Zarzis > Zephir Hotel And Spa > 8denní > All Inclusive

Tunisko, Zarzis, Zephir Hotel And Spa, za <span>17.390</span>Kč
  • Cena za 1 osobu – 17.390
  • All Inclusive
  • Doprava – Letecky
  • Délka pobytu – 8 dnů
  • Termín – od 14.10.2024 do 21.10.2024

****Zephir Hotel And Spa – Zarzis (Tunisko)

Hodnocení návštěvníků: 3.5/5, celkem hodnoceno 49x    Přečíst >>>

Zephir Hotel & Spa je oblíbeným hotelem nacházejícím se přímo na písčité pláži v centru malé vesnice s několika obchody a restauracemi. Toto hotelové letovisko se nachází v blízkosti centra Zarzisu, které je vzdáleno 2 km a je dobře dostupné taxíkem nebo místní autobusovou dopravou. Letiště je vzdáleno 60 km. V okolí hotelu najdete také nákupní možnosti.

Hotel Zephir Hotel & Spa nabízí několik budov v krásné zahradě kolem bazénů. Hosté mohou využívat vstupní halu s recepcí, hlavní restauraci, bar, snack bar, maurskou kavárnu, minimarket a obchody se suvenýry. K dispozici jsou také dva venkovní bazény, z nichž jeden je termální, a krytý bazén. Pro rodiny s dětmi je zde dětský bazén a miniklub.

Ubytování v hotelu zahrnuje dvoulůžkové pokoje s vlastním sociálním zařízením, klimatizací (v hlavní sezóně), telefonem, ledničkou, satelitní TV a balkonem nebo terasou. Stravování je zajištěno formou All Inclusive, což zahrnuje bufetové snídaně, obědy a večeře, lehké občerstvení během dne a neomezené množství nápojů místní výroby v určených místech v průběhu dne.

Pro hosty jsou k dispozici různé animační a sportovní programy, včetně tenisových kurtů, minigolfu, stolního tenisu, plážového volejbalu, vodního póla a mnoha dalších aktivit. Lehátka a slunečníky u bazénu jsou zdarma. Za poplatek si můžete užít vodní sporty, biliard, saunu, masáže a další procedury v thalasso centru. Pláž s hrubým pískem je přímo u hotelu, a hosté mohou využívat lehátka a slunečníky zdarma. Plážový bar je také k dispozici pro osvěžení na pláži.


Nezaujal Vás tento hotel?

▼▼▼ Nevadí 🙂 Ve vyhledávacím formuláři si můžete najít ubytování v Tunisku podle svých představ. ▼▼▼


Co vás čeká v Zarzisu

Zarzis je půvabné pobřežní město ležící v jihovýchodní části Tuniska, nedaleko hranic s Libyí. Zaujímá strategickou polohu u Středozemního moře, což z něj činí klíčové obchodní a kulturní centrum v celé historii. Zeměpisná poloha města z něj učinila tavicí kotlík různých vlivů, včetně fénických, římských, arabských a berberských, což přispívá k jeho bohatému kulturnímu dědictví. Zarzis leží na poloostrově, lemovaném Středozemním mořem na jedné straně a slanými lagunami Ras Rmel a El-Mahres na straně druhé. Tyto laguny poskytují nejen jedinečnou a malebnou krajinu, ale také podporují prosperující ekosystém ptactva a mořských druhů.

Historie Zarzis je hluboce propojena se starověkými civilizacemi regionu. Město bylo kdysi známé jako „Gigthis“ během římských dob a bylo prosperujícím městem s obchodním spojením s Kartágem a Římem. V průběhu staletí bylo svědkem vzestupu a pádu různých říší, včetně Byzantinců, Arabů a Osmanů, z nichž všichni zanechali svou stopu v architektuře a kultuře města. Dnes lze v Zarzis prozkoumat pozůstatky těchto historických období, od římských ruin po tradiční arabské a berberské vlivy. Mírné středomořské podnebí se vyznačuje horkými, suchými léty a mírnými, vlhkými zimami, což z něj činí atraktivní destinaci po celý rok pro ty, kteří hledají slunečné pláže a kulturní objevování. Podmanivá směs historie, geografie a klimatu ze Zarzisu dělá jedinečnou a lákavou destinaci pro cestovatele se zájmem o objevování kulturních a přírodních pokladů Tuniska.


Prohlédnout více fotografií >>>


Víte, jaké je právě v Zarzisu počasí?

ZARZIS počasí

Zajímavá místa a krásné pláže města Zarzis

Turistika je pro Zarzis nesmírně důležitá a přitahuje návštěvníky z různých částí světa díky svým nádherným plážím, historickým zajímavostem a živé místní kultuře. Mezi nejoblíbenější pláže v Zarzis patří pláž Sangho, která se vyznačuje zlatavým pískem a průzračně čistou vodou, ideální pro koupání a opalování. Pláž Aghir, nedaleko odtud, nabízí poklidné prostředí pro ty, kdo hledají klidnější plážový zážitek. Obě pláže jsou také oblíbené pro vodní sporty, jako je windsurfing a vodní lyžování, což přitahuje milovníky aktivních vodních aktivit.

V okolí Zarzis se nachází i další úžasné pláže. Ostrov Djerba, ležící blízko pobřeží, je známý svými malebnými plážemi, například pláží Sidi Mahres, kde si návštěvníci mohou užívat stínu palem a příjemného mořského vánku. Matmata, která je známá svými unikátními troglodytskými obydlími, je další zajímavou destinací, kde mohou cestovatelé objevovat poušť Matmata a její fascinující krajinu. Tyto pláže a okolní atrakce dělají z regionu Zarzis atraktivní místo pro turisty, kteří hledají kombinaci relaxace a kulturního objevování.

Nezapomeňte si před cestou do Tuniska sjednat kvalitní cestovní pojištění :: reklama

Zarzis nabízí mnoho historických a přírodních památek

Region Zarzis se může pochlubit množstvím historických památek a přírodních divů, které návštěvníkům nabízejí rozmanitou škálu zážitků. Jedním z nejznámějších historických míst je římské archeologické naleziště Gightis (také známé jako Ghidha nebo Gigthis). Tyto dobře zachované římské ruiny zahrnují starověké vily, baziliku a římské divadlo, které poskytují fascinující pohled do bohaté historie města během římské éry. Zejména amfiteátr je pozoruhodnou stavbou, kde si návštěvníci mohou představit majestátnost starověkých římských představení.

Další historickou atrakcí, kterou musíte navštívit, je synagoga El Ghriba na nedalekém ostrově Djerba. Je to jedna z nejstarších synagog na světě a symbol bohatého židovského dědictví Tuniska. Architektura a interiér synagogy odrážejí směsici kultur s prvky arabského, židovského a severoafrického designu. Známé je také každoroční židovskou poutí, která přitahuje návštěvníky a poutníky z celého světa.

Pokud jde o přírodní památky, laguny Ras Rmel a El-Mahres, které obklopují poloostrov Zarzis, jsou ekologickými zázraky. Tyto laguny jsou domovem různých druhů ptáků a slouží jako životně důležité mezipřistání pro stěhovavé ptáky. Milovníci pozorování ptáků mohou prozkoumat bujné mokřady a pozorovat plameňáky, volavky a další vodní ptactvo v jejich přirozeném prostředí. Saharská poušť je navíc na dosah od Zarzis, což umožňuje dobrodružným cestovatelům vydat se na pouštní safari a prozkoumat fascinující krajinu tyčících se písečných dun a oáz v jižním Tunisku. Tyto historické a přírodní památky v regionu Zarzis z něj činí skutečně podmanivou destinaci pro milovníky historie, milovníky přírody i hledače dobrodružství.

Zarzis vám však nabídne mnohem více ..

Zarzis nabízí řadu jedinečných kulturních zážitků a atrakcí, které byste neměli přehlédnout. Mezi nejvýznamnější patří prozkoumání živé mediny (starého města), kde se můžete ztratit v úzkých, křivolakých uličkách, procházet se tradičními trhy a setkávat se s přátelskými místními obyvateli. Medina je místem, kde se snoubí tuniské řemeslo s možností zakoupit ručně vyráběné textilie, keramiku a koření. Nezapomeňte ochutnat místní speciality, jako je brik (smažené pečivo s vejcem a tuňákem), a vychutnat si šálek mátového čaje v některé z místních kaváren.

Tradiční hudba a tanec jsou nedílnou součástí tuniského kulturního života, a během vaší návštěvy Zarzis můžete zažít živá vystoupení. Tradiční hudba „Malouf“ a atraktivní „Raqs Sharqi“ (břišní tanec) jsou častou součástí kulturních akcí a oslav, které vám umožní nahlédnout do bohaté kultury regionu. Nezapomeňte také navštívit některé historické mešity a církevní budovy ve městě, například Velkou mešitu Zarzis, známou svou unikátní architekturou a detailními dlaždicemi. Při návštěvě náboženských míst je důležité dodržovat místní zvyky a oblékat se skromně.

Na závěr se ponořte do srdečné a pohostinné tuniské kultury tím, že se setkáte s místními obyvateli a zjistíte něco o jejich každodenním životě a tradicích. Ať už jde o sdílení jídla s tuniskou rodinou, účast na místním festivalu nebo prostě konverzaci v kavárně, tyto autentické interakce obohatí vaši návštěvu Zarzis a přinesou vám hlubší porozumění místní kultuře.

Víte, že ...

.. je Zarzis proslulý svou tradiční keramikou, která často obsahuje složité vzory a živé barvy? Tento místní řemeslný výrobek se předává z generace na generaci a zůstává klíčovou součástí řemeslného dědictví města.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *