se koná v synagoze, přitahuje návštěvníky z celého světa.

Přírodní krásy regionu zahrnují laguny Ras Rmel a El-Mahres, které obklopují poloostrov Zarzis. Tyto laguny jsou domovem mnoha druhů ptáků a slouží jako důležitá stanoviště pro migrující ptactvo. Milovníci přírody mohou objevovat krásné mokřady a sledovat plameňáky a další vodní ptactvo. Saharská poušť je rovněž nedaleko, což umožňuje dobrodružným turistům vyzkoušet pouštní safari a prozkoumat nádherné písečné duny a oázy jižního Tuniska. Tyto historické a přírodní atrakce činí z regionu Zarzis fascinující destinaci pro všechny, kteří hledají historii, přírodu a dobrodružství.

Zarzis však nabízí mnohem víc ..

Zarzis nabízí řadu jedinečných kulturních zážitků a atrakcí, které byste neměli přehlédnout. Mezi nejvýznamnější patří prozkoumání živé mediny (starého města), kde se můžete ztratit v úzkých, křivolakých uličkách, procházet se tradičními trhy a setkávat se s přátelskými místními obyvateli. Medina je místem, kde se snoubí tuniské řemeslo s možností zakoupit ručně vyráběné textilie, keramiku a koření. Nezapomeňte ochutnat místní speciality, jako je brik (smažené pečivo s vejcem a tuňákem), a vychutnat si šálek mátového čaje v některé z místních kaváren.

Tradiční hudba a tanec jsou nedílnou součástí tuniského kulturního života, a během vaší návštěvy Zarzis můžete zažít živá vystoupení. Tradiční hudba „Malouf“ a atraktivní „Raqs Sharqi“ (břišní tanec) jsou častou součástí kulturních akcí a oslav, které vám umožní nahlédnout do bohaté kultury regionu. Nezapomeňte také navštívit některé historické mešity a církevní budovy ve městě, například Velkou mešitu Zarzis, známou svou unikátní architekturou a detailními dlaždicemi. Při návštěvě náboženských míst je důležité dodržovat místní zvyky a oblékat se skromně.

Na závěr se ponořte do srdečné a pohostinné tuniské kultury tím, že se setkáte s místními obyvateli a zjistíte něco o jejich každodenním životě a tradicích. Ať už jde o sdílení jídla s tuniskou rodinou, účast na místním festivalu nebo prostě konverzaci v kavárně, tyto autentické interakce obohatí vaši návštěvu Zarzis a přinesou vám hlubší porozumění místní kultuře.

Možná nevíte, že ...

.. byl Zarzis v římské době známý jako Gigthis a představoval důležitý obchodní přístav, který sloužil jako klíčové spojení mezi Kartágem a Římem? Jeho strategická poloha z něj činila rušné obchodní centrum v antice.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *