Mahdia > Mahdia Beach & Aquapark > 8denní > Ultra All inclusive

Tunisko, Mahdia, Mahdia Beach & Aquapark, za <span>22.790</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 22.790
  • Ultra All inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 8 dnů
  • Termín – od 06.09.2024 do 13.09.2024

*****Mahdia Beach & Aquapark – Mahdia (Tunisko)

Hodnocení návštěvníků: 3.9/5, celkem hodnoceno 191x    Přečíst >>>

Mahdia Beach & Aquapark je renovovaný hotel postavený v maurském stylu, který se nachází v rozlehlé zahradě přímo na jedné z nejkrásnějších pláží Tuniska. Hotel je situován nedaleko rybářského městečka Mahdia, které je vzdáleno 3,5 km a je dosažitelné pěšky podél pláže. Nejbližší nákupní možnosti jsou v dosahu 1 km. Letiště v Monastiru je vzdáleno přibližně 40 km a letiště v Tunisu je vzdáleno 160 km.

Vybavení hotelu zahrnuje vstupní halu s recepcí, restaurace, různé bary, obchod se suvenýry, maurskou kavárnu, diskotéku, venkovní i vnitřní bazén, dětský bazén, dětský klub a dětské hřiště. Ubytování je poskytováno ve vkusně zařízených dvoulůžkových pokojích s balkonem nebo terasou. Všechny pokoje mají vlastní sociální zařízení, klimatizaci, telefon, TV, fén a trezor (za poplatek).

Stravování je zajištěno ve formě all inclusive, který zahrnuje snídaně, obědy, večeře formou bufetu, různé snack bary a neomezené množství nealkoholických a alkoholických nápojů. Hotel poskytuje bohaté sportovní vyžití včetně tenisu, plážového volejbalu, stolního tenisu, basketbalu, fitness a dalších aktivit. K dispozici je také sauna, masáže a animační programy jak přes den, tak i večer.

Pláž přímo u hotelu nabízí pozvolný vstup do moře a je vybavena lehátky a slunečníky, které jsou k dispozici zdarma. Vodní a plážové sporty jsou k dispozici za poplatek. Celkově je Mahdia Beach & Aquapark ideálním místem pro relaxační dovolenou s bohatým nabízeným zážitkům a pohodlím.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Mahdia

Lokalita a geografie Mahdie z ní činí jedinečnou a lákavou destinaci pro cestovatele. Mahdia se nachází na východním pobřeží Tuniska a má vynikající polohu u Středozemního moře. Jeho pobřežní prostředí se vyznačuje nedotčenými písečnými plážemi, které se táhnou na míle daleko a nabízejí úchvatný výhled na moře a dostatek příležitostí k opalování a vodním aktivitám. Město je známé svou klidnou atmosférou s okouzlujícím starým městem obklopeným starobylými městskými hradbami, které umožňují nahlédnout do jeho historické minulosti. Pobřežní poloha města také znamená, že má prosperující rybářský průmysl a návštěvníci mohou být často svědky toho, jak rybáři přinášejí své úlovky dne, čímž přispívají k autentické námořní atmosféře města.

Pokud jde o počasí, Mahdia se může pochlubit středomořským klimatem, díky čemuž je ideální celoroční destinací pro turisty. Léta jsou typicky teplá a suchá, se spoustou slunečního svitu a teplotami v rozmezí zhruba od 25 do 35 stupňů Celsia. Díky tomu je ideální pro milovníky pláží a vodních sportů. Zimy jsou mírné a příjemné, teploty zřídkakdy klesnou pod 10 stupňů Celsia, což z něj činí vhodnou destinaci pro cestovatele, kteří hledají zimní útěk. Jaro a podzim nabízejí příjemné teploty a jsou ideální pro objevování historických památek města a pro venkovní aktivity bez spalujících letních veder. Příjemné klima a malebné pobřežní prostředí Mahdie zajišťují, že si návštěvníci mohou užívat atrakce města a přírodní krásy po celý rok.


Prohlédnout více fotografií >>>


Víte, jaké je právě počasí ve městě Mahdia?

MAHDIA počasí

Co podniknout v letovisku Mahdia a okolí

Cestovní ruch hraje významnou roli v ekonomice Mahdie a okolního regionu a přitahuje návštěvníky jak z Tuniska, tak z celého světa. Krásné pláže, historická místa a rozmanité kulturní zážitky z něj dělají oblíbenou destinaci. Mezi některé z vyhlášených pláží v Mahdii patří Plage de Mahdia, známá pro své měkké zlaté písky a čistou vodu, díky čemuž je ideálním místem pro opalování a koupání. Nedaleká Plage de Borj Rass je další ohromující pláž, známá svou klidnou atmosférou a výhledem na malebný ostrov Borj Rass přímo u pobřeží. Plage de Sidi Messaoud je oblíbený mezi rodinami pro své klidné vody a mírný sklon do moře, takže je bezpečný pro děti.

Kromě Mahdie nabízí region několik dalších pobřežních drahokamů, které stojí za to prozkoumat. Krátkou jízdou odtud najdete Plage de Monastir, známou svou živou atmosférou, zařízeními pro vodní sporty a blízkostí historických památek Monastiru, včetně pevnosti Ribat. Plage de Skanes, poblíž Monastiru, je další oblíbenou destinací pro milovníky slunce, s řadou plážových letovisek nabízejících all-inclusive balíčky. Dále na jih je nedotčená Plage de Mahboubine ve městě Sfax známá svou nedotčenou krásou a klidnou atmosférou, která poskytuje klidný únik od shonu městského života. Tyto pláže společně přispívají k přitažlivosti Mahdie a okolního regionu jako útočiště pro milovníky pláží a vodní nadšence.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Historické a přírodní památky, které najdete ve městě Mahdia

Mahdia a její okolí jsou bohaté na historické památky a přírodní zázraky, které poskytují návštěvníkům jedinečný pohled do rozmanitého dědictví a nádherných přírodních scenérií Tuniska. Mezi nejvýznamnější historické památky v Mahdii patří Velká mešita, mimořádné architektonické dílo z 10. století, které vzniklo během Fátimského chalífátu. Její elegantní design se složitými geometrickými vzory a kaligrafickými nápisy, které zdobí její stěny, odráží kulturní a umělecké vlivy dané éry. Velká mešita je nejen náboženským střediskem, ale také vzácným historickým pokladem, který nabízí vhled do slavné minulosti Mahdie.

Dalším výjimečným historickým místem v tomto regionu je Ribat of Monastir, skvěle zachovalá pevnost z 8. století. Tato monumentální stavba nabízí nádherný výhled na Středozemní moře a okouzlující staré město Monastiru. Návštěvníci zde mohou prozkoumat věže, nádvoří a vnitřní prostory Ribatu a lépe porozumět jeho strategickému významu v dějinách regionu. Starobylé městské hradby Mahdie, původně postavené v římské éře a později opevněné různými civilizacemi, rovněž dokládají historický význam města a nabízejí fascinující pohled do jeho minulosti.

Co se týče přírodních památek, region se může pochlubit úchvatným Cape Africa, drsným výběžkem v blízkosti Mahdie, který zasahuje do Středozemního moře. Cape Africa nabízí nádherné výhledy na moře, kde se skalnaté útesy setkávají s divokými vlnami, což činí toto místo oblíbeným mezi fotografy a milovníky přírody. Navíc nedaleké Kuriatské ostrovy, malé souostroví u pobřeží Monastiru, představují ráj pro pozorovatele ptactva a milovníky přírody, díky svým nedotčeným plážím a bohatému ptačímu životu. Ať už vás přitahuje historie nebo přírodní scenérie, Mahdia a její okolí nabízejí mnoho atrakcí a zážitků k prozkoumání a vychutnání si.

V Mahdii toho najdete mnohem víc ..

Při návštěvě Mahdie existuje několik kulturních a kulinářských zážitků, které byste si neměli nechat ujít, abyste se mohli plně ponořit do místní kultury a tradic. Jedním z vrcholů je prozkoumání rušných městských trhů, jako je Medina Souk, kde můžete být svědky pulzující atmosféry tradičního tuniského trhu. Zde můžete nakupovat řemeslné výrobky, textil, keramiku a koření, a to vše při interakci s přátelskými místními prodejci. Smlouvání je na súcích běžnou praxí, takže buďte připraveni smlouvat o jedinečné suvenýry a ponořte se do živé tržní kultury.

Ochutnat místní kuchyni je v Mahdii prostě nutností. Tuniská kuchyně je známá svými rozmanitými chutěmi a používáním koření a můžete si pochutnat na autentických pokrmech, jako je kuskus, brik (smažené pečivo plněné vejcem a tuňákem) a tajine (slaný guláš). Milovníky mořských plodů potěší čerstvé úlovky dne, jako jsou grilované ryby a kuskus z mořských plodů. K jídlu určitě vyzkoušejte tradiční mátový čaj nebo sklenici čerstvé šťávy z granátového jablka. Kromě toho si nenechte ujít příležitost povečeřet v místní restauraci, kde si můžete pochutnat na autentických pokrmech a přitom se nechat hýčkat živou tradiční hudbou a vytvořit tak nezapomenutelný kulturní a kulinářský zážitek.

Mahdia má také své jedinečné tradice a festivaly, které stojí za to zažít. Jednou z takových událostí je každoroční Mahdia International Festival, který se obvykle koná v létě. Tento festival oslavuje hudbu, tanec a umění a představuje vystoupení místních i mezinárodních umělců. Je to skvělý způsob, jak se stát svědky živé kulturní scény města a užít si živou atmosféru. Účast na tradičních oslavách, jako jsou svatby nebo místní festivaly, může navíc nabídnout pohled na vřelou a přívětivou povahu místní komunity. Zkoumání těchto kulturních prvků a kontakt s místními obyvateli dodá vaší návštěvě Mahdie hloubku a vytvoří trvalé vzpomínky na váš čas v tomto okouzlujícím tuniském městě.

Věděli jste, že ...

.. v 10. století Fátimovci ustanovili Mahdiu jako své hlavní město Fátimského chalífátu, což znamenalo klíčový okamžik v islámské historii? Tato dynastie pokračovala ve vládě nad obrovskou říší, která se rozkládala od severní Afriky až po části Středního východu. Fatimidové jsou pozoruhodní svými příspěvky k architektuře, umění a vědě a jejich založení Mahdie jako centra moci bylo zásadním krokem v jejich vzestupu k výtečnosti. Dále se říká, že Mahdia byla dočasným domovem slavného průzkumníka a učence Ibn Battúty během jeho cest ve 14. století. Zatímco Ibn Battúta je častěji spojován s jeho rozsáhlými cestami napříč Afrikou, Asií a Evropou, nějaký čas strávil v Mahdii, kde své zážitky zdokumentoval.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *