Zarzis > Odyssee Resort Zarzis > 8denní > All Inclusive

Tunisko, Zarzis, Odyssee Resort Zarzis, za <span>16.199</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 16.199
  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 8 dnů
  • Termín – od 29.08.2025 do 05.09.2025
  • FIRST MINUTE

****Odyssee Resort Zarzis – Zarzis (Tunisko)

Hodnocení návštěvníků: 4.2/5, celkem hodnoceno 14x    Přečíst >>>

Odyssee Resort Zarzis je oblíbený hotel, který se nachází v klidné části letoviska Zarzis, přibližně 50 km od letiště. Nejbližší nákupní možnosti jsou dostupné zhruba 750 metrů od hotelu a centrum města Zarzis, kde se nacházejí obchody, bary a restaurace, leží asi 15 km daleko. Hotel se nachází na pevnině a poskytuje klidné prostředí pro odpočinek.

Písčitá pláž s pozvolným vstupem do moře se nachází přímo u hotelu, což je ideální pro rodiny s dětmi. Na pláži jsou zdarma k dispozici lehátka a slunečníky, zatímco osušky lze získat za vratný depozit. Hotel má také několik bazénů, včetně termálního, kde jsou rovněž lehátka a slunečníky zdarma. Děti mají svůj vlastní bazén a klub, kde se mohou zapojit do různých aktivit.

Ubytování v hotelu zahrnuje standardní pokoje s klimatizací, SAT/TV, telefonem a trezorem (za poplatek). Pokoje mají vlastní sociální zařízení, balkon nebo terasu. Minibar je doplňován jednou denně lahví vody, další položky jsou za poplatek. Za příplatek jsou k dispozici rodinné pokoje s možností až dvou přistýlek.

Stravování v rámci all inclusive zahrnuje bufetové snídaně, obědy a večeře. Hosté mohou také využít menší svačiny během dne a neomezené množství nealkoholických a alkoholických nápojů ve vybraných barech od 9:00 do 23:00. Jednou za pobyt mají hosté možnost večeřet v jedné z a la carte restaurací, kde je nutná předchozí rezervace.

Hotel nabízí bohaté animační a večerní programy pro děti i dospělé, včetně plážového volejbalu, petanque, stolního tenisu a minigolfu. Za poplatek je k dispozici také SPA centrum s krytým bazénem se slanou vodou, masážemi, saunou a hammamem, stejně jako menší fitness centrum a tenisové kurty.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Proč navštívit Zarzis

Zarzis je půvabné pobřežní město ležící v jihovýchodní části Tuniska, nedaleko hranic s Libyí. Zaujímá strategickou polohu u Středozemního moře, což z něj činí klíčové obchodní a kulturní centrum v celé historii. Zeměpisná poloha města z něj učinila tavicí kotlík různých vlivů, včetně fénických, římských, arabských a berberských, což přispívá k jeho bohatému kulturnímu dědictví. Zarzis leží na poloostrově, lemovaném Středozemním mořem na jedné straně a slanými lagunami Ras Rmel a El-Mahres na straně druhé. Tyto laguny poskytují nejen jedinečnou a malebnou krajinu, ale také podporují prosperující ekosystém ptactva a mořských druhů.

Historie Zarzis je hluboce propojena se starověkými civilizacemi regionu. Město bylo kdysi známé jako „Gigthis“ během římských dob a bylo prosperujícím městem s obchodním spojením s Kartágem a Římem. V průběhu staletí bylo svědkem vzestupu a pádu různých říší, včetně Byzantinců, Arabů a Osmanů, z nichž všichni zanechali svou stopu v architektuře a kultuře města. Dnes lze v Zarzis prozkoumat pozůstatky těchto historických období, od římských ruin po tradiční arabské a berberské vlivy. Mírné středomořské podnebí se vyznačuje horkými, suchými léty a mírnými, vlhkými zimami, což z něj činí atraktivní destinaci po celý rok pro ty, kteří hledají slunečné pláže a kulturní objevování. Podmanivá směs historie, geografie a klimatu ze Zarzisu dělá jedinečnou a lákavou destinaci pro cestovatele se zájmem o objevování kulturních a přírodních pokladů Tuniska.


Prohlédnout více fotografií >>>


Víte, jaké je právě v Zarzisu počasí?

ZARZIS počasí

Zarzis a místní krásné pláže

Turismus je zásadní pro ekonomiku Zarzis a město láká návštěvníky z celého světa díky svým nádherným plážím, historickým památkám a živé místní kultuře. Mezi nejpopulárnější pláže v Zarzis patří pláž Sangho, známá pro svůj zlatý písek a křišťálově čisté vody, což ji činí ideálním místem pro koupání a slunění. Pláž Aghir, která se nachází v blízkosti, poskytuje klidnou atmosféru a je perfektní pro ty, kteří hledají mírnější plážový zážitek. Obě pláže nabízejí vynikající možnosti pro vodní sporty, jako jsou windsurfing a vodní lyžování, což z nich činí oblíbené destinace pro adrenalinové nadšence.

V okolí Zarzis se nachází i další krásné pláže. Ostrov Djerba, blízko pobřeží, je proslulý svými krásnými plážemi, jako je pláž Sidi Mahres, kde si návštěvníci mohou odpočinout pod palmami a užívat si jemného mořského vánku. Matmata, známá svými unikátními troglodytskými domy, nabízí také zajímavé možnosti prozkoumání pouště Matmata a její fascinující krajiny. Tyto pláže a blízké atrakce činí z oblasti Zarzis všestrannou a lákavou destinaci pro turisty, kteří hledají kombinaci relaxace a kulturního objevování.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Tyto památky si v Zarzisu nenechte ujít

Region Zarzis je známý svou bohatou historií a přírodními krásami, které návštěvníkům nabízejí rozmanité zážitky. Jednou z nejvýznamnějších historických lokalit je římské archeologické naleziště Gightis (také nazývané Ghidha nebo Gigthis). Tento komplex, který zahrnuje starověké vily, baziliku a římské divadlo, poskytuje cenný pohled na římskou éru města. Amfiteátr je obzvláště fascinující a dává návštěvníkům příležitost představit si velkolepost římských představení.

Další významnou historickou památkou je synagoga El Ghriba na blízkém ostrově Djerba. Je jednou z nejstarších synagog na světě a je symbolem bohatého židovského dědictví Tuniska. Její architektonické prvky kombinují arabské, židovské a severoafrické vlivy. Každoroční židovská pouť, která se koná v synagoze, přitahuje návštěvníky z celého světa.

Přírodní krásy regionu zahrnují laguny Ras Rmel a El-Mahres, které obklopují poloostrov Zarzis. Tyto laguny jsou domovem mnoha druhů ptáků a slouží jako důležitá stanoviště pro migrující ptactvo. Milovníci přírody mohou objevovat krásné mokřady a sledovat plameňáky a další vodní ptactvo. Saharská poušť je rovněž nedaleko, což umožňuje dobrodružným turistům vyzkoušet pouštní safari a prozkoumat nádherné písečné duny a oázy jižního Tuniska. Tyto historické a přírodní atrakce činí z regionu Zarzis fascinující destinaci pro všechny, kteří hledají historii, přírodu a dobrodružství.

Zarzis však nabízí mnohem víc ..

Při návštěvě Zarzisu je několik jedinečných kulturních zážitků a atrakcí, které byste si neměli nechat ujít. Jedním z vrcholů je prozkoumání pulzující a rušné mediny (starého města) Zarzis. Zde se můžete procházet úzkými křivolakými uličkami, navštěvovat tradiční trhy a komunikovat s přátelskými místními obyvateli. Medina je pokladnicí tuniského řemesla a nabízí příležitosti k nákupu ručně vyráběných textilií, keramiky a koření. Určitě ochutnejte místní tuniské lahůdky, jako je brik (smažené pečivo plněné vejcem a tuňákem) nebo si vychutnejte šálek mátového čaje v místní kavárně.

Tradiční hudba a tanec jsou nedílnou součástí tuniské kultury a během návštěvy Zarzis můžete být svědky živých vystoupení. Tradiční lidová hudba známá jako „Malouf“ a fascinující taneční styl „Raqs Sharqi“ (břišní tanec) jsou často uváděny na kulturních akcích a oslavách. Tato představení umožňují nahlédnout do bohatého kulturního dědictví regionu. Nenechte si také ujít příležitost navštívit některé z městských historických mešit a církevních budov. Pozoruhodným příkladem je Velká mešita Zarzis se svým osobitým architektonickým stylem a složitými dlaždicemi. Při návštěvě náboženských míst je důležité respektovat místní zvyky a oblékat se skromně.

Nakonec se ponořte do vřelé a přívětivé tuniské pohostinnosti tím, že se setkáte s místními obyvateli a dozvíte se o jejich každodenních rutinách a tradicích. Ať už jde o společné jídlo s tuniskou rodinou, účast na místním festivalu nebo prostě jen navázání konverzace v kavárně, tyto autentické interakce mohou poskytnout hlubší porozumění místnímu způsobu života a učinit z vaší návštěvy Zarzis skutečně obohacující zážitek.

Víte, že ...

.. je Zarzis známý svým jedinečným spojením berberských, římských a arabských vlivů, které se odrážejí v jeho architektuře a místních tradicích? Tato kulturní fúze je méně patrná v jiných tuniských městech, což přidává na jedinečnosti Zarzisu.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *